X

[Înregistrare rară] Sfântul Paisie: despre smerenie

„Cine încearcă să devină mai bun, influențează și pe cei din jur și pe toți”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Smerenia este haina (podoaba) dumnezeirii. Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, Iisus Hristos această haină a îmbrăcat: smerita cugetare și a venit și a trăit aici pe pământ și s-a amestecat cu oamenii.

Această haină a purtat. Haina smereniei. Asta era podoaba (uniforma) Lui. Toată viața Lui era smerenie.

Cu smerenia a acoperit dumnezeirea Sa. Cu smerenia a acoperit slava Sa.

Orice om se îmbracă cu această haină a smereniei, acesta se aseamănă cu Iisus. Pentru că prin smerenie se îmbracă cu însuși Iisus.

Pe omul smerit, după cum ne e cunoscut, îl iubesc toți. La omul smerit i se închină ca la sfânt. Îl au la evlavie toți….până și fiarele sălbatice nu-l deranjează pe cel smerit. Nu-l mănâncă.

Câte exemple ale sfinților avem aici…

Fiecare om, orice om ar fi, cinstește, în special, smerita cugetare. Pe omul smerit nimeni nu-l urăște. Nici nu-l mustră. Nici nu-l batjocorește… pentru că îl iubește Domnul!

Oamenii se odihnesc în special cu aceștia care îi iubesc. Domnul se odihnește cu cei smeriți.

Bogate sunt darurile lui Dumnezeu!

Slăvit să fie preasfânt numele Lui! Pentru toate bunurile Sale.

Să vă rugați să ne învrednicească Dumnezeu toți împreună să-L cântăm și să-L slăvim în veci!

Amin! Amin! Amin!

Traducerea: www.chilieAthonita.ro

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Este din ce în ce mai greu să găsești o icoană ortodoxă. Nu e nicio exagerare. Ori are degetele arătătoare de la ambele mâini ridicate, ori are semnul de binecuvântare ,,cornuta”, ori are alte semne de binecuvântare neortodoxe. Majoritatea spun că binecuvântarea se face pentru a simboliza monograma lui Iisus. Chiar și așa, degetul mic nu este ridicat (pentru a forma semnul ,,cornuta”), ci este aplecat, ca în imaginea următoare
    https://doxologia.ro/intreaba-preotul/ce-semnifica-pozitia-degetelor-de-la-mana-preotului-cand-binecuvinteaza
    Din câte am înțeles, binecuvântarea se face în numele Preasfintei Treimi, nu doar în numele numelui lui Iisus Hristos. Iată o binecuvântare făcută în numele Preasfintei Treimi:
    https://atelier-de-icoane.ro/Icoana-lui-Iisus-Hristos-%E2%80%93-Pantocrator-%D0%90totputernic-%E2%80%93-Sinai—cu-dou%C4%83-fe%C5%A3e-din-Sinai—Icoan%C4%83-manual-pictat%C4%83-3002017
    Trebuie să fim atenți ce icoane cumpărăm, ca să fim cu adevărat binecuvântați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button