X

Confesiunea unui agent CIA: Ne-au dat milioane pentru a dezmembra Iugoslavia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Articol publicat în 29 noiembrie 2015

Am mituit partide și politicieni care au incitat la ură între națiuni.  Scopul nostru final a fost să vă înrobim!

Șeful meu, care a fost anterior senator al SUA, a subliniat în mod repetat că un fel de înșelătorie va avea loc în Bosnia. Cu o lună înainte de presupusul genocid de la Srebrenica, mi-a spus că orașul va fi știre din prima pagină a lumii și ne-a ordonat să sunăm presa.

Robert Baer, ​​​​un fost ofițer CIA, este autorul multor cărți care dezvăluie secretele atât ale CIA, cât și ale administrațiilor lui Bill Clinton și George W. Bush. A fost arestat și reținut de mai multe ori. Mitt Waspurh, un prieten personal care a lucrat la Senat și a împărtășit informații, a fost ucis sub amenințarea pistolului. Ca agent senior al CIA, Baer a lucrat în Iugoslavia în perioada 1991-94 și în Orientul Mijlociu. El a lucrat la mai multe documentare la National Geographic, acuzând administrația Bush că a purtat război pentru petrol.

Interviul a fost realizat în direct în Canada, în timpul călătoriei mele de acum câteva zile. Robert Baer își promovează în prezent cartea „The Secrets of the White House” în Quebec, unde am vorbit. Într-un interviu am vorbit despre antecedentele războiului din Iugoslavia.

Î: Unde și când a fost prima ta în Iugoslavia?

R: Am ajuns cu elicopterul cu trei agenți. Am aterizat pe 12 ianuarie 1991 la Sarajevo. Sarcina noastră a fost să fim cu ochii pe presupușii teroriști de naționalitate sârbă, despre care se aștepta să atace Sarajevo.

Î: Cine erau teroriștii în cauză și de ce trebuia să comită aceste atacuri?

R: Ne-au dat dosare despre un grup numit „Serbia Supremă”, care detaliază planurile pentru a conduce o serie de atacuri cu bombă asupra clădirilor cheie din Sarajevo, în opoziție cu ambiția Bosniei de a părăsi fosta Iugoslavie.

Î: A existat vreodată acel grup și ce făceai mai exact în Sarajevo sub comanda CIA?

R: Niciodata n-a existat astfel de grup! Cartierul nostru general ne-a mințit. Misiunea noastră a fost să alarmăm și să răspândim panica în rândul politicienilor din Bosnia, pur și simplu să le umplem capul cu ideea că sârbii vor ataca. La început am acceptat povestea, dar după un timp am început să ne întrebăm. De ce ridicam o asemenea isterie când era clar că grupul nu exista?

Î: Cum și când s-a încheiat misiunea și-a avut un nume?

R: Pentru mine s-a terminat după două săptămâni, am obținut o noua sarcină în Slovenia. Operația a durat o lună și a avut numele „Istina” (adică „adevăr”), deși era totul contrar!

Î: De ce ai plecat în Slovenia?

R: Am primit instrucțiuni că Slovenia este gata să-și declare independența. Ni s-au dat bani, câteva milioane de dolari, pentru a finanța diverse ONG-uri, partide de opoziție și diverși politicieni care au aprins ura.

Srebrenica un steag fals convenabil pentru a incrimina Serbia

Srebrenica ar trebui să fie pusă pe seama bosniacilor, sârbilor și americanilor – noi suntem! Dar, de fapt, totul a fost pus pe seama sârbilor. Multe victime îngropate ca musulmani au fost sârbi și de alte naționalități. Acum câțiva ani, un prieten de-al meu, fost agent CIA și acum la FMI, spunea că Srebrenica este produsul unui acord între guvernul SUA și politicienii din Bosnia. Orașul Srebrenica a fost sacrificat pentru a oferi Americii un motiv pentru a ataca sârbii pentru presupusele lor crime… Srebrenica este marketing politic!”

Î: Ai avut o părere despre propaganda CIA și ce au gândit colegii tăi?

R: Desigur, nimeni nu refuză o misiune CIA, mai ales când eram toți nervoși și predispuși la paranoia! Mulți agenți CIA și ofițeri superiori au dispărut pur și simplu pentru că au refuzat să facă propagandă împotriva sârbilor din Iugoslavia. Personal am fost șocat de doza de minciuni alimentată de la agențiile și politicienii noștri! Mulți agenți CIA direcționau propaganda fără să fie conștienți de ceea ce făceau. Toată lumea știa doar o fracțiune din poveste și doar cel care a creat întreaga poveste cunoștea fundalul: ei sunt politicienii.

Î: Deci a existat doar propagandă împotriva sârbilor?

R: Da și nu. Scopul propagandei a fost de a diviza republicile astfel încât acestea să se desprindă de patria-mamă Iugoslavia. A trebuit să alegem un țap ispășitor care să fie învinuit pentru toate. Cineva care ar fi responsabil pentru război și violență. Serbia a fost aleasă pentru că, în anumite privințe, este un succesor al Iugoslaviei.

Î: Puteți numi politicienii din fosta Iugoslavie [care] au fost plătiți de CIA?

Franjo Tudjman: omul puternic de dreapta al Croației, un sector al Iugoslaviei cu înclinații istorice puternice pro-fasciste și un fost aliat nazist. A primit o acoperire prietenoasă din partea presei occidentale.

R: Da, deși este oarecum delicat. Stipe Mesic, Franjo Tudjman, Alija Izetbegovic, mulți consilieri și membri ai guvernului Iugoslaviei, au fost plătiți la fel ca generalii sârbi, jurnaliştii și chiar unele unități militare. Radovan Karadzic a fost plătit pentru o vreme, dar a încetat să accepte ajutor când și-a dat seama că va fi sacrificat și acuzat de crime de război comise în Bosnia. A fost condus de administrația americană.

Tudjman în vizită la soldații croați.

Î: Ați menționat că mass-media a fost controlată și finanțată, cum s-a întâmplat exact asta?

R: Acest lucru se știe deja, niște agenți CIA au fost responsabili de redactarea declarației oficiale pe care cranicii au citit-o la știri. Bineînțeles, prezentatorii de știri nu și-au dat seama de asta, au primit știrea de la șeful lor, iar el a primit-o de la omul nostru. Toți aveau aceeași misiune: să răspândească ura, naționalismul și diferențele dintre persoane prin intermediul televiziunii.

Î: Toți știm despre Srebrenica, poți spune ceva despre asta?

R: Da! În 1992 am fost din nou în Bosnia, dar de data aceasta trebuia să pregătim unități militare care să reprezinte Bosnia, un nou stat care tocmai își declarase independența. Srebrenica este o poveste exagerată și, din păcate, multă lume este manipulată. Numărul victimelor este același cu numărul sârbilor și al altor persoane asasinate, dar Srebrenica este marketing politic. Șeful meu, care a fost anterior senator al SUA, a subliniat în mod repetat că un fel de înșelătorie va avea loc în Bosnia. Cu o lună înainte de presupusul genocid de la Srebrenica, mi-a spus că orașul va fi știri din prima pagină a lumii și ne-a ordonat să chemăm presa. Când l-am întrebat de ce, a spus vei vedea. Noua armată bosniacă a primit ordinul de a ataca casele și civilii. Aceștia erau desigur cetățeni din Srebrenica. În același moment, sârbii au atacat din cealaltă parte. Probabil că cineva plătise să-i incite!

Î: Atunci cine este vinovat de genocid în Srebrenica?

R: Srebrenica ar trebui să fie pusă pe seama bosniacilor, sârbilor și americanilor – noi suntem! Dar, de fapt, totul a fost pus pe seama sârbilor. Din păcate, multe dintre victimele îngropate ca musulmani au fost sârbi și de alte naționalități. Acum câțiva ani, un prieten de-al meu, fost agent CIA și acum la FMI, spunea că Srebrenica este produsul unui acord între guvernul SUA și politicienii din Bosnia. Orașul Srebrenica a fost sacrificat pentru a oferi Americii un motiv pentru a ataca sârbii pentru presupusele lor crime.

Î: În cele din urmă, de ce crezi că s-a prăbușit Iugoslavia și de ce a vrut guvernul tău să o facă?

R: Totul este foarte clar, persoanele care au incitat la război și au dictat condițiile păcii dețin acum companiile care exploatează diverse resurse minerale și altele asemenea! Pur și simplu v-au făcut sclavi, oamenii voștri muncesc pentru nimic și acel produs merge în Germania și America… ei sunt câștigători! În cele din urmă va trebui să cumpărați și să importați ceea ce ați creat singuri și, din moment ce nu aveți bani, trebuie să vă împrumutați, asta e toată povestea cu întregul Balcani!

Radovan Karadzic, liderul sârb bosniac, unul dintre cei din toamnă, ca Milosevic.

Î: Nu ați fost niciodată în Kosovo ca agent CIA, dar ați simțit vreo presiune din partea Statelor Unite?

R: Desigur! Kosovo a fost luat din două motive, în primul rând din cauza resurselor minerale și naturale, iar în al doilea rând, Kosovo este o bază militară a NATO! În inima Europei este cea mai mare bază militară a lor.

Î: Aveți un mesaj pentru lumea din fosta Iugoslavie?

R: Am. Uită trecutul, a fost înscenat și fals. V-au manipulat, au obținut ceea ce și-au dorit și este o prostie că vă mai urâți unul pe altul, trebuie să arătați că sunteți mai puternici și să vă dați seama cine a creat asta! Îmi cer scuze sincer! De aceea am dezvăluit de mult timp secretele CIA și ale Casei Albe!

Click here to read the original article in WebTribune (Serbian, Latinica). NOT FOUND

Traducerea Karen Smith din The Greanville Post

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button