X

Bulgarii vor construi autostrăzi noi, pentru a conecta țara cu România și porturile din Grecia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bulgarii își propun să construiască un nou coridor de autostrăzi, care vor lega Bucureștiul de porturile grecești Alexandroupolis și Salonic, dar nu numai. 

Anunțul a fost făcut de vicepremierul bulgar Grozdan Karadzhov, care este și ministru al Dezvoltării regionale, în cadrul dezbaterii ”Balcanii conectați”, organizată în parteneriat cu Parlamentul European.

Coridorul gândit să lege capitala București de porturile grecești ar trebui combinat și cu o linie de cale ferată. Proiectul fiind considerat o prioritate pentru UE, ar putea fi cofinanțat din bani europeni, scrie sursa citată.

”Dacă România și Bulgaria nu își construiesc autostrăzi, există o alternativă, și anume prin Macedonia, caz în care ambele țări vor fi înconjurate de fluxurile de trafic”, a mai atenționat vicepremierul bulgar.

Printre prioritățile guvernului, Grozdan Karadjov a enumerat finalizarea autostrăzii Hemus (până în 2027) , finalizarea autostrăzii Vidin-Botevgrad (în doi ani și jumătate), precum și finalizarea autostrăzii Europa, scrie sursa citată.

De asemenea, în următorii trei ani va fi lansată autostrada Mării Negre, care va lega portul românesc Constanța de Varna și Burgas, iar mai departe de Istanbul.

La rândul său, viceministrul Transporturilor, Ilya Iliev, a vorbit despre realizarea unor linii de mare viteză, pe care se va circula cu peste 200 de km pe oră, pe ruta București-Sofia-Kulata.

”Ne vom îndrepta eforturile în direcția Varna. Astfel, sunt șanse mari ca pe viitor distanța Sofia-Varna -București să fie parcursă în cel mult trei ore”, a spus Iliev, conform sursei citate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Bulgarii, asa cum sunt ei tonți, si-au pastrat intelepciunea ancestrala. Sunt cativa luminati care spun ca popoarele slave sunt cele care joaca rolul decisiv in istoria omenirii pentru ca sunt continatoarele adevarului, adica al sufletului uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button