X

Țara piere de muscal, guvernanții se bat pe cașcaval

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dornici să arate poporului că ei muncesc, nu stau cu mâinile încrucișate, liderii coaliției – Marcel Ciolacu, Florin Cîțu și Kelemen Hunor, adică un fel de „racul, broasca și cu știuca” din fabule – au anunțat pentru ieri o evaluare drastică a activității fiecărui ministru din cabinetul Ciucă.  Se făcuseră publice deja până și orele la care miniștrii trebuiau să se prezinte în fața celor trei animale politice mai sus pomenite, ba unii miniștri își făcuseră și ciorne de pe care să-și citească „realizările” de până acum. Dar, ce să vezi, când eram pe cale să aflăm și noi cât de bine o ducem și ce înfloritoare e România sub guvernarea celor trei plăgi divers colorate – PSD (roșie), PNL (galbenă) și UDMR (verde) – s-a modificat modificarea: „ievaluarea”, vorba lui Tudorel Toader, s-a amânat pentru o dată care va fi anunțată ulterior, dar care sigur nu va fi până la Paști, ci poate pe la Paștele cailor!

În schimb, în ședința Coaliției în care era programată evaluarea miniștrilor din cabinetul Ciucă, în loc să se discute despre măsuri economice și prioritățile momentului, s-a discutat despre împărțirea funcțiilor din eșaloanele doi și trei ale administrației. În caz că nu ați priceput, asta era marea problemă a României: că rămăseseră sinecuriștii și sinecurizdele de la PSD, PNL și UMDR fără foncție, mașină la scară și salariu de mii de lei! Prin urmare, guvernanții au discutat – de fapt s-au certat ca chiorii (scuze, domnu Băsescu, nicio aluzie!) pe posturi de secretar de stat și locuri călduțe în consiliile de administrație din mai multe instituții.

Ciondăneala a durat nu mai puțin de cinci ore și tot nu s-a găsit o soluție care să împace și capra liberală, și varza udemeristă, cu atât mai puțin flămândul lup pesedist. De exemplu, PSD, PNL și UDMR nu au reușit să ajungă la un consens pentru funcțiile din deconcentrate din Iași, Mureș, Brăila, Satu Mare și Giurgiu, județe bogate, unde ocuparea unei asemenea funcții ar putea permite oricărui amărăștean lipitor de afișe la partid sau oricărei țucălărese cu doar câteva luni vechime în partid, dar craci mai lungi ca turnul Eiffel, să devină milionari în euro într-un singur mandat.

Carevasăzică, în timp ce războiul bate la ușă, iar țările din jurul nostru se întăresc militar, „guvernul meu” se ceartă ca la ușa cortului pe cașcaval, fiecare dintre cele trei partide anti-naționale care conduc în momentul de față România (spre prăpastie) fiind mai interesat să-și pună țuțării în funcție decât să decidă cum ne-am putea apăra în cazul unui atac. Probabil guvernanții se bazează pe faptul că „ne apără NATO”, dar nu e suficient bă-băieți, trebuie să puneți și voi pieptul la hotar, în caz că ne năpădesc muscalii. Că vorba aia, NATO îți dă arme, dar nu-ți apasă și pe trăgaci! În loc să vă țigăniți pe ce pămpălău sau ce panaramă cu carnet de partid merită să umfle mii de lei pe lună nefăcând nimic prin consiliile de administrație, mai bine v-ați preocupa de economie, de prețul benzinei, de criza care se anunță și, nu în ultimul rând, de apărarea țării. Sau cumva mizați pe faptul că avem atâția generali de carton în armata țării încât ne putem permite să pierdem într-un război mai mulți decât a pierdut Putin în Ucraina, lăsându-i să cadă prizonieri cu miile și apoi întrebându-i pe ruși, ca-n bancul cu armata chineză: „Vă predați sau mai trimitem generali?”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button