X

Rabin proeminent: Anul acesta îl vom vedea pe Mesia

Sursa Foto: breakingisraelnews. com

Rabinul Aryeh Weingarten și-a dedicat întreaga viață pentru a-i ajuta pe ceilalți, conducând o organizație caritabilă unică . Ca tânăr, a dorit pe Mesia atât de mult, încât a compus o rugăciune să-l aducă pe Mesia . Au fost tipărite milioane de exemplare ale rugăciunii și pot fi găsite în cărțile de rugăciune din întreaga lume.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rabinul Weingarten studia Zoharul, când a dat o declarație surprinzătoare.

“Zoharul afirmă că la fiecare 60 de ani de la începutul seriei finale de 1000 de ani este un moment deosebit de favorabil pentru sosirea lui Mesia, ceea ce este denumit עת רצון (et ratzon; timpul voinței)”, a spus Rabin Weingarten pentru Breaking Israel News . „Deși acest lucru poate părea convolut, este foarte simplu. Conform surselor evreiești, Mesia trebuie să vină până la anul 6.000. Anul curent este 5780, deci suntem în prezent în ultimul mileniu. Potrivit Zoharului, la fiecare 60 de ani din anul 5.700 are potențialul ca Mesia să vină dacă acțiunile lui Israel îl merită. ”

„Conform acestui calcul, suntem în prezent în anul care marchează cel de-al 13-lea ciclu de 60 de ani”, a explicat Rabin Weingarten. „Anul, 5780 împărțit la 60 este la egal 13”.

Rabinul a remarcat semnificația numărului treisprezece în gematria (numerologia ebraică).

„Treisprezece este egal cu אהבה (ahava; iubire) și este de asemenea egal cu אחד (echad; one)”, a spus Rabin Weingarten, citând un verset care a menționat că singularitatea lui Dumnezeu este cel mai semnificativ aspect al sfârșitului zilelor.

Rabinul Berger, rabinul Mormântului Regelui David de pe Muntele Sionului, a lăudat explicația rabinului Weingarten despre Zohar.

„Niciodată în istoria modernă nu a existat un semn universal al lui Mesia, cum este ceea ce experimentăm în prezent cu coronavirusul”, a spus Rabin Berger. „Au fost semne puternice, dar limitate. Chiar și atacul de la 9-11 a fost doar în Statele Unite. Au avut loc pandemii globale și războaie globale. Dar faptul că actuala pandemie a apărut atât de brusc în anul acesta, încât Zohar spune că poate fi geula (răscumpărarea), este un fapt uluitor. ”

„Și virusul coroanei vine să-l stabilească pe Hashem (Dumnezeu: literalmente,„ numele ”) ca rege”, a spus Rabin Berger.

Rabinul Berger a menționat că Biblia oferă un singur remediu puternic care poate salva oamenii de la moarte.

În urmă cu șase luni, era de neconceput ca întreaga economie mondială să ajungă în impas, ca oamenii din întreaga lume să fie izolați în casele lor. Tocmai cum spune începutul versetului, bogăția nu a ajutat China. Iar leacul este caritate. ”

Rabinul a menționat că, pe măsură ce intrăm în vacanța de Paște, ni se reamintește că caritatea este ceea ce i-a scos pe evrei din Egipt.

“Evreii erau sclavi”, a spus Berger. „Au fost cei mai săraci oameni din Egipt. Dar fiecare s-a plimbat dând caritate altor evrei și chiar ne-evreilor din Egipt care nu erau la fel de săraci ca ei. Când Dumnezeu a văzut acest lucru, când a văzut că adevărata lor natură trebuia să le dea altora, nu a putut să țină înapoi. I-a scos imediat din Egipt. Știa că trebuie să fie liberi pentru a da mai multă caritatea. ”

Rabinul Berger a subliniat că evreii învață în fiecare an despre Exod, ca amintire că odată, erau sclavi în Egipt și nu aveau nimic.

„Cineva care nu are nimic se roagă pentru bunurile lumești”, a spus Berger. „Dar când un sclav care nu are nimic se roagă să poată să facă milostenie, Dumnezeu nu poate să nu răspundă la rugăciunile sale.”

Rabinul Weingarten a menționat acest precedent biblic ca fiind stabilirea perioadei anterioare Paștelui drept favorabilă pentru caritate.

“Familiile sunt în contact cu mine, spunând că, literalmente, nu au nimic de mâncat de Paște”, a spus Rabin Weingarten. „Nenorocirea lor este o oportunitate pentru alții de a câștiga meritul final pe care trebuie să-l aducem pentru răscumpărarea finală”.

În urmă cu aproximativ 15 ani, Rabin Weingarten a fondat Karmey Chesed, o organizație care ajută familiile sărace din Israel cu donații caritabile, mâncare și, într-un program inovator, le oferă aparate second-hand donate.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Mesia așteptat de evrei este de fapt Antihristul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

82 comentarii

 1. Rabini de azi sunt dusi cu pluta si vor afla ca s-au inselat si ca a avut dreptate rabinul Levi Saadia Nahmani.
  Rabbi Levi Saadia Nahmani who correctly predicted three wars
  https://www.facebook.com/JewsforTorah/videos/rabbi-levi-saadia-nahmani-who-correctly-predicted-three-wars-w/913838882115172/
  Rabbi Levi Saadia Nahmani prophesied war between the US and North Korea would spiral into a nuclear apocalypse back in 1994.
  The doomsday forecast – which many fear is about to come true – was surprising as the Hermit Kingdom had no nukes and was not seen as a threat to anyone but South Korea at the time.

  1. FOTO MINUNEA de la Arad: O biserică a luat foc, dar flăcările nu au atins Biblia
   Pe una dintre mese, pe care se aflau mai multe obiecte, era o biblie, iar în interiorul ei un tricolor. Chiar dacă tot ce se afla pe masă era puternic afectat de incendiu, atât biblia, cât și tricolorul au scăpat ca prin minune!
   Întotdeauna există speranță!”, precizează IGSU, pe Facebook
   https://www.stiripesurse.ro/foto-minunea-de-la-arad-o-biserica-a-luat-foc-dar-flacarile-nu-au-atins-biblia_1449146.html

  2. În 1999, în 11 august, a fost eclipsă pe cer. S-a născut un copil atunci, copilul diavolului. Are 15 ani acum. Anii merg şi în acest copil e Lucifer, dracul, dumnezeu cel mort, s-a băgat în copil, e ascuns undeva. Nu ţi se arată ţie. Tot merge, cu buletine, cu asta… asta e unul, semn, pe cer. Preţurile din magazine sunt toate cu 99. 99, de ce? Este anul copilului diavolului. În scriptură scrie că diavolul are 666, copilul lui are 999 şi atunci vine. Socotim: la naşterea copilului diavolului, cât va dura lumea, el va fi la 30 de ani pus pe scaun, acesta e adevărul şi trei ani va domni pe scaun, va veni judecata şi sfârşitul lumii. Socotim ca babele, pe degete: va fi în 99, în 29 va fi pus pe scaun şi în 2032 va fi, cam aşa, zicem noi, va fi Dumnezeul băgat cu cipul, cu toate, care se pun în magazine, preţurile, cu 99, toate sunt cu numărul diavolului“, susţine Cleopa Jurj, călugăr la mănăstirea Gai.
   Faţa bisericească îşi avertizează enoriaşii că acceptul dat pentru noile cărţi de identitate ar putea să îi coste viaţa şi chiar sufletul, în contextul în care diavolul îşi va proteja acoliţii tocmai prin astfel de semne.

 2. El a fost născut deja de către nepoata reginei Angliei, Beatrice de York, la virsta de 13 ani i sa refăcut artificial virginitatea, și a fost însămintata artificial, toată familia lor sunt evrei din seminția lui dan

  1. Au fost multe dezvăluiri în limba rusa dar Lea șters youtubu, acuma el are aproximativ 17-18 ani, e crescut în secret în SUA și este învățat toate satanismele vrăjitorie, kabala

    1. Nu sa spus cum îl cheamă dar spunea ca cind va fi arătat pentru prima data se vor aprinde toate ecranele, chiar dacă ai un televizor vechi aruncat pin garaj, fără cablu, și acela se va aprinde și toate îl vor arata

     1. Și toți care-l vor vedea și vor ramine în viata după a 3-lea mondial vor primi pecetea

     2. Deasemeni și acei care primesc acte biometrice nu se vor putea opune pecetii

     3. ”cind va fi arătat pentru prima data se vor aprinde toate ecranele, chiar dacă ai un televizor vechi aruncat pin garaj, fără cablu, și acela se va aprinde și toate îl vor arata”
      La o filmare de pe youtube cineva a lăsat un comment în care spunea ceva de genul ăsta. Cică va fi un mesaj transmis prin EBS (Sistemul de transmisii în caz de urgență) care ”va schimba societatea noastră pentru totodeauna”.

   1. Mihai actualul premier al Greciei este ultimul înainte de invazia Turciei, el este în totalitate pro american, lumea îl va demasca și-l va da jos, asteptind alegerile anticipate, Turcia va întra în Grecia, Rusia nu se va amesteca deodată ca și la dinsi vor fi mari probleme interne, dat cind turcii vor încerca să facă provocări în Crimeea vor fi șterși de rusi de pe fata pământului, și va fi eliberata Grecia constantinopolul

 3. O fi inteles Papa ceva din faptul ca cele mai “catolice” tari, Italia si Spania, sunt cele mai lovite de coronavirus?
  Or fi inteles ceva rabinii din faptul ca cea mai ultraortodoxa zona din Israel este cea mai lovita de coronavirus?
  “Localitatea Bnei Brak, cu populaţie ultraortodoxă, a fost declarată zonă închisă. Măsura închiderii complete este pusă în aplicare militar.
  La Bnei Brak a fost înregistrată cea mai ridicată rată a îmbolnăvirilor.
  Forţe speciale din Brigada de paraşutişti şi Comandamentul de apărare din spatele frontului acţionează în coordonare în această localitate în care sunt 900 de persoane bolnave.
  Bătrânii urmează să fie evacuaţi spre hoteluri.”
  http://www.romania-actualitati.ro/localitatea_bnei_brak_din_israel_zona_inchisa-137198

  1. E si asta o modalitate de a-i tine pe indezirabili in spatele gratiilor pana isi rezolva baietii treburile.

 4. Epidemia de prostie si de panica e mai mare decât epidemia de virus.

  In jur de miezul noptii a ajuns Bogdan acasă din cursă, cu dureri în gât si amigdalele cât casa.
  ” – Ce probleme aveți?
  – Mă doare gatul, nu pot vorbi si abia respir.
  – De câte zile?
  – Cam de 3.
  – Bine, dragă, bine… de 3 zile…
  – Doamnă, sunt șofer de tir, azi-noapte am ajuns din cursă.”
  L-au pus sa ii măsoare tensiunea, sa verifice daca are febra. N-are. Toate în regula. Problema, amigdalita si o infecție urâtă în gât. ( AMIGDALITA, da? Aia ce o fost înainte de corona cu zeci de ani. Aia pe care am făcut-o toți si încă stam in picioare)
  Hopa, o rămas ceva neîntrebat.
  ” – Ati fost cumva in Italia?
  – Da. ”
  Gata. Panica. Nu mai există amigdalita, nici puroi în gât. Corona.

  M-au scos afara de acolo si mi-au spus sa stau in sala de așteptare. Mai erau doua persoane, una dintre ele a vrut sa iasă afara si dintr-o data i se striga” intrați repede înăuntru si închideți ușa! ” Doamna încerca sa spună de ce vrea sa iasa, dar se urla încontinuu” închideți usaaaa”.
  Pe Bogdan l-au izolat într-o camera si ii făceau ceva perfuzie. După 5 minute, a venit la noi cu măști. “Nu prea vă apară ele de virus, dar suntem obligați sa le dăm”.
  https://www.facebook.com/AlexandraaPasca/posts/845473595927919/

  Părintele Galeriu: “ignoranța este un păcat foarte grav, și așa și este, căci un creștin autentic nu poate fi prost”

 5. acest rabin cu siguranta este mai bun la a face decat la a spune, caci prin ce spune imprastie toti bolovanii de pe aratura, mai erau unii in Biblie care “aiureaza in sunetul alautei…se cred intelepti ca David…”, pai conform sursei oficiale de prima mana in domeniul sanatatii, acest coronavirus este considerat “arma biologica” impreuna cu antrax-ul si celelalte specificate in lista de pe pagina oficiala http://www.centerforhealthsecurity.org/resources/fact-sheets/index.html ceea ce inseamna ca acest virus nu are nimic a face cu “Mesia” decat cel mult un prilej in plus de meditatie… singurul eveniment care poate fi considerat premergator “venirii lui Mesia” este propovaduirea Evangheliei pe tot pamantul (e numai normal ca daca vrem sa stim cand vine Mesia sa-L intrebam chiar pe Mesia, adica Isus): Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. Matei 24:14
  Intre acest eveniment si aratarea efectiva a lui Mesia va fi unul de scurta durata, conform profetului Amos, caap.8: 11Iată, vin zile, zice Domnul Dumnezeu, când voi trimite foamete în ţară, nu foamete de pâine, nici sete de apă, ci foame şi sete după auzirea cuvintelor Domnului. 12Vor pribegi atunci de la o mare la alta, de la miazănoapte la răsărit, vor umbla istoviţi încoace şi încolo, ca să caute cuvântul Domnului, şi tot nu-l vor găsi.

  1. rectific “arma biologica”, fiind vorba de “agent biologic si chimic ingrijorator” in aceeasi clasa de ingrijorare cu cele cunoscute ca arme chimice, cum am amintit antrax-ul, oricum accentul trebuie pus pe “Mesia” in ceea ce deja a spus…

   1. Corona virus e e arma bioligica de nivel slab, are ca scop asa cum observam si noi, panica.

    Daca se dorea decimare de populatie, se folosea ceva cu mult mai virulent, cum ar fi ebola, avand o rata de mortalitate de peste 90%, nu 4% cum e coronabullshit.

    1. Au incercat cu ebola dar le mureau purtatorii de virus mai repede decat puteau ei imprastia boala, de aceea s-a stins aproape in fasa. Acum testeaza modalitatea de raspandire si pare a fi un succes, dupa cum vedem.

  2. Catre kONSTANTIN : numele Mantuitorului nostrum IISUS se scrie cu 2 de I. Numai sectantii scriu cu 1 singur I. Anticrist s-a nascut in 1978. Are acum 42 ani neimpliniti. Teoretic, poate avea orice varsta, nascut in an de sarpe.
   Mai e o varianta, poate mai plauzibila. cu nasterea in 1989, deci are acum 30 ani si cateva luni. Mai sunt 3 ani si jumatate pana la A Doua Venire a lui Iisus HRISTOS si Judecata de Apoi. Data exacta numai DUMNEZEU TATAL o stie.

 6. Prințesa Beatrice de York (urâtă muiere)
  Născută: 8 august 1988 (vârsta 31 de ani), The Portland Hospital, Londra, Regatul Unit
  Interesantă data nașterii…e plină de OPT…dacă-l pui să facă nani, dă semnul INFINT…+ (creștin) sau – (minus creștinism)…ea să fie născătoarea pe linia seminției lui Dan a Antihristului?
  Dacă i s-a refăcut himenul la 13 ani ca să pară virgină, înseamnă că l-a născut la 12 ani = 2000 când era nebunia cu Apocalipsa!
  N-ar avea 30 de ani, așa cum SE CERE poporului evreu pentru a ieși la propovăduire.
  Ori el, va căuta ÎN TOATE să-l imite pe Hristos.

  P.S. la ceea ce a spus SLAVA…Dacă ar fi așa, acoperiți TV-ul cu o cârpă închisă, ca să nu vedeți prin el și, încercați, pe cât posibil, să nu vă mai uitați la TV…
  Poate și din pricina asta întreaga lume e consemnată la domicil, CA SĂ VADĂ CUM APARE ÎNCORNORATUL, NU SĂ FIE LA MUNCĂ…ci ÎN PROPRIA CASĂ…AȘA CUM A ”PREZIS” BILL GATES ȘI GAȘCA DE DERBEDEI MONDIALO-KABALIȘTI pe bază de CORONA! Huoooo!

  1. @ Magda

   Consider ca atunci cand romanii, televizisti prin excelenta, vor avea puterea sa ia televizoarele si sa le azvarle pe geam, va fi prima batalie castigata din marele razboi.

   In aceste zile am avut prilejul sa constat ca, prieteni si apropiati, cu coeficient de intelgenta peste medie de altfel, terorizati la propriu de massmedia in special televizata si retelele de socializare.

   Nu mi-a venit sa cred.

   1. De asemenea sau spus multe dar interesant cum a spus ca va fi viitorul SUA, politic, lui tramp i se va declara impicimemt, va fi scos de la putere, inima lui nu va rezista și va muri

    1. Pe urma va fi un vicepreședinte va începe război civil, după război vor ieși citeva state, restul ramase se vor uni cu Canada și mexica, va fi o tara, condusa de Hilary clinton

     1. Hilary va pregăti bine acest stat pentru războiul cu Rusia, și ultimul președinte a Americii Unite va fi din nou Obama numai ca mai batrin, în timpul lui va cădea un asteroid și 2 continente americane se vor duce sub apa

     2. Căderea asteroidului va coincide cu mijlocul celui deal 3lea mondial, dar pina la război trebuie sa aibă loc învierea lui serafim sarov ce va duce la propovăduirea ortodoxiei la toată faptura

     3. @ Slava

      Iertare, dar un asteroid ca sa scufunde doua continente, inseamna disparitia vietii pe Pamant, cel putin in forma pe care noi o cunoastem azi.

     4. Slava cred că ești dus rău de tot după cum fabulezi. Nu va luați după acest Slava deșartă. Cert este că spurcăciunea este printre noi și are 21 de ani nu 18 iar restul ce zice Slava sânt aberații.

     5. Cosmin, eu am tradus, dar științific eu nustiu, vom vedea, de asemenea mai spunea ca următorul conducător al Franței după macron trebuie sa fie Marie le pen

     6. Ieșirea Angliei din UE are ca scop căderea drastica a cursului euro, și din urma a dolarului, se va ajunge cum spuneau staretii ca dolarul va fi ca frunze pe jos și nimeni nu se va apleca, ca nu va fi mincare și ce sa faci cu aceasta hirtie

     7. Cosmin despre asteroid, el a fost descoperit în 2004 se numește apophis, în engleza este informație pe google

   1. Ayea mi-a zis pe blogul lui:
    Uite ce zicea cineva pe facebook, cineva care greșește în privința anilor, habar ne-având că lipsesc 8 ani:
    Circulă pe net acest mesaj care l-am primit şi eu (ar fi de la un călugăr de la Sfântul Munte): ştie careva dacă este real sau nu!? //¬
    Fiți ATENȚI! NU vă speriați dar luați în considerare și puneți în aplicare încet, încet…știu că pare GREU…pentru că ne-am obișnuit cu tehnologia, cu televizoarele, cu telefoanele, laptopurile, dar cu Dumnezeu va fi mai ușor pentru noi decât pentru cei care, din păcate, din nefericire NU L-au cunoscut încă; încercați pe cât puteți, din zi în zi să reduceți orele de stat pe Internet ca să vă vină mai ușor cănd o să-l oprească…
    Acest mesaj este de la cineva din muntele Athos (probabil a vrut să rămână anonim, fiind văzător cu Duhul…)
    DUMNEZEU, în perioada Exodului, a comprimat în așa fel TIMPUL, încît anumite evenimente biblice profețite s-au întâmplat în aceeași zi…deci, toate se vor petrece foarte repede, Dumnezeu poate ORICE pentru că la Dumnezeu, TIMPUL nu există ca la noi, ci 1000 de ani poate însemna o zi în timpul nostru:
    Toți care au legătură cu Băncile, să vândă, ca să scape de Bănci…RAPID, URGENT!
    Să scape de orice legătură cu Banca, altfel vor fi prinși!
    Acum , ÎN ACEST MOMENT…au băgat lumea în case și se INSTALEAZĂ DE ZOR aparatură electonică pentru holograme…NU durează mult și vor OPRI FACE-BOOK și TELEFONIA actuallă…VOR TRECE LA 5G TOȚI!
    Vor da da Lege pentru vaccinare care va fi obligatorie peste toți!
    Cine refuză, va fi declarat dușmanul orânduirii sociale, pentru atentat la siguranța națională..care NU se vaccinează, va fi arestat și va fi împușcat PE LOC!
    Diavolul are nevoie de LIBERUL ARBITRU!
    Cei care se vor vaccina, SE VOR LEPĂDA DE HRISTOS și vor primi pecetea lui Antihrist care este ACUM în Ierusalim.
    De aceea s-a oprit Sf.Jertfă pentru că altfel, NU se putea apropia!
    Lumea TREBUIA să se TERMINE în 2033, dar NU o prinde 2027!
    Anul ăsta, la Ierusalim va fi prezentat Antihrist și se va transmite INSTANT prin TV și telefoane, tablete, prin facebook, prin rețelele de socializare…CARE SE UITĂ, NU VA SCĂPA DE EL!
    Vor scoate banii cash din toamnă…în maxim 3 luni vor dispărea banii cash…repet: începând din toamna acestui an!
    SĂ FIȚI ATENȚI DE PAȘTI, LA IERUSALIM – SE VA ARĂTA FIARA…EXTRAORDINAR DE FIN, DE CALM, DE ȘARMANT…
    Vor veni grămadă: Antihrist, boli, război…
    Trebuie neapărat să ieșim de pe facebook și alte rețele sociale, să anunțăm credincioșii pe care îi cunoaștem să închidă conturile de face-book.
    Ceea ce se va întâmpla ACUM, trebuia să fie în 2023.
    Mor cu boli și cu război trei sferturi din populația planetei.
    Japonia, Rusia, Iran și China sunt aliați acum.
    China se aliază cu Rusia, apoi îi va întoarce spatele.
    Rusia va sfărâma Turcia.
    Americanii vor da/lovi primii Iranul…
    RENUNTATI LA TELEFOANELE SMART, luați-vă telefoane vechi! Atât! Dacă puteți renunța de tot le ele e și mai bine. bn,
    Dumnezeu sa aibe milă de noi!
    Cei cărora vă pasă de suflet, luați aminte…e prea puțin probabil ca un om, că Trump, că e oricine pe lumea asta care să se pună cu puterea ocultă, care rezistă și a rezistat sute de ani, Dumnezeu le permite…că altfel, CEVA se întâmplași îi pierdea…
    Se știe de când lumea că Rai aici pe pământ, NU va fi, AICI e un examen pe care trebuie să îl trecem, abia prin suferință ajungem la biruință!
    Trump este posibil să moară, așa cum au arătat în ”The Simpsons”! Noi, să ne rugăm, să NU ne panicăm, să ne facem provizii pentru 10 zile, să fim cît de cât pregătiți, să avem apă, dar să NU stăm să PRIVIM TELEFOANELE și TELEVIZOARELE pentru că de PAȘTI o să se arate noul CONDUCATOR MONDIAL = ANTIHRIST – INSTANT…pe TELEFOANE și TABLETE, și CINE SE UITĂ la EL… E HIPNOTIZAT , va face ca FACE ca EL, va accepta ORICE și își poate PIERDE SUFLETUL…aici trece cu bine și cu rele, dar lumea de DINCOLO e veșnică…așadar, O SĂ FIE O HIPNOZĂ ÎN MASĂ, mulți sfinți au profețit lucrul ăsta și în Biblie scrie despre Antihrist, așa că, ATENȚIE! Să nu fie înșelătoria înșelătoriilor!”
    Am schimat din total cu majuscule, la o combinație între…ca să nu fie obositor pentru ochi; comentariile sunt preluate de aici:
    https://ayeaye20.wordpress.com/2020/04/03/de-ce-vor-apostatii-deschidera-bisericilor-simplu-ca-sa-faca-ce-faceau-si-pana-acum-discoteca-sala-de-concert-si-rugaciuni-comune-cu-sectele-si-ereticii/

    Tot de la Ayea despre ANTIHRIST:
    E în SPATELE PAPEI, DESENAT:

    https://ayeaye20.wordpress.com/2019/01/27/david-de-rothschild/

    TEDxGreatPacificGarbagePatch – David de Rothschild – Tackling Our Nature Deficiency Disorder
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_RvOB0T6Q4&feature=youtu.be

    La fața pe care o are, VA ÎNȘELA PE MULȚI!

    1. Apropos de ne-concordanța în privința brodirii anilor:

     Ayea a spus acum ceva timp: ”pr. Elpidie a zis ca pecetea e din 2 bucati: antena care e bagata prin vaccin vicleneste si pecetea propiu zisa.
     Era o pustnica din Rusia Agafia care zicea ca 8 ani din calendar s-au evaporat… noi am fi cam în anul 2028, unii ziceau de 2030 cu instaurarea antihristului… acum om vedea ce o fi daca om trai…e posibil sa fie mai putin de atat depinde si de noi ce facem ne indreptam sau tot in pacate stam…”

    2. Monahul ăsta anonim, a uitat să spună CARE Paști!
     Nu cred că-l vom vedea de Paștele ortodox, pe 19 aprilie, ci pe 09 aprilie de Paștele evreiesc pentru că, dacă ar respecta paștele nostru ortodox, s-ar nega pe sine prin recunoașterea adevăratului Mesia, Iisus Hristos!
     Interesant că pe ăsta, îl cheamă David…fața lui e specific unui om de creionat/desenat/pictat!
     Toată alura și-a luat-o pentru a-l imita pe Iisus din icoane…are ochii albaștri și nu pare fioros…deocamdată!
     În filmare, iese partea umană moștenită.
     Abia după ce se vede în locul cel sfânt, va ieși din el prin toți porii și modificare a trăsăturilor partea întunecată, posedată de Satana care-i va schimonosi chipul, așa cum se întâmplă la demonizați.
     Chiar și-acum, dacă îi urmărești expresia feței și-a ochilor, observi lesne în anumite momente (dese, de altfel…) viclenia din spatele lor.

    3. Monahul anonim, a uitat să precizeze CARE Paști își va face apariția/intrarea Antihristul?
     Paștele evreiesc este săptămâna asta, pe 09 aprilie, cel ortodox, pe 19 aprilie…dacă l-ar alege fix pe cel ortodox, s-ar contrazice pe sine, ca diavol băgat în Antihrist ce-L urăște de moarte pe Mesia cel adevărat – Iisus Hristos, sau va apare pe 09 aprilie, sacrificând vițica roșie anunțând odată cu sacrificiul de pe munte, intenția imediată spre ”UNIRE” a tuturor religiilor cu FAST, alături de Patriarh și ceilalți…participând inclusiv Papa care și-a depus (aparent) armele și bagajele la picioarele lui Antihrist care trebuie să apară în lumina reflectoarelor, iar el să scadă…act de reluare ȘI pe 12 aprilie când e la catolici, și pe 19 aprilie, ca să arate că el ”respectă” toate sărbătorile!

     P.S. Fața îl va ajuta fiindcă are un chip ce seamănă cu cel din icoane, reieșind deocamdată partea umană din el, doar ochii albaștri trădând oareșce viclenie în ei…urmând ca apoi, după ce se va vedea cu sacii în căruță (adică pe tron…) să-i iasă la vedere chipul schimonosit posedat de Satana.

     1. Slava,
      Eu SPECULEZ pe seama spuselor rabinului și-a monahului anonim de pe Athos…ATÂT!
      Dacă a mințit rabinul și cu ortodoxul monah, am ”mințit” și eu…vom vedea!
      Iar dacă NU va apărea, ce vrei să(mi) fac?
      Mea culpa? Să fim serioși!
      Nu va apărea deocamdată, cu atât mai bine!
      Până una, alta…U.E dă să se clatine…marea CURVĂ face pe mironosița, nu are bani, nu vrea, nu poate, etc…italienilor li s-a cam urât de ea!
      O să avem parte de spectacol, unul după altul anul ăsta!

  2. Ceva se va intampla sigur in curand avand in vedere graba antenelor 5g si a satelitilor. O holograma imensa. Dar pe de alta parte numai Tatal stie cand va veni sfarsitul. Si Profetia Sf Paisie cu eliberarea Constantinopolului si convetirea a 2/3 din evrei la Ortodoxie nu s-a implinit. Eu vad ca oculta forteaza lucrurile.. dar cum au spus unii Sfinti, indiferent cat de mare este raul, Dumnezeu poate transforma totul intr-un mare Bine. Sa ne rugam pentru asta.

 7. Eu sper ca evenimentele pe care le traim sa fie doar o repetitie, sa se mai amane cu vreo zece ani venirea si inscaunarea lui Mikey Mouse in templu.

  Nu de alta, dar sa imi mai creasca pruncii, sa-i pot pregati si sa priceapa ce se intampla.

  Dar sa nadajduim in Hristos.

  1. Bine-ar fi!
   Dacă încă nu-i COPT, va trebui să mai stea pe bară…oricum, tu ai observat că timpul trece din ce în ce mai repede?
   În al doilea rând, totuși…a zecea vițică cu blană roșie, fără pic de pată sau alt fir de păr…va fi sacrificată de ”mesia” lor!
   Bine..am înțeles că a fost concepută în vitro, nu a apărut prin concepere firească, decât prin naștere naturală, la fel ca cel care o va sacrifica…Antihristul.

   1. Da Magda,

    Se accelereaza timpul… Am sesizat de vreo 10-12 ani. Probabil e vorba de “scurtarea vremurilor” pomenita in Sfanta Scriptura.

    De aceea se si grabesc slugoii cu agenda. Totusi sper sa se mai amane…

    Voia Domnului sa se faca si nu a noastra.

  2. După cum merg treburile 2030 ar fi anul întronării și 2034 finalul după vremuri și calcule. Acuma doar bunul Dumnezeu știe când și cum .

   1. Info eu doar am tradus ceva, dar tu ce argumente ai ca are 21 de ani? Ca vorbești corect? Eu atita spun sa vedem Daca se va împlini, eu nustiu dar sa vedem,, totuși la urma acolo se spune nu va interesați atit de mult de profeții,pocăițiva mergeți mai des la împărtășit, schimbați-vă viata, nu lăsați biserica pina na avut loc unirea cu catolicii, nu argumentați cu nepomenirea nemersul la biserica ca sunteți pierduti

    1. Totul ce se întâmplă acum prin închiderea bisericilor se datorează stării a 99% din turma și cler in erezia ecumenista . Asa va trebuie cat credeti ca va mai rabda bunul Dumnezeu sa il batjocoriti prin pomenirea ierarhilor eretici tradatori ai ortodoxiei si al domnului Hristos la Creta. De 4 ani ii cereti lui Hristos la sfanta liturghie si la iesirea cu darurile sa pomeneasca un eretic in imparatia sa. Cel mai grav este ca acesti ierarhi eretici propavaduiesc cu capul descoperit alta invatatura de cat ce a fost lasata de sf pariti si insusi Mintuitorul adica erezia ecumenist prin rugaciune cu eretici etc. Pentru aceasta stricaciune a lor ca sa le aratai ca gresesci si merg pe un drum gresit trebuie aplicate sf canoane ex. Canonul 15 al Sinodului I-II din vremea Sfântului Fotie cel Mare, Patriarhul precum si canonul 19 al sf sobor din Gangra si canonul 1 a sfantului sobor din Antiohia etc .Ultimile doua dau anatemei pe cei care vor accepta calendarul nou eretic al papismului. Avand in vedere ca aceste sf canoane au fost insuflate de Sfantul Duh sfintilor in cele 7 sinoade mari si in cele locale acestea sunt obligatorii de aplicat ne aplicarea lor este HULA impotriva Duhului Sfant. Asta faceti voi de 100 de ani si la care sa mai adaugat creta erezia ecumenista. PENTRU A NU SE MAI HULI DUHUL SFANT BUNUL DUMNEZEU a inchis bisercile ereticilor tradatori. DACA NU VA REVENITI VA URMA SI ALTELE MAI MARI DE CAT ACESTEA . AMIN

     1. Info da ai citit canonul 15 detaliat? Se scrie acolo ca obligatoriu trebu de oprit pomenirea? Ca unde se va pomeni mai departe sa nu va duceți? Sau doamne ferește sa încercați sa huliți duhul sfint și sa spuneți ca unde se pomenește nu mai sunt taine, trezitiva, fugiți dintr-o extrema în alta de la erezia ecumenismului în schisma, acesta și a fost scopul ierarhilor care au semnat ca o parte sa va duceți în schisma, în loc sa ramine ți sa luptați în biserica lui hristos

     2. Slava se vede că habar nu ai pe ce lume traiesti. Turma care se împărtășește Unde sânt pomeniți ierarhii eretici o fac spre osanda. Și Iuda sa împărtășit direct din mana Mântuitorului și la ce folos daca a făcut-o spre osanda vesnica. Slava mai bine ți ai lega o piatra de gât și să te atunci in apa de cat sa fabulezi /aberezi.

     3. Slava deșartă sa Știi că tot BOR prin acceptarea calendarului papistaș este in schisma fata de biserica lui Hristos conform sinod 1 din Niceea etc. Lasă schisma că habar nu ai pe ce lume traiesti doar vorbești că sa nu taci.

     4. Dar de cand te-ai facut TU judecatorul lor? Da, ei au gresit (asa consideram cu totii) dar nu este al nostru ca persoane sa-i judecam ci, conform Sf Traditii a Sfintei noastre Biserici, a unui sinod ce va fi insuflat chiar de Duhul Sfant.

      Te erijezi TU in sfant parinte? Chiar si asa dar NU POTI SINGUR si, atentie, poti DOAR IN UNANIMITATE cu toti ceilalti participanti.

      Conform Sf Canoane este libertatea fiecaruia sa se ingradeasca de erezie dar uite ce a adus ingradirea pana acum. Numai dezbinare semn ca este de la vrajmasul.

      Sau vrei sa spui ca in Biserica nu mai este har? Ba derbedeule, vezi-ti de treaba ta. Mars d-aici spurcaciune!

     5. te rog semneaza-te cu Magda2, ca sa nu creezi confuzie, sau cu alt nick

     6. Info, scriu slava, ca ma numesc veceslav, sirbu veceslav mii numele, pot sa las și numărul de telefon dacă trebu nu mii frica, sa ma ascund sub asa nicuri info, mai departe eu țin calendarul vechi ca asa se tine pe teritoriul rm în biserica noastră canonica, nu sunt dezacord ca să schimbat la calendarul nou în 10 patriarhii, dar nici cu schismatic de acolo care chipurile au păstrat calendarul dar sau rupt de trupul bisericii lui Hristos, spui ca cine se împărtășea la nepomenitori o fac spre osinda? Tu visezi? Canonul care spune asta? Undei? Totul trebu sa corespunda canoanelor, da atunci cind ierarhii ecumenistii vor fi osinditi de vreun sobor, și nu se vor lepada ecumenismul, atunci vor deveni eretici, numai atuncea conform canoanelor

     7. Ma scuzați am vrut sa scriu cine se împărtășea la pomenitori. Totuși info ai hulit duhul sfint, numești împărtășanie osinda, poți sa te acești cit ai zile altfel ai sa ai aceeași soarta în iad cu ecumenistii,

     8. @OrtodoxInfo

      Cerceteaza te rog cine a folosit prima data pe site acest nume si dupa aceea mai vorbim cine este 1 si cine 2. Multumesc.

 8. Catzi ani au trecut de la moartea duhului și pana la moartea trupului,atatzi vor trece și de la invierea duhului pană la invierea trupului.Cu alte cuvinte,catzi ani au trecut din momentul căderii lui ADAM și a EVEI ,pană la moartea lor trupească (deoarece trupul EVEI a fost făcut din coasta lui ADAM,conform Tainei cununiei,amandoi au fost un singur trup),exact atatzi ani vor trece și de la coborarea DOMNULUI nostru IISUS HRISTOS in mijlocul iadului, înviind duhurile dreptzilor și pană la învierea trupurilor noastre ,cele duhovnicești ,deci pană la cea de a doua venire a DOMNULUI .Cel care va primi de la DOMNUL DUMNEZEU,poate prin rugăciune,sau într-alt fel,numărul de ani pe care i-a trăit EVA pe pămant,in trup,îi va aduna cu cei 930 ai lui ADAM,și va afla anul venirii DOMNULUI,atentzie,doar anul și poate,eventual luna,pentru că ziua și ora mi-e greu să cred că o va afla,și astfel,pentru acela,toată neliniștea pe care o avetzi voi acum,va dispărea.Cu ce mă ajută pe mine,acum,dacă eu știu cand va veni DOMNUL? Cu nimic,așa că mai bine am începe să ne pocăim cu adevărat,adică să implinim poruncile DOMNULUI,să fim mai buni, să ne iertăm mai des și cred că ar fi minunat să lăsăm toate chestiunile acestea,gen covid19,in Voia Lui DUMNEZEU,pentru că,credetzi-mă,absolut totul se materializează,sau se petrece, conform Ratziunii Lui DUMNEZEU,iar DOMNUL va veni la timpul bine stabilit,întru Marele Sfat,nu va întarzia nici măcar o secundă. Vino DOAMNE.

 9. Hristos a inviat !

  Cu ajutorul lui Dumnezeu am gasit urmatoarele informatii:

  Filmele “Sarea pamantului”, “Inger rus” si “Cuvioasa Pelaghia de la Reazan” au acelasi autor, un grup de schismatici vechi calendaristi care se numesc pe ei insisi vechii credinciosi :”the old beleivers”(https://en.wikipedia.org/wiki/Old_Believers pentru cine vrea sa caute informatii).
  I-am recunoscut dupa metaniera lor care are in loc de cruce are un triunghi.Imagine în linie

  POZA
  Ei fiind schismatici si neavand sfinti cred ca au inventat aceste povesti pentru a-si fabrica sfinti.

  Parintele Rafail Berestov spune : ” Cartile despre acest otroc contin multe erezii si confuzii.”

  Foarte multi s-au smintit si il cred sfant pe acest “inger rus”, chiar si dintre cei care au intrerupt pomenirea.

  Traducerea de mai jos este din ruseste in engleza si apoi in romaneste cu google translate, mai sunt unele greseli dar se intelege…

  Concluzia comisiei Bisericii Ortodoxe Ruse cu privire la venerarea tanarului Vyacheslav Krasheninnikov (supranumit Inger rus, Otroc)

  Sursa oficiala: http://rodon.org/other/zkropovk.htm
  Scris la: 2007; dosar: 22.01.2008

  Concluzia comisiei de experți a departamentului misionar al eparhiei Chelyabinsk privind venerarea tanarului Vyacheslav Krasheninnikov (supranumit Inger rus, Otroc) și activitățile grupului religios V. A. Krasheninnikova – L. N. Emelyanova

  La 20 octombrie 2007, în numele clerului din Eparhia Chelyabinsk a Bisericii Ortodoxe Ruse, s-a format o comisie de experți la departamentul misionar al diecezanilor pentru a studia activitățile grupului religios din jurul Valentinei Afanasyevna Krasheninnikova, mama elevului școlii Chebarkul – baiatul Vyacheslav Sergeyevici Krasheninnikov(supranumit Inger rus, Otroc) , un mijlocitor de rugăciune în fața Domnului în vremurile recente. Sarcina comisiei a fost să: colecteze și să studieze materiale accesibile despre viața și opera lui V.S. Krasheninnikov și, pe baza lor, în conformitate cu experiența catedrală a Bisericii Ortodoxe, să facă o hotărâre cu privire la oportunitatea venerarii lui Vyacheslav Krasheninnikov ca sfânt al lui Dumnezeu.

  Comisia a studiat următoarele materiale:

  1. Înregistrare audio a unei conversații cu V. A. Krasheninnikova (mama baiatului), publicată pe un CD în 2007;

  2. Cartea lui V. A. Krasheninnikova „Trimisă de Dumnezeu” (Chelyabinsk, 2007);

  3. Cartea lui L. N. Emelyanova „Dumnezeu vorbește cu aleșii săi …” (Marele Luca, 2006),

  4. precum și diverse materiale postate pe site-urile de internet.

  Ca bază metodologică directă, comisia a adoptat raportul „Canonizarea Sfinților în Biserica Ortodoxă Rusă”, realizat de Înaltpreasfințitul Mitropolitul Krutitsky și Kolomensky, în cadrul celei de-a XII-a lecturi educaționale internaționale de Crăciun din 2004

  „Sfinții”, spune ea, „Biserica numește acei oameni care, curățându-se de păcat, au dobândit Duhul Sfânt, și-au arătat puterea în lumea noastră. Ca sfinți, sunt respectați cei a căror plăcere pentru Dumnezeu a fost revelată Bisericii ca un fapt de încredere, a cărui mântuire (adică intrarea în Împărăția Cerurilor) a fost descoperită chiar și acum, înainte de Judecata de Apoi. ”

  În acest raport, sunt amintite trei caracteristici principale, care, după mărturia Patriarhului Nektarios din Constantinopol, încă din secolul al XVII-lea. a recunoscut condițiile necesare pentru prezența adevăratei sfințenii:

  • Ortodoxia este impecabilă;

  • lucrarea tuturor virtuților, urmată de o confruntare pentru credință, chiar până la varsarea sangelui;

  • Lucrarea cu ajutorul Dumnezeu a unor semne și minuni supranaturale.

  Comisia a stabilit următoarele:

  Subiectul respectului religios pentru un grup de oameni uniti în jurul lui V. A. Krasheninnikova este fiul ei, Vyacheslav Krasheninnikov (1982 – 1993), care a murit în adolescență, după cum relatează mama sa, de o „boală neidentificată” și a fost înmormântat în cimitirul din Chebarkul.

  Băiatul, potrivit amintirilor publicate despre el, provenea dintr-o familie ortodoxă înfiorată, avea un aspect asemănător îngerului, era neobișnuit de amabil, ascultător, inteligent, evlavios și devotat; în plus, încă din frageda copilărie s-a remarcat prin cunoștințe și abilități supraumane: a profetit, a fost capabil să diagnostice și să trateze diverse boli. Această din urmă împrejurare a determinat o atenție sporită a acestuia din partea primilor conaționali – rezidenți din Chebarkul și Miass, și apoi numeroși vizitatori. Potrivit rudelor, băiatul a fost dus de două ori la Lavra Sfanta Treimie – Sf Serghie, unde a avut conversații îndelungate cu bătrânul Naum și unde darul său vindecător(al baiatului) a fost certificat drept „Dumnezeu”. După moartea lui V. Krasheninnikov, un cult religios începe să se contureze în jurul său: este înconjurat de venerarea mormântului său în cimitirul Chebarkul, se face o icoană și un acatist, în care decedatul este numit direct „mare martir”; reprezentanții grupului religios V. A. Krasheninnikova mărturisesc numeroasele vindecări și alte ajutoare date după apelul de rugăciune către „tineretul Vyacheslav Uralsky și Sibirsky”, precum și apariția lui într-o înfățișare angelică. Aceasta este imaginea „canonică” a lui Vyacheslav Krasheninnikov, impusă conștiinței publice de un grup de V. A. Krasheninnikova(mama baiatului).

  Biserica Ortodoxă a fost întotdeauna foarte prudentă în astfel de fenomene: în primul rând, pentru că ea și-a amintit avertismentul Mântuitorului despre ultimele vremuri și despre apariția de Hristos fals și profeți mincinoși, chemați să „înșele, dacă este posibil, și aleșii” (Matei 24: 24) ; în al doilea rând, deoarece în acest caz copilul este purtătorul darurilor Duhului Sfânt, în timp ce, după cum mărturisesc rudele, aproape din scutec. (2, p. 7).

  O analiză riguroasă a declarațiilor băiatului decedat ridică îndoieli cu privire la impecabilitatea ortodoxiei sale, după cum vorbește Sfântul Nectarie din Constantinopol.

  Trebuie menționat imediat că comisia de expertiză nu este în măsură să stabilească ce declarații ale lui V. Krasheninnikov îi aparțin cu adevărat și care sunt inserții ulterioare – pentru că nu a lăsat nicio dovadă scrisă, cu excepția notelor fragmentare din caietul și caietele școlare. Acel mic lucru a fost, după cum scrie V. A. Krasheninnikova, a dispărut în mod misterios imediat după înmormântare. (2, p. 21). Este practic imposibil să distingem originalul de fals în această situație, prin urmare, atunci când vorbim despre declarațiile băiatului, comisia se referă la declarațiile care i-au fost atribuite în cărțile publicate.

  De asemenea, trebuie menționat că nu există o prezentare sistematică a punctelor de vedere religioase ale lui Vyacheslav Krasheninnikov.

  Ceea ce sunt oferite de cărțile lui V. A. Krasheninnikova și L. N. Emelyanova drept „revelații” ale „băiatului sfânt” este de fapt un „hodgepodge” eclectic – un amestec de erezii antice, superstiții, science-fiction spațial modern și folclor aproape ortodox.

  De exemplu, V. A. Krasheninnikova(mama baiatului) raportează:

  “Odată … Slavik (baiatul) a venit la mine și, privindu-mă cu privirea lui strălucitoare, mi-a spus foarte serios:” Știi, mami, chiar am fost mulți, mulți ani. Sunt foarte străvechi! ” El mi-a spus că își amintește de sine înainte de nașterea sa: „Era un drum de in, alergam de-a lungul acestuia cu mare viteză și mă opream doar la un abis adânc, era fără fund, nu puteai ieși din el. Și lângă mine, am văzut un bărbat înalt, îmbrăcat ca în haine monahale. În vârful degetului arătător, acest bărbat atârna o lampă mică și arzătoare. Din întâmplare, marginea ușor îndoită a îmbrăcăminții deschise o lumină orbitoră, imposibil de privit. Acest bărbat a pășit calm peste prăpastie și s-a oprit în cealaltă parte. Întorcându-se spre mine, m-a privit cu atenție și mi-a spus: „Salt!” Am fugit a sărit și abia s-a ținut pe marginea opusă a prăpastiei. Apoi am rămas singur, am mers puțin înainte. M-am abătut pe un drum greu, întunecat, ca un tunel și … s-a dovedit a fi cu tine, mami! “Slavik și-a amintit cum mergea aici la noi:” Preasfânta Treime și prietenii mei mi-au dat puțină putere din partea mea. Și M-am dus aici, pe un Pământ păcătos “… Când Slavochka a murit, a văzut același bărbat în haine întunecate, monahale, pe care și le-a amintit înainte de nașterea sa.” (1, p. 17-18, 125).

  Dacă luăm în serios aceste dovezi, vorbim despre o erezie foarte antică, înrădăcinată în filosofia lui Platon, erezia origenismului despre preexistența sufletului uman, condamnată încă din secolul al VI-lea de către Consiliul Ecumenic al V – o erezie „artistică”, dar cu toate acestea ușor de recunoscut .

  „Biserica, învățată de Scripturile divine, susține că sufletul s-a întâmplat împreună cu trupul, și nu atât ca unul înainte și celălalt, după cum părea nebunia lui Origen”, a fost hotărât de Sinod.

  În același fragment citat de Krasheninnikova, se poate observa cu ușurință începuturile unui „complex al lui Hristos” ciudat și blasfem, despre care vom discuta mai jos.

  O altă erezie – despre predestinarea existenței umane – având rădăcini străvechi gnostice (Vasilid, Valentin etc.) și care stă la baza protestantismului modern, a fost de asemenea exprimată de L. N. Emelyanova ca o „revelație” a lui Vyacheslav Krasheninnikov:

  „Lăsați cei drepți să facă adevărul, lăsați pe cei nedrepți să facă neadevărurile; totul este hotărât în ​​cer, nimic nu poate fi oprit sau schimbat …” (1: 151).

  Adevărat, într-un alt loc, Vyacheslav spune ceva exact invers:

  “Slavik a spus că chiar un criminal poate deveni sfânt dacă se pocăiește puternic de păcatele sale și nu le mai face.” (1, p. 162).

  Faptul că în acest caz scopurile nu se potrivesc, L.N. Emelyanova pur și simplu nu observă.

  Pentru comparație, cităm aici afirmația celebrei profețime bulgărească Vanga (Vangeliya Guscherova, 1911-1996), care s-a considerat și ea ortodoxă și chiar a construit un templu în patria sa.

  „Nu credeți că sunteți liberi să faceți ceea ce doriți, în acțiunile dvs. nimeni nu este liber și totul este predeterminat. Puteți experimenta doar sentimente: bucurie dintr-o faptă bună, amărăciune și pocăință de la una rea​​… Nimeni nu va trece peste soartă. Viața umană este strict predeterminată. ” (5, p. 281).

  Dezvoltând această logică până la sfârșit, putem ajunge la concluzia că Dumnezeu face atât binele, cât și răul. Un astfel de fatalism, care stă la baza multor sisteme gnostice, contrazice fundamental dogma ortodoxă. Eresiile predestinării, literalmente din primele secole ale creștinismului, au fost opuse de Sfinții Părinți noștri.

  „Ei recunosc trei tipuri de oameni: spirituali, pământeni, sufletești, după cum au fost Cain, Abel și Seth și, prin urmare, există trei naturi …”, a scris Irina Lyonsky în primul din cinci, despre erezia Valentinilor Gnostici din secolul al II-lea. cărți „Condamnări și respingeri ale cunoștințelor false”. „Și împărțind din nou sufletele spun că unul dintre ele este amabil prin natură, iar altele sunt rău prin natură … Acești oameni”, scrie în continuare Irenaeus, „coase fabulele bătrânei și apoi smulgând cuvinte și expresii și pilde de acolo și de aici, vor să adapteze spusele lui Dumnezeu la fabulele lor “. (6, p. 40, 41).

  „Dumnezeu nu are nevoie de nimic”, a scris el mai departe. „… El a creat și a creat totul cu Cuvântul Său … Nu a avut nevoie de ajutorul îngerilor pentru creare și nici de o putere mult sub El. ..Pentru că superioritatea lui Dumnezeu este că El nu are nevoie de alte instrumente pentru a crea ceea ce a fost creat, dar propriul Său Cuvânt este capabil și suficient pentru a crea totul … Cine ar trebui să fim mai credincioși în ceea ce privește crearea lumii, întreabă Sfântul Irineu, „cu cele de mai sus fie pentru ereticii care vorbesc astfel de prostii și absurdități, fie pentru discipolii Domnului și slujitorul credincios al lui Dumnezeu și profetul lui Moise, care de la bun început a conturat creația lumii, spunând: „La început Dumnezeu a creat cerurile și pământul” și toate celelalte? … ”. (6, p. 116-117).

  Cine a vorbit prin gura tânărului Vyacheslav Krasheninnikov?

  „Vinovatul tuturor ereziilor și amăgirilor, balaurul apocaliptic, șarpele antic, care seduce întregul univers (Apoc., 12: 9), acest șarpe, în ciuda întregului său indubitabil talent și practică extinsă de 7419 ani, foarte des, puteți spune chiar că se repetă constant “, – a scris la un moment dat sfântul mucenic Ilarion (Treime). Scrie exact corect. (4).

  “Fetița nu a permis sa faca transfuzie de sange … Fetița a spus că păcatele altor persoane intră și în sângele altor persoane, dar sângele încă nu se înrădăcinează, nu se conectează cu sângele autohton, pentru că este mort.” (1, p. 113).

  O singură sectă pseudo-creștină, Martorii lui Iehova, insistă asupra interzicerii directe a transfuziei de sânge. Un pic mai sus în cartea lui L. N. Emelyanova se spune despre contactele lui Vyacheslav Krasheninnikov cu un reprezentant al acestei secte – un anume Zhanna, student la un institut medical: Vyacheslav îi plăcea mai mult decât, de exemplu, baptiștii, pe care îi considera „demoni admirati”. El era interesat de Turnul de veghe al lui Iehova, pe care ea l-a adus. (1, p. 208-211). Aparent, conversațiile cu ea au lăsat o amprentă asupra părerilor religioase ale băiatului și asupra formării doctrinei religioase apocaliptice a întregului grup de admiratori ai săi.

  “Chiar înainte de moartea sa, când Slavik s-a simțit foarte greoi, s-a întors către icoana Mântuitorului și s-a uitat direct la chipul lui Hristos, a spus cu îndoială:” Aici mor, sau poate moartea este în zadar? Și tot chinul meu este în zadar? Poate nu „Și toate acestea sunt în zadar? …” (1, p. 124).

  Toată slăbiciunea umană este scuzabilă; cu atât mai mult dacă este slăbiciunea unui copil epuizat de o boală. Dar cum să-l expunem atunci ca mare martir, să-l punem la egalitate, în special, cu doamnele iubitoare de Dumnezeu Credința, Speranța și Iubirea, care l-au acceptat pe Hristos ca chin muritor, dar nu s-au îndoit de existența Lui?

  Atitudinea lui Valentina Afanasevna Krasheninnikova față de Biserică este foarte ambiguă – prin propria admitere, nu a îndrăznit să-și boteze fiul mult timp, în special pentru că nu-i plăceau bisericile noi și preoții tineri: „La urma urmei, sunt obișnuită cu alte Biserici, vechi, cu icoane reale , cu un preot adevărat, bătrân, și aici … tânăr, zâmbind … Nu, nu este așa cum mi-am imaginat botezul fiului meu. Am văzut o altă biserică, „adevărată” și un alt tată, „adevărat” … ” (1, p. 19).

  Există un singur criteriu de autenticitate pentru V. A. Krasheninnikova – epoca templului, icoanei, preotului. Cu cât este mai vechi, cu atât mai autentic. Drept urmare: Vyacheslav Krasheninnikov a fost botezat la vârsta de cinci ani și jumătate în biserica „adevărată”. (1, p. 288).

  Sfatul spiritual al „băiatului sfânt”, adesea complet ridicol, nu are nicio legătură cu ortodoxia:

  “Slavik … a spus că câinii nu pot fi ținuți într-o casă – este păcat ca câinii să trăiască în curte.” (1, p. 137).

  „Nu puteți ucide păsări – păsările participă la crearea timpului – prin uciderea păsărilor, reducem timpul …” (1, p. 151).

  Această afirmație, în opinia noastră, este, de asemenea, destul de eretică, deoarece contrazice direct spiritul și litera Evangheliei.

  „ Toate prin El s-au făcut; şi fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut.”, spune sfântul Apostol Ioan Teologul. (Ioan 1: 3).

  „Pentru, – comentând acest fragment, scrie St. Irenaeus din Lyons, – El nu are nevoie de nimic, dar cu Cuvântul și cu Duhul Său face totul, posedă și stăpânește totul și dă totul vieții … ”(6, p. 85).

  Un alt „sfat” al „băiatului sfânt”:

  „Nu puteți colecta măști, cranii, cărți de ficțiune științifică etc., deoarece spiritele rele se așează în ele, iar spiritele rele nu pot suporta icoanele Mântuitorului, ale Maicii Domnului și chipurile sfinților. Nu le place să ardă lumânări de ceară, miros de tămâie și, în special, rugăciunea de duminică, din care încep să se grăbească și să dispară. ” (1, p. 137).

  Cele menționate, desigur, nu sunt erezie, ci mai degrabă o densitate specifică a provinciei, amestecată brusc în folclorul aproape ortodox, care nu are nicio legătură cu ortodoxia patristică. Cu toate acestea, se poate discerne în acest sens începutul magiei.

  „ Dar acest neam de demoni nu iese decât numai cu rugăciune şi cu post.”, a spus Mântuitorul clar și fără ambiguitate despre demoni. (Mat. 17:21).

  Nu sfintele icoane în sine, ci rugăciunile adresate Mântuitorului și Maicii Domnului, înfățișate asupra lor, demonii se tem, altfel nu puteau ispiti asceții nici măcar în celulele monahale. Și, desigur, să nu arzi lumânări și nici mirosul de tămâie să le alunge; Reamintim că tămâia a ars la un moment dat în fața altarelor zeilor păgâni. Lumânările aprinse și mirosul de tămâie mărturisesc închinarea, adică oferirea rugăciunilor către Domnul – aceasta este ceea ce demonii nu pot suporta.

  „Nu poți zbura în spațiu, deoarece din spațiu, atunci când o rachetă zboară pe pământ, poartă cristale invizibile care se așază într-unul dintre straturile atmosferei și au capacitatea de a se împărți. În anumite condiții create de om, aceștia vor cădea în cele din urmă și vor zdrobi tot ce se află sub ele. Dacă o persoană ajunge sub această grilă de cristal, va părea ca o grămadă de gheață amestecată cu sânge. O astfel de gheață nu se va topi. (2, p. 16).

  Cele de mai sus, din cauza absurdității complete, nu au nevoie deloc de comentarii.

  „Profețiile” apocaliptice ale „băiatului sfânt”, dintre care unele sunt în mod clar fantastice, sunt aparent inspirate de filmele și mass-media occidentale, precum apariția dinozaurilor pe tot pământul (1, p. 277) sau focurile cu sulf, au aceeași atitudine față de ortodoxie. a gazelor din fundul Mării Negre (2, p. 29) și o parte – de exemplu, despre războiul caucazian (1, p. 252) sau despre explozia „două case mari din America” (2, p. 23) este deschis fals, t. e. a apărut retroactiv, post factum al evenimentului în sine. Adevărat, există, ca să spunem așa, „profeții” exclusive, de exemplu, astfel:

  „Toate clădirile gigantice vor cădea sub pământ”. (2, p. 30);

  „Când sosește Domnul, Îngerii vor transporta bucăți uriașe de pământ prin aer și vor arunca gropi formate pe suprafața Pământului, nivelând suprafața pământului. Dacă o persoană ar privi această acțiune, nu ar vedea Îngerii, ci ar vedea blocuri de pământ care zboară pe cer. În cele din urmă, înainte de Viața nouă cu Domnul, Pământul va deveni aproape plat. ” (1, p. 255-256).

  Ideile lui Vyacheslav Krasheninnikov despre existența postumă a sufletului sunt complet folclorice.

  “Slavik a vorbit de multe ori despre structura iadului și despre Paradis le-a spus doar unor oameni. Când am întrebat:„ De ce vorbiți mai ales despre iad? – Slavik a răspuns: „Să gândești și să nu ajungi acolo, dar nevrednic să aud despre Paradis” … El a mai spus că în curând toți demonii vor ieși la suprafața pământului cu diavolul, iar iadul va fi mai calm pentru ceva timp, decât pe Pământ. Demonii rămași în lumea interlopă nu vor fi atât de harnici în munca lor. Slavik a spus că iadul există cu adevărat și este sub noi. Am întrebat despre Stalin. Slavik a explicat că există un loc în iad în care curge apă clocotită, iar în acest apă clocotită care este pe călcâie, unele în genunchi, unele pe piept și Stalin este complet acolo cu capul. A vorbit despre structura iadului, a spus că în partea de jos este foarte frig, este gheață, există cei mai mari păcătoși. unde oamenii stau doar în întuneric și nu sunt chinuiți și într-un alt loc, dacă cineva rămâne afară dintr-un foc sau apă clocotită, atunci demonii cu amărăciune și mânie îl conduc înapoi și-l înmoaie cu capul. Încă de la începutul lumii interlope, există într-adevăr lemne de foc, care este tocată, așa cum era, „prin comanda știucului”, cu un topor pe o grămadă imensă de lemn și este foarte întuneric acolo. Apoi, sunt căldări uriașe, unde aceste lemne de foc sunt transportate pe tracțiuni, cum ar fi saniile mari sau târâte cu mănunchiuri. Amândoi trage sufletele păcătoșilor cu toată puterea și mare efort, iar demonii îi chinuiesc și îi împing ca și cum ar fi cu bici. Slavik a spus: „Ce păcate, astfel de locuri și locuri”. Slavik a spus că există un loc în iad în care viermele mare principal și mulți alți viermi se urcă în nas, gură, ochi, urechi și o doare cu adevărat. De asemenea, a spus Slavochka, ca să nu mă duc singur la cimitir, din moment ce viermele este foarte isteț și aude bine și, aplecându-se puțin, apucă și trage pe cei care merg singuri în subteran. Se întâmplă ca pământul de sub picioarele unei persoane să cadă și el zboară în întunericul iad-negru, unde nu vede decât mulți, mulți ochi fulgerați care îl înconjoară. Aceste spirite rele care au atacat astfel de semeni săraci sunt sfâșiate instantaneu în bucăți mici vii. Acesta este și unul dintre motivele dispariției oamenilor. Demonii urăsc oamenii cu ură aprigă, pentru că Domnul compensează sfinții cu numărul îngerilor plecați, pe care pentru neascultare au aruncat-o din cer și s-au transformat în demoni “. Aceste spirite rele care au atacat astfel de semeni săraci sunt sfâșiate instantaneu în bucăți mici vii. Acesta este și unul dintre motivele dispariției oamenilor. „Demonii urăsc oamenii cu ură aprigă, pentru că Domnul compensează sfinții cu numărul îngerilor plecați, pe care pentru neascultare au aruncat-o din cer și s-au transformat în demoni”. Aceste spirite rele care au atacat astfel de semeni săraci sunt sfâșiate instantaneu în bucăți mici vii. Acesta este și unul dintre motivele dispariției oamenilor. „Demonii urăsc oamenii cu ură aprigă, pentru că Domnul compensează sfinții cu numărul îngerilor plecați, pe care pentru neascultare au aruncat-o din cer și s-au transformat în demoni”. (1, p. 137-139).

  Este necesar să pierdeți rămășițele de bun simț pentru a o lua cu respect și în serios.

  „Sfinte bătrâni”, își amintește St. Ignatie (Brianchaninov), sfătuindu-vă să vă amintiți obiectele lumii invizibile, le este interzis să le înfățișați în mintea voastră ca un vis: aceste obiecte nu sunt deloc aceleași, așa cum sunt înfățișate în imaginația unei persoane carnale și pasionale. Permiteți-vă să râmniți ziua este o ușă deschisă către tărâmul minciunii – această condiție indispensabilă și începutul morții umane; a-ți da drumul la zi este o îndepărtare de adevăr și o auto-seducție arbitrară. ” (3, p. 125).

  Citind „revelațiile” „băiatului sfânt” înțelegeți cât de corect este Sfântul Ignatie și cât de departe pot ajunge visele unui visător frivol.

  Demonologia lui Vyacheslav Krasheninnikov este în esență non-ortodoxă.

  Acest lucru se datorează aparent impresionabilității naturale a copilului și percepției sale necritice, în special, a filmelor occidentale care s-au inundat în țara noastră tocmai în perioada adolescenței lui Vyacheslav.

  Am reușit să stabilim un împrumut semantic din cel puțin trei filme occidentale.

  “Slavik a spus că extratereștrii oameni vii sunt concediați și folosiți ca sclavi, au multe locuri unde oamenii„ dispăruți lucrează în sclavie “. (1, p. 80).

  Acesta este complotul lungmetrajului regizat de Fantasy de Don Coscarelli (1979), devenit un clasic cinematografic.

  „Chiar și Slavochka a spus că nu toți oamenii de știință vor crede„ miracolele ”lor, iar acest lucru îi va forța să realizeze un astfel de dispozitiv care să le permită oamenilor de știință să recunoască așa-numiții străini între oameni, adică demoni întruchipați care sunt foarte, foarte înfricoșători. Totul din acest dispozitiv este fals” sub persoana “în demoni se va vedea ca pe raze X, întreaga lor esență interioară. Vor fi multe dintre ele, oamenii de știință vor fi pur și simplu îngroziți … Deci informațiile vor apărea în lume, confirmate de oamenii de știință despre cum și ce se întâmplă cu înlocuirea oamenilor. Multe astfel de dispozitive vor fi realizate iar ei Udut foarte util pentru oameni … ” (1, p. 82-83).

  Aceasta nu este o retratare foarte alfabetizată a lungmetrajului unui alt cunoscut regizor american John Carpenter „They Are Alive” (1988).

  “Slavik a spus că atunci când extratereștrii iau pielea unei persoane, probabil pentru analiză, atunci, de fapt, dintr-o bucată mică de piele cresc un întreg strat de piele umană pe care se potrivesc ei înșiși. Se pregătesc să coboare către noi în număr mare sub pretextul străinilor persecutați” forțele cosmice rele ”, dar, de fapt, Dumnezeu, dar aspectul lor real va fi foarte deghizat și va acționa în lumea reală, vor deveni deghizați în oameni reali, iar uneori va exista o„ înlocuire ”teribilă – în locul persoanei furate,„ aceasta ”va apărea, pe deplin externe nedisubtibile de la o persoană reală, iar oamenii furați vor fi distruși sau trimiși în sclavie “.

  Această poveste a profeției poate fi parțial considerată o inserție ulterioară: pe lângă referirea la filmul menționat de Carpenter, este un „remake” lexical al filmului lui David Tuoha „Arrival” (1996).

  Dacă presupunem că Vyacheslav Krasheninnikov nu a urmărit aceste filme (care, desigur, este în concordanță cu „ortodocșii” lui), atunci probabil că a auzit discuția lor de către colegii de clasă, mai ales că era un copil foarte sociabil.

  De asemenea, “Slavik a spus … că există o mulțime de demoni pe Lună … Numai ei pot acum să arate trucuri pe Lună și pe cer și, așa cum s-a spus, pe Soare.” (2, p. 15).

  Dimpotrivă, credința ortodoxă insistă asupra naturii spirituale a demonilor, care, desigur, nu au nevoie de „baze” pe Lună.

  Ideile lui Vyacheslav Krasheninnikov despre univers sunt absolut fantastice.

  „Pământul este cu adevărat rotund ”, i-a spus mamei sale și a unui om de știință misterios, care au venit să discute cu un copil minune. – Numai că nu se învârte mai mult, iar ceea ce își imaginează oamenii pe planeta lor este doar o mică parte din ea. Iar această parte este plată … Există multe goluri mari în interiorul Pământului … … oamenii nu le pot găsi, pentru că sunt ascunse sub un strat de nisip radioactiv. ” (1, p. 78).

  Interesul lui Vyacheslav Krasheninnikov pentru dinozauri este asociat cu cinematograful estic occidental și occidentalizat: tocmai la sfârșitul anilor 1980 au apărut filme de animație despre dinozauri în URSS (Godzilla etc.). Nu ar putea să afecteze copilul impresionabil? Desigur că ar putea.

  „Subterană”, ne-a spus Slavochka, „există spații imense, în care curge apa curată, iar plantele sunt foarte moi. Acei dinozauri care trăiau pe pământ au intrat în subteran. Din cauza exploziilor nucleare subterane, acestea sunt acum foarte mari și capătă forță. În pereții spațiului subteran se găsesc o mulțime de ouă de dinozaur. Când clima va începe să se încălzească, pământul se va deschide și vor ieși la suprafață. Sunt diferiți – ierbivore și prădători. Deși nu vor fi pe pământ foarte mult timp, vor avea timp să facă multe probleme. După un timp, pământul se va deschide din nou și vor pleca sub pământ acum pentru totdeauna și nu vor mai apărea niciodată. Oamenii de știință nu pot vedea spațiile vidate subterane în care trăiesc dinozaurii, deoarece un strat de nisip radioactiv intervine. ” (2, p. 45).

  Din păcate, mama nu a putut să descopere fanteziile fiului unui mishmash obișnuit de la blockbusters vest-est și Plutonia de V. Obruchev, iar acum își impune aceste fantezii din copilărie ca „revelații” mistice.

  Mă întreb ce loc în doctrina religioasă a grupului Krasheninnikova-Emelyanova ar lua, de exemplu, țestoasele ninja, dacă „băiatul sfânt” le-ar fi menționat și ele?

  În concordanță cu cele de mai sus, putem concluziona că nu se poate vorbi nici despre „ortodoxia perfectă”, nici despre Vyacheslav Krasheninnikov sau urmașii săi.

  Există însă și alte momente tulburătoare.

  Deci, grupul lui V. A. Krasheninnikova – L. N. Emelyanova Vyacheslav Krasheninnikov s-a identificat blasfemiat fie cu unii dintre marii sfinți veniți pe Pământ în ultimele timpuri, fie cu însuși Domnul Isus Hristos. Să facem o presupunere: întrucât practic nu se cunoaște nimic despre copilăria Domnului Isus Hristos, grupul menționat poate crea un fel de apocrif destinat să umple „lacuna” savantă istorică și religioasă. Adevărat, fanii oficiali ai „tineretului Vyacheslav” încearcă să nege:

  „Odată ce ecumenistii au ajuns la Slavik … Ecumenistii au fost de acord cu punctul în care Slavik și Hristos sunt unul și același lucru, ceea ce înseamnă că spun că ar trebui să știți cum ar trebui să fie mama lui Slavik. Asta au învățat. Dar pentru mine Slavik este un fiu. Fiul meu Și cine este cu adevărat este numai sigur cunoscut de Dumnezeu. ” (1, p. 190).

  Și totuși:

  „Odată … un curcubeu a apărut pe cer după ploaie, iar băieții au văzut o strălucire strălucitoare din umeri și în jurul capului lui Slavik, care a durat aproximativ 40 de minute …” (2, p. 13).

  Au fost făcute următoarele declarații despre „complexul lui Hristos” care s-a format la flăcău:

  “Am totul pentru tine, pentru mine nu există nici măcar un cositor!” (1, p. 175).

  „Când vei afla cine sunt cu adevărat, vei fi foarte speriat la început pentru că m-ai tratat atât de ușor și atunci vei fi mândru de mine. Și mulți mă vor invidia foarte mult. ” (1, p. 150).

  „Când zgomotul provine din Lavra și va găsi cartea veche a profeției în Lavra Trinității-Sergius, se va scrie cine sunt eu …” (1, p. 283).

  “Când mă voi întoarce la El, ei vor spune:„ Cum ai îndurat toate acestea? ” Și îmi voi ridica cămașa și le voi arăta rănile. ” (1, p. 122).

  Un astfel de narcisism se află și în afara tradiției patristice a Bisericii Ortodoxe. „Patria” Sfântului Ignatie (Brianchaninov) spune despre o dispariție cu adevărat creștină:

  “Când a venit momentul morții lui Abba Agathon, el a stat trei zile fără mișcare, cu ochii deschiși și ținându-i într-o direcție. Frații l-au împins spunând:” Abba! Unde ești? ” El a răspuns: „Înainte de judecata lui Dumnezeu.” Frații i-au spus: „Părinte! Ți-e teamă cu adevărat?” El a răspuns: „Deși am încercat din răsputeri să îndeplinesc poruncile lui Dumnezeu, dar eu sunt un om și nu știu dacă faptele mele sunt plăcute lui Dumnezeu.” Frații au spus: „Nu sunteți sigur că faptele voastre sunt plăcute lui Dumnezeu?” Bătrânul a spus: „Este imposibil de verificat acest lucru înainte să apară înaintea lui Dumnezeu: pentru că o altă judecată a lui Dumnezeu și alta este omenească” … ”(3, p. 64).

  “Pimen cel Mare a spus fraților săi:” Vă asigur: oriunde va fi aruncat Satana, ei mă vor arunca și pe mine “…” (3, p. 380).

  Și, dimpotrivă, tocmai ereticii au păstrat mărturiile, ca ale unor oameni extrem de aroganti:

  „Se proclamă desăvârșiți, astfel încât nimeni, nici măcar Pavel, nici Petru sau niciun alt apostol, nu se pot compara cu ei în măreția cunoașterii …” (6, p. 59).

  De asemenea, „Slavik a spus că, după moartea sa, va fi mai capabil să vindece bolile ochilor, bolile nervoase și să îi ajute pe pacienții cu cancer, iar el va fi acolo unde se cântă Dumnezeu laudat. Și pentru ca să nu-mi fac griji pentru el (adică nu m-am rugat – K.P.), el va veni să ne ajute chiar și după moartea sa … ” (1, p. 122).

  În cartea lui L. N. Emelyanova, sunt date dovezi despre astfel de evenimente postume. Gennady Kungurtsev, rezident în Chebarkul, povestește despre moartea soției sale:

  „Soția a spus:„ Gennady, Slavik a venit în camera mea în această seară și mi-a spus: „Mătuța Shura, pregătește-te, sâmbăta asta vei muri, nu-ți fie frică, te voi ajuta să parcurgi răzbunarea” … (1, p. 200) .

  O altă viziune a fost prietenul din copilărie al lui V. Krasheninnikov Anton Klykov după o operație majoră:

  “Anton a apucat brusc o stare ciudată: nici realitatea, nici visul … și întunericul a început să se adune în jurul lui. El a crezut că moare; de ​​vreme ce era atât de întuneric. Deodată a apărut o fâșie de lumină foarte strălucitoare. Lumina a devenit mai strălucitoare și mai strălucitoare Când ochii s-au năpustit de lumină, a văzut în această strălucire un Slavik zâmbitor, îmbrăcat în haine lungi, ca și cum ar fi o cămașă de noapte a unei fete. pentru lumină strălucitoare era imposibil de văzut clar Anton a întrebat-o pe Slavik: „De ce ești îmbrăcat așa?” Dar Slavik a privit în tăcere și a zâmbit. Și brusc Anton și-a amintit că Slavik a murit, așa că a venit de acolo, din Rai ?! Tânărul a început să-l roage pe Slavik să-l ia cu el, iar Slavik a zâmbit și a clătinat din cap, spunând că nu, și a început să plece cu lumina. Viziunea a dispărut și în câteva zile Anton a adormit pentru prima dată calm și fără durere “. (1, p. 142).

  Neadecvarea oamenilor și incapacitatea lor de a evalua sobru situația sunt uimitoare: la urma urmei, nu este un secret faptul că înainte de operație și, adesea, după aceasta, pacienților bolnavi finali li se administrează medicamente ușoare ca calmante: astfel, viziunile sunt complet explicabile prin efectele lor și nu este necesar să caute totul acesta este ceva minunat. Încă din secolul al XIV-lea, William Ockham a formulat cel mai important principiu epistemologic care a devenit piatra de temelie a raționalismului modern: „Nu înmulțiți entitățile fără a fi nevoie”, adică nu încercați să introduceți concepte noi până când nu se epuizează posibilitățile vechiului aparat conceptual. Urmașii lui V. Krasheninnikov sunt gata să „înmulțească entitățile” fără să fie nevoie.

  Adevărat, au existat fenomene miraculoase: în cartea lui L. N. Emelyanova exista un desen „Apariția Maicii Domnului cu băiatul Vyacheslav”, cu o explicație neinteligibilă: „Imaginea a fost realizată pe baza poveștii din Schema N”. Acesta povestește, de asemenea, despre un caz manual de încântare demonică: misteriosul schemnik N., în rugăciunea din decembrie 2002, Maica Domnului a apărut cu „băiatul Vyacheslav” și a spus: „Iată că vă las un băiat pentru mântuire și milă. Mântuirea prin această tinerețe, Vyacheslav, a fost salvată din multe țări și limbi din Rusia … ”Apoi au apărut surprinzătoare coincidențe care i-au convins pe schemer (și apoi pe„ vyacheslavites ”) că miracolul era autentic (1, p. 299). L. N. Emelyanova a dedicat un întreg capitol din cartea ei fenomenului Fatima al Maicii Domnului și o parte din profețiile oferite de fetele portugheze, pe care le-a atribuit direct lui Vyacheslav Krasheninnikov. (1, p. 289-297).

  „Demonii care reușesc conceperea încep să apară sub formă de îngeri de lumină, sub formă de martiri și reverențe, chiar și sub forma Maicii Domnului și a lui Hristos Însuși, își potolește reședința, le promit coroanele cerului, ridicând astfel autoconcepția și mândria. O astfel de înălțime este împreună și un prăpastie pieritor ”, a avertizat cu atenție Sfântul Ignatie (Brianchaninov). „Trebuie să știm că în starea noastră, neînnoită încă prin har, nu suntem în stare să vedem alte vise decât cele alcătuite din delirul sufletului și libelul demonilor.” (7, p. 347).

  „Cel mai experimentat călugăr, chiar dacă a petrecut un secol în experimente monahale, nu este suficient de experimentat în comparație cu îngerul căzut, a cărui experiență în lupta cu slujitorii lui Dumnezeu a fost rafinată de milenii”, a scris el. (7, p. 337).

  Rețineți că cel mai important principiu patristic a fost uitat complet de vizionarii care au fost onorați cu o vizită la „tineretul Vyacheslav”:

  „O regulă generală pentru toată lumea: nu te îndepărta de fenomene din lumea spiritelor, recunoaște acest fenomen ca o ispită gravă pentru tine. Îngerii sunt un singur om sfânt, iar unii sfinți sunt capabili, fiind luminați de harul divin, să distingă între îngerii sfinți și diavolii. Diavolii, fiind ființe umane, sunt îmbrăcați cel mai mult sub formă de îngeri sfinți, se înconjoară de tot felul de specificitate, astfel încât este mai convenabil să seduci, să înșeli și să distrugi cei neexperimentați, aroganți, prost curioși. Este o mare calamitate să intre în comunicarea cu demonii, să absoarbă impresiile lor, chiar să ne supunem doar influenței lor, ceea ce, atras de propria voință, are un efect special. ” (3, p. 34).

  “Odată”, relatează L.N. Emelyanova, ” Valentina Afanisievna a auzit o conversație în camera lui Slavik, a fost surprinsă, s-a ridicat. Slavik stătea la masă și vorbea un pic de limbă. Era frică de ce se întâmplă cu copilul? .. Întreabă cu liniște : “Slavochka, ce-i cu tine?” Ce limbă vorbiți? „Ce limbă a vorbit Iisus Hristos, mami!” – „Da“. Este ciudat, rușinos, rușinos să nu crezi, pentru că lumea cerească te privește cu ochii unui copil care vede chiar prin tine că tu și cine ești … ” (1, p. 55-56).

  “Slavik ar putea vorbi alte limbi. Am văzut că animalele, păsările și plantele îl înțeleg. Când am întrebat:” Slavik, care este această limbă pe care o vorbești uneori? Nu am auzit așa ceva nicăieri. “El a răspuns:” Acesta nestingherit ” , își amintește V. A. Krasheninnikov. (2, p. 22).

  „Odată, prietenul meu a adus un gladiol magnific. Slavik a alergat, s-a uitat și a fugit repede de floare. L-am întrebat atunci de ce a făcut asta? El a răspuns că floarea i s-a plâns că ar fi trăit dacă nu ar fi fost tăiată “. (2, p. 14).

  În plus față de talentele lingvistice speciale ale lui Vyacheslav Krasheninnikov, citatele de mai sus indică o viziune asupra paginii-basm atât a băiatului, cât și a mamei sale. Cum se poate corela aceasta cu dogma ortodoxă, „discreditând” conștiința, negând prezența unui suflet rațional la animale și plante?

  Mai mult, se dovedește că Vyacheslav a putut să vorbească nu numai cu animale și plante:

  “Slavik a spus că așa-numiții” extratereștri “, adică demonilor, nu le place marmura, deoarece este în viață, are puls. Prin urmare, am încercat să punem un monument din marmură pe mormântul Slavochka”. (2, p. 23).

  Atitudinea față de Vyacheslav Krasheninnikov ca un fel de „înlocuitor al lui Hristos” este clar formulată în cartea lui L. N. Emelyanova. În opinia ei, tocmai despre Krasheninnikov se vorbește despre profețiile apocrife ale Sts. Serafim de Sarov, Suveranul Nicolae al II-lea, Fatima Profețiile Maicii Domnului … (1, p. 289-298). Ea scrie:

  „Scopul principal al lui Slavik a fost să lupte împotriva spiritelor rele, el însuși a spus acest lucru de mai multe ori”. (1, p. 149).

  “Tineretul Vyacheslav a trăit în așa fel încât s-a oferit complet celorlalți, a dat toate darurile sale uimitoare de la Dumnezeu pentru noi, dar nu a lăsat nimic pentru sine”. (1, p. 118).

  Există alte evaluări – peremptoriale:

  „Slavikul nostru a murit înainte de a împlini 11 ani. Poate a suferit pentru păcatele noastre? Desigur. ” (1, p. 199).

  În această situație, moartea timpurie a lui Vyacheslav Krasheninnikov nu poate fi numită altceva decât provocatoare: moartea, prin mila nevăzută a lui Dumnezeu, a întrerupt dezvoltarea și răspândirea păcatului. Este ușor să ne imaginăm cine ar crește Vyacheslav, care avea încă din copilărie conștiința de sine a „marelui sfânt”.

  „Iubiți munca, subordonați-vă tuturor, aveți o gură de prizonieri – și veți aduce smerenie”, a spus marele ascet al evlaviei St. Antonie cel Mare. „Smerenia adevărată oferă unei persoane iertarea tuturor păcatelor sale.” (3, p. 31).

  Abilitățile psihice ale lui Vyacheslav Krasheninnikov merită o atenție specială – așa au fost calificate în 1992 de rectorul templului Chebarkul Fr. Vladislav Kataev. (2, p. 57).

  Așa cum se întâmplă adesea, aceștia au apărut în urma unei leziuni la cap suferite de Vyacheslav Krasheninnikov la prima copilărie. După aceea, a început să audă o „voce”.

  „Am rămas uluit ” , își amintește V. A. Krasheninnikov, „ … L-am întrebat pe fiul meu:„ V-ați vorbit de mult? El a răspuns că, din câte își amintește, aceeași voce îi vorbește mereu … Când Slavik avea cinci ani și jumătate, am aflat de la el că îl iubește pe Dumnezeu mai mult decât oricine, că aude o voce feminină care îi spune totul că această voce este vie și vocile noastre sunt lângă el, ca și cum ar fi moarte, că vede trecutul, prezentul și viitorul. ” (2, p. 9).

  “Când Slava și cu mine am rămas singuri, mi-a spus că vede toate organele interne ale oamenilor și știe la ce se gândesc oamenii, că vede toate bolile chiar de la început … El a spus că știe gândurile președintelui nostru, președintele american, și într-adevăr știe gândurile tuturor oamenilor … că nu există absolut niciun secret pentru el pe pământ. ”

  Auzirea „vocilor” este un fenomen lung și binecunoscut atât de savanții religioși, cât și de psihiatrii practicanți (așa-numita pseudo-halucinoză verbală). Nu este neobișnuit când „contactele cu Mintea Superioară”, la sugestia altor consilieri mondiali, devin organizatori de grupuri religioase și oculte. Tradiția ortodoxă avertizează fără echivoc împotriva unei percepții frivole a unor astfel de fenomene, în anumite cazuri, calificându-le chiar ca lipsite de sens. În cazul lui Vyacheslav Krasheninnikov, se pare că aceasta poate fi o problemă pur medicală, deși a depășit un cadru medical restrâns datorită „promovării” aproape profesionale a unui nou cult de către forțele ostile Bisericii Ortodoxe, în spatele conducătorilor formali ai lui V. A. Krasheninnikova și L. N. Emelyanova. Dar un verdict final este posibil numai după consultarea cu medici calificați. Remarcăm o singură caracteristică: activitățile lui Vyacheslav Krasheninnikov au căzut tocmai în momentul în care a apărut în URSS o întreagă creștere de copii mijloci, vorbind și scriind sub dictatura „vocilor”. Printre cei mai cunoscuți: Nick Turbina (născut în 1974) și Vika Vetrova (născut în 1979). Poetă ortodoxă din Moscova, Nina Kartasheva, vorbind despre tinerele talente literare, a menționat:

  „Recent, un fenomen care poate fi numit doar obsesie medie, sau mai degrabă obsesie, m-a lovit din ce în ce mai mult. Mai mult, acest fenomen devine din ce în ce mai răspândit în fiecare an … Mulți astfel de copii au trecut prin ochii mei în șapte ani. ” (5, p. 84-85).

  Este adevărat, funcționarii grupului Krasheninnikova-Emelyanova sunt conștienți de contactele cu așa-numitele ei nu sunt binecuvântați de psihici cu Biserica și, prin urmare, au făcut un pas preventiv: ei înșiși au „examinat-o” pe Slavik pentru prezența abilităților psihice în centrul de parasciență din Moscova. „Sondajul” a arătat că copilul nu are abilități extrasenzoriale. Atunci unde este capacitatea de a diagnostica și vindeca? În mod clar – de la Dumnezeu. Nici măcar nu i s-a părut mamei lui Vyacheslav faptul că „specialiștii” Centrului – psihicii „avansați” înșiși – ar putea fi pur și simplu viclean pentru a nu speria o femeie nu prea competentă.

  V. A. Krasheninnikov și L.N. Emelyanov nu deranjează că atunci când descriu ședințe de vindecare, folosesc vocabularul caracteristic psihicilor „avansați”:

  „Mami, spiritele rele atacă permanent o persoană de sus. Energia demonică sub formă de cheaguri negre se mișcă constant cu mare viteză, încercând să se infiltreze într-o persoană, să o străpungă, iar atunci când nu reușesc, persoana încă experimentează dureri ascuțite undeva în corpul său, inclusiv în templele sale, acum cu tine. ” (2, p. 29).

  “Valentina Afanasievna i-a cerut lui Slavik să mă diagnostice … Gloria a început să-mi enumere rănile.” (1, p. 197).

  „Cum a tratat? Nu pot să spun decât: Slavik stătea la distanță și parcă ceva s-ar îndepărta de capul meu sub formă de șiruri subțiri. ” (1, p. 198).

  Conform mărturiei lui V. A. Krasheninnikova, fiul ei a sfătuit-o să vindece multe boli; rețeta pentru unele dintre aceste „preparate naturale” este dată în cartea lui L. N. Emelyanova. De exemplu, cancerul – în locul chimioterapiei aprobate – este recomandat să fie tratat cu suc de rostopască. De asemenea, se adaugă că sucul de rostopască este otrăvitor, iar atunci când este consumat poate provoca dureri de cap și tulburări de vedere. (1, p. 323). Metodele medicinei tradiționale sunt în mod deliberat dezactivate:

  „Aici, în Urali, în special în spitalul hematologic, există doar un transportor care lucrează copii morți de leucemie.” (1, p. 119).

  Vindecările și minunile continuă după moartea lui Vyacheslav Krasheninnikov: cu toate acestea, acestea amintesc foarte mult de practicile magice. Astfel, pelerinii „pioși” trag pietricele pe amulete, așezate special pe mormântul lui Vyacheslav Krasheninnikov de un grup de admiratori ai săi.

  “Fiul cel mai mic a spus că bea de ziua lui, dar au sunat de la serviciu pentru a ajunge de urgență, a trebuit să fie sobru, și a băut apa a insistat pe pietricele din mormântul lui Slavik și a devenit instantaneu sobru, ca și cum nu ar fi băut deloc. “. (2, p. 61).

  „După următoarea examinare fizică, eu, un pic supărat, am luat pietricelele de la mormântul lui Slavochka, le-am pus la locul accidentat și am purtat pietricele de marmură pe piept câteva zile, invocând adesea Slavochka … În aceste câteva zile am simțit un fel de„ agravare ”sau„ mișcare ”. “În interiorul unui loc dureros, dar din nou nu a plecat nicăieri, bazându-se complet pe voia lui Dumnezeu despre mine, iar la următoarea examinare medicală, trei luni mai târziu, medicul ginecolog a spus:„ Vedeți cât de important este să fiți tratat de specialiști, totul a decurs bine cu dumneavoastră! ” … ” (2, p. 77).

  „De multe ori pe an vizităm Slavik la mormânt. Acasă există întotdeauna pământ din mormânt și apă sfântă cu pietricele, acesta este primul nostru ajutor – primul nostru medicament. Situația noastră financiară s-a îmbunătățit, soțul meu are un loc de muncă bun. ” (1, p. 216-217).

  Pietrele din mormântul lui Vyacheslav Krasheninnikov știu să „se înmulțească”.

  „Predau pietricele și se înmulțesc. Valentina Afanasievna le-a dat pelerinilor 40 de pietricele. Unul dintre pelerini a predat tuturor și a fost suficient pentru toată lumea și au fost 100 de persoane ”, relatează serios o anumită„ călugăriță Romanda ”din Zadonsk. (2, p. 92-93).

  Pe lângă pietricele, pământul și zăpada din mormântul lui Vyacheslav Krasheninnikov au putere vindecătoare. Pământul de pe un mormânt trebuie turnat constant, deoarece este de asemenea demontat. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece pământul din mormânt, atunci când este frecat în piele, nu se împrăștie, ci este absorbit ca un unguent. (1, p. 328).

  „Cumva m-a durut foarte mult piciorul – este ca varicele. Uneori durea, dar abia bolnav de nesuportat. Am citit rugăciuni de seară, dar din cauza durerii nu știu unde și cum să pun piciorul, ce să fac? Am luat o pungă de pământ din mormântul lui Slavochka și o pungă de pământ din groapa lui Ganina, unde au fost arse mucenicii regali, am stropit apă din zăpadă de la mormântul lui Slavochka și am legat aceste pungi de picior și am citit regula, dar abia de atunci am uitat de dureri de picioare. De atunci, lângă o cruce pe pieptul meu, am purtat o lance cu icoana Sf. Serafim din Sarov, iar în poala mea un mic pietricel din mormântul lui Slavochka și pământul din canelura Fecioarei. După cum a explicat mama Valentinei Afanasievna, mama lui Slavochkin, bătrânul i-a spus că, în vremea noastră, nu este suficient să poarte o cruce, ai nevoie de moaște sau de un alt altar. Mulțumesc Domnului (2, p. 78).

  „Diavolul este un fenomen teribil care a umplut multe aspecte ale vieții. Dar în situația noastră, inamicul a pătruns nu numai sufletul, ci și trupul copilului nostru … Am continuat să luptăm pentru copilul nostru. O mare importanță a fost acordată zilnic (și de mai multe ori pe zi) stropirea casei cu apă sfântă de botez și apă topită din zăpadă din mormântul lui Slavik, precum și folosirea aceleiași ape atât în ​​copilul nostru, cât și în noi. În fiecare zi, în special noaptea, presăram copilul cu apă sfințită (Bobotează și din Slavik) cu un semn al Crucii și al rugăciunii. De câteva ori pe zi au ars tămâie, efectul său asupra demonilor a fost cunoscut de mult, chiar și dintr-o vorbă … Problemele noastre au continuat, dar zi de zi, schimbările pozitive au început să se producă încet … ” (2, p. 69).

  “Valentina Afanasievna i-a cerut soțului meu să imprime un articol religios pe un computer, dar nu a putut să-l tipărească, el tipărește alte materiale în mod normal, iar când începe să imprime acest articol, computerul începe să înghețe. După ce Valentina Afanasievna a presărat apă pe camera de botez. și mi-a spus soțului meu că, înainte de a tipări materiale religioase, i-ar fi cerut ajutor lui Slavik, pentru a nu mai exista defecțiuni ale computerului. ” (2, p. 61).

  Desigur, persoanele care nu cred în sfințenia „tineretului vyacheslav” sunt „pedepsite” în consecință: se pot îmbolnăvi, pot cădea sub influența unui fel de „corupție”. Cu toate acestea, odată ce „cred”, atât bolile, cât și influxul de vrăjitorie se redresează. Astfel de cazuri sunt descrise în număr mare în cartea lui L. N. Emelyanova și, desigur, urmăresc scopuri „pedagogice”, pe de o parte, speriind pe cei slabi, pe de altă parte, menținând gradul necesar de ardere religioasă în „credincioșii”.

  Grupul lui V. A. Krasheninnikova – L. N. Emelyanova este format în principal din femei și se adresează femeilor și copiilor cu un psihic instabil. În ciuda faptului că tatăl lui Vyacheslav Krasheninnikov este în stare de sănătate perfectă, el nu este liderul „vyacheslavilor”, ci soția sa și însoțitorul ei credincios: în cărțile lor, vorbind unul despre celălalt, nu cruțează melasa, în timp ce se referă întotdeauna la „ mama ”. Serghei Vyacheslavovici Krasheninnikov – tatăl „sfântului băiat Vyacheslav Uralsky și Sibirsky” – nu a primit numele de „tată”. Așa cum demonstrează comentatorul prerevoluționar al lucrărilor Sf. Irenaeus din Lyon, protopopul P. Preobrazhensky, ereziile gnostice din secolul al II-lea au avut succes în principal datorită gulibilității și sprijinului femeilor. (6, p. 13).

  Principalul pathos al grupului Krasheninnikova-Emelyanova are ca scop combaterea lumii din culise, uleiată de „guvernul mondial”.

  Vyacheslav Krasheninnikov a vorbit de mai multe ori de două ori despre inevitabilitatea și pericolul viitoarei ere a globalizării și a considerat masonii și adepții lui Wolf Messing drept dușmanii lor imediați (probabil, A. Kashpirovsky, A. Chumak și altele asemenea, populare la sfârșitul erei sovietice). (1, p. 177). Temele masonice au fost apoi difuzate pe larg în mass-media datorită activităților societății istorice și patriotice „Memorie”.

  „Dragi frați și surori ” , scrie V. A. Krasheninnikova, „ Gloria a venit în această lume pentru a vă spune, pentru a vă avertiza să nu luați pașaportul mondial al Satanei, să nu acceptați jetoanele sale, a spus că primul document inuman este un voucher . Orice altceva, chiar și o mică referință și orice alt document, provin din Satana, iar cei care au primit scrisul său pe frunte sau pe mâna dreaptă nu vor fi iertați de Dumnezeu. ” (2, p. 2).

  Chiar și o privire superficială va vedea cu ușurință în această poziție o contradicție clară cu cuvintele Apostolului:

  „Fiecare suflet să fie supus celor mai înalte autorități; căci nu există autoritate nu de la Dumnezeu, autoritatea existentă de la Dumnezeu este stabilită. Prin urmare, cel care se opune autorității rezistă instaurației lui Dumnezeu; iar cei care se vor opune vor aduce judecată asupra lor. ” (Rom. 13: 1-2).

  Cu toate acestea, această contradicție este ușor corelată cu fondul gnostic menționat anterior al noului cult: era obișnuit ca vechii gnostici să considere Sfintele Scripturi nu în mod cuprinzător, ci selectiv, respingând imediat ceea ce nu corespundea schemei intelectuale adoptate de acestea.

  “Slavik a spus că … ultimul document va fi un pașaport mondial sub forma unei plăci mici, foarte frumoase gri. Atunci când oamenii îl primesc, atunci echipamentele special instalate vor aplica trei șase mici pe frunte sau pe mâna dreaptă sub formă de tatuaj. La început nu vor fi vizibile, dar apoi, ca un tabel electronic, pe frunte și pe mână vor străluci cu o lumină verzuie. Dacă o persoană încearcă să scape de aceste șase și îi taie mâna, atunci cele șase vor apărea pe cult. Apoi, chiar și în bucăți dintr-o bucată de om, vor apărea trei șaisprezece piese … Cei care primesc un astfel de număr nu vor putea muri. Vor fi ca nemuritorii. Slavik a spus că dacă o astfel de persoană, din cauza unei vieți groaznice, vrea să-și încheie viața prin sinucidere și, după ce s-a împrăștiat într-o mașină, se prăbușește undeva, atunci, după ce s-a împrăștiat cu mașina în bucăți, (2, p. 24).

  Și deși l-a sfătuit pe St. Antonie cel Mare: „Nu vorbiți despre treburile acestei lumi” (3, p. 30), tocmai această circumstanță „la modă” din cercurile ortodoxe politizate a fost exprimată absolut fantastic de un copil bolnav și a dobândit proporții hipertrofiate în retorica grupului Chebarkul, aparent clerici individuali ai Bisericii Ortodoxe Ruse, suferind de un fel de orbire care nu le permite să vadă erori doctrinare periculoase din spatele retoricii antiglobaliste. Francmasoneria, desigur, este dușmanul ortodoxiei, dar o confruntare analfabetă și isterică poate face mai mult rău decât bine: calculul cu sânge rece în război este mult mai eficient decât febra cea mai patriotică.

  O evaluare obiectivă a activităților grupului lui V. A. Krasheninnikova – L.N. Emelyanova, la prima vedere, este împiedicată de atitudinea lor arzătoare față de ortodoxie: este rar în zilele noastre să vedem printre mireni o asemenea gelozie în îndeplinirea riturilor și a sacramentelor bisericești, care este descrisă în cărțile lor.

  În realitate, în opinia noastră, declarațiile individuale și „sfaturile spirituale”, atât ale lui Vyacheslav Krasheninnikov, cât și ale admiratorilor actuali, mărturisesc mai degrabă ritul slujirii reprezentanților grupului „Vyacheslav” decât o credință profundă și plină de viață într-un singur Sfânt, catolic și Biserica Apostolică, în mântuirea vie, nu magică a Sacramentelor ei.

  Aceasta este una dintre cele mai subtile ispite ale vremii noastre. Sfântul Ignatie (Brianchaninov), avertizându-ne, a scris profetic că este „un spirit căzut … i-a inspirat pe unii să ofere părții materiale a riturilor bisericii o semnificație exagerată, suprapunând partea spirituală a riturilor de la ei; astfel, pentru acești nefericiți, după ce a luat esența creștinismului, a lăsat o coajă materială denaturată și materială și i-a dus să cadă departe de Biserică, la celebritate falsă și stupidă, la schismă. Acest tip de abuz este atât de convenabil pentru spiritul căzut, încât este folosit acum peste tot. Acest tip de abuz este atât de convenabil pentru diavol și pentru pierderea omului încât diavolul îl va folosi în ultimele zile ale lumii pentru a distrage întreaga lume de la Dumnezeu. Diavolul va folosi acest tip de abuz și îl va folosi cu succes decisiv. ” (7, p. 329-330).

  – Delir, a spus St. „Irenaeus din Lyon”, „nu apare de la sine, … ci îmbrăcat cu viclenie în haine ispititoare, realizează ceea ce, în aparența sa, pare mai adevărat pentru cei fără experiență decât adevărul în sine”. (6, p. 19-20).

  El, evaluând activitatea distructivă a ereticilor pentru Biserică, a scris:

  „Compunând, așa cum s-a spus, o pătură de multe clape foarte proaste, și-au făcut îmbrăcăminte complexă prin complexitatea vorbirii. Au pus la punct o nouă doctrină, deoarece a fost dezvoltată cu ajutorul noii arte; dar această învățătură este, de fapt, veche și inutilă, deoarece este compusă din învățături vechi care răspund cu necredință și evlavie. ” (6, p. 145).

  Ceea ce am spus în secolul II, în opinia noastră, se referă direct la activitățile grupului modern de V. A. Krasheninnikova – L. N. Emelyanova.

  concluzii:

  Cele de mai sus indică faptul că doctrina grupului religios Chebarkul Krasheninnikova-Emelyanova, format pe baza spuselor orale ale școlii Vyacheslav Krasheninnikov care a murit în 1993, nu corespunde doctrinei Bisericii Ortodoxe.

  „Ortodoxul” grupului Krasheninnikova-Emelyanova este ostentativ, de natură formală și este conceput pentru a induce în eroare oameni neexperimentați spiritual.

  În mod inconștient sau conștient, grupul a încercat să înlocuiască templul cu un fals sanctuar, Adevărul divin revelat cu propria sa interpretare. Acest lucru ne permite să calificăm grupul Krasheninnikova-Emelyanova drept pseudo-ortodox și apocaliptic. În acest sens, este deosebit de alarmant faptul că L. N. Emelyanova, prin propria internare, lucrează cu copii (1, p. 325) și le vorbește despre „băiatul sfânt”, recrutându-i de fapt în grupul ei.

  În opinia noastră, activitățile grupului pseudo-ortodox, apocaliptic Krasheninnikova-Emelyanova, provoacă neobediența și schisma civilă nemotivate religios în rândul credincioșilor ortodocși, care în perioada de tranziție în clădirea statului și revoluția ocultă continuă reprezintă o amenințare serioasă pentru stabilitatea publică și sănătatea mentală a oamenilor.

  REFERINȚE

  1. Emelyanova L. N. Dumnezeu vorbește cu aleșii Săi … – Marele Luca, Iluminarea și Centrul de Caritate „Buna Vestire”, 2006.

  2. Krasheninnikova V. A. Trimis de Dumnezeu. – Chelyabinsk, 2007.

  3. Episcopul Ignatie (Brianchaninov). Otechnik. – M., AST – Minsk, HARVEST, 2000.

  4. A se vedea: http://www.fond.ru/calendar/martys/wk/gnost.htm

  5. Ce vor OZN-urile, psihicii, ocultiștii, magii să ne „salveze”. – M.: Danilovsky Evanghelist, 2005.

  6. Sfântul Ireneu din Lyon. Crearea. // Serie: Biblioteca Părinților și a Învățătorilor Bisericii. T. II – M.: Pelerin, 1996 (reed. Ed. 1900).

  7. Episcopul Ignatie (Brianchaninov). O ofrandă monahismului modern. – Sfânta Treime Sf. Sergius Lavra, 1991.

  Comisia de experți a departamentului misionar din eparhia Chelyabinsk a Bisericii Ortodoxe Ruse

  27 octombrie 2007 g .

  traducere si putina adaptare

  1. Da am aflat și eu recent ca otroc veceslav e un proiect al fsb-ului, și ca mama sa care e cu totul necredincioasa a format pe fiul sau decedat o secta totalitara și face bizness de milioane pe memoria fiului sau, din pricina aceasta cu dinsa nici fiul mai mare nu mai tine legătură, dar tot materialul în mare parte e preluat din diferite proorocii, a mai amestecat erezii ai chipurile a profețit slavocica

   1. Auzi Slava, sa te retii a comenta cind nu esti sigur de ceva.
    Eu personal am fost la mormantul lui Otroc Veaceslav in vara anul 2017. Ce simti fiind acolo nu se transmite. Matusca Valentina a spus: 2019 poslednyi god svobodnii si ultimul an cind vom sarbatori Sf Pasti cu pace. Ma gindeam ce ar insemna..iaka am ajuns la cuvintele ei. Si nici la mormant anul asta paremise nu afost posibil din cauza virusului. Asa ca 2019 kiar a fost ultimul cu pace.
    A spus pin an.2020 sa nu aveti nimic cu banca. Eu in ziua lui de pomenire pe 17 Martie mi-am inchis creditul. Slava Lui Dumnezeu pt toate.
    Acum matusca Valentina e in padure a fost hirotonita..exact asa cum i-a spys otroce Veaceslav..
    Referitor la nasterea celui in cartea Sf Ierarh Glicherie lui i so aratat ca sa nascut in ’82.
    Doam e milueste.

    1. Aline dumitale încearcă a controla totul dacă corespunde cu evanghelia și canoanele bisericii, ce fel de hirotonire a unei femei? Erezie, da băiatul e sfint pentru ca la virsta mica a murit de cancer, dar ce face mamasa este erezie și bizness de milioane

    2. Gindeste singur, ea spunea ca vor fi uciși asa de mulți bărbați ca în unele biserici vor sluji femei, pentru ce a fost hirotonit dar? De cine? Preoți nus destui? Și în genere femeia în altar, este alta mare erezie trezitiva

 10. Magda de-aici care începe așa:

  ”Magdaspune:
  4 aprilie 2020 la 12:35
  Dar de cand te-ai facut TU judecatorul lor?”

  Nu sunt eu, cea care mă semnez de obicei așa…este altă persoană!
  PERSONAL, CRED CUM ZICE INFO…

  1. Uitați-vă la vladica login cum merge pe calea de mijloc, a oprit pomenirea patriarhului, dar na făcut schisma, lupta în continuare în biserica, asa este canonic, creadă cine vrea și ce vrea dar totul trebuie de controlat dacă corespunde canoanelor și evangheliei

   1. Asta-i o ciudata guraliva care s-a semnat la fel cu mine si la un moment dat a facut multa valva pe portal cu nepomenirea. A luat o pauza si acum isi face iarasi de cap raspandind din intunecimea mintii ei. Mare grija.

    Sa semneze “Magda – ratacita nepomenitoare” ca sa stim cum stam si sa nu se mai creeze confuzii.

    1. Info are dreptate ,știe ce spune și e trist ca tot mai puțini sunt cei care mai înțeleg ce s a întâmplat la sinodul cretan și calea ce trebuia urmata de tot ortodoxul pt a și păstra dreapta credință după Canoanele Sf Părinți. ..și fff trist este ca și mai puțini creștini ne dam seama,ca acum,trăim consecințele trădării de atunci….desigur ,ca bunul Dumnezeu ne ar ierta dacă BOR s ar retrage acum din CMB, dacă ar renunța la documentele semnate la Creta și la alte întâlniri ecumeniste, dacă ar refuza categoric marea Unificare cu unitate în diversitate, dacă ar redeschide lăcașurile de cult,toate în numele poporului, în numele pleromei. ..așa,măcar urmând exemplul Georgiei,,,poate ar înțelege și ssBartolomeu ca a luat decizii necanonice,ca de fapt a distrus Ortodoxia ….dar,rămânem la mila și voia Domnului.

     1. Pai, pe scurt, spune ca nu mai e har in Biserica. Asta spun si stilistii.

      Da, s-a gresit mult. Se poate discuta. Dar de aici pana la concluzii aberante este drum lung.

      Mai sunteti multi din astia aici?

     2. Alexandru, pe scurt nu mai este har? A mințit mintuitorul cind a spus ca biserica mea nici porțile iadului nu o vor birui? Deci a fost biruință? Acuma ne mintuim după cum spui tu?

     3. Slava
      Raspunsul este pt Teodor. Eu sustin parerea ta. Pe acest site s-au cuibarit niste ne-pomenitori care prin atitudine sunt de fapt neo-stilisti. Vezi Magda, Teodor, Info etc. Din pacate administratorul nu-i trage de maneca si-i lasa sa debiteze toate prostiile fara a arata macar inselarea lor. Foarte grav.

     4. Esti sigur de asta? Au intrat mai multi in carantina, pe rand, dar trebuie lasata si libertatea de exprimare… pana la un punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button