X

Dictatura uEgay: Comisarul european pe Justiție amenință că va impune LGBT în Ungaria, chiar dacă “marea majoritate a populației” nu susține

Comisarul european pe Justiție anunță că va impune LGBT în Ungaria chiar dacă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uniunea Europeană este hotărâtă să impună respectarea statului de drept şi a drepturilor persoanelor LGBT în Ungaria, chiar dacă premierul Viktor Orban a câştigat detaşat alegerile legislative, a declarat marţi comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, după o reuniune a miniştrilor europeni desfăşurată la Luxemburg. 

Ungaria a adoptat anul trecut o lege care interzice să fie evocate în şcoli în rândul copiilor chestiuni ce ţin de “schimbarea de sex şi homosexualitate”, lege considerată de Bruxelles discriminatorie faţă de persoanele LGBT. “Statul de drept înseamnă de asemenea limitarea posibilităţii autorităţilor unui stat membru – chiar susţinute de o majoritate în parlament, de o mare majoritate a populaţiei – să acţioneze împotriva valorilor noastre” europene, a indicat comisarul Reynders.

Acesta a menţionat în plus şi “îngrijorările” Comisiei Europene despre independenţa justiţiei, pluralismul mass-media şi lupta împotriva corupţiei în Ungaria. În replică, ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, a acuzat aplicarea unor standarde duble în rapoartele Comisiei Europene privind statul de drept în Ungaria şi Polonia. “Ţările care au guverne de orientare conservatoare nu pot fi niciodată elevi buni” pentru Bruxelles, a remarcat ea, potrivit agenţiei MTI.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, a câştigat detaşat alegerile legislative din 3 aprilie, iar, două zile mai târziu, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat iniţierea împotriva Ungariei a noului mecanism care permite suspendarea fondurilor europene pentru statele UE despre care executivul comunitar consideră că încalcă statul de drept. Invocând tot încălcarea statului de drept, Comisia Europeană nu a aprobat până în prezent PNRR-ul Ungariei, la fel procedând şi în cazul Poloniei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Lupta este împotriva lui Hristos și a valorilor creștine. Un om plin de Duh Sfânt este un om puternic. Iar UE nu are nevoie de așa ceva. Important este să ne dăm seama cine e dușmanul ce vrea și de ce. Dacă știm asta, vom taxa toate spurcăciunile prezentate că fiind ,, moderne” așa cum trebuie și cum îi stă bine unui creștin și ne vom înghesui pe drumul mântuirii, nu pe calea cea largă a necuratului în care poleiala este confundată cu aurul!

  2. REVOLTĂ-TE, PRIETENE, MAI ÎNTÂI ÎMPOTRIVA TA, ÎMPOTRIVA LIPSEI DE SARE DIN TINE ŞI APOI REVOLTĂ-TE ÎMPOTRIVA LUMII

    „Lumea este nesărată şi fără gust”, îmi zici, prietene! Repeţi de o sută de ori, că lumea este nesărată şi lipsită de gust şi te revolţi. Te mândreşti de fiecare dată când te numeşti revoluţionar şi ameninţi că vei răsturna lumea.

    Revoltă-te, prietene, mai întâi împotriva ta, împotriva lipsei de sare din tine şi apoi revoltă-te împotriva lumii. Îmi zici, prietene, că „oamenii sunt vicleni”, că „sunt adulteri”, că „sunt ucigaşi”. De sute de ori te revolţi împotriva păcatelor altor oameni. Revoltă-te însă mai întâi împotriva păcatelor tale, iar apoi te vei putea revolta şi împotriva păcatelor altora, cu mai multă putere şi dreptate. De te vei revolta mai întâi împotriva eului tău, voi putea crede în reuşita revoluţiei tale. Aceasta este metoda lui Hristos. Revoluţie împotriva răutăţii care este în mine, iar apoi revoluţie împotriva răutăţii care este în jurul meu. Toţi ucenicii lui Hristos trebuiau să se supună acestei autocritici lăuntrice şi dure, după metoda Învăţătorului lor. Hristos nu se ruga de nimeni să-L urmeze, însă cine se hotăra să urmeze de bunăvoie aceeaşi cale cu El se supunea acestei grele autocritici lăuntrice.

    Numai cine rezista acestei încercări a revoluţiei lăuntrice împotriva păcatelor şi a slăbiciunilor sale avea dreptul de a se revolta mai departe şi împotriva răutăţii altora. Nici o diplomă, prietene, şi nici un titlu nu duce la obţinerea acestui drept; dimpotrivă, absolut necesară este cercetarea lăuntrică înaintea lui Dumnezeu şi a conştiinţei personale.

    (Sfântul Nicolae Velimirovici – Omilii despre pocăință, dragoste și optimism, pp. 10-11)

    .
    JOIN ➡️ t.me/bucovinaprofunda
    .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button