X

Un fost militar al Statelor Unite denunță că țara sa a contribuit la conflictul din Ucraina prin antrenamentul „neonaziștilor” săi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conflictul din Ucraina s-a internaționalizat nu doar la nivel politic și diplomatic, ci și la nivel militar pe teren.  De exemplu, Ambasada Ucrainei la Washington a susținut că a primit aproximativ 3.000 cereri de la cetățeni nordamericani de a se alătura forțelor armate ucrainene. Toate acestea după ce Kiev a anunțat că elimină toate cerințele de viză pentru acei străini care doresc să se alăture luptei în țara slavă.

Cu toate acestea, prezența străină în Ucraina datează de câțiva ani. De exemplu, se vorbește în continuare despre finanțarea și pregătirea atât a armatei ucrainene, cât și a grupurilor de luptă. Cine a antrenat forțele ucrainene? Și, mai ales, când a început acest antrenament?

Potrivit lui Scott Ritter, un fost ofițer al Corpului Marin al SUA, armata țării sale a antrenat combatanți în Ucraina pe care el îi descrie drept „neo-nazi”, iar Washingtonul a contribuit la extinderea acestora, chiar și în cadrul aparatului de stat.

„Unități militare neonaziste”

„Unitățile militare neonaziste sunt încorporate în armata ucraineană. Mai mult, ideologia neo-nazistă există în politica ucraineană, la fel ca și cultul lui Stepan Bandera, un nazist ucrainean care l-a sprijinit pe Adolf Hitler în al Doilea Război Mondial”, a explicat el, menționând că acest lucru este „inacceptabil”.

Rittle consideră că scopul Moscovei în demilitarizarea Ucrainei este de a deconstrui forțele militare pe care NATO le-a construit în ultimii zece ani, mai ales din 2015, când Alianța Atlantică a început antrenarea activă a batalioanelor armatei ucrainene.

Au fost instruiți și apoi trimiși să ucidă separatiști vorbitori de limbă rusă în Donbass”, a spus el. „Astfel de elemente ale forțelor militare ucrainene reprezintă de fapt NATO și trebuie eliminate”, a adăugat el.

Mai mulți actori internaționali

Fostul ofițer asigură că, pe lângă prezența nordamericană, armatele Marii Britanii și Canadei de asemenea au participat la antrenarea neonaziștilor afiliați batalionului Azov din Ucraina. El a mai declarat că unități militare străine din SUA și Uniunea Europeană au vizitat țara slavă tocmai pentru a forma grupuri naționaliste extremiste în vestul națiunii, iar ulterior aceste grupuri l-au răsturnat pe președintele Viktor Ianukovici și au început să aplice politici de violență și intimidare împotriva populației.

În opinia sa, actualul președinte, Vladimir Zelensky, ar fi suferit aceeași soartă ca și predecesorul său dacă nu ar fi inclus aceste grupuri naziste în forțele ucrainene și le-ar fi dat carte albă peste tot.

Ritter dă asigurări că atunci când Zelensky a devenit președinte al Ucrainei s-a întâlnit cu batalionul Azov pentru a le cere să pună în aplicare o încetare a focului în regiunea Donbass, însă cei responsabili au refuzat să se supună ordinelor. „A dat înapoi în fața acestor persoane pentru că sunt bine echipați și pregătiți să comită acte de violență”, a conchis el.

Traducerea Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Nu țin cu americanii.
    Nu țin cu rușii.
    Nu țin cu U.E. – ul.
    Nu țin nici măcar cu românii.
    Dar țin la viețile oamenilor, civili sau militari.
    Și la sufletele lor.
    Sunt alături de toți oamenii aflați în conflicte, în războaie, în suferință, cu precădere alături de oamenii care se consideră liberi dar, în realitate, sunt capturați de către guvernele propriilor state care mint pentru a începe războaie cumplite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button