X

[LIVE TEXT + VIDEO] A treia zi de război în Ucraina: Cade Kievul sau încep negocierile?

    • Conflictul din Ucraina devine unul internațional: Grecia acuză Rusia că a ucis șase greci
    • Președintele Ucrainei cere ONU să declare acțiunile Rusiei ca genocid și să-i suspende dreptul de vot în Consiliul de Securitate.  Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că salută propunerile Turciei și Azerbaidjanului de a purta discuții de pace cu Rusia.
    • Schimburi intense de focuri cu arme de calibru mare în Kiev
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

https://www.instagram.com/tv/Cac1L3bguD8/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/tv/Cac4zKSgEz6/?utm_source=ig_web_copy_link

    • Turcia cere Rusiei să înceteze atacul asupra Ucrainei, dar nu confirmă închiderea Strâmtorii Bosfor
    • 27 de țări au decis să trimită arme și alte ajutoare militare în Ucraina
    • Doi jurnalişti danezi au fost răniţi în tiruri, sâmbătă, în nord-estul Ucrainei, însă viaţa nu le este în pericol, relatează AFP
    • Tăvălugul se apropie de România: Primele bombardamente au fost deja filmate la Cernăuți. Franța a promis deja că va susține Republica Moldova și Georgia să lupte contra Rusiei.

https://www.instagram.com/tv/CacMT9xgXM3/?utm_source=ig_web_copy_link

    • După ce s-a opus celei mai dure sancțiuni asupra Rusiei, Macron instruiește Europa: Războiul va dura, să ne pregătim
    • Începe să curgă armamentul către Ucraina – După Polonia și Olanda, și Cehia doneză arme în valoare de 7,6 milioane de euro.
    • Personalul ambasadelor Slovaciei şi Sloveniei din capitala ucraineană Kiev a fost evacuat sâmbătă dimineaţa în România, a anunţat ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, pe Twitter, informează Reuters, potrivit Agerpres.
    • România a început procedurile pentru suspendarea dreptului de survol şi de aterizare pe teritoriul său pentru aeronavele companiilor ruseşti, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
    • Se pregătește un puternic atac dinspre Belarus/ Circa 150 de elicoptere, surprinse la granița dintre Belarus și Ucraina (FOTO). Mai multe elicoptere stau parcate pe teritotiul Belarusului, la circa 32 km de la granița cu Ucraina. Potrivit Reuters este vorba despre circa 150 de elicoptere și alte forțe terestre.
      content-image
    • Ministrul de Externe al Ucrainei a izbucnit: Cer lumii: izolarea completă a Rusiei, expulzarea ambasadorilor, embargou pentru petrol, distrugerea economiei
    • Sancțiuni absurde – Lucrări de Ceaikovski, scoase din program de Orchestra Filarmonicii din Zagreb. La New York un dirijor rus a fost scos din program
    • Volodimir Zelenski de pe străzile Kievului: Nu depunem armele! Nu plec din Kiev! (VIDEO). Președintele Ucrainei conduce trupele de apărare ale Capitalei Kiev din stradă. După o noapte de nesomn, vizibil obosit, Volodimir Zelenski a făcut un live cu telefonul mobil în care anunță că armata ucraineană nu depune armele și că el nu va părăsi trupele și va rămâne să apere Kiev-ul de atacurile armatei ruse. Mai devreme în timpul nopții americanii i-au propus evacuarea de urgență din Kiev pentru a nu fi capturat de trupele ruse, dar Zelinski a refuzat, relatează media americane.

    • Bilanț ucrainean: Am lichidat peste 3500 de ruși. 200 de prizonieri și sute de tancuri și vehicule blindate anihilate sau capturate. Mai multe avioane doborâte
    • Rusia a lansat un atac coordonat la scară mare în Ucraina – Lupte grele lângă marile orașe (VIDEO). Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari pentru Reuters, notează Agerpres.

    • Bilanț rus: Înaintăm pe toate fronturile. Continuăm distrugerea infrastructurii militare/ Începem asaltul Kievului/ Nu ne vom angaja în lupte de stradă
    • Mihail Hodorkovski, cândva cel mai bogat om al Rusiei, spune că doar o revoluție îl va da jos pe Putin: Sunt absolut şocat de ceea ce a avut loc. „Schimbarea regimului Putin prin mijloace democratice nu se poate întâmpla; schimbarea poate veni exclusiv prin revoluţie – fie revoluţie de sus, fie revoluţie de jos”, a spus el, potrivit Reuters.
    • Rusia scoate rachetele balistice, de rază medie și cu putere mare de distrugere
    • Surpriză neplăcută la votul vizând suspendarea Rusiei din Consiliul Europei: Turcia, țară membră NATO, s-a abținut
    • Președintele Ucrainei a cerut Israelului să găzduiască negocierile cu Rusia: ‘Este țara care ar putea găzdui astfel de negocieri’
    • Apar informații noi din Ucraina – Vladimir Putin a activat Armata a 14-a de la Tiraspol (Republica Moldova)
    • Președintele Zelenski cere negocieri cu Rusia pentru încetarea focului: ‘Trebuie să înduram noaptea aceasta, soarta Ucrainei se decide chiar acum’

  • MAE rus ironizează Europa: Sancţiunile împotriva lui Putin şi Lavrov este un semn al neputinţei occidentalilor
  • SUA nu îi iartă pe ruși după ce au invadat Ucraina: Joe Biden a anunțat ancţiuni directe împotriva lui Vladimir Putin şi Serghei Lavrov
  • Strigăt disperat al unor români blocaţi în Vama Porubne-Siret: Vă rugăm să ne ajutaţi să ajungem acasă la familie şi copii!
  • Ucraina îi acuză pe soldații ruși că ucid totul în cale, la fel ca-n al Doilea Război Mondial, inclusiv civili: orfelinat bombardat de armata lui Putin

Jurnal de război:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Daca Romania ar fi organizata pe modelul guvernarii regionale (adica fiecare regiune istorica sa aiba o administratie propie, un guvernator si independenta economica) si Ungaria si-ar baga coada, mai mult decat o face acum si decat trebuie, in ‘afacerile interne’ ale Transilvaniei cu intentia de a si-o anexa dpdv economic, politic si strategic… oare restul Romaniei si administratia centrala de la Bucuresti, presedintele, ce ar face ? Ar sta cu mainile in san ?

    1. Romania nu are nevoie de pseudo-federatie tip uniune regalista – ca asta e regionalizarea.
      Noi avem din stravechime organizarea grupurilor/clanurilor “in jurul” unui iudex- – judecator iar teritoriul de jurisdictie este judetul.

      De asta s-a umplut pamantul de angele neamului ca sa fie unit…. sa vina altii cu parerea de spargere de facto cu fatarnicia “organizarii administrative” nulti-culturale si … independenta economica?
      Exista si altfel de conomie, nejidanita, nefinanciara – vor ajunge acolo supravietuitorii mizeriei in derulare. Altfel decat ce adusa fortat – “creditul social”.

  2. Are cineva idee de ce s-au purtat lupte grele intre rusi si ucrainieni pentru centrala de la Cernobal ?
    Din cate am inteles din media, rusii au dorit foarte mult sa puna mana pe acea centrala, nu cum se prezentase ca rusii in drumul lor spre Kiev ereau asteptati la cotitura de ucrainieni sa le dea la gioale.
    Ce interes strategic prezinta sarcofagu ala ?
    Au intrat rusii in Ukraina fiindca cineva de acolo incerca sa foloseasca uraniul ala din centrala la altceva ?

    1. De ce au intrat ruşii în Ucraina ?

      Varianta 1: Deoarece Rusiei nu i s-au acordat garanţii de securitate că Ucraina nu va intra în Nato; pentru că în Donbass şi Lugansk erau ucişi civili de către trupele ucrainiene; pentru că ucrainienii ar fi făcut acest lucru de 8 ani; plus încă ceva nespecificat. Cam asta ar fi explicaţia dacă l-aţi putea întreba pe Putin;

      Varianta 2 (complementară primei): Pe lângă cele de mai sus, ceea ce ar fi pus capac ar fi declaraţia (recentă) a lui Zelensky cum că vrea ca Ucraina să devină din nou putere nucleară;

      Varianta 3 (complementară cu primele două): În ucraina ar exista vreo 20 de biolaboratoare unde SUA făceau cercetări pentru a dezvolta un virus cu care să-i atace pe ruşi şi care să-i afecteze numai pe ruşi, folosind adn ucrainean. Ruşii ar fi ştiut de aceste manevre şi au intervenit când cercetările erau într-o fază avansată.
      Se pare că locaţiile respective au fost atacate în primele minute ale operaţiunii. Deci nu neapărat laboratoarele în sine că ar fi periculos, ci dispozitivele militare din acel areal. Probabil că mai întâi au neutralizat apărările antiaeriene de acolo, apoi au securizat perimetrul folosind trupe terestre.

      Aceste trei variante nu sunt disjuncte, ele ar putea fi valabile simultan.

      Varianta 4 (diferită de primele trei): Putin ar fi un pion al ”ocultei” şi ar fi acţionat când plandemia s-a fâsâit, pentru a distrage atenţia.
      Aceasta e varianta pe care am auzit-o la mai mulţi. Viziunea mea e un pic diferită: eu zic că ”elitele” au lucrat în aşa fel încât Putin a fost nevoit să acţioneze. Deci sunt de părere că Putin nu e mână în mână cu ei.
      Ideile astea (”Putin amic cu Schwab” şi ”Putin distrage atenţia de la fâsâiala plandemiei”) apar peste tot … deja e un lucru suspect.
      Dacă ar fi un lucru dovedit că Putin a avut treabă cu Klaus Schwab şi cu alţii de-acolo, tot nu e o dovadă concludentă. Omul ar fi putut colabora cu ei mai demult, iar acum să fi rupt rândurile.
      Există o declaraţie interesantă de acum câţiva ani a lui Putin. Acesta a zis aşa către ”elite” (citez din memorie): ”Ştim ce vreţi să faceţi, care-s planurile. Rusia nu va încerca să oprească Noua Ordine Mondială. Dar dacă veţi pune în pericol poporul rus, vom reacţiona”. Mi se pare că tot pe acest site am citit materialul. Dacă există interes s-ar putea să caut exact.

      De ce s-au dat lupte la Cernobâl ?

      Zvon 1: ruşii aveau informaţii că ucrainienii urmau să folosească deşeurile nucleare de acolo într-o strategie tip ”pârjolirea pământului” (scorched earth) care să-i afecteze pe ruşi;

      Zvon 2: ucrainienii ar avea bombe nucleare şi le-ar fi ascuns acolo deoarece prezenţa lor e mascată de radiaţiile din perimetru. Ruşii ar fi securizat zona folosind trupe terestre susţinute de tancuri, apoi echipament greu.
      Acest zvon nu se susţine prea mult, ştiu că ucrainienii au predat armele nucleare cam prin 94.

      Zvon 3: ucrainienii ar fi urmat să folosească materialul radioactiv din perimetru pentru face ceva urât pe care să-l pună pe seama ruşilor; iar radioactivitatea eventual să afecteze şi ţări vecine Ucrainei, iar acele ţări să ajute Ucraina la război pe motiv că au fost afectate de Rusia.

      Interesantă informaţia că ruşii i-au lăsat pe specialiştii ucrainieni care lucrau acolo să se ocupe în continuare de gestionarea instalaţiilor din perimetru.
      E conceptibil că locaţia e securizată în continuare. Adică specialiştii ruşi, când scot capul pe fereastră, văd tancuri ruseşti în perimetru.

    2. Documentatia tehnica a URSS este a rusilor.
      Republica FederadivaRusa si-a aumat “mostenirea” URSS, “si la bine, si la rau”.
      Testele si experimentele nu sint publice.

  3. A innebunit ursul sau… se pune la cale o noua… ‘Revolutie’ ?!? Dl-tov. Ion Ilescu isi repeta de zor vechiul rol, imbracat in celebrul pulover (mancat de molii in proportie de 85,07%, adica atat cat a fost rezultatul alegerilor prezidentiale in favoarea sa, in 1990) de revolutionar. Dinescu este un pic derutat pentru ca nu mai are cine sa ii mai spuna in studioul 1 al TVR: “Mircea, fa-te ca lucrezi!”. Petre Roman are si el un pulover-pe-gat dar altul, nu tot ala, pentru ca cel original a fost dat spre sfâşiere luctatoarelor de la APACA la vremea cand afisau pancarte cu: Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca roman să ne f**ă…

    secu-Gelu V.V. e mult mai sprinten si deja forteaza portile TVR cu celebrul text pentru copii mici: “Veniti sa aparati televiziunea romana libera ! 2000 de teroristi se indreapta spre capitala !”

    Cu alte cuvinte, vechiul FSN se pune pe roate! Filozoful gruparii, Andrei Plesu, isi pune, totusi, intrebarea (aparent) retorica: “Dar noi… pe cine impuscam ?! Ca suntem deja in februarie, dom-le !…”

    Intre timp, Iohannis negociaza, pentru Romania, un masiv import de hamzii din Trinidad Tobago, dintr-o piaţă, in această dimineață

  4. https://www.youtube.com/watch?v=peJkIRCNl9Y

    Inregistrari de drum ale unui roman evacuat din Kiev. Ceva alarme de masini, politie pe strazi, sosele destul de aglomerate dar pietoni foarte “chill”.

    Ceva nu se leaga deloc in povestea asta. Iar Zelenko imi da impresia ca e un fel de Caramitru jucand rolul pregatit pentru “revolutia din ’89”.

  5. E totul fake. Nu sunt rusi in Kiev. Tancurile,exploziile etc, sunt de la ucri.
    Accesati camerele video publice live din Kiev, Jarcov,etc
    Folositi internetul, ca d-aia il platiti ! Va inseala astia mai dihai decat cu guvidul !!

  6. La stiri sunt multe imagini de alta data, fake.
    Acel video de 11 secunde este un fals.
    Securizarea Cernobâlului s-a făcut pentru a evita o operațiune de steag fals (o sabotare pusă pe seama Rusiei) care ar fi contat ca o agresiune asupra altor state (Polonia, România) datorită pericolului de radiații mortale.

  7. Nu stiu de unde este preluat colajul de stiri insa sint bagate si elemente false “la greu”, minciuni ale propagandei occidentale.

  8. Dac-așa se mișcă armata lui Putin, nu-l văd pe Vladimir ca pe cel care, împlinind profețiile despre rușii care vor cuceri Europa:
    -vor nimici nordul european,
    -vor ajunge pâna la Rin; trecând prin Europa ca prin mălai
    -vor potopi și sfâșia Turcia în trei bucăți,
    -vor cuceri prin luptă Orientul Mijlociu pînă lângă Ierusalim și bașca
    -vor mai ține piept și armatei de două zeci de mii de ori câte zece mii a Dragonului Asiei.
    În Ucria, Vladimir se poticnește, având copii de trupă în locașurile tancurilor și în transportoare obosite, care pică precum muștele la pala frigului, sub mâna unor Gărzi Patriotice de adunătură–chiar daca înzecit mai plini de ură decât tinerii recruți ruși.
    Nu pare a fi Vladimir noul Bici al lui Dumnezeu….dar numai Dumnezeu știe ce va face cu el și cu noi toți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button