X

Charles de Anglia – cel care a sponsorizat Marea Resetare cu Klaus Schwab!

Charles de Anglia - cel care a sponsorizat Marea Resetare cu Klaus Schwab!

Charles al III-lea este unul dintre pilonii răspândirii Marii Resetări.  Un angajament ideologic care este, în același timp, foarte profitabil. Și care, combinat cu rusofobia fanatică a prim-ministrului Elizabeth Truss, reprezintă o amenințare mai formidabilă la adresa suveranității britanice decât a reprezentat-o cândva apartenența la Uniunea Europeană.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Este momentul potrivit” (Charles, PrinÈ› de Wales, 3 iunie 3020)

Pe site-ul prinÈ›ului Charles – acum rege al Angliei – se spunea la 3 iunie 2020: “Astăzi, prin intermediul IniÈ›iativei PieÈ›elor Durabile a AlteÈ›ei Sale Regale È™i a Forumului Economic Mondial, PrinÈ›ul de Wales a lansat o nouă iniÈ›iativă globală, The Great Reset”. ÃŽntr-adevăr, există o înregistrare video cu PrinÈ›ul de Wales – acum rege al Angliei – vorbind în acea zi în faÈ›a unui frumos ecran în stil japonez, care merită greutatea sa în râsete, scrie analistul Edouard Husson in Le Courrier des Strateges.

“Nu avem de ales, pentru că dacă nu luăm măsuri È™i nu reconstruim într-un mod mai ecologic, mai durabil È™i mai incluziv, ne vom confrunta cu [mai multe] pandemii È™i [mai multe] dezastre care vor accelera încălzirea globală È™i schimbările climatice”, a declarat Charles, reluând refrenul WEF, potrivit căruia sunt necesare intervenÈ›ii majore la nivel mondial în practicile de afaceri È™i în modelele de consum pentru a evita “dezastrul iminent”.

Un tweet princiar din 3 iunie 2020 spunea: “IniÈ›iativa #TheGreatReset este concepută pentru a se asigura că întreprinderile È™i comunitățile “reconstruiesc mai bine” prin plasarea practicilor de afaceri durabile în centrul operaÈ›iunilor lor pe măsură ce încep să se recupereze după pandemia de coronavirus.

Unul dintre cei mai activi promotori ai marii resetări

Presa britanică winter oak a comentat în urmă cu câteva luni: “Acest lucru ar putea fi o surpriză pentru cei care îl văd pe Charles ca pe un personaj incomod, dar afabil, care vorbeÈ™te cu plantele sale, iubeÈ™te arhitectura tradiÈ›ională, protejează natura È™i încearcă să îi ajute pe tineri să se descurce în viață. (…) Charles a fost foarte activ în ultimii aproximativ 50 de ani, înființând o alianță de organizaÈ›ii numită The Prince’s Charities, care se descrie ca fiind “cea mai mare întreprindere caritabilă din Marea Britanie cu mai multe cauze”.

Aceste organizaÈ›ii s-au extins È™i peste hotare pentru a crea o reÈ›ea globală de trusturi, fundaÈ›ii È™i fonduri. De dragul simplității, ne vom concentra aici asupra unora dintre cele mai cunoscute organizaÈ›ii, începând cu Business in the Community din Regatul Unit. Această organizaÈ›ie se descrie ca fiind “cea mai mare È™i cea mai veche organizaÈ›ie de membri condusă de întreprinderi È™i dedicată afacerilor responsabile”, fiind înfiinÈ›ată iniÈ›ial în 1982 sub numele de The Prince’s Responsible Business Network.

Programul său este în deplină concordanță cu toate elementele-cheie ale Marii resetări. De exemplu, se afirmă că “Business in the Community (BITC) colaborează cu mediul de afaceri pentru a accelera ritmul È™i amploarea acÈ›iunilor în vederea atingerii Obiectivelor Globale ale ONU, cunoscute È™i sub numele de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD)”.

Iar autorii studiului adaugă, ironic: “Vestea bună pentru anturajul iubitor de bani al lui Charles este că “gestionarea responsabilă a afacerilor lor” în conformitate cu ODD-urile ONU “deschide, de asemenea, oportunități de piață pentru afaceri”.

Afaceri È™i ideologie – două feÈ›e ale aceleiaÈ™i monede

Mediul de afaceri È™i ideologia sunt două feÈ›e ale aceleiaÈ™i monede: “Business in the Community se mândreÈ™te cu propriul “Future Leaders Board” în stilul WEF È™i, în 2017, a insistat deja, ca È™i Klaus Schwab, că “mediul de afaceri trebuie să asigure o revoluÈ›ie digitală incluzivă”.

Raportul său “A Brave New World?” include toate “prioritățile” cunoscute ale Marii Resetări, cum ar fi incluziunea (“Construirea accesului digital, a capacităților È™i a încrederii pentru a permite tuturor să beneficieze de economia digitală”) È™i învățarea pe tot parcursul vieÈ›ii (“Pregătirea angajaÈ›ilor. Furnizarea de competenÈ›e digitale È™i de învățare pe tot parcursul vieÈ›ii pentru a crea o forță de muncă adaptabilă”).

Acesta priveÈ™te în perspectivă o a patra revoluÈ›ie industrială (“Anticiparea automatizării. Crearea de noi roluri, în care tehnologia să completeze oamenii È™i să ajute comunitățile să gestioneze tranziÈ›ia”), cu scopul firesc de a creÈ™te marjele de profit (“TreceÈ›i la noi modele de afaceri care să reducă risipa È™i să crească productivitatea activelor”).

Expresia “urmărire È™i localizare”, care a devenit atât de familiară în timpul blocajelor (“Track, trace and resolve”), este menÈ›ionată la începutul raportului (…) Raportul promovează agricultura inteligentă sub forma platformei educaÈ›ionale mobile Marcatus a Unilever, “o colaborare între Unilever, Oxfam È™i FundaÈ›ia Ford pentru a instrui micii fermieri din zonele rurale”, care are ca obiectiv “un venit agricol suplimentar de 1,5 trilioane de lire sterline până în 2030”.

ÃŽn încheiere, el a mulÈ›umit “partenerilor noÈ™tri corporativi, Barclays È™i Fujitsu, pentru sprijinul acordat programului nostru de lucru în vederea creării unei revoluÈ›ii digitale incluzive”.

Vechiul Imperiu Britanic ca teren de joacă al noului rege

Puterea investigaÈ›iei winter oak vine din faptul că pune în evidență importanÈ›a legăturii dintre funcÈ›ia princiară/acum regală a lui Charles È™i Marea Resetare. Commonwealth-ul “Grupul Prince’s Trust extinde aceeaÈ™i agendă la Commonwealth, vasta sferă de influență cunoscută cândva sub numele de Imperiul Britanic.

Aceasta se descrie ca fiind “o reÈ›ea globală de organizaÈ›ii caritabile” care implementează “proiecte de educaÈ›ie, de ocupare a forÈ›ei de muncă, de antreprenoriat È™i de mediu care permit tinerilor È™i comunităților să se dezvolte”. Se pare că scopul este de a “transforma vieÈ›i È™i de a construi comunități durabile”.

Unul dintre rapoartele sale ne spune: “ÃŽn perioada 2020/21, împreună cu partenerii noÈ™tri, am sprijinit 60 146 de tineri din 16 țări din Commonwealth È™i nu numai: Australia, Barbados, Canada, Ghana, Grecia, India, Jamaica, Iordania, Kenya, Malaezia, Malta, Noua Zeelandă, Pakistan, Rwanda, Trinidad È™i Tobago È™i Regatul Unit. De asemenea, am început să lucrăm în Sfânta Lucia È™i în Statele Unite.

Rețeaua globală a lui Charles of England

Afaceri în comunitate. Companii partenere:

Accenture – AstraZeneca – Bank of America – BBC – British Petroleum – British Airways – – Glaxo-SmithKline- Google – McKinsey – Meta- Morgan Stanley – NatWest – PepsiCo- Pfizer – Rolls Royce – Thales- Shell – Sky – Unilever

“OrganizaÈ›ia este condusă de un consiliu de administraÈ›ie. Acesta este prezidat de Gavin Patterson, preÈ™edinte È™i director de venituri al Salesforce, compania de cloud computing condusă de miliardarul Marc Benioff, proprietarul revistei Time È™i preÈ™edintele inaugural al Centrului pentru a patra revoluÈ›ie industrială al Forumului Economic Mondial din San Francisco.

Un alt director este Dame Vivian Hunt, partener senior, Marea Britanie È™i Irlanda, al companiei McKinsey, menÈ›ionată mai sus. Membră a Comisiei Trilaterale, este fosta preÈ™edintă a British American Business, un grup transatlantic exclusivist de afaceri. Unul dintre vicepreÈ™edinÈ›i este Sir Mark Weinberg, “un finanÈ›ist britanic de origine sud-africană care a co-fondat J. Rothschild Assurance, care a devenit ulterior St James’s Place Wealth Management, È™i este preÈ™edintele companiei de blockchain Atlas City Global”.

Din consiliul consultativ face parte Sir Ian Michael Cheshire, fost preÈ™edinte al Barclays UK È™i în prezent preÈ™edinte al Menhaden plc, Alături de bancher se află Frances O’Grady, secretarul general al Congresului Sindicatelor din Marea Britanie (TUC). AÈ™a cum îi stă bine unui reprezentant al clasei muncitoare britanice, O’Grady este, de asemenea, director neexecutiv al Băncii Angliei. ÃŽn cele din urmă, în consiliul de conducere al BITC îl găsim pe nimeni altul decât Owen Marks de la Pfizer.

Acolo, el întruchipează suprapunerea izbitoare dintre lumea Big Pharma È™i lumea impactului “woke” – intersecÈ›ionalitatea, fiind copreÈ™edinte al Pfizer UK Inclusive Diversity Group, care se concentrează pe “OPEN (LGBTQ), etnie, gen, handicap È™i mobilitate socială È™i transgeneraÈ›ională”.

+ The Prince’s Trust, (o reÈ›ea globală de organizaÈ›ii care sprijină antreprenoriatul în rândul tinerilor, fondată de Charles în 1976).

Parteneri corporativi: Alvarium – Bank of America – Bank Scotia -Finistra – HSBC -KPMG – Lockheed Martin – Macquarie – “Consiliul său de administraÈ›ie este prezidat de John Booth, un “antreprenor È™i filantrop” care se mândreÈ™te cu “o serie de interese de capital de risc în domeniul comerÈ›ului electronic, al mass-mediei È™i al telecomunicaÈ›iilor”. Din ea fac parte doi foÈ™ti parteneri ai Goldman Sachs: Michelle Pinggera È™i Ian Mukherjee, care au fondat Amiya Capital, un “fond global pentru pieÈ›ele emergente”. Din consiliul de administraÈ›ie mai fac parte Suzy Neubert, fostă È™efă globală de distribuÈ›ie la JO Hambro Capital Management, È™i Mark Dearnley, fost consilier pe probleme de “transformare digitală” la compania globală de consultanță în management Bain & Company. VicepreÈ™edintele este Michael Marks, fost preÈ™edinte al Merrill Lynch Investment Managers È™i partener fondator al MZ Capital È™i NewSmith Capital Partners LLP.

+ British Asian Trust,

“PreÈ™edintele este bancherul de investiÈ›ii Lord Jitesh Gadhia, care a lucrat pentru Barclays Capital, ABN AMRO È™i Baring Brothers. Anterior, a fost director general al firmei de investiÈ›ii Blackstone, cu sediul la Londra (…). Gadhia a fost, de asemenea, un tânăr lider global în cadrul Forumului Economic Mondial.

“Clubul 1001” al WWF (World Wildlife Fund)

Mereu în numele interesului său pentru salvarea planetei, Carol al III-lea al Angliei este membru al “1001 Club″ al World Wildlife Fund, unde a putut conta pentru proiectele sale pe sprijinul lui Aga Kahn sau David Rockfeeller (decedat în 2017). Clubul a fost fondat în anii 1970 de prinÈ›ul Philip, tatăl lui Charles, È™i de prinÈ›ul Bernhard al Țărilor de Jos, care a fost, de asemenea, creatorul Clubului Bilderberg È™i sponsorul celui de-al treilea simpozion european de management organizat de Schwab la Davos în 1973, când organismul care avea să devină Forumul Economic Mondial a adoptat pentru prima dată o poziÈ›ie politică mai evidentă, adoptând un document cunoscut sub numele de “Manifestul de la Davos”. Charles este preÈ™edinte al WWF-UK È™i este “mândru” de această funcÈ›ie, iar pe site-ul WWF scrie: “Am admirat de mult timp eforturile sale de a aborda numeroasele amenințări la adresa faunei sălbatice, a râurilor, a pădurilor È™i a mărilor din lume. Și am văzut cât de eficient își foloseÈ™te expertiza È™i anvergura internaÈ›ională pentru a aborda cauzele degradării, cum ar fi schimbările climatice È™i utilizarea nesustenabilă a resurselor naturale.

Noul rege: o amenințare mai mare la adresa suveranității britanice decât a fost odată Uniunea Europeană
Cel puÈ›in de la RevoluÈ›ia Glorioasă din 1688-89, regele Angliei a fost, după cum spune proverbul, “rege în Parlamentul său”. ÃŽn secolul al XX-lea, regii britanici s-au încadrat întotdeauna mai clar în rolul de monarh constituÈ›ional, abÈ›inându-se să intervină în politica de zi cu zi. ÃŽn această privință, Regina Elisabeta a II-a a fost exemplară. ÃŽn special, în momentul Brexitului, ea nu a cedat la niciun apel de sirenă din partea celor care doreau să o facă să vorbească.

ReÈ›elele noului rege, fiul ei, contravin datoriei de rezervă a regilor Angliei. El este, fără îndoială, unul dintre sponsorii Marii Resetări, alături de Klaus Schwab. El are contacte în toate cercurile financiare internaÈ›ionale È™i poate apela în orice moment la cei mai puternici factori de decizie din lumea occidentală. Și putem fi siguri că acest om impresionabil, frustrat de faptul că a urcat pe tron abia la 74 de ani, va tinde să vrea să recupereze timpul pierdut È™i să intre în istorie ca un “om al progresului”. Acest lucru vine în momentul în care o femeie nu mai puÈ›in răzbunătoare, rusofoba È™i fanatica atlantistă Elizabeth Truss, a intrat în Downing Street. Desigur, conducătorul ideologic al Marii Resetare È™i prim-ministrul purtător de cuvânt al Washingtonului vor converge pentru a reprezenta o ameninÈ›are È™i mai mare la adresa suveranității britanice decât cea reprezentată de Uniunea Europeană, de care britanicii s-au eliberat cu greu.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cu o Reptila rege, cu o Camilla regina si cu o Curca beata pe post de premier, Marea Britanie a ajuns un fel de Ferma Animalelor malefice!

  2. Regele Marii Britanii este capul Bisericii Anglicane

    Trebuie spus că potrivit legilor britanice, regele este și capul Bisericii Anglicane. Deci, în momentul încoronării regele Carol III va deveni automat membru și lider al acestei biserici. Deci, chiar și presupunând că a fost botezat în religia ortodoxă, el va trebui să renunțe la aceasta.

    https://evz.ro/exclusiv-regele-carol-iii-botezat-ortodox-de-fiul-constantin-noica-legaturile-familiei-britanice-cu-ortdoxismul.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button