X

În România se fac mai nou anchete pentru distribuirea unui “ziar naționalist” – Certitudinea. Urmează interzicerea lui Eminescu?

Anchetă internă la Teatrul Național București după ce spectatorii au primit un ziar naționalist | Ministrul Culturii: ”Nimeni din conducere nu a fost informat”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iulian Bulai a sărit ca ars, după ce spectatorilor care veniseră să asculte un monolog susținut de Dan Puric cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului le-a fost distribuit ziarul ”Certitudinea”, al cărui misiune declarată este ”să susțină demnitatea de a fi român” și a cerut demiterea directorului Teatrului Național București

„Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda.  Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei „Certitudinea”. Care să „acompanieze” monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului.

La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă.

Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic.

Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă.”, a transmis Iulian Bulai pe pagina personală de Facebook.

Printre materialele publicate în ziarul distribuit spectatorilor se află o poezie dedicată lui Corneliu Vadim Tudor, cât și un articol intitulat ”Uniunea Lagărelor comuniste s-a transformat în Lagărul Uniunii Europene”.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a luat act de sesizarea lui Bulai și a anunțat că va fi deschisă o anchetă internă în cadrul instituției de cultură și că va fi depusă o plângere la poliție pentru ”distribuție neautorizată de materiale”.

„În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB.

Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav.

Nu putem tolera ca o instituție-simbol de cultură a României (și nicio instituție a Ministerului Culturii) să devină spațiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conținutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României.”, a transmis Lucian Romașcanu pe Facebook.

Echipa editorială a ziarului ”Certitudinea” se prezintă pe propriul site ca o sursă de informare care reflectă ”realitatea românească profundă”:

„Vrem să arătăm că realitatea românească profundă – aceea a preocupărilor, aşteptărilor şi deşteptărilor – este cu totul alta decât ceea ce ni se prezintă în ziare şi la televizor. Aceea este o realitate de nişă, periferică chiar, în niciun caz definitorie. Definitoriu este sistemul de valori care a generat tot ce avem mai bun în cultură.

Vrem să arătăm că acest sistem de valori, corect abordat şi dimensionat, are şi target, şi audienţă.

Vrem să creăm o platformă de vizibilitate publică tuturor celor care au ceva important şi coerent de rostit în urgisita cultură română.

Vrem, în ultimă instanţă, să susţinem demnitatea de a fi român, în locul ruşinii de a fi român, prin toate argumentele corecte ce ne stau la îndemână. Pentru că nu e sănătos să te simţi vinovat de faptele ruşinoase ale unora, aşa cum nu e corect să te baţi în piept cu performanţele altora. Dar felul în care ne raportăm la acestea, sensul şi scopul cu care lăudăm sau condamnăm, ne aşază pe fiecare în vecinătatea care ni se cuvine.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Mircea SERBAN
    http://www.radiocertitudinea.ro
    435700 -Viseu de sus
    Str. T. Vladimirescu 4
    sc Katz & Groedl Broadcast srl
    Tel. 0772/205185
    eMail: [email protected]

    INFORMARE

    În legătură cu scandalul de la TNB referitor la ”distribuirea unui ziar la sala Studio”, formulat astfel de ministrul Lucian Romașcanu, precizez:
    1. Chenarul redacțional CERTITUDINEA conține informații cu privire la ISSN 2559 -6918, respectiv ISSN-1. 2559 – 6918, adică normativa de lege conformă cu Legea Fundamentală care garantează libera circulație a ideilor și oamenilor, dreptul la informare și opinie, coordonatorul de vânzări, director de editorial, etc…
    2. Aidoma ”Radio Certitudinea” http://www.radiocertitudinea.ro, , și publicația ”CERTITUDINEA”, nu peste mult timp și ”CERTITUDINEA TV” adică, ”CERTITUDINEA MEDIA TRUST”, finanțarea este asigurată din donații.
    Unul din cei mai generoși donatori este o persoană celebră, ultra potentă și este un … evreu!

    Ce expertiză profesională are persoana (ministru al culturii!?), care face judecăți de valoare afirmând: …” Nu putem tolera ca o instituție-simbol de cultură a României (și nicio instituție a Ministerului Culturii) să devină spațiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conținutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României.”
    Întreb, ministrul în cauză, dar nu numai:
    • Oare, băuturile alcoolice, alimentele, cafeaua, răcoritoarele, apa minerală, detergenții, COVID, etc… nu sunt materiale private?
    • Dacă propaganda ar fi făcută unor interese favorabile României ar putea fi tolerate?

    Mircea SERBAN
    director
    Vișeu de Sus, 27. 03. 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button