X

Noi n-avem nici…. iar Ciucă și Iohannis au decis să trimită armament în Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, prin care se modifică legea, astfel încât să pot fi făcute livrări de armament și echipamente în Ucraina.

MApN a postat pe site-ul său un proiect de OUG care completează articolul 9 al Ordonanţei nr. 122 din 28 august 1998 privind acumularea, scoaterea şi împrospătarea produselor din rezervele proprii ale forţelor destinate apărării naţionale.

Principala prevedere adăugată este cea potrivit căreia „Forţele destinate apărării naţionale pot face donaţii de produse din rezervele proprii, în starea în care se află, către state aliate sau partenere, în baza solicitărilor primite, în scopul acordării spirjinului cu titlul de ajutor în situaţiile temeinic justificate de evoluţia mediului de securitate  şi când sunt afectate interesele României”.

Şeful Executivului a fost întrebat, la Oradea, despre proiectul de lege aflat pe site-ul MApNl în care se modifica legea existentă şi  dacă, în baza acestei legi, vor fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina.

”În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a spus premierul.

Premierul a fost întrebat şi dacă confirmă declaraţiile din partea rusească potrivit cărora există mulţi mercenari români în Ucraina.

”Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că ”este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei.

”Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

 1. Ideea e, ca bestiile si taraturile astea carora le spunem conducatori, vor cu orice pret(la ordin extern) sa ne puna tinte sigure in fatza Ursului si astfel sa aiba loc extinctia noastra ca neam!

 2. 1. Rusia a pierdut din start războiul informațional, s-a dovedit slabă pe teren (cum ar explica “strategii ruși”, retragerea stranie din jurul Kievului..) , 2.nu poate securiza rutele aprovizionării cu arme a regimului din Kiev
  3. nu și-a putut mobiliza niciun aliat (pe model occidental de atac în haita-vezi invaziile occidentale în Irak, Siria, Afganistan,Kosovo..) deși propaganda rusă zice că nu poartă un razboi contra Ukrainei ci impotriva NATO (proxy)…
  4. cum ar fi arătat (in presstitutia mainstream vestică, tari BRICS sau CSI(China, Africa de Sud, Kazahstan, Uzbekistan, Belarus, Armenia, Brazilia, Iran chiar și India..cu armate și/sau voluntari masate la granița Ukrainiana?
  5 s-au împotmolit penibil in Mariupol (cică din cauze umanitare) aparat de câteva mii de Azovisti și mercenari străini înarmați cu arme ușoare.
  6. daca vor să câștige, de ce nu distrug ținte cu valoare simbolică (pentru a distruge moralul inamicului)..gen Piata Maidan, Sediul Radei Supreme, Palatul Prezidențial a lui Zelinski, sediul SBU și al Ministerului Apararii, etc?.
  7. de ce nu folosesc jucăriile grele (gen FOAB și bombardiere strategice, tancuri T90 și Armata..?)
  8. in prezent se lauda ca au cucerit un sat obscur din Donbass și dezvoltă “ofensiva” spre satul vecin (având în vedere că cică e a doua armata a lumii ca putere de foc, este de un ridicol de îti sângerează ochii..) etc, etc. oricine cu minima experiență militară pricepe ce am scris.

  1. ..știți, daca Romania era la fel de naționalistă că (de exemplu Israelul) și avea o armata pe măsură, eram deja în Bugeac și Cernăuți..

  2. PS
   se pare că jurnalistul Gonzalo Lira (americano-chilean) care acoperea neutru războiul din Ucraina pe Telegram, a fost capturat, torturat și ucis de “Kraken batalion” (banderistii din Harkov) .

  3. Ce ai baut? Ucraina este Rusia, daca vroiau distrugerea Ucrainei in 5 minute era total distrusa. Occidentul incearca sa arate Rusia ca fiind slaba, dar totusi Rusia a folosit in mare parte tancuri si anumite rachete care nu provoaca distrugeri mari. Ei daca ar fi sa atace NATO, vor ataca cu tot ce au mai bun. Sa nu uitam ca ei sunt cei mai buni la arme nucleare din lume. Au peste 2000 de arme nucleare, dintre care doar o singura bomba nucleara”Satan II” poate distruge complet Romania. Rusia joaca strategic, iar Putin nu e un idiot cules de pe strada ca Biden.. daca va fi razboiul nuclear NATO – Rusia, chit ca Rusia va pierde, Europa va fi distrusa.

   1. Corecta analiza ta !…din păcate marea majoritate a maselor nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în jurul lor și aud doar ce le cântă slugile întunericului !

   2. Nu doar Europa va fi distrusă, ci și cuibul $$atanismului din merlocia. Aste două continente (EU și NA) vor fi pustiite nuclear, suferind cele mai mari distrugeri de pe Pământ.Abia vor supraviețui celelalte….dar mai e un pic pînă atunci !

  4. Kosk

   Cele enumerate de tine, ar trebui sa nasca semne de intrebare cu adevarat: una din cele mai puternice armate ale lumii trebuia sa striveasca Ucraina ca pe un vierme in primele 72 de ore. Ideea e ca dupa primele 72 de ore, cand se spune ca armata rusa era deja la marginile Kievului, informatiile devin redundante si de aproape doua luni de zile, nimic nu avanseaza. Mai sunt multe de enumerat, detalii ce tradeaza faptul ca e doar un teatru, adevarat, un teatru ce se lasa si cu morti si raniti, dar e tot un teatru. Si la 9/11 au murit oameni, si in plandemie au murit oameni, dar asta nu inseamna ca au fost evenimente reale. Au fost evenimente de tip steag fals, precum acest razboi din Ucraina.

   Doborarea celor doua aparate de zbor romanesti a fost un mesaj: stati acasa nu interveniti sa va luati teritoriile istorice inapoi, caci noi cu rusii simulam un razboi doar. Aveti grja caci va putem strivi.

   Probabil, acest razboi trebuie sa aduca umanitatea in stadiul premergator unui razboi nuclear, pentru a putea intra in scena faza urmatoare: invazia extraterestra.

 3. pe noi ne-a intrebat cineva? sper ca Rusia sa stie ca Poporul Roman NU vrea razboi! sa se duca la razboi “alesii” securimii tradatoare si criminale care ne distruge de 32 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button