X

Mastercard testează sistemul de plată biometrică, folosit deja de China, ca să-l implementeze în restul Lumii!

Plata biometrică provoacă îngrijorare: Mastercard testeaza sistemul folosit deja de China ca sa-l implemeteze in restul Lumii!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mastercard a început testarea unui sistem de plată biometric, care folosește recunoașterea facială pentru autorizarea plăților – utilizatorul își dă acceptul pentru plată cu un gest sau un zâmbet, sistem care este deja folosit de mai multa vreme in China, unde populatia e ultra-supravegheata electronic, existand si sistemul creditelor sociale de buna-purtare.

Sistemul controversat care le permite cumpărătorilor să plătească cu un simplu zâmbet sau cu un gest încearcă să-și facă loc pe piața de 18 miliarde de dolari a programelor biometrice. Tehnologia recunoașterii faciale a fost privită de multe ori cu rezerve de grupurile care militează pentru drepturile civile, însă Mastercard susține că un sistem biometric ar simplifica plățile, scurtând cozile și oferind o securitate mai ridicată decât cardurile de credit sau de debit, scrie The Guardian.

“Odată înrolat, nu mai trebuie să întârzii coada căutând prin buzunare sau geantă. Clienții pot să verifice simplu factura și să zâmbească spre cameră sau să-și treacă mâna peste un cititor pentru a plăti”, a explicat, într-un comunicat, gigantul din sectorul plăților. Mastercard argumentează că noul sistem e mai igienic, aspect foarte important după izbucnirea pandemiei de Covid. Primele teste vor începe în această săptămână în Brazilia, în supermarketurile St Marche din São Paulo. Clienții se vor putea înscrie pentru plăți biometrice chiar în magazin sau într-o aplicație a partenerului local, Payface.

Un purtător de cuvânt al Mastercard a declarat că o nouă fază a testelor este programată “în viitorul apropiat” în Marea Britanie, compania având “discuții încurajatoare cu potențiali parteneri”. Până atunci, tehnologia va fi lansată în America Latină, Orientul Mijlociu, Africa și Asia. Această strategie face parte din planul Mastercard de a pătrunde pe piața tehnologiei biometrice, estimată la 18,6 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor KBV Research. Compania concurează cu rivali puternici din sectorul tehnologiei digitale precum Amazon, care a introdus cititoare de palmă în magazinele sale, mișcare criticată intens de politicienii americani din cauza preocupării privind protecția datelor personale.

Mastercard susține că la nivel global 74% din clienți au o atitudine pozitivă asupra tehnologiei biometrice, însă activiștii sunt rezervați în privința stocării datelor și a urmăririi acestora. “Chiar Mastercard a recunoscut îngrijorările privind datele și siguranța pe care le produce tehnologia biometrică. O parolă poate fi schimbată, zâmbetul sau mișcarea mâinii tale nu. Dacă datele biometrice sunt furate, atunci riscul unor activități frauduloase ar putea fi considerabil mai mare decât în cazul metodelor actuale de plată”, a explicat Suzie Miles, parteneră a casei britanice de avocatură Ashfords.

Există, de asemenea, dezbateri și cu privire la modul în care vor fi folosite datele pentru a urmări clienții fără ca aceștia să-și dea seama. “Deși se pare că Mastercard a luat măsuri pentru a proteja și codifica aceste date, pe măsură ce plățile biometrice devin mai răspândite, folosirea lor va evolua și va fi inevitabil mai greu să protejezi libertățile individuale și viața privată”, a spus Miles.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Numai cu technologia 5G se va putea sau urmatoarele technologi sau slylink a lui Elon ,probabil de asta au facut satelitii. Trebuie procesata la nivel instant scanarea si e necesar technologie de mare viteza.

  2. Va amintiti gluma cu *Am vrut sa platesc taxele cu un zambet, dar ei voiau bani* ??!! Uite ca s-a materializat si asta. NPL sau programare predictiva…..

  3. A apărut de ceva timp cartea “La apusul libertății”, de Hristodul Aghioritul. Titlul ne spune foarte clar la ce trebuie să ne așteptăm din parte conducerilor statale aflate toate sub jurisdicția diavolului sau a lui Antihrist. Libertatea este darul cel mai de preț oferit omului de către Dumnezeu, Ziditorul și Mântuitorul său. Acela care va accepta acest sistem de plată practic va renunța la libertatea sa, căci odată intrat (cu accept personal) în acest sistem de plăți vei fi urmărit(monitorizat) 24 de ore din 24, adică nu vei mai fi un om liber, căci a încuviința o astfel de plată înseamnă că vei fi de acord cu preluarea și prelucrarea datelor biometrice personale, adică le favorizezi urmărirea ta pas cu pas, căci se vor folosi de acedte date nu numai la plăți, ci și la urmărirea ta, asta însemnând pierderea libertății. Nu uita că la aveastă pierdere a libertății tu ai contribuit din plin oferindu-ți datele biometrice chiar dacă pentru alt scop declarat. Doar nu credeți că diavolul umblă cu adevărul ca să-și facă planul său, ci cu minciuna, el fiind tatăl minciunii conform Sfintei Scripturi. Așadar dându-ți acordul pentru o astfel de plată vei renunța chiar dacă indirect la libertatea ta. Ce însesmnă asta în raport cu Dumnezeu? Că vei refuza darul Lui, cu alte cuvinte Îi vei întoarce spatele, chiar dacă indirect, și-i vei urma diavolului devenind sclavul lui.
    Recensământul populației face și el parte din același plan, căci sistemului antihristic ce ascultă de satana îi trebuiesc toate datele tale personale, casă, masă, sănătate etc. și apoi le va întregi cu imaginea ta facială ca apoi să te aibă la mână oriunde vei merge. Aceasta se vheamă “Închisoarea electronică”(digitalizarea populației) din care n-ai cum să mai ieși.
    Un amănunt foarte interesant: Totul va fi posibil sistemului antihristic sau diavolesc dacă și numai dacă îți vei da acceptul prin semnătură. Cine va semna că este de acord va pierde harul lui Dumnezeu, am văzut și de ce, și se va apropia foarte mult de acceptarea peceții lui Antihrist, căci către acolo merge acest drum, iar cine nu va accepta sistemul acesta de plăți nu va mai putea cumpăra din Supermarket-uri, Mall-uri, dar și alte inconveniente, adică vor lua o Cruce(necazuri) și o va purta, dar vor rămâne împreună cu harul lui Dumnezeu. Observați ce jocuri subtile face diavolul pentru a prinde întteaga omenire în mreaja sa. Cine vrea să se mântuiască va trebui să nu meargă cu lumea, adică să refuze această ofertă. Nu-i ușor dar este mântuitor. Fiecare va trebui să aleagă cu cine merge mai departe. Cine e responsabil pentru sufletul său nu va da eternitatea pe acești câțiva ani care mai sunt până la Parusie(a doua venire a lui Hristos), căci este evident că nu mai este mult până atunci. Nu uitați ce ne avertizează Hristos:”Cine va rezista până la sfârșit(adică nu va face compromisuri cu satana) acela se va mântui”.
    Tuturor mântuire!

  4. sunt 6 puncte pt. ochiul stang.
    sunt 6 puncte pt.ochiul drept.
    sunt 6 puncte pt. gura.
    toate aceste puncte sunt unite, rezultand astfel simbolul cornutei pe fata omului.
    ce coincidenta!
    master card, adica master drac simte ca i se apropie momentul cand va fi judecat si lupta prin toate mijloacele sa duca in iad cat mai multe suflete.
    sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte! adica sa avem frica cea buna ce ne poate duce in rai.
    Doamne Iisuse, Tu stii cat te iubesc pruncii acestui neam, ajuta-ne sa nu Te tradam in veci, Doamne Iisuse , ai mila de noi si pentru iubirea noastra si a pruncilor nostri miluieste-ne pe noi.

    1. Adevarat a inviat ! Foarte buna observatie . Deci bietul om ,va fi inconjurat peste tot de simbolul lui SATANA ,sa nu aibe nici o scapare pt. cei care raman in sistemul lui ,caci acolo se indreapta . Trairea in simplitate este salvarea crestinului si nu frigiderul plin si lada frigorifica etc. etc. etc.

      1. Că dacă ne taie corentu* o săptămână sau zece zile, cum umblă vorba-n Satul Global, la ce bun carnea din congelatoare?! Facem ca sârbii în 1999, după bombardarea centralelor electrice de către *cea mai mare democrație din lume* : încingem grătarele și apoi, trecem pe urzici !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button