X

De ce nu plafonează guvernul prețurile la alimentele de bază?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Confruntați cu tot mai multe critici, din cauza bâlbelor și bulibășelilor din ultima vreme, guvernanții nu se consideră vinovați de nimic.  Deși practicile folosite în ultimele zile, pe fondul spaimei generate de războiul din Ucraina, țin mai curând de cea mai nerușinată speculă, guvernul nu zice nici pâs și nici nu ia măsuri ferme pentru a stârpi astfel de practici și a liniști o populație și așa măcinată de spaime, după doi ani de sperieturi și panici induse de Covid-19.

Și de ce ar acționa guvernul în sprijinul populației, când el scoate cel  mai mare profit de pe urma acestei panici? De ce ar ieftini energia, când el este cel mai mare beneficiar al scumpirii acesteia? De ce ar aplica niște amenzi usturătoare benzinarilor nehaliți, când mai bine de jumătate din prețul crescut la combustibili intră apoi în buzunarele statului, ca să aibă drăguțul de el de unde plăti pensii speciale, salarii de mii de euro pe lună și alte drepturi sinecuriștilor de Partid? De ce s-ar implica pentru calmarea populației în privința produselor alimentare, când știe că, cu cât se vinde mai mult ulei, de pildă, cu atât mai mulți bani vor intra în buget, sub formă de TVA și alte taxe?

Mai nou, l-am auzit pe ministrul Agriculturii, pesedistul Adrian Chesnoiu, susținând că România nu poate aplica plafonarea prețurilor la produsele alimentare de bază, cum s-a făcut în Ungaria. „Modelul Ungaria nu poate fi aplicat în Europa. Ungaria are alegeri pe 3 aprilie. Statul român nu achiziţionează alimente pentru că noi avem în rezervele de stat, în momentul de faţă, stocurile intacte. În momentul în care din rezerva de stat disloci o cantitate, de reîntregeşte din piaţa liberă. Este singura zonă de schimb. Acum, România are stocurile complete la toate categoriile trecute în nomenclatorul rezervei de stat.

Vă asigur, fiindcă ele se verifică lunar. Nu este nevoie să aplicăm modelul Ungaria de plafonare a preţurilor”, a declarat ilustrisimul ministru, scoțând deci, fără să vrea, un porumbel: să înțelegem că, dacă am fi avut și noi alegeri în aprilie, PSD ar fi plafonat prețurile, dar așa, fiindcă e bine-mersi la putere și nu există nimeni să-l dărâme, iar alegerile sunt peste trei ani, îl doare direct în cot de cât de scumpe sunt pâinea, zahărul sau uleiul?

Domnul Chesnoiu ar trebui să știe că plafonarea prețurilor n-are legătură cu alegerile, ci cu empatia față de marea masă a populației, aflată într-o situație economică dificilă. O empatie de care ar fi trebuit să sea dovadă și PSD, dacă ar fi un partid social-democrat autentic, așa cum se prezintă, și nu o adunătură de politruci adepți ai capitalismului de cumetrie. Cu alte cuvinte, domnule Chesnoiu, plafonarea alimentelor nu are nimic de-a face cu alegerile, ci cu faptul că românii au ajuns să-și dea și ultimul bănuț din buzunar ca să plătească gazele și curentul. Voi, ca guvernanți care pretindeți că muriți de grija poporului, ar trebui să știți asta. Și ar trebui să înțelegeți că un român de rând, unul cu salariu minim sau mediu, ori un pensionar care n-a fost nici procuror, nici milițian pensionat la 40 de ani, se descurcă extrem de greu în condițiile în care prețurile la alimente cresc în continuu. Din aceste motive ar trebui să plafonați prețurile alimentelor de bază, nu fiindcă sunt sau nu alegeri.

Dar stai liniștit, domnule Chesnoiu, bucură-te de leafa de ministru și de putere cât încă mai poți, împreună cu colegii din coaliția anti-românească PSD-PNL-UDMR. Pentru că atunci când chiar vor veni alegerile, românii vor ține minte cum i-ați jupuit de bani și pentru gaze, și pentru benzină, și pentru curent, cum și-au chivernisit salariul sau pensia leuț cu leuț, ca să nu moară de foame. Și vă vor pedepsi la vot de-o să vedeți atunci cum o să vă intre ditamai morcovul prin părțile dorsale. Neplafonat!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Cum să se plafoneze prețurile la alimente într-o țară cu un potențial agrar imens când tovarășul Câtzu zbiară toată ziua să se continue exportul de alimente că altfel intrăm în război economic cu partenerii de afaceri? Pentru Câtzu important este să fie asigurați cu alimente și să se umple de bani cei de la care suge el. Românii pot muri de foame pentru că asta nu e problema lui Câtzu. Sau ca să nu moară de foame, să le trimită alimente din materii prime românești rudele lor care lucrează în țările occidentale, acolo unde vrea Câtzul să se vândă recoltele românești.

  2. Este o actiune de drenare a banilor de la popor catre bugetul parazit de stat prin scumpiri artificiale , coordonate in grup conspirativ intre carteluri si banda de la guvernare – ORICE nevoie/panica/penurie se speculeaza cu profitul maxim posibil, trecand pragul de suportabilitate. La un pret dublu rezulta un TVA sau acciza dubla .
    Iar Circul amenzilor e pe modelul: – Bah benzinarilor , voi dati tunuri la fraieri , dar noi ramanem doar cu imaginea cufurita? Daca i-ati talharit , tre’ sa impartiti cu noi ! Talharia se face din doua parti , iar poporul nu primeste nimic inapoi.

  3. Oare cand o sa-si doreasca romanul sa nu mai depinda de conducere (stat)? Nu ar fi ceva normal si de dorit, ca oamenii sa se intoarca inapoi la tara si sa-si produca singuri cele de trebuinta? Si pentru ce nu au, sa faca troc, cum se facea odata? Romanii sunt printre cei mai perversi locuitori ai acestui pamant, se tot vaita ca viata e grea si devine din ce in ce mai grea, dar nu misca un deget sa schimbe nimic. Cine intra in hora cu necuratul (statul) trebuie sa joace dupa cum le canta el. E chiar asa greu de inteles? Fireste ca nu. Problema este ca nu vor sa schimbe nimic, si de aceea cei de la putere ii umilesc si santaseaza dupa cum vor ei. Oamenilor le pute viata de tara. Acolo asudezi si mirosi a transpiratie si nu te lauda nimeni dupa o zi de munca la camp sau in gradina. Libertatea nu mai inseamna nimic pentru nimeni. Isi doresc intr-un mod de-a dreptul patologic confortul si placerile pe care le ofera orasul si sunt dispusi sa plateasca orice pret pentru asta, inclusiv viata lor. Asta e viata care merita traita, cu frica in san in fiecare zi? Sa tremuri mereu ca se scumpeste aia ori aialalta, ca ramai fara servici, ca stranuta unu langa tine si te imbolnavesti? Concluzia este ca oamenii nu vor sa fie liberi si cu asta basta. In sinea lor, ei au ales! Cat de valabila este povestea purcelului Prikoke!!! Este adevarat totusi ca fara credinta si o viata traita in Dumnezeu nu se poate! Desteapta-te romane din somnul cel de moarte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button