X

[VIDEO] Sfaturi din Sfântul Munte Athos: Cum pot evita românii războiul

Ascultați un cuvânt duhovnicesc al părintelui Pimen Vlad despre subiectul cel mai arzător la ordinea zilei, războiul din Ucraina. Părintele ne întărește şi ne amintește de faptul că noi, ca şi creștini, suntem datori să-i iubim şi să ne rugăm pentru toți oamenii, indiferent de naționalitatea lor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La începutul Postului Mare, să ne îndreptăm atenția spre păcatele noastre şi ale neamului nostru.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

 1. Miercuri, 8 Martie, orele 12.00, va avea loc un miting în Piața Victoriei pentru a protesta față de implicarea României într-un război străin.

   1. Așa e. Mitingul pentru neutralitate este astăzi, marți, 8 Martie, ora 12.00, în Piața Victoriei. Îmi cer scuze.

 2. Studiul suedez dă dreptate medicilor români. Vaccinul ARN schimbă ADN-ul | Ziarul National
  https://www.national.ro/coronavirus/studiul-suedez-da-dreptate-medicilor-romani-vaccinul-arn-schimba-adn-ul-755094.html
  👇
  Studiu: Vaccinul Pfizer fuzionează cu ADN-ul uman

  MALMÖ, Suedia (ChurchMilitant.com) – ARNm din vaccinul pfizer împotriva COVID-19 se transfera în ADN în termen de șase ore de la intrarea în celulele hepatice ale organismului, potrivit unui studiu revoluționar realizat de cercetătorii suedezi de la Universitatea Lund.

  Study: Pfizer Vaccine Fuses With Human DNA
  https://www.churchmilitant.com/news/article/study-pfizer-vax-integrates-with-human-dna
  👇
  https://memoryholeblog.org/2022/03/03/study-pfizer-vaccine-fuses-with-human-dna/
  👇
  Transcrierea inversă intracelulară a vaccinului PFIZER BioNTech COVID-19 mRNA BNT162b2 in vitro în linia celulelor hepatice umane

  https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73

 3. Păcatul este ceva pentru care trebuie să ne cerem iertare de la Dumnezeu și pe care trebuie să-l izgonim din viața noastră pentru a fi plăcuți lui Dumnezeu. Păcatul este păcat, indiferent cine îl săvârșește, indiferent dacă este incriminat de societate sau nu. Păcatul atrage pedeapsa divină. Homosexualii au vrut drepturi și le-au cam primit. Pentru ei, acest păcat a dispărut; pentru Dumnezeu nu a dispărut. Sodoma și Gomora vor arde de câte ori este necesar! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit, de aceea îngăduie și război. Dumnezeu a lăsat pocăința pentru a ne salva sufletele. Iar pentru a ne salva patria, tot Dumnezeu ne trimite oamenii pe care îi merităm. Acum că a început Postul Mare, să-L rugăm pe Dumnezeu să ne lumineze mintea și nouă și conducătorilor lumești și bisericești pentru a face voia Sa.

  1. Despre adevărata libertate în Hristos. Exemplul Sfântului Ierarh Nicolae (Kasatkin) din timpul războiului ruso-japonez.

   Articol alcatuit de Părintele Petru Heers
   (Peter Heers)

   Vreau să dau câteva exemple pentru a înțelege atitudinea creștinilor ortodocși în contextul războiului… și acest lucru este legat, poate nu atât de mult, de motivele reale ale războaielor.

   Motivele reale pe care sper că le-ați înțeles în această scurtă prezentare sunt multe. Este ca o ceapă, există mai multe foite, niveluri, totul este legat, nici unul nu este irelevant, dar cu siguranță în ierarhia lucrurilor dacă vrei să ajungi la profunzimea problemei, problema este și va fi întotdeauna una duhovniceasca. Are de-a face cu propriile noastre căderi și cu lipsa pocăinței care dau drepturi diavolului asupra noastra. Aceasta este cheia ermineutica.

   Asadar, când te uiți în urmă și spui cum au ajuns două țări ortodoxe, fie că este vorba de Grecia și Bulgaria la începutul secolului 20, în Balcani… sau Ucraina și Rusia de astăzi, aceasta este tragedia pentru noi, creștinii ortodocși.
   Și cu siguranță avem din nou o bătălie, in care itele sunt trase de globaliști, francmasoni și oricine altcineva. Înțelegem acest lucru, dar nu este singurul și nici nu este motivul duhovnicesc, iar dacă rămânem blocati pe aceasta cauza nu vom rezolva nimic duhovniceste, nu vom înțelege lucrurile în profunzime, nu vom fi luminați de har….

   Vreau să vorbesc despre exemplul Sfântului Nicolae al Japoniei în timpul războiului ruso-japonez.
   Aceasta este scrisoarea țarului Nicolae, al Rusiei, către Sfântul Ierarh Nicolae al Japoniei după războiul ruso-japonez.

   Cred că este cu adevărat minunat să vezi un guvernator, țarul, scriind unui Sfânt ierarh și înțelegând rolul potrivit al Episcopului în astfel de momente.
   Pentru că astăzi există astfel de Episcopi într-o situație similară… în Ucraina.
   Oamenii vad, de exemplu, cum reacționeaza Mitropolitul Onoufrie prin ceea ce face.

   Să vedem ce a făcut Sfântul Nicolae (din Japonia).
   Vom puncta puțin despre asta. Dar să auzim mai întâi cuvintele Sfântului Nicolae Țarul:

   “Am arătat tuturor că Biserica Ortodoxă a lui Hristos nu se subordoneaza autorității lumești…”

   Ăsta e cuvantul țarului, nu? Și recunoaște foarte clar rolul Bisericii. El nu încearcă să asimileze sau sa abuzeze Biserica. Aceasta este o mare virtute pentru un conducător. Este rar acest lucru. Foarte rar.

   “Biserica Ortodoxă a lui Hristos este străină de orice autoritatea lumească și de orice ură rasială…”

   Pentru a vă reaminti, Sfantul ierarh Nicolae a fost un misionar rus în Japonia, caci războiul a fost între Japonia și Rusia.
   Și bineînțeles că s-a rugat ca un rus pentru ambele părți, dar evident pentru rușii cărora le aparținea.
   Dar, ca ierarh al Bisericii din Japonia, s-a rugat și pentru oamenii din Japonia și
   le-a spus japonezilor să se roage pentru siguranța țării, pentru patrie etc. Foarte interesant. Deci, tarul Nicolae ii scrie:

   “Am arătat tuturor că Biserica Ortodoxă a lui Hristos este străină autorității lumești și oricarei dusmanii sau uri rasiale și îmbrățișează toate rasele și limbile cu dragostea ei. În ceasul dificil al războiului, când armele de luptă distrug relațiile pașnice dintre oameni și conducători, Inaltpreasfintia ta, după porunca lui Hristos, nu ai părăsit turma pe care o ai încredintata și cu dragoste și credință ai avut tăria de a îndura încercarea de foc și în mijlocul ostilității războiului de a păstra pacea credinței și a dragostei în Biserică clădită prin ostenelile noastre”.”

   Este de la sine înțeles că noi, creștinii ortodocși, nu vom deveni ideologi, mai ales în fața turmei pastorite care se află în conflict, ci vom face ceea ce a făcut Sfântul Ierarh Nicolae în Japonia.

   COMENTARIU:

   Comparând comunicarea celor doi sfinți cu situația noastră, vedem că aici, la noi, lucrurile sunt tragice. Politicienii (presupuși botezați ortodocși) prin ademenirea banilor au subjugat (pe cei care administreaza) Biserica si au captivat-o prin oportunitatea lor politică. Am ajuns în punctul în care vedem (pe cei care administreaza) Biserica renunțând la îndatoririle spirituale și permițând transformarea Bisericii lui Hristos in vârful de lance al geopoliticii. O acceptă politicul, dar și clerul o acceptă.
   Ca să nu mai vorbim de politicienii atei pe care mergem să-i votăm. Cu totii am suntem de acord cu ceea ce Ignatie spune atât de precis la Papoulakos:

   Cate puțin fiecare, guvernatorul puțin, puțin preotii, puțin episcopii, toți au ajutat statul să ajunga sa dicteze deasupra Bisericii. Deci cei care administreaza Biserica au încetat să mai fie capul poporului nostru duhovnicesc și au devenit ca militia sau jandarmeria. (Cei care administreaza) Biserica a devenit un instrument în ramnificatia statului, ca cea mai nesemnificativă roată de rezerva de la o mașină.

   Trebuie să citim scrisorile prelatiilor Bartolomeu al Fanarului și Arhiepiscopul Ieronim, trimise lui Epifanie schismaticul despre războiul din Ucraina și să le comparam cu declarația Mitropolitului Onufrie al Bisericii Canonice Ucrainene al tuturor ucrainenilor, pentru a înțelege cine este adevăratul Păstor al acestei țări și care sunt răuvoitorii mincinoși.
   Primii doi, după ce și-au pierdut de mult rolul spiritual, s-au adresat gloatei parareligioase creata de corectitudunea politica, detestand cea mai parte a poporului care apartine de Biserica Canonică a Ucrainei. Corectitudinea politică nu are nimic sa le adreseze acestora!
   Mitropolitul Onoufrie, pe de altă parte, rămânând credincios poruncii lui Hristos, nu și-a abandonat turma, nu a împăcat duhul păcii și al iubirii Bisericii cu spiritul lumesc de război și ură.
   Mitropolitul Onufrie a ținut ștacheta sus și nu a denaturat rolul Bisericii. El a ținut aprinsă flacăra mangaierii pentru turma sa suferindă și a tinut ușile Bisericii deschise pentru ca binecredinciosii să-și găsească acoperamant sub obladuirea Ortodoxiei.

   Η πραγματική εν Χριστώ ελευθερία. Το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου (Κασάτκιν) κατά την διάρκεια του Ρωσσο-Ιαπωνικού Πολέμου. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
   https://tasthyras.wordpress.com/2022/03/08/%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1/#more-46057

 4. Sfantul Nicolae Velimirovici:
  cauzele viitorului război – „cei cinci idoli”

  Cultura ca idol se afla în zilele noastre intre cei mai orbi idoli.
  Respingându-L pe Dumnezeu, Care este Singurul Insuflator și Pricinuitor al celei mai nobile culturi atât a sufletului, cât și a trupului, necredinciosii au început să divinizeze, sa se închine propriilor lor lucrări și creatii pe care le numesc
  într-un singur cuvânt: „cultură”.
  Dar divinizarea, închinarea la lucrările omenești este lucrul cel mai urât înaintea lui Dumnezeu.
  Din moment ce Dumnezeu, prin poruncile Sale, a interzis oamenilor strict, sa-si faca dumnezei, să se închine lucrărilor și fapturilor Sale, dintre care cea mai nesemnificativă este mai desavarsita decât cea mai perfectă cultură umană, cu atat mai putin sa nu-si faca idoli din faptele omenesti!
  Dar cand civilizația, cultura a fost pusă în relatie, in dependență cu ceilalți idoli menționați, în special cu bunurile materiale, aceasta se datorează faptului că servește dinamic culturii bacililor care au dus la cauzele „inflamatiei” războiului.

  Dintre acești cinci idoli, doi pot fi numiți proști și trei – ipocriți.
  Naționalismul și cultura sunt prosti, pentru că mulți oameni se impauneaza și se auto-înșeală, în timp ce materialismul, imperialismul și egoismul sunt ipocriti, deoarece se ascund și mint prezentându-se sub alte nume.
  Toți acești idoli ar putea fi numiți în limba lui Dostoievski „demoni”.
  Desigur, acestia cinci au fost candva de o valoare autentica, si ar putea fi iarasi. Acestea sunt cu adevărat valori atunci când sunt luminate de credința în Dumnezeu, Cel Unul și Viu, și când stau sub egida poruncilor lui Dumnezeu;
  într-un singur cuvânt, când sunt subordonate, cand se află în slujba absoluta a lui Dumnezeu și slujesc spre slava Numelui lui Dumnezeu.
  Materia este de la Dumnezeu și le-a fost dată oamenilor ca sa le slujeasca și nu pentru a le inrobi sufletele. Dumnezeu oferă stapanirea imperiala unor popoare daruite, în calitate de frați mai puternici, ca sa slujesca popoarelor cele mai slabe și mai puțin daruite, cum ar fi fratele mai puternic care slujeste pe cel mai slab.
  Națiunea este o arena limitata, dar extrem de frumoasa și corecta, de slujire față de Dumnezeu și față de oameni. Eul personal, este o creatie, un suflet rațional, Dumnezeu l-a daruit fiecărei persoane, astfel încât, prin slujire și dragoste, să se poată ridica la asemănarea cu El, Creatorul fapturii. Dumnezeu inspiră cultura, astfel încât prin ea sufletele omenesti să-și poată exprima stapanirea asupra lumii materiale, precum și supunerea, slujirea lui Dumnezeu. Toate acestea cinci primesc o infatisare îngerească prin slujire și dragoste, precum a poruncit și a randuit Domnul Hristos. Dar așa cum serafimul cel apostat care a căzut de la Dumnezeu, numit cândva Lucifer,
  s-a prefacut instantaneu într-un diavol, tot așa toate aceste cinci valori despartindu-se de Dumnezeu, au devenit idoli și demoni.

  Observați acum cum satisfacerea relativă a acestor cinci idoli îi conduce pe oameni la lenevie, depravare, decadere și lehamite de toate, nebunie și sinucidere (ca si înainte de sfârșitul imperiului roman).
  Dar si nesatisfacerea lor ii duce pe oameni la amărăciune, gelozie, iubire de sine, cartire și lipsa de scrupule, violenta de tot felul și iarasi, la sinucidere.
  În amandoua cazurile, toți idolii emană ură și dispreț față de Cel Blând și Bun, Domnul Hristos și, prin urmare, îi duc pe oameni la război.

  Este mai bine să nu enumeram rănile grele pe care această idolatrie de cinci feluri le-a deschis în organismul Europei și Americii, pentru că am repeta zi de zi ceea ce se repetă în rubricile de crime, precum și în alte rubrici ale ziarelor care ar putea fi numite: indiferență față de Hristos și poruncile Sale. Este clar din ceea ce am spus până acum, că popoarele creștine care au fost în casatorie duhovniceasca cu Hristos, au devenit adultere și s-au dedat legăturilor josnice cu nimicurile, cu praful, cenușa și umbrele.
  Si nu trăiește, oare, orice adultera in frica necurmata și in preocupare constantă pentru apărarea și asigurarea vieții? Aceasta este imaginea și rodul idolatriei moderne – frica; și, din cauza fricii, egoismul, atașarea spasmodica față de materie și acapararea bunurilor materiale.
  Iar dat fiind faptul ca sunt mulți cei care se caznesc sa dobandeasca aceleasi lucruri materiale, este cu neputinta de evitat conflictul – și războiul.

  Extras din:
  SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI,
  RĂZBOIUL ȘI BIBLIA

 5. Esti dus cu pluta @Mircea Serban.

  DUMNEZEU , si HRISTOS si SFÂNTUL DUH existā!

  Si diavolul , care se ascunde in gura de eretic Mircea Serban, sekurist sau doar …nebun sectant!
  Wake up !

 6. Am vazut o postare recenta despre un interviu acordat de parintele Elpidie adresata Romaniei.

  Luand asta in considerare si alte profetii, cat si diverse alte elemente am ajuns la concluzia ca e posibil ca in Ucraina rusii urmaresc deliberat “impotmolirea” sau “sa se-ncurce” adica sa piarda timp. E o capcana. Sa vada cum reactioneaza adevaratii adversari. Pentru ca adevarata miza nu-i Ucraina.

  Nu am link-ul la acea postare dar reiese ca noi trebuie sa stam deoparte cu orice pret. Parintele indeamna la rugaciune multa. Si spune ca toti trebuie s-o facem, de la vladica pana la opinca si de la prunc la mosneag. Daca s-ar organiza asemenea rugaciuni in si prin biserica ar fi nemaipomenit.

  E vremea cernerii, momentul Ninive pentru neamul nostru e acum! Trebuie sa ne rugam si pentru conducatorii nostri asa cum sunt ei pentru ca vrem sau nu ei ne reprezinta (si probabil ca-i si meritam).

  Parintele spune ca rusii au arme secrete si ca-i vor distruge pe cei ce le stau in cale. Noi atarnam de un fir de ata…Doamne ai mila si pazeste-ne!

 7. Da, sa ne concentram atentia spre ceea ce bun si corect in viata noastra – din punct de vedere mental, fizic si emotional – si sa nu mai lasam ca altcineva, sistemul sau societatea sa ne dicteze directia in viata pentru ca existenta inseamna decizia de a alege ceea ce este sanatos si corect pentru tine insuti. Cand esti corect cu tine insuti, esti corect si cu cei din jurul tau, adica cu toti ceilalti

 8. Cum putem evita un razboi? E simplu.
  Dati jos din fruntea tarii eunucul pus sa administreze colonia. Indeparati din conducerea tarii minoritarii si slugile strainilor. Curatati serviciile si magistratura de sugacii stapanirii straine. Gunoiele astea va vor trimite zambind copiii la moarte, cum au mai facut-o si in trecut. Orice e bun de umplut mintea romanilor, numai sa nu-i mai intrebati in veci de averi, de vanzarea tarii, de saracie si de traiul mizerabil la care ne condamna.
  Treziti-va! Incepeti odata sa realizati ca de fapt, desi suntem aici majoritari, nu suntem reprezentati de nimeni (da, de NINENI) in conducerea acestei tari.
  De aia am ajuns unde am ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button