X

România plătește americanilor 1 miliard de dolari, doar pentru o hârtie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul de Administrație al Romgaz a avizat marți contractul de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deține 50% din drepturile de exploatare a perimetrului offshore Neptun Deep din Marea Neagră, de unde se estimează că pot fi extrase gaze naturale de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi.  Adunarea Generală a Acționarilor Romgaz urmează să se întrunească pe 28 aprilie pentru a aproba achiziția de 1,06 miliarde de dolari.

„Consiliul de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., la data de 22 martie 2022, a avizat încheierea contractului de vânzare – cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adâncă, a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Contractul urmează să fie semnat după aprobarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.N.G.N ROMGAZ S.A. convocată pentru data de 28.04.2022, iar finalizarea tranzacției este condiționată de îndeplinirea condiţiilor suspensive din contract. Potrivit Digi 24, preţul de achiziţie achitat de către S.N.G.N. ROMGAZ S.A. va fi de 1.060.000.000 USD putând fi ajustat conform mecanismelor prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare acțiuni”, arată un comnicat al companiei de stat Romgaz.

Directorul General al S.N.G.N ROMGAZ S.A., Aristotel JUDE, a declarat: „Proiectul Neptun Deep din Marea Neagră este o oportunitate strategică pentru România, reprezentând o sursă importantă de gaze naturale în vederea asigurării securității energetice a țării noastre. Contextul actual geopolitic și energetic conferă proiectului o însemnătate și mai deosebită.

Ne-am propus să finalizăm tranzacția în trimestrul II din acest an, astfel încât alături de viitorul partener să putem trece, în cel mai scurt timp posibil, la faza de dezvoltare-exploatare. În acest context, estimăm că prima producție de gaze naturale rezultată din perimetrul XIX Neptun, zona de apă adâncă, să fie obținută la sfârșitul anului 2026 sau începutul anului 2027.

În strategia de devoltare a S.N.G.N ROMGAZ S.A., 2021-2030, am inclus ca prioritate finalizarea tranzacției Neptun Deep cât și investiții în alte proiecte de dezvoltare onshore și din surse de energie regenerabilă, în contextul politicilor europene de tip energie verde”.

În data de 10.12.2021, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a aprobat tranzacția și încheierea contractului de vânzare-cumpărare a acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adancă, a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Întrucât au existat negocieri ulterioare cu vânzătorii privind ajustarea unor clauze din contractul de vânzare – cumpărare, în special în sensul acoperirii în favoarea S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a unor riscuri fiscale, este necesară o nouă convocare a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că România va avea gaze naturale şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. „Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul naţional de transport. Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

La sfârşitul anului trecut, Romgaz a anunţat că acţionarii săi au aprobat preluarea participaţiei deţinută de grupul american ExxonMobil la perimetrul Neptun Deep, care, potrivit unor estimări, ar conţine rezerve de gaze de aproximativ 100 de miliarde de metri cubi. OMV Petrom deţine, de asemenea, 50% din blocul Neptun Deep din Marea Neagră.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Nici nu-i de mirare, atunci cand in fruntea Coloniei ii avem pe slugoii slugoilor si prostii prostilor! Marea noastra problema este, cat ii mai rabdam?!

  2. Cum s-ar zice, Exxon ne vinde ”dreptul de exploatare” a gazelor din perimetrul ce este de fapt al nostru?? Dar cum a obținut Exxon dreptul de exploatare? A plătit Statului Român 1 miliald $ și acum îl vrea înapoi? Doar așa s-ar justifica …

    1. Chiar, știe cineva pe ce site găsesc documentul “Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adâncă, a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră”? Am cautat pe Google și nu am găsit nimic.

  3. Criza geopolitică a Ucrainei va duce la un conflict frontal mondial est-vest.

    Scris de Demetrius Nick. Daskalakis, avocat în Atena

    “Trăiam într-o situație în care viața umană nu avea niciun fel de valoare. Singurul lucru care părea să conteze a fost să rămână în viață și să nu-i pese de altceva decât de sine.”

    Gennadie Ivanov, locotenent al Armatei Roșii, Berlin martie-aprilie 1945.
    (Din Cartea lui Max Heistings “ARMAGHEDON”, Bătălia pentru Germania 1944-1945, Psichogios Publications 2007, p. 701.

    “Armaghedon” este locul menționat în Apocalipsa lui Ioan (cap. 16, versetul 16), unde forțe opuse se vor zdrobi inainte de intronarea lui antihrist si a sfârșitului lumii. Metaforic înseamnă bătălie planetara distructivă, conflict mortal)

    La finalul a doi ani de criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus și care a adus schimbări incomensurabile în fiecare domeniu al vieții politice, economice și sociale a oamenilor, s-a adăugat complet inopinat (;) și invazia militară a Rusiei pe teritoriul Ucrainei, exacerbând îngrijorarea globală și anxietatea cetățenilor cu privire la riscul real al conflagrației geopolitice care se răspândește în alte regiuni (reale sau nu) disputate ale planetei.

    Prezența în masă a cetățenilor în centrele de vaccinare nu ar fi obținut un succes nesperat fără contribuția decisivă a mass-mediei (mai corect: manipularea în masă și înșelăciunea) care a promovat platita frumusel de stat zi și noapte și continuu în favoarea necesității vaccinării și a eficacității vaccinurilor.

    Proporțional și în timpul actualei crize geopolitice, care a fost declanșată de invazia trupelor ruse pe teritoriul ucrainean, mass-media globală (dar și internă) s-a grăbit să-și asume (fiind platita) rolul de formator al opiniei publice mondiale pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina.

    În ultimele patru săptămâni de la începerea ostilităților, am asistat la o nouă spălare orchestrată a creierului de către sistemul deja cunoscut al mass-mediei dominante (mai corect: manipularea în masă și înșelăciunea), care se află într-un serviciu coordonat de promovare și impunere a narațiunii geopolitice a elitei occidentale conducătoare despre “Ucraina bună” și “Rusia urâtă”, din moment ce nu am încetat să auzim niciun minut despre “atacul barbar al Rusiei”, despre “criminalul de război Putin”, despre “huliganul de război Putin” și despre “huliganul psihopat și deranjat la cerebel Putin”, precum și despre “rezistența eroică a poporului ucrainean”, despre “figura emblematică” a președintelui Zelenski (întotdeauna cu același tricou batjocoritor) care a apărut în ochii europenilor ca “eroul rezistenței” care inspiră poporul ucrainean prin exemplul său.

    Denaturarea sistematică și metodică a evenimentelor crizei ucrainene de către mass-media și dezinformarea deliberată cu privire la cauzele sale reale vizează în primul rând manipularea opiniei publice mondiale și apariția unui nou dușman (vizibil de această dată) în persoana președintelui rus, care va fi folosit ca bodyguard (în locul coronavirusului) pentru a disciplina și a conditiona cetățenii cu posibile noi măsuri pentru a face față crizei energetice viitoare și crizei alimentare care va fi justificata ca un “efect secundar direct” al conflictului geopolitic dintre Est și Vest pe teritoriul Ucrainei.

    Invazia militară rusă a Ucrainei ar putea aduce un efect de domino al unor tulburări geopolitice mai ample în alte zone inflamabile ale lumii, în timp ce nu este deloc exclusă, atâta timp cât focul războiului nu este stins la timp prin încheierea unei păci, sa provoace implicarea militară a NATO, astfel încât războiul va prelua caracteristicile unei confruntări globale și chiar va duce la “demersul anunțat” al utilizării armelor nucleare “convenționale”.

    Cel mai mare succes al elitei supranaționale conducătoare la nivel planetar, care încearcă din fundal să controleze bogatiile umanității, constă în faptul că a reușit să convingă marea majoritate a oamenilor să accepte pasiv și fatalist narațiunea sa dominantă, pentru a se conforma fără obiecții condițiilor extraordinare de necesitate publică pe care le impune, atunci când invocă riscuri reale sau imaginare legate de sănătatea publică, eficiența energetică sau schimbările climatice.

    Modul în care mass-media a gestionat pandemia de coronavirus prin influenta mass-mediei (Mass Influence and Deception Media) a dus la o realizare de invidiat: a reușit să neutralizeze în mod covârșitor liberul arbitru și capacitatea critică a cetățenilor prin manipularea cu pricepere a gândirii, emoțiilor și comportamentului lor, astfel încât, pe măsură ce sunt hipnotizați și fără coloană vertebrală, să se poată ingramadi în masă la centrul de vaccinare.

    Astăzi, odată cu acoperirea eufemistica selectivă a comunicării crizei geopolitice din Ucraina, care este pusă în aplicare prin juxtapunerea părtinitoare a informațiilor și evenimentelor de către mass-media internă și internațională a lumii occidentale care ascunde în mod deliberat cauzele reale ale războiului, se cultivă, din păcate, un climat de fanatism și isterie anti-rusă, divizând lumea și instigând la ură între Est și Vest cu consecințe dezastruoase în efortul de a obține pacea.

    Din păcate, dominația totală și puterea și influența incontrolabila a mass-mediei în formarea opiniei publice a erodat sistemul democrației reprezentative, a legumizat societatea civilă, a încurajat vulgaritatea, a hipnotizat masele populare largi, îndreptându-le atenția către distracții și jocuri video, a cultivat atitudinea de pasivitate, automulțumire și indiferență prin neutralizarea rezistenței mentale a oamenilor și, în cele din urmă, a înăbușit libertatea de gândire prin aplicarea metodei infailibile de “manipulare prin imagini” care transformă cetățenii în yesmani docili și fără coloană vertebrală, incapabili să gândească fiind inevitabil capturati si teleghidati prin puterea imaginii.

    Așa cum puterea imaginii televizate cu sicriele (goale) din Bergamo, Italia, a fost puternic exploatată în contextul terorizării cetățenilor prin zombificarea lor grabita spre centrele de vaccinare, se consideră, de asemenea, în același mod foarte probabil că o altă “imagine de televiziune la fel de “puternică” ca maternitatea sau teatrul unui oraș ucrainean bombardat de forțele rusești sa provoace valuri de furie în lumea occidentală cu scopul de a manipula cetățenii și guvernele lor, să se angajeze într-un conflict irațional și distructiv pentru umanitate intre Rusia si NATO.

    Prin urmare, se ridică următoarea întrebare:
    Nu este foarte periculos și îngrozitor să ne modelăm gândirea și opinia în funcție de ceea ce vedem și auzim la televizoarele noastre?
    În cadrul elitei politico-economice supranaționale dominante la scara planetara, prevalează “doctrina comunicativă” a subjugării și conformității obediente a cetățenilor și a fost aplicată neabătut în ultimii cel puțin douăzeci și cinci de ani si care poate fi formulată pe scurt după cum urmează:

    “Cine controlează narațiunea (narativa) controlează lumea intreaga.”

    Distrugerea sistemului de democrație reprezentativă exprimat în lumea occidentală prin instituirea democrației parlamentare se datorează, de asemenea, în mare parte faptului că mass-media coruptă și abrupta manipulează și controlează discursul public prin excluderea sistematică a oricărei voci disidente și modelarea opiniei publice prin știri filtrate, dezinformare și propagandă televizată de spalare a creierului.

    Elita supranațională antihristica a reușit să controleze aproape într-o măsură absolută Mass-Media (difuzare, online, presa tipărită și electronică)
    impunând într-un mod autoritar și totalitar asupra societăților occidentale propria narativa ca unic adevăr, zdrobind decisiv orice expresie contrară și orice voce a diversității care îndrăznește să conteste narațiunea dominantă, aplicând axioma “știrilor” informațiile sau faptelor care merită să fie discutate: doar ceea ce este prezentat la televizor.”

    În schimb, după multe decenii de hipnotizare și dezumanizare constantă prin efectele televiziunii, aceasta este concluzia:

    “O știre sau un eveniment care nu este menționat la televizor merită să fie subestimat și disprețuit ca fiind banal.”

    Judecata asupra adevărului sau importanței unei știri aparține jurisdicției exclusive a personalului posturilor de televiziune.
    Și de aceea, la întrebarea lui Pilat din Pont adresată lui Hristos, “care este adevărul” (așa cum se păstrează în Evanghelia după Ioan), elita politică și economică conducătoare răspunde cu emfaza și aroganță:
    “Adevărul este ceea ce definesc și impun eu ca adevăr.”

    Pentru elita occidentală, globalizarea este interpretată ca un efort constant și persistent de a se extinde continuu și de a impune asupra umanității modelul neoliberal extrem de guvernare și agenda neoclasică.
    Este o realizare tristă că ea (adică elita) respinge sistematic cu dispreț arogant și fără dialog pe oricine nu se identifică cu “viziunea” ei distopică asupra unei societăți globalizate care va fi sub controlul sufocant al unui guvern mondial.

    Elita conducătoare supranațională, în efortul său de a obține apariția unui lider mondial (care va fi in locul lui Hristos, se va substitui lui Hristos n.n.) pe scena politică internațională, încearcă astăzi, invocând amenințări globale virtuale ca pretext legate de protecția sănătății publice și a climei sau de asigurarea hranei și energiei, să terorizeze cetățenii încrezători pentru a se simți neajutorați în abordarea pericolelor comune care privesc întreaga umanitate și apoi să-si puna încrederea lor în guvernele lor naționale (marea majoritate a acestora constând în marionete politice ale NOM) dat fiind ca certitudinile lor sunt zdruncinate, ceea ce duce la formarea guvernului mondial justificat de cererea universală a cetatenilor planetei pentru salvarea lor!

    Cel care nu este de acord cu narațiunea dominantă a elitei occidentale, care este impusă lumii de puterea politică și militară a SUA și care este implementată într-un câmp politic și geostrategic cu extinderea constantă a NATO în zone de influență geopolitică ale fostei Uniuni Sovietice, este stigmatizat ca fiind un inamic, care trebuie fie distrus, fie supus controlului direct al alianței NATO și al Occidentului.

    Mass-media joacă un rol crucial și esențial în gestionarea crizei geopolitice din Ucraina, deoarece îi ține pe cetățenii lumii occidentale în întunericul minciunilor și al dezinformării, ascunzând în același timp cu sârguință ipocrizia, cruzimea și aroganța luciferică a elitei occidentale, punând vina pe “rușii răi”.

    Din păcate, cea mai mare parte a umanității nu și-a dat seama de amploarea geopolitică a crizei ucrainene prin care am intrat deja în etapa pregătitoare a pregătirii celui de-al Treilea Război Mondial.

    Din păcate, NATO (adică SUA) prin turnarea gazului pe focul tensiunilor geopolitice subiacente, a respins cererea legitimă și justificată a Kremlinului de a nu adera la alianța NATO țările (fostele republici sovietice) Ucraina, Georgia, Belarus și Kazahstan care se află în vecinatatea Rusiei (a cărei neintegrare nu slăbește NATO și nici nu provoacă vreo ruptură în securitatea din Europa) și, în același timp, nu a acceptat propunerea de compromis a președintelui rus pentru crearea unui “nou tratat de la Ialta” cu redistribuirea zonelor de influență geopolitică, astfel încât invazia militară a Ucrainei (în ceea ce privește analiza geopolitică rece, deoarece orice război în domeniul moral constituie un rău uriaș și ireparabil pentru civilizația umană) apare ca un “pahar amar necesar” pentru conducerea politică a Rusiei.

    Mai mult, ea și-a asumat responsabilitatea suplimentară de a se asigura că populațiile vorbitoare de limbă rusă din estul Ucrainei sunt protejate de pericolul real al curățării etnice de către paramilitarii ucraineni. Este o constatare tragică că relațiile diplomatice dintre Rusia și Statele Unite au fost aproape distruse (din vina conducerii politice americane, care folosește pentru președintele rus caracterizări incalificabile și expresii ofensive fără precedent care sunt incompatibile cu cadrul relațiilor internaționale și cu practica diplomatică), dacă nu complet, cel puțin pentru o lungă perioadă de timp, acest lucru va face mult mai dificilă găsirea unei soluții pașnice de compromis la criza ucraineană.

    Ura dintre Est și Vest este acum abisală și insesizabilă. În evaluarea personală a autorului cu ocazia crizei ucrainene, relațiile Rusia si NATO se vor transforma într-un conflict absolut frontal (cu impunerea unor sancțiuni dure și, respectiv, represalii în sectoarele cheie ale economiei, comerțului și relațiilor corporative), care va prelua caracteristicile unui război terifiant si foarte probabil cu utilizarea armelor nucleare “tactice”, în scopul dominației finale și totale a elitei occidentale asupra Rusiei și invers.

    Pământul creat de Sfânta Treime pentru a găzdui creatura Sa – omul – este un dar pentru toti oamenii, dar elita supranațională antihristica conducătoare a lumii occidentale caută suveranitatea exclusivă și absolută a puterii, fiind indiferentă la suferința pe care o va provoca umanității. Din păcate, în zilele noastre oamenilor le lipseste o gândire calmă și sobră. Cei mai mulți vor fi seduși de sentimentele lor pro-occidentale sau pro-ruse prin susținerea necritică și fanatică a unei părți sau a celeilalte.

    Cu toate acestea, nu este vorba de aderarea la niciunul dintre cele două tabere aflate în conflict, ci de întâietatea prudenței și a rațiunii, pentru a preveni o catastrofă globală nu numai de proporții memorabile, ci și de proporții apocaliptice, care va marca indelebil fiecare ființă umană care va reuși să supraviețuiască razboiului nuclear.

    Η γεωπολιτική κρίση της Ουκρανίας θα οδηγήσει σε μετωπική σύγκρουση Ανατολής-Δύσης. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2022/03/24/%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%bf/#more-47087

  4. Băi, române ! De ce plăteşti taxe si impozite in România ? Ca sa iti fie bine in tara ta, conform Constitutiei, nu-i asa ?

    Daca nu ti-e bine in tara ta, inseamna ca nu se respecta Constitutia. In acest caz nu mai plati taxe si impozite. E foarte simplu

    Dar cred ca iti place sa fi exploatat si, in primul rand, violat in toate gaurile si prin toate mijloacele. Altfel, nu se explica pasivitatea absolut perversa si dementa in care te complaci

    1. @chief:
      Din pacate asta e in fibra romanului: sa fie pasiv asemenea unei oi; da, cred ca romanilor chiar le place sa fie penetrati in toate gaurile….(nu cred ca cuvantul “violat”- asa cum ai scris mai sus – e potrivit deoarece atunci cand cineva e violat e penetrat cu forta, impotriva vointei sale; ori, romanii doresc cu ardoare sa fie penetrati, cersesc sa primeasca muie…se vede asta din ceea ce voteaza si cum reactioneaza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button