X

Pr. Nicolae Tănase atrage atenția asupra vremurilor pe care le trăim: “Nu ne mai trezește nimic conștiințele, nici boala, nici războiul…”

Părintele Nicolae Tănase Archives - Basilica.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”… Cred că problema noastră trebuie sa fie asta: propriul sfârșit!… Restul e treaba altora, (pregătiți ani de zile pe bani mulți)… sa o facă (analize, previziuni)!…

Preot Nicolae Tănase – Valea Plopului, jud. Prahova

Genunchiul la rugăciune…minte trează… fapte bune… Spovedanie… Liturghie… RUGĂCIUNI pentru refugiați si prigoniți, rugăciuni pentru luminarea minții conducătorilor aleși de majoritate și permiși de Dumnezeu și, mai ales, încetarea războiului cu Dumnezeu, având ca arme contra Lui PĂCATELE noastre dintre care cele mai mari: AVORTUL CHIRURGICAL, AVORTUL HORMONAL (sterilet și pastiluțe), FOLOSIREA MIJLOACELOR CONTRACEPTIVE (prezervativ, planificare, etc)., FECUNDAREA IN VITRO.

Am tot urmărit zilele acestea direcția creștinilor. Nu ne mai trezește nimic conștiințele, nici boala, nici războiul, până la urmă, fiecare zi în plus este un mister. A început Postul cel Mare, slujbe, spovedanie, program liturgic extrem de variat și oportunitatea de a schimba cu adevărat ceva în interiorul nostru. Frica unui război care ar putea da peste cap toate planurile și idealurile noastre ne-a pus în situația să luăm cu asalt ceea ce iubim mai mult și de ceea ce ne îngrijim în primul rând: pântecele nostru!!! Cozi și aglomerație în toate magazinele. Isterie, o frică obsesivă de a nu rămâne cu frigiderul gol. Recent s-a declanșat o altă nebunie, cozi de sute de metri la cele mai multe stații de benzinărie.

În biserici liniște și câțiva oameni. Nu am văzut cozi la spovedit, nu se înghesuie lumea la Denia Canonului.
Vai nouă! Sufletul este ultima noastră grijă în orice situație. Nu o luați ca o mustrare, este doar ceea ce cu toții puteți vedea.

Când se declanșează alarma de incendiu fiecare din noi încearcă să-și salveze din casă lucrurile pe care le prețuiește cel mai mult: unii pun mâna pe bani și alte bunuri materiale. Alții caută să-și tragă în fugă doar câteva haine pe ei. Firesc ar fi să scoatem înainte de orice soția și copiii, sufletul și veșnicia noastră. Dar suntem atât de lipiți de material, încât mi-e frică că cei mai mulți am uitat că suntem veșnici. Să nu uităm de sufletele noastre fraților, acum, până când nu este prea târziu!

Omul religios trebuie să aibă o rânduială. Pentru că religia trebuie să fie liber-consimțită, adesea omul alege ce vrea și cum vrea în necunoștință de cauză. În Biserica Ortodoxă, creștinii trebuie să aibă o rânduială. Fără rânduială creștinii pot deveni vulnerabili.

Auzim adesea: ”…Cred că mi s-au făcut vrăji!…” Subiectul e foarte amplu de discutat. Până a ajunge să cunoaștem mecanismul prin care se poate face rău cuiva, ar trebui să știm cum devenim imuni la vrăji, farmece și orice lucru rău sau lucrare a dracului, mai precis cum facem să fim imunizați ca orice rău să nu pătrundă în noi.

De știut:
Biserica nu furnizează ”Servicii”. Biserica este MAMA noastră! Biserica oferă o masă în fiecare duminică și sărbătoare și chiar în restul zilelor fiilor Ei. Masa aceasta este tocmai împărtășirea de și cu Dumnezeu…
Cine n-are BISERICA de MAMĂ, n-are pe DUMNEZEU de TATĂ! Deci: cine nu merge la Biserică, rămâne nemâncat.

Mersul la Biserică înseamnă:
– Participare la Slujbe
– Cunoașterea Învățăturii de credință
– Spovedania
– Fapte de Milostenie
– Post după rânduiala Bisericii
– Continuarea rugăciunilor acasă.
– Și multe altele potrivite unor fii ascultători ai Bisericii.

Învățăturile străine, noi, nu înseamnă că ne fac a trăi în prezent, ci în confuzie. Nu trebuie să fim moderni, ci înnoiți! Iar Dumnezeu le-a făcut toate BUNE FOARTE!
Este imposibil să înțelegem cum ne oameni de primă mână se contaminează de un autor, sau de o carte, sau de o idee!…
Nu există preoți cu ”har” și preoți ”fără har!” De aceea nu trebuie să alergăm după preoți ”speciali”, ci să ținem de preotul parohiei noastre sau de un preot la îndemâna noastră pentru a putea să ne spovedim des.

Când într-o familie se practică uciderea programată a copiilor, copiii uciși strigă împotriva fraților lor vii din cauza cărora au fost omorâți după principiul CRIMINAL: ”… să-mi trăiască cei care îi am și să am ce le oferi!…”
Pentru asemenea păcate trebuie făcut CANON,… adică așezat copil în loc…, convingând mame să nu mai avorteze… canon urmat apoi de lacrimi de pocăință.

Foarte mulți cer dezlegări, dar dezlegările își au rostul lor. Nu se pot citi dezlegări fără ca cel ce le cere nu e spovedit și e în afară de rânduială și apoi… bineînțeles, participarea la Sfânta Liturghie.

Sfântul Maslu este pentru cei bolnavi, nu pentru orice fel de neajuns. Creștinii trebuie să ceară sănătate la Taina sf. Maslu, nu orice și oricum.

Interesant și trist este faptul că băiat și fată trăiesc împreună, evită sau chiar ucid copii și își pun problema că nu le merge bine! În condițiile în care regula Bisericii în vechime era: necununații nu se îngroapă în cimitir (din aceasta învățăm cât de grav este concubinajul, dacă criminalii se îngroapă în cimitir)!!!

Când nu avem rânduială în viata noastră, precum am zis mai sus, degeaba facem câteva prescripții religioase (aprindem lumânări, facem sfeștanie în casă, post. Dumnezeu nu poate fi șmecherit de noi! El, în IUBIREA Lui ne primește oricum, dar DREPTATEA Lui nu lasă împlinirea dorințelor noastre.

De aceea, să nu căutăm PREOTI CU HAR, ci preoti sinceri cu mântuirea noastră ,… „chirurgi iscusiti” care să intervină pentru distrugerea totală a păcatului.
Când avem probleme în căsnicie, dacă suntem fii ascultători ai Bisericii, putem adăuga în rânduiala Rugăciunilor noastre citirea următoarelor Acatiste:
– Sf. Petru și Fevronia
– Sf. Arhanghel Rafael
– Sf. IULIANA din Lazarevo
– Sf. XENIA din PETERSBURG
– Sf. Ierarh Nicolae
– sf. Nicolae Planas

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

 1. Eu nu as adauga pe nimeni din Petersburg. Din imperiul raului (Mordor) au venit numai tancuri, jafuri, pamant luat cu japca, vodka si nenorociri. L-as lasa pe Bunul Dumnezeu sa aleaga ce este de ales din Estul salbatec, ca noi crestinii suntem prea ingroziti de ei.

  1. Dragă John, un singur cuvânt aș vrea să-ți spun, deși nu mă aștept să-l înțelegi, fiindcă după nume nu sunt sigur cât de ortodox ești: „Afară cu americanii din Ucraina și din România!!!” Unde au intrat americanii au apărut numai necazuri. Suntem în Europa de 15 ani. Oare a crescut calitatea vieții? Economia și industria României s-a dezvoltat? Educația tineretului a devenit mai serioasă? Nu! Nu! și Nu! Toate fabricile au fost puse la pământ, agricultura e varză, economia de-abia mai mișcă, depravarea tineretului este foarte bine întreținută de centrele de comandă mediatice… Oare cine este la cârma acestei degradări sociale și morale a României din ultimii 20 de ani? Răspunsul îl știu toți românii. Americanii și slugile lor. Păi Putin asta vrea, să nu ajungă și Ucraina o colonie americană plină de proști și de docili occidentali, care nu mai au istorie, care nu mai au idealuri mântuitoare, care nu-și mai cunosc credința, și care pot fi manipulați cum vrea Washingtonul, așa cum am ajuns noi românii.
   Trebuie să fii prea orb ca să nu vezi toate acestea și mai mari decât acestea.
   Desigur, dacă ești american n-o să pricepi nimic din ce ți-am scris aici.

   1. Un mic reminder pentru tine. Decaderea economica si sociala postdecembrista a fost decisa prin tradarea systemului CAER de catre Gorbaciov. Marele pretin a lui Ceausescu pe care l-a si trimis spre esafod. Imperiul rus nu a adus nimic bun romanilor. Ceva tancuri pe ulite, comunism care a prigonit bisericile si calugarii. A luat cu japca aurul Bancii Nationale si a luat teritorii romanesti. …Numai bucurii! Acum am inteles ca sunt si cei care sug resursele de petrol si gaze prin firme austriece cu actionari moscoviti. Ce mai tura-vura. O fi Washinton cum zici tu, dar nici rusii nu-s departe. Eu nu as bea nici un ceai rusesc de frica sa nu fie cumva cu poloniu (vezi cazul Litvinenco). Ma gandesc cu tine Bunul Dumnezeu asa un imperiu al raului pe fata pamantului. Poate acei sfinti au facut multe fapte bune in fata Domnului ca sa fie iertati cei din Mordor, ma gandesc…

  2. Ai citit viața Sf. Xenia? Sfinții au trăit în imperiul răului și au adus lumină sufletelor de lângă ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button