X

Av. Elena Radu: Blocare carduri, confiscare bunuri. Azi la ruși, mâine la nivel mondial

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Urmăriți masurile care se aplica rușilor, fara niciun temei legal. Probabil, în maxim 6 luni ni se vor aplica și nouă.

Daca nu ați înțeles, o să vă spun ce am constatat eu până acum: UE și Statele membre au început să vorbească de stat de drept, democrație și drepturi numai în declarațiile politice. În realitate, aceste noțiuni sunt golite de conținut. Nimic nu se mai respecta de către UE sau de statele membre, dar în schimb cer cetățenilor sa respecte.

Ceea ce este și mai periculos este faptul ca prevalandu-se de emotia sociala, au început cu aplicare unor astfel de masuri fără suport legal: rușilor (cei mai huliți din cauza conflictului) extinzând prin propaganda oficiala la toti cetățenii rusi ura pe care o întrețin, majoritatea neavând treaba cu conflictul și chiar protestând impotriva lui, oligarhilor (bogații).

Cetățenii UE orbiți de ura aplaudă și susțin aceste masuri, fara sa se gândească ca asa permit ca în orice moment aceeași măsură lipsita de vreun temei legal le va fi aplicata lor.

Pentru ca asta fac acum: ne “dreseaza” sa credeam ca o asemenea masura este normala și morala, iar legalitatea nu mai contează. Dacă nu știți, în pandemie la nivelul PE au fost discuții sa se meargă pe moralitate, nu legalitate.

Nu este prima data când se întâmplă asa, dar cetățenii nu au învățat nimic.

La fel a fost în pandemie: la inceput, Comisia Europeană a dat orientări, recomandări, acte care nu aveau caracter obligatoriu.

Statele membre le-au pus în aplicare, fără sa existe vreo lege națională sa le permită asta și fără ca în Constituțiile statelor membre sa se prevadă ca se poate face asta.

În acest mod, de exemplu, în spitale s-au aplicat anumite reguli nelegale pentru ca dădea dispoziție x sau y. Cetățenii le susțineau ca “moare lume”, “viata e mai importanta”, “nu contează legea și drepturile, contează binele general, sănătatea colectiva”.

În urma aplicării acestor reguli nelegale și mai mulți cetățeni au avut de suferit (bolnavi care nu au avut acces în spitale, nu au avut acces la serviciile medicale, bolile lor s-au agravat și unii au murit etc).

Cine a fost vinovat în ochii mulțimii pentru asta? Cel mai apropiat cu care au luat contact direct: medicul.

Asa s-a creat ura impotriva medicilor. Care au fost categoriile de cetateni care au fost obligate sa se vaccineze primele și sa prezinte obligatoriu certificatul ca să meargă la munca? Medicii.

Iar cetățenii susțineau pentru ca ii urau.

Amintiți-vă când au propus proiectul de lege privind introducerea obligatorie a certificatului pentru a merge la munca. Cetățenii susțineau introducerea la locul de muncă a certificatului pentru medici cu o ura proletara, invocând ca e vina lor, dictatura medicala, în condițiile în care nu medicii au fost cei care au introdus normele.

La fel s-a întâmplat cu multe alte categorii: polițiștii și jandarmii (pentru ca au dat amenzi), profesorii (din cauza școlii online) etc.

După aceea s-a extins: toți să prezinte certificat. Lumea atunci a început: stati ca nu e bine, sa se introducă numai la aia, nu și la noi. Pai la voi de ce nu, nu ati susținut voi pana acum ca e bine asa?

La fel se va întâmpla cu confiscarea averilor în orice moment, oricui, fără nicio lege, precum și cu blocarea cardurilor Visa și Mastercard.

Urmăriți masurile care se iau impotriva rușilor și veti vedea ce ni se vor aplica și noua în mod nelegal și abuziv.
Despre blocarea cardurilor Visa și Mastercard am scris deja.

Probabil în proiectele de lege pentru modificarea legilor pe securitatea națională se va încerca introducerea unor astfel de norme.

Din aprilie – mai 2020 am tras și trag semnale de alarma ca nerespectarea Constitutiei și a legilor nu trebuie să o toleram pentru că în final ni se va aplica tuturor.

La nivelul întregii populații ati vazut cum a fost cu HG-urile adoptate în mod nelegal și neconstitutional. Dar, au fost si alte acte normative administrative care au afectat diverse categorii de populație.

Însă, cine să stea și să gândească. Întâi mi s-a dat peste nas cu virusul, acum mi se dă cu războiul.

Lumea nu se gândește 1 secunda cu privire la consecințele care vor apărea la nivel individual, aplicabile fiecăruia dintre noi.

Și susține, susține în continuare toate mizeriile, neînvățând nimic din istoria recenta, a ultimilor 2 ani.

NOTĂ OrtodoxINFO

În aceeași idee, un text al d-nei Adriana Vitan Balint:

Vă rog să învățați odată lecția asta simplă: Când un produs e excesiv targetat, adică îl vedeți peste tot unde vă aruncați privirea, ceva nu e in regulă cu el, trebuie să vi se aprindă beculetele. Și războiul din Ucraina este un produs excesiv targetat. Pe toate posturile TV, la toate posturile de radio, pe toate rețelele sociale, toată lumea e la unison, fix ca în pandemie! Asta trebuie sa vă dea de gândit.

De o săptămână, mă minunez întruna câte miliarde de proști trăiesc pe planeta asta.

Cum nu au învățat ei nimic din farsa cu pandemia, cum nu își pun nicio intrebare cand văd că Media este, din nou, unanimă în păreri. Ca la un ordin! La fel ca în pandemie!

Mă minunez cum se bucură gibonii Hă! Hă! Hă! arătând cu degetul în timp ce le curge scuipatul din gura la miliardarii ruși, tâlhăriți la drumul mare de puterile occidentale. Aceiași giboni care nu suportă, domle, comunismul adus de ruși în lume.

Ce sa le spui gibonilor, că Rusia a fost doar un laborator în care s-a testat, pe viu, comunismul, conceput de nemți și elvețieni, aceiași care azi fură yachturi de milioane de euro și banii din conturile oamenilor?!

Puneți mâna și citiți Demonii lui Dostoievski! Cartea e publicată în 1872 și Dostoievski povestește cum se formau primele celule de comuniști de către rușii de bani gata întorși de la studii din Elveția și Germania. Și Dostoievski nu a apucat comunismul, a murit in 1881, cu 26 de ani înainte de a veni comuniștii la putere. Dar vedea ce se întâmplă în Rusia și a fost si el marcat de grotescul a ce se intampla, din moment ce a scris o ditamai cartea despre asta.

Hă! Hă! Hă! Da’ de unde aveau oligarhii ăștia cu yachturi atâția bani, cum i-au făcut? Vă sună cunoscut, nu? Exact aceeași gândire cu a sărăciilor care nu făcuseră nimic în viață și care îi urau de moarte pe “burghejii care făcuseră averile pe spinarea proletariatului”.

Bun, să presupunem că oligarhii ruși ar fi furat miliardele alea. Abia azi vad occidentalii că rușii sunt corupți? Până azi nu au fost corupți? Au făcut afaceri cu corupții, au stat la masa cu ei, au câștigat de pe urma lor, banii rușilor au fost buni, nu? Acum ce au zis deontologii si democrații, ia sa punem domle, mâna pe miliardele ăstora, că și-asa o ducem cam rău, Germania intră în recesiune.

Hă! Hă! Hă! Se hăhăie gibonii. Ia uite, mă, pleacă Audi, BMW, Apple, nicio bancă nu mai lucrează cu Rusia… Bine le face, sa îi învețe minte.

Retarzilor, tot voi o să sărăciți cel mai mult! Pentru că toate firmele astea care nu vor mai primi bani de la ruși, vor avea pierderi imense. Bursa din toata lumea e în scădere, băncile au pierdut enorm. Voi nu sunteți în stare să vă mutați dintr-o casă în alta într-o viață, să vedeți ce tămbălău, ce logistică și ce cheltuieli presupune și sunteți în stare să cuprindeți cu mintea aia puțină ce implică pentru o firmă relocarea producției?

Nu vă mai bucurați ca proști, că miliardarii ruși nu vor sărăci, Rusia e prea mare si prea bogată ca să nu poata trăi izolată de lume cu ce are, a mai făcut-o. Cei care veți sărăci complet sunteți voi, gibonilor, naționalizarea asta pe care o practică nemții cu averile rușilor, fara o hotarâre judecătorească, fără o bază legală, va constitui un precedent periculos, să nu vă mirati că fix așa, tam-nesam, vă veți treziți si voi într-o zi cu banii din bănci blocați si cu casa luată, că are nevoie țara de ce e al vostru.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Civilizatia va disparea nu de la meteoriti sau alte dezastre naturale, ci de la prostie, in hăhăiturile aplaudacilor si a purtatorilor de botnita – care nu isi dau seama ca se autodistrug

  1. Imperii se ridică, se coboară și dispar. Altele se ridică să le ia locul și urmează aceeași soartă. Omenirea este pasărea Phoenix, civilizația, doar o perioadă trecătoare.
   Omul are drumul său de la animalic la spiritual iar mulți pe parcursul drumului sunt atrași de miraje care – i poartă pe cai greșite, aceștia ajung victime colaterale.

 2. Mie mi se pare ca, ceea ce fac SUA si UE, confiscand banditeste banii si activele rusesti de pe teritoriile lor, este definitia de manual a terorismului de stat, dar la nivel de Coalitie de state, iar in aceasta situatie, Rusia, avand si statutul de mare putere militara, se poate considera in legitima aparare si poate trimite ca avertizare rachete asupra acelor state ostile! Este pur si simplu, dreptul ei, ca stat agresat!

  1. In ww2 stalin a asteptat si n-a ripostat imediat impotriva nemtilor, asa cum au facut englezii de-a trebuit sa se buluce la Dunkerque sa-i scape barcile de pescuit.

   Putin, spun analistii occidentali, e un fin jucator de sah. Din istorie mai stiu ca rusii nu stiu ce-i aia cacialma, deci cand seful diplomatiei ruse spune ca totul a fost luat in calcul (referitor la sanctiuni), inseamna ca asa e. Sigur ca nu toata socoteala de acasa se potriveste cu cea din targ dar nu mai e vreme de uitat la maruntis, cel putin nu pentru rusi. Occidentul inca se mai preocupa de bursa, de alegeri, si alte obiceiuri de timp de pace; putini insa isi dau seama ca rusii au intrat pe un drum cu sens unic. Asta inseamna ca pe 22.02.22 am intrat intr-o alta lume. ONU si Bretton Woods sunt istorie; nu credeti? Atunci ce inseamna discutia despre scoaterea Rusiei de pe unul din cele 5 locuri de membru permanent? Despre bani e mai complicat, si poate sa mai dureze dar nu va ganditi la decenii caci lucrurile pot degenera extrem de rapid.

   Nu vreau sa sperii pe nimeni dar pentru ca scenariile apocaliptice infatisate de cativa renumiti stareti/preoti/calugari rusi/romani/greci din ultimii 70 de ani sa se implineasca trebuie sa fie oamenii potriviti care sa ia asemenea decizii. Iar Putin e unul din acei putini care intrunesc un asemenea profil. Cat despre timp: Paisie Aghioritul si Arsenie Boca, ca sa numesc doar doi, spuneau celor din preajma lor ca unii dintre ei aveau sa traiasca acele evenimente. Deci de ce ne-ar mira sa fim noi martorii acelui razboi infricosator?

   Totul insa se petrece cu deplina stiinta si ingaduinta a Mantuitorului.

   Acum cativa ani am avut un necaz. A doua zi de dimineata, cand m-am trezit, primul gand cu care m-am trezit a fost “de-acum nu mai e timp decat de pocainta”.

   Daca nici acum cand ne bate la usa cu insistenta Cersetorul-de-inimi nu raspundem, cand o vom mai face?

 3. Asta înseamnă că nu e indicat sa avem banii pe card? Din banca vor mai putea fi scosi în numerar dacă nu mai ai card?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button