X

Cîțu insistă pe legea prin care sa introducă starea de criză fără Parlament. Toți bărbații între 18-63 de ani vor fi mobilizați daca apare un incident!

DOCUMENT. Vor o lege prin care sa introduca starea de criză fără Parlament. Toți bărbații între 18-63 de ani vor fi mobilizați daca apare un incident!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul de lege care instituia starea sau situația de criză, prin modificarea unor legi din domeniul apărării și siguranței națională va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, a spus președintele PNL, Florin Cîțu. 

El a spus că mai întâi trebuie aprobat de Guvern și apoi va ajunge în Parlament. Cîțu a precizat că se va face totul pentru a trece în regim de urgență.

„Au fost doar discuții inițiale. Sperăm ca proiectul să fie adoptat săptămâna următoare. Proiectul a fost în CSAT, este un proiect deja discutat, acum vine spre Parlamentul României şi deocamdată se uită experţii partidelor la el, vedem dacă mai trebuie ceva de adăugat şi apoi să fie adoptat în şedinţa de guvern. (…) E mai mult despre aceste modificări ca România să permită trupelor străine să vină pe teritoriul României, sunt mai multe modificări de care avem nevoie în perioada următoare (…).

Noi, liderii celor două partide, dar şi cei de la UDMR, vom face totul pentru a avea acest proiect aprobat cât mai rapid, în procedură de urgenţă”, a precizat Florin Cîţu, informează Agerpres.


CONTEXT

Autoritățile pregătesc completarea și modificarea legislației, astfel încât să fie instituită o așa-numită „situație de criză”, în care toți bărbații între 18 – 63 de ani vor fi în rezerva generală la război, dar pot fi mobilizați și cei până la 63 de ani, în anumite situații, cum ar fi calamități economice și sociale. Un proiect de lege în acest sens a fost propus de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, dar este încă ținut la secret, deși se află deja pe circuitul de avizare interministerial. Însă nu atât de bine, astfel încât a „răsuflat” în presă, sporind îngrijorările românilor.

DOCUMENT AICI.

Secretomania majorității guvernamentale și parlamentare PNL-PSD-UDMR, girată de președintele Iohannis – șeful CSAT, vine în condițiile în care, începând din 9 martie, România iese din situația de alertă COVID, iar drepturile și libertățile restricționate timp de doi ani vor dispărea. Președintele Klaus Iohannis a dat vestea cea mare încă de săptămâna trecută, pe 4 martie, dar a „omis” să spună ce le pregătește românilor Guvernul Ciucă. Concret, Guvernul va opera modificări legislative care să permită măsuri rapide în contextul războiului din Ucraina, a anunțat luni ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

„Noi va trebui, după ce starea de alertă va dispărea, va trebui să facem niște adaptări legislative pentru a putea să mergem mai departe cu unele lucruri care țin și de dezvoltările care vin dinspre Ucraina, managamentul refugiaților și alte lucruri, dar și legate de COVID în continuare. Pentru a putea detașa medicii într-o parte sau alta pentru a folosi spitalele militare. Este nevoie de câteva noi reglementări printr-un proiect de lege care va fi dezbătut în Parlament. Construim o bază administrativă pentru această situație. Pentru situația de criză din acest moment”, a argumentat Vasile Dîncu – înregistrare audio pe EuropaFM.

Prin proiectul de lege se introduce în Legea nr. 45/1994 a apărării naţionale a României o nouă stare specială, ce va putea fi declarată alături de cele existente deja în cazul unei agresiuni militare. Concret, pe lângă starea de asediu, declararea stării de mobilizare sau a stării de război, se va putea institui o situație de criză cu impact asupra securității și apărării naționale. Situația de criză este definită și cea în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități care perturbă sau amenință condițiile de viață sau stabilitatea politică, economică și socială.

Astfel, Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), condus de președintele Klaus Iohannis, poate impune situația de criză, la propunerea ministrului Apărării, Vasile Dîncu, iar Ministerul Apărării Naționale o va gestiona.Una dintre prevederi este că rezerva generală în caz de stare de asediu, de mobilizare sau de război va fi formată din toți bărbații români cu vârsta cuprinsă între 18 și 63 de ani, se arată în draftul de act normativ.

Proiectul mai stipulează că cetățenii cu obligații în îndeplinirea îndatoririlor militare sunt și bărbații cu vârste între 35 și 63 de ani, alături de cei care îndeplinesc serviciul militar activ sau în rezervă, cei încorporabili, adică între 20 și 35 de ani,așa cum stabilește în prezent Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare. Durata serviciului militar activ pentru cei cu obligații la îndeplinirea îndatoririlor militare va fi de șase luni pentru toate armele. La încheierea acestei perioade, aceștia vor putea fi trecuți în rezervă și trimiși la domiciliu sau li se va putea prelungi executarea serviciului militar activ cu cel mult șase luni.

Apoi, proiectul mai stabilește că cetățenii încorporabili, rezerviștii voluntari și rezerviștii vor trebui să se prezinte, dacă primesc un ordin de chemare, la locul, data și ora precizate în document. În plus, la instituirea stării de asediu sau la declararea stării de mobilizare sau de război, cetățenii încorporabili cu domiciliul în România, plecați temporar în afara granițelor, vor trebui să se prezinte, în cel mult 15 zile calendaristice de la data notificării, la centrele militare în evidența cărora se află, pentru îndeplinirea serviciului militar.

Pe de altă parte, la instituirea stării de urgență, a stării de asediu ori la declararea stării de mobilizare sau de război, rezerviștii voluntari și rezerviștii din rezerva operațională cu domiciliul în România, plecați temporar în afara țării, vor trebui să se prezinte la instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, respectând următoarele termene:

  • 5 zile calendaristice de la data notificării – pentru cei ce se află în țări din Europa;
  • 15 zile calendaristice de la data notificării – pentru cei ce se află în țări din afara Europei.

Notificarea înseamnă, de fapt, înștiințarea oficială scrisă, la domiciliul din România, prin ordin de chemare.

Și cei încorporabili sau rezerviștii ce au domiciliul în altă țară sau care nu au putut fi notificați vor trebui să se prezinte la centrele militare din România, în cel mult 15 zile calendaristice de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Parlamentului privind declararea stării de mobilizare totală sau de război, precum și în cazul publicării decretului prezidențial privind declararea stării de mobilizare totală sau de război.

Proiectul de lege introduce și noțiunea de militar voluntar în termen – bărbați și femei români cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care, pe timp de pace, vor putea participa, la cerere, la un program de pregătire militară de bază, cu durata de până la patru luni, în calitate de militar voluntar în termen.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. https://www.stiripesurse.ro/sindicalistii-s-au-prins-dupa-o-saptamana-guvernul-modifica-pe-ascuns-legea-transparentei-decizionala-in-administratia-publica_2280800.html

    Guvernul a aprobat pe 2 martie OUG 16/2022, prin care se modifică legislația privind tranparența și consultarea publică fără măcar să fi fost pusă pe agenda publică a ședinței de Guvern, fără consultarea și avizul Consiliului Economic și Social, fără niciun fel de informare publică.

    Un comunicat CNS Cartel ALFA arată că, prin această modificare, este eliminat termenul de 30 de zile (prevăzut la alin. 2 art.7 din Legea 52/2003) pentru avizarea și aprobarea proiectelor de acte normative.

  2. Un coleg al sotului cu varsta de peste 35ani a primit deja zilele trecute un document prin care trebuie sa se prezinte la un control medical ,neprezentarea la acest control poate fi sanctionat cu amenda de pana la 1700 ron ,in vederea incorporari ,mai multe detalii nu cunosc…

      1. Pecete, spunem noi în fiecare rugăciune domnească *…vie Împărăția Ta…* ?! Atuncea, știm ce cerem ?! Oare nu este scăparea, limanul și izbăvirea noastră în Împărăția Tatălui, pe care o cerem?!
        De ce ne-ar fi frică să vină chiar astăzi, să nu mai întârzie Domnul nici o clipă?! De ce mulți se roagă pentru întârzierea venirii Domnului?! Apostolul Pavel era foarte convins că Domnul va veni iar în timpul vieții generației lor…..
        Fi-vom noi creștinii vreodată *pregătiți* sufletește să primim Împărăția Tatălui ?! Eu unul nu cred că vreodată vom fi*pregătiți*…
        Totuși, Domnul ne-a spus demult condițiile celei de a doua veniri a Sa și mai ales, că El, Domnul Iisus Hristos, va fi precedat de opozantul Lui, căruia i se va ingădui să domnească pe întreg Pământul 1260 de zile, înaintea prăbușirii finale și veșnice a acestuia.
        Doamne, iartă-mă ! De multe ori am spus că cu cât mai repede vine Domnul nostru Iisus Hristos, cu atât mai bine pentru cei care cred și se încredințează Lui. Știu că sunt mare păcătos și ticălos, dar așa simt că am scăpa mai repede din toboganul în care alunecăm cu toții……La Iisus Hristos toată scăparea noastră !

  3. Dacă s-ar face un referendum corect… toți politicienii de după revoluție cu familiile lor intre 18 și 63 de ani să plece pe lina întâi…
    cred că s-ar vota 99% pentru.

  4. Un strigăt din Moldova!

    Mă numesc Maria și vă vorbesc din Chișinău astăzi, când toate femeile ar trebui sa nu mai sufere în lumea aceasta. Aș vrea să mă credeți la ce vreau să vă spun, mai ales că o spun din gura unei femei care este sora mea, Olga, pentru care soarta a făcut să trăiască drama războiului în Ukraina. Aș vrea sa nu credeți nimic din ce auziți sau vedeți sau se scrie la televizor, pentru că nimic nu este sigur și adevărat, totul este o minciună. Doamne, oare de ce din cauza minciunii am ajuns sa ne urâm atât de mult și să ucidem pe aproapele nostru? Sora mea din Harkov a văzut aceste lucruri cu ochii ei, soldați ucraineni ce împușcau bărbați și femei și toate apăreau pe televizor ca niște crime ale invadatorilor. În piața din Harkov, rușii nici nu ajunseseră și ai noștri trăgeau în noi. “Ai noștri trag în noi!”, se auzeau pe străzi, apoi oameni murdari și vopsiți se așezau jos ca niște morți, apoi erau filmați și umpleau toată Europa de spaimă. După aceea, se ridicau, râdeau și dădeau din mâini, ca niște oameni ce au făcut nu știu ce fapte de vitejie. Sora mea plângea și îmi spunea că nu mai are în nimeni încredere, astăzi suntem împreună și îmi povestește că poporul ucrainean a fost mințit, de și-a părăsit țara și minciuna a făcut să trăiască în pribegie, ca aceasta țară să ajungă pe alte mâini străine, în nici un caz pe mâinile rușilor. Toată lumea va afla adevărul, toată lumea va afla tot acest teatru, dar va fi prea târziu. Toate acestea s-au întâmplat pentru a declanșa în continuare o criză economică mondială; toate vor urma, criză umanitară, monetară, alimentară, toate după acest aranjament mondial, între Putin și Zelensky, între acești doi și restul lumii, pentru a înstrăina țara noastră, Ukraina, altor străini de neam. Noi, românii din Chișinău și din Moldova si voi cei de dincolo de Prut, indiferent ce s-ar întâmpla, (război, criză de ori ce fel) trebuie să nu plecăm nicăieri în lumea asta, trebuie să rămânem nemișcați pe pământurile noastre, să murim pe pământurile noastre, cu icoanele în mâini și cu nădejde că vom muri lângă mormintele și casele în care ne-am născut, în care am crescut și în care ne-am întemeiat familiile, cu care vom merge înainte lui Dumnezeu. În toată istoria noastră, toți au venit asupra noastră din toate părțile, dar noi nu am plecat niciodată capul noi cei de aici, înainte de a fi oameni, de a fi ingineri, profesori, medici, muncitori și țărani ai pământului. Noi toți suntem creștini, care am sfințit aceste pământuri prin rugăciunile și tradițiile noastre, am construit biserici și mănăstiri, care vor dăinui veacuri după noi, am făcut atâtea lucruri cu mâinile noastre, să nu le lăsăm și să facem ce a făcut poporul ucrainean, acest popor nu a fost scos din case de război, ci a fost mințit și scos de proprii lor conducători. Un popor nu pleacă în trei patru zile și lasă totul, au fost mințiți cu televizorul și aceste știri mincinoase au umplut toată lumea, care va fi înghițită de aceasta criză și în care toți ne vom scufunda. Numai Dumnezeu ne poate salva. Oare nu ne-a salvat de atâtea ori; unde vom alerga în aceste momente, oare nu la El, la Dumnezeul creștinilor? Eu și Olga, sora mea care plânge mereu de atunci, niciodată nu va uita cum un popor și o țară întreagă a fost risipit mai mult de minciună, de televizor și de toate știrile mincinoase de tot felul care s-au jucat cu mințile lor, cu sufletele oamenilor nevinovați, ce au crezut minciuna ca pe un adevăr și care au plecat din țara lor, goniți de proprii lor conducători. Si mai departe aș vrea să știți ce va urma… Acești “eroi” ai Ukrainei vor da mâna cu acești “cuceritori” și vor fi stăpâni în țară străină, și în țară creștină. “Cine are urechi de auzit să audă!” încercați să trăiți astăzi fără televizor, fără telefon, fără informații o să trăiți în pace, căci toate războaiele se fac cu toate aceste lucruri cu care noi ne-am obișnuit în fiecare zi !!!

    pacepentru.md

  5. De unde au ei convingerea ca oamenii se vor supune legilor lor……sint așa de siguri eu cred ca mai bine s ar apuca sa facă locuri in pușcării ca o sa fie supra pline mai bine omorât de rusi decât sa apar slugile Satanei

  6. Această lege instituie de fapt diktatura militară. Țara va fi condusă de șeful CSAT care e prezidentul mult iubit de toți românii și structurile militarizate: armata, poliția, structurile cu activități secrete adică serviciile. Asta înseamnă printre altele și cenzură și supraveghere continuă. Vom avea o ploaie de decrete de natură militară și nici măcar un singur vinovat pentru morții și morții îngropați în saci de plastic pe timpul plandemiei. Adică o perioadă 1940-1944 în variantă mai modernă, mai kurvească și mult mai dură.

    1. Între 1940-1944 România avea Armată, așa cum avea magistrați, polițiști, funcționari, preoți, etc., instituții onorabile mai mult sau mai puțin infiltrate de agenți străini sau sabotate de pleava fanariotă care încă deținea grade și funcții din oficiu, instituții prin care s-a salvat existența statului până în prezent. Fără defuncta Armată, care a luptat cu eroism în două Războaie Mondiale și a tras în agenții străini la 1907, 1918-1924 și 1941, am fi dispărut ca țară și neam. Din 1945 încoace odată cu suveranitatea țărilor au dispărut armatele naționale și eroii autentici care ar trebui să fie la conducere.

      Astăzi „structurile” se trag din Diviziile „Tudor Vladimirescu” și „Horea, Cloșca și Crișan”, și din Securitatea lui Pantiușa și Grünberg. Ca pretutindeni în lume, vârfurile armatei și serviciile de informații sunt formate exclusiv din poporul ales, iar goyimii doar carne de tun îndobitocită ideologic și amenințată permanent cu moartea lor și a familiilor lor. Loialiatatea de nezdruncinat a Armatei Roșii se baza pe NKVD-iștii din spatele frontului, la fel se întâmplă cu Armata Albastră și cu bolșevicii albaștri NATO.

  7. “România iese din situația de alertă COVID, iar drepturile și libertățile restricționate timp de doi ani vor dispărea.”

    Gura păcătosului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button