X

[LIVE TEXT + VIDEO] A doua zi de război în Ucraina. Rușii au bombardat Kievul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE:

China se delimitează de invazia Rusiei: ‘Beijingul a reiterat importanța respectării integrității și suveranității teritoriale’. Ministrul chinez de externe Wang Yi a reiterat importanța respectării suveranității teritoriale a Ucrainei într-un apel telefonic cu consilierul diplomatic al președintelui francez Emmanuel Macron vineri, potrivit unui comunicat de la Palatul Elysée, informează CNN. „[Wang] a salutat acțiunea Franței în favoarea dialogului dintre Ucraina și Rusia”, potrivit declarației. „El a reiterat importanța respectării integrității și suveranității teritoriale a tuturor statelor, inclusiv a Ucrainei”, se arată în declarație.

Televiziune din Ucraina: Aviația rusă se îndreaptă spre Kiev. Populația trebuie să fugă spre adăposturile subterane în 15 minute

Taiwanul se va alătura ‘ţărilor democratice’ în sancţionarea Rusiei

Prima țară NATO care anunță că trimite armament în Ucraina în timpul invaziei rusești. Polonia a trimis un convoi cu muniție în Ucraina, potrivit ministrului Apărării din această țară, Mariusz Błaszczak.

Mutare istorică făcută de NATO: ‘forța de răspuns’ a fost activată pentru prima dată ca răspuns la invazia rusă a Ucrainei. Comandantul suprem aliat al NATO, generalul Tod Wolters, a activat forța multinațională formată din forțe terestre, aeriene, maritime și operațiuni speciale ale aliaților care se pot desfășura rapid în sprijinul alianței NATO, informează CNN. Activarea trupelor de răspuns nu înseamnă că vreo trupă americană sau NATO va intra în Ucraina, care nu este membră a alianței. Președintele american Joe Biden a spus clar că trupele americane se desfășoară în Europa de Est pentru a ajuta la întărirea țărilor NATO nervoase de acțiunile agresive ale Rusiei și nu vor lupta în Ucraina.

Preşedintele Letoniei vrea ca Rusia să fie izolată precum Coreea de Nord: ‘Ameninţă nu doar Ucraina, ci şi Europa şi întreaga lume’.

Haos la Marea Neagră: Rusia a bombardat încă o navă străină; bilanțul atacurilor ajunge la trei vapoare.

Capitala Ucrainei, bombardată cu rachete: explozii auzite în unele părți ale orașului. Capitala Ucrainei este sub asediu rusesc! Partea de vest a orașului a fost deja blocată de forțele ruse, iar acum bătălia pare că se dă în restul Kievului.

Președintele Serbiei anunță că nu impune sancțiuni Rusiei: ‘Orice ar vrea oricine, Serbia are grijă de interesele sale naționale’.

Ucraina îl trimite pe Putin la Curtea Penală Internațională: Se strîng date despre crimele de război ale militarilor ruși.

SUA suplimentează sprijinul militar pentru Ucraina: Zelensky a discutat 40 de minute cu Joe Biden.

Putin și Zelensky sunt dispuși să negocieze după o nouă zi de acțiune militară decisivă. Președintele ucrainean ar putea negocia neutralitatea țării sale, în timp ce Putin dorește predarea armatei ucrainene. O întâlnire între cei ar putea avea loc la Mink- după cum a propus Rusia, sau la Varșovia, așa cum cere  Ucraina.

Momente impresionante – Oamenii din Bucovina îi așteaptă cu mâncare, apă și cazare pe refugiații ucrainieni. Mii de femei și copii au fugit din calea războiului din Ucraina și s-au refugiat spre România. Majoritatea bărbaților au rămas în Ucraina pentru a-și apăra țara, în fața invaziei rusești.

Ucraina, apel disperat către SUA: Kievul cere interzicerea Moscovei de la programul SWIFT, o rețea de înaltă securitate care conectează mii de instituții financiare din întreaga lume.

Impactul asupra României: Conflictul Ucraina-Rusia va avea efecte negative pe toate planurile: creşterea preţurilor la petrol şi la gaze va conduce la o creştere generalizată a preţurilor, investiţiile vor stagna sau se vor orienta spre zone mai stabile, vor fi reduceri la nivelul importurilor şi al exporturilor, notează mediafax.

Polonia își închide cerul companiilor aeriene ruse de la miezul nopții, spune guvernul polonez . Autoritățile poloneze sunt pregătite să închidă spațiul aerian al țării pentru aviația civilă rusă.

Rusia amenință Japonia după măsurile economice dure: Vom avea un răspuns puternic

Consiliul Europei a decis suspendarea apartenenţei Rusiei la structuri ale organizaţiei, din cauza războiului declanşat împotriva Ucrainei.

Rusia avansează în forță spre Kiev: soldații lui Putin sunt la 50 de km de capitala Ucrainei.

China îşi reiterează opoziţia faţă de sancţiuni împotriva Rusiei: ‘Nu au fost niciodată un mijloc eficient de a rezolva problemele’

Vladimir Putin a ameninţat ţările occidentale cu reacţii “simetrice sau asimetrice” faţă de sancţiunile impuse Rusiei din cauza războiului împotriva Ucrainei şi susţine că oricum unele măsuri de penalizare impuse de Occident “nu sunt nerezolvabile”.

UE, pregătită să suporte consecinţele economice pentru impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei: ‘Desigur că vom plăti un preț pentru acest război’

Serghei Lavrov transmite un mesaj categoric: Rusia, dispusă să discute cu Kievul numai după ce armata ucraineană va depune armele. Lavrov a mai spus că Moscova nu vrea ca ‘neonaziştii’ să guverneze Ucraina.

Putin a pus multinaționalele din Ucraina pe fugă: marile companii și-au suspendat afacerile

Curtea Penală Internațională intervine: Putin ar putea fi acuzat de genocid și crime împotriva umanității

Iureș în Rusia: forțele de ordine au arestat mii de manifestanți care au cerut oprirea războiului din Ucraina

Angela Merkel reacționează într-un târziu la războiul pornit de Putin în Ucraina: Situația diferă față de anexarea Crimeei

Istoricul Octavian Țîcu: Dacă rușii vor ajung la Odesa și la granița cu Republica Moldova, Transnistria va dori să se unească cu Rusia

Încercări disperate ale armatei ucrainiene de a bloca avansul trupelor ruse spre Kiev: Un pod a fost aruncat în aer

Rusia a început început invazia Kievului. Forțele ruse au sosit în regiunea Obolon din districtul Kiev – la 10 kilometri de centrul capitalei.

Ministerul Apărării din Ucraina: ne apărăm pe patru fronturi/ Astăzi va fi cea mai grea zi

Congresul SUA pregătește lovitura de baros pentru Rusia: excluderea din ONU

Orașul Melitopol, unul dintre orașele mari ale Ucrainei, a fost cucerit de ruși. După o noapte de bombardamente, în această dimineață tancurile rusești defilau prin centrul orașului.

Ucraina, atacată din Transnistria. Mesajul de ultimă oră al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

Principalele evenimente din cursul nopții:

  • Numeroase explozii au fost auzite în capitala Kiev și au existat informații despre un avion care a fost doborât deasupra capitalei.
  • Forțele ruse care au intrat în Ucraina prin Belarus se află la câțiva kilometri de a ajunge la Kiev.
  • Volodimir Zelenski a anunțat că „sabotorii” au intrat în Kiev, dar a precizat că nu va părăsi capitala.
  • Cele mai aprige lupte se dau în estul țării, în jurul orașului Harkov, dar au loc confruntări și în nord și în jurul orașului sudic Odesa.
  • Mii de ucraineni au fugit din calea războiului spre granițele cu Polonia și Ucraina, dar cei mai mulți au ales să se adăpostească în buncăre și stații de metrou.
  • Banca centrală a Ucrainei a interzis plățile către entități din Rusia și Belarus, precum și operațiunile care implică monedele ambelor națiuni.
  • Postul de frontieră ucrainean din regiunea Zaporizhzhya a fost lovit de o rachetă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Ca sa ajunga la Bucuresti, le-ar lua mai putin de o zi. Romania e ca un caine pus cu botul pe labe, zgribulit in cotețul construit de NATO, legat cu lanț de Bruxelles si hranit cu resturi de la UE… Dresajul si coregrafia: masoneria

    1. Cam asa….Marele arhitect pune in fiecare zi cate o caramida la temelia infernului digital aflat in plina constructie. Mister Global cel cu coarne mai bifeaza o reusita in planul morbid si apocaliptic de inregimentare a pamantenilor. Cu un razboi si o plandemie a reusit sa ne trimita pe toti aiurea cu mintea si cu sufletul.

  2. Ce gluma!
    “Congresul SUA pregătește lovitura de baros pentru Rusia: excluderea din ONU”
    Excluderea SUA probabil prin retragere, posibil.
    Sau vor sa fie 2 organizatii?
    Ca Rusia, China, Brazilia, India… “trag” dupa ele 3/4 dintre tarile actualei ONU.
    Aia stau in genunchi in fata bandelor comuniste nsi capra pentru invadatorii sorosisti…

  3. SENZAŢIONAL: Site-ul rt.com susţine că Rusia este gata să facă armistiţiu cu forţele ucrainiene

    Site-ul rt.com (care se pare că e menţinut de forţe pro-ruse) susţine că Moscova e gata să negocieze un acord de pace cu forţele ucrainiene. Kremlinul ar fi dispus să permită forţelor ucrainiene să se predea, cu două condiţii: ţara să devină neutră, şi să fie eliminat armamentul de pe teritoriul ei.

    https://rt.com/russia/550505-kremlin-presents-demands-kiev/

    Surse de la Kremlin afirmă că Rusia este dispusă la negocieri cu autorităţile ucrainiene

    Cu privire la ofensiva militară în desfăşurare în aceste momente în Ucraina, autorităţile de la Moscova sunt dispuse să negocieze cu cele de la Kiev condiţiile în care forţele ucrainiene se pot preda, afirmă Dmitry Peskov – purtătorul de cuvânt al Kremlinului – într-o declaraţie susţinută joi. Potrivit lui Peskov, Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că este pregătit să se lanseze în discuţii de pace cu omologul său ucrainian, iar discuţiile se vor concentra pe obţinerea de garanţii din partea ucrainienilor că ţara va avea statut neutru şi că nu vor desfăşura armament pe teritoriul ţării. Acestea sunt condiţiile care, conform lui Peskov, ar duce la demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, şi ar elimina ceea ce Rusia vede ca o ameninţare la adresa securităţii statului rus.
    ”Preşedintele a formulat viziunea lui despre ce aşteptări avem de la Ucraina pentru a fi rezolvate diferendele. Viziunea preşedintelui este un statut neutru pentru Ucraina, şi refuzul Ucrainei de a desfăşura armament”, a clarificat Peskov. Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că preşedintele Putin va hotărâ calendarul negocierilor, dar a subliniat că Rusia se va aşeza la masa negocierilor numai dacă omologii ucrainieni sunt pregătiţi să discute despre aceste lucruri. ”Operaţiunea militară are anumite scopuri, acestea trebuie aduse la îndeplinire. Preşedintele a spus că toate deciziile relevante au fost luate, iar scopurile vor fi atinse”, a mai declarat Peskov, sugerând că dacă autorităţşile de la Kiev sunt de acord cu aceste condiţii, ofensiva militară din Ucraina poate fi oprită.
    Joi, la primele ore ale dimineţii, Putin a iniţiat o ”operaţiune specială” în Ucraina, având scopul de a ”asigura pacea” în republicile separatiste Doneţk şi Lugansk, aflate în regiunea Donbass. În zilele dinaintea operaţiunii, liderii republicilor separatiste au acuzat armata ucrainiană că a efectuat atacuri asupra pziţiilor din Donbass.
    În cursul zilei de joi, operaţiunea a devenit un asalt la scară mare, unde aeroporturi şi baze militare ucrainiene (inclusiv din capitala Kiev) au suferit atacuri aeriene, într-o încercare a Rusiei de a neutraliza capacitatea de răspuns militar a Ucrainei.

  4. Iohannis a convocat pentru a doua oară Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Iohannis a rostit un discurs de 30 de minute in care a spus scurt si raspicat doar atat (ca sa inteleaga toata lumea): “Ne predam si apoi ne kkm pe noi ? Sau… invers ?”

    Deoarece timpul costa bani, marele general Ciuca a primit ordinul in plic:

    Ciucă,
    Mai da jos din şuncă,
    Ca ne pun ruşii pe fugă !
    Daca alergi cu burta la gură,
    O sa te ajungă !

  5. Pe noi nu ne va apăra nimeni niciun NATO nici UE nu se risca nimeni suntem buni doar când e vorba sa se fure de la noi și sa ne pună taxe in rest sintem ai Dommului si atat restul sunt vorbe fără rost

  6. De ce Rusia atacă Ucraina acum ?
    Cineva într-un comentariu zice aşa: În Ucraina sunt vreo 20 de biolaboratoare unde SUA au făcut experimente pentru a proiecta un virus cu care să-i atace pe ruşi, dar care să aibe efect numai asupra ruşilor, folosind adn ucrainian. Ruşii au ştiut de aceste manevre şi au intervenit când cercetările erau într-un punct avansat. Am înţeles că acele laboratoare ar fi fost atacate în primele minute de la începerea operaţiunii.

    De ce a fost tămbălău la Cernobâl ?
    Zvonul 1: acolo ar fi ascuns ucrainienii bombele atomice (ca să le fie mascată prezenţa prin radiaţiile de la reactor). Nu ştiu dacă se susţine ipoteza, ştiu că Ucraina a predat bombele nucleare cam prin 94. Cineva zice că ar fi 40 de bombe pe teritoriul Ucrainei.
    Zvonul 2: ruşii ştiau că ucrainienii au de gând să folosească Cernobâlul în manevre de tip ”pârjolirea pământului” (scorched earth), aşa că au intervenit şi au securizat zona (cu echipament greu şi forţe speciale). Acolo se pare că sunt multe deşeuri radioactive, şi era riscul ca ucrainienii să le folosească împotriva ruşilor. De fapt, cineva zice că deja umblaseră la deşeuri înainte să ajungă ruşii, ambientul era destul de periculos privind radiaţiile, dar încă în limite gestionabile.

    Am auzit la mai mulţi treaba asta, că Putin face jocul ocultei dând drumul la război acum, când plandemia s-a fâsâit. Eu am o viziune un pic mai nuanţată. Zic că ”elitele” au interes să existe conflict (aici sau în altă parte) pentru a distrage atenţia, dar Putin nu a acţionat deliberat ca să-i ajute pe ei. Eu aş zice că ”elitele” au făcut în aşa fel încât l-au pus pe Putin în postura să intervină. Omul nu e mână în mână cu ei.
    Există o declaraţie de acum câţiva ani ai lui Putin, care ar putea fi o cheie pentru a înţelege ce se-ntâmplă. A zis cam aşa către ”elite” (zic din memorie): ”Ştim ce vreţi să faceţi, care-s planurile. Rusia nu va încerca să oprească Noua Ordine Mondială. Dar dacă veţi pune în pericol poporul rus, vom reacţiona”. Dacă există interes, aş putea încerca să găsesc exact.

  7. Are cineva idee de ce s-au purtat lupte grele intre rusi si ucrainieni pentru centrala de la Cernobal ?
    Din cate am inteles din media, rusii au dorit foarte mult sa puna mana pe acea centrala, nu cum se prezentase ca rusii in drumul lor spre Kiev ereau asteptati la cotitura de ucrainieni sa le dea la gioale.
    Ce interes strategic prezinta sarcofagu ala ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button