X

Oficina neo-marxiștilor din România, G4Media, atacă abject AUR: “partid extremist, neolegionar, anti-semit, neagă holocaustul”. Se alătură linșajului USR și ONG-urile soroșiste

Reportaj De La Marșul AUR La Iași, De Ziua Unirii. Liderul George Simion: „Pot Să Ne împuște, Noi Nu Renunțăm!” | Libertatea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Am zis să nu publicăm acest articol, ca să nu se creadă de unii cerberi ortodocși că ne ocupăm de politică, după ce în ultimele zile am mai publicat și alte articole a căror subiect a fost AUR. Însă, mobilizarea in corpore a neo-marxiștilor împotriva unor valori în care credem și noi, susținute și de AUR, ne-a determinat să facem front comun! Specimene gen Tapalagă, Pantazzi, Cioloș, Bulai și toată gloata neo-marxistă trebuie trimisă la tomberonul istoriei, acolo de unde au venit, pe filiera lui Karl Marx.

Faptul că AUR, mai precis unii membri ai Alianței, este atacat abject de către oficina simbol a neo-marxiștilor indică faptul că această formațiune (alternativă la politica actuală) se află pe drumul cel bun, că supără dușmanii poporului român și ai credinței strămoșești. Avem datoria de a ne coaliza cu ce-a mai rămas în țara asta apărători ai valorilor lăsate de înaintașii noștri.

Mai jos vă prezentăm atacul de pe G4media a lui Tapalagă:

AUR și Ura

Partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu a lansat o nouă acțiune de tip fascist și extremist, incitând pe Facebook la ură împotriva presei. Într-un mesaj postat miercuri, Alianța pentru Unirea Românilor își îndeamnă susținătorii să întocmească liste negre:

”Haideți să vedem care sunt cele mai toxice și false „organe de presă”. Începem noi: G4media…Completați voi!”.

Într-o singură oră, postarea a strâns sute de comentarii. Cum era de așteptat, cei mai mulți susținători AUR cred că toată presa este vândută politicienilor, cumpărată de partide și că acționează la cheremul lor. Comentatorii AUR mai scriu că toate televiziunile și publicațiile online mint, cu excepția România TV, un post ”cu știri adevărate”, care le inspiră ”încredere”.

Ce fac liderii AUR și de ce este extrem de periculoasă acțiunea lor? George Simion și Claudiu Târziu vor să se răzbune pe G4Media.ro deoarece scrie despre AUR, în mod programatic, că este ”partid extremist”. După asaltul asupra Parlamentului, G4Media.ro a luat decizia editorială de a preciza în toate știrile, relatările și articolele că AUR este un partid extremist, așa cum se raportează la el întreaga presă internațională, pentru ca cititorii să fie avizați în permanență că avem de a face cu un partid anti-democratic, indiferent ce ar pretinde.

Decizia G4Media.ro de a ne raporta la AUR ca la un partid de extremă dreaptă a venit însă la capătul unui lung șir de fapte, acțiuni și declarații de tip fascist și neolegionar comise de acest partid profund nociv pentru societatea românească, sintetizate deja de Cristian Pantazi aici.

Răspunsul liderilor AUR este o incitare la ură pur sânge împotriva G4Media.ro, fără argumente, un îndemn la linșaj public. George Simion și Claudiu Târziu nu pot explica de ce G4Media.ro este ”cel mai toxic și fals organ de presă”, însă deschid sesiunea de scuipături la adresa presei bazându-se pe o realitate: credibilitatea presei în general este în declin, din cauză că majoritatea redacțiilor iau bani de la Guvern sau de la partide.

Liderii AUR atacă, după Parlament, o altă instituție-cheie în orice democrație: presa. Ca orice partid fascist care se hrănește din răspândirea urii și a neîncrederii în tot și în toate, AUR are și el nevoie de dușmani reali sau imaginari cu care să se războiască în permanență.

Cu bune și cu relele lor, Parlamentul, Presa, Justiția, sunt piloni de bază într-o democrație. Fără ele nu putem funcționa. Una este să le critici activitatea, să arăți ce nu merge, cu totul altceva să inciți programatic la ură împotriva lor. Or, a ridica ura publicului împotriva unei redacții din poziția de partid parlamentar, cu 20% în sondaje, reprezintă o acțiune profund anti-democratică, un atac la libertăți fundamentale.

Nu degeaba susținătorii AUR se mai regăsesc doar în România TV, un post care vorbește aceeași limbă cu ei mai ales pe tema vaccinării și restricțiilor, subminate metodic. Și unii și alții susțin în schimb toate conspirațiile, fake news-urile și aberațiile posibile.

Umberto Eco identifica 14 trăsături specifice unui partid fascist, AUR le bifează pe majoritatea. Prin atacul la adresa presei și G4Media în particular, AUR se încadrează la trăsătura cu numărul 7: Obsesia pentru complot. „Astfel, la rădăcina psihologiei fasciste se află obsesia pentru un complot, eventual unul internațional. Adepții trebuie să se simtă asediați”, explică Eco una dintre metodele fasciste de a strânge adepți în jurul lor.

Așa au ajuns toate -ismele la putere (nazism, comunism, legionarism), cățărându-se pe slăbiciunile reale ale democrației sau capitalismului, în vremuri de criză economică și politică, când publicul debusolat este mai vulnerabil la mesajul extremist și atras de dictaturi.

Ce constat însă este lașitatea extremă a lui George Simion și Claudiu Târziu, frica de a se privi în oglindă și de a-și asuma identitatea fascistă, extremistă și legionară. De pildă, postarea despre G4 apare pe pagina de FB a partidului AUR, nici Simion, nici Târziu n-au curajul să răspândească ei mesajul, stau ascunși în spate lui. Afirmația despre Holocaust că reprezintă o ”temă minoră” a fost plasată tot într-un comunicat al partidului. Oficial, domnul Simion se preface că ar fi altceva, susținând că va vizita Muzeul Holocaustului.

Falsa pioșenie și înțelegere a Holocaustului i-au trecut însă repede, în aceeași emisiune, George Simion l-a anunțat  președinte de onoare al partidului pe Călin Georgescu, un admirator entuziast al lui Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu. Este pur și simplu o insultă la adresa evreilor și a memoriei victimelor Holocaustului.

Nu mai ține șmecheria asta: una spune AUR pentru publicul lui, alte pretind liderii săi la televizor. Nu te poți opune în Parlament studierii Holocaustului în școli, despre care spui că este o ”temă minoră” și să pretinzi apoi că vizitezi muzeul din Washington. Este insultător, o golănie de stadion și nimic mai mult.

Iar toate astea se petrec în ajunul Zilei Internaționale de Amintire a Holocaustului.

Așadar, domnii Simion și Târziu știu bine că au născut un monstru politic, o oroare de partid, dar ei, părinții lui, vor onorabilitate. Ciumații politicii românești pretind respect.

Nu-l pot avea, câtă vreme apelează la toate armele interzise în politică. AUR reprezintă azi o mare vulnerabilitate pentru statul român și pentru democrație, într-un context extern atât de delicat, cu războiul la ușa Ucrainei. Lucrurile se complică dacă adăugăm că întreg narativul AUR împotriva valorilor democratice servește propagandei Rusiei, fie în mod conștient, fie din poziția idiotului util. Acest partid nefrecventabil trebuie izolat și denunțat ca extremist în fiecare moment.

Este datoria și obligația presei ca, în aceste vremuri tulburi, să le devoaleze mereu adevărata față. Au atacat fizic Parlament, au agresat politicieni, i-a amenințat până și în casele lor, azi a venit rândul presei. E doar o chestiune de timp până când ura și violența promovate de AUR în societatea românească se vor revărsa fizic și împotriva jurnaliștilor.

Însă există și o veste bună în demersul anti-presă al AUR, continuatorul defunctului PRM condus de Vadim Tudor: când te înjură extremismul, știi sigur ca gazetar că ești pe drumul cel bun. Și Vadim Tudor glorifica dictatori și ura partizanii democrației.

Pentru noi, răbufnirile AUR reprezintă cel mai clar indiciu că facem ce trebuie.

Omul lui Soroș și al lui Macron, Dacian Julien Cioloș sare în apărarea lui Tapalagă, confirmând dacă mai era nevoie, faptul că G4Media este oficina USR:

AUR confirmă astăzi, din nou, că este un partid cu porniri fasciste, cu un comportament inspirat din Mișcarea Legionară și construit pentru a oferi o perspectivă populistă în politica din România. Prin listele pe care le face cu „dușmanii” din presă, confirmă că este promotorul violenței și agresivității publice. AUR nu spune nimic despre facturi, despre corupție, despre furtul din banul public. AUR se ocupă să facă liste de oameni care le sunt dușmani și pe care îi vrea pedepsiți.

Libertatea presei este o valoare de căpătâi în democrație și ea nu se limitează doar la presa care te laudă, din contră. Sunt solidar cu G4Media.ro și orice altă instituție de presă menționată deja drept „dușmănoasă” de acest partid extremist.

Faptul că instituțiile statului tolerează accesele liderilor acestui partid din interes politic al unor politicieni aflați la putere le dă încredere acestor oameni că sunt protejați și că pot face sau spune orice. Consider PSD și PNL direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea acestui partid fascist, iar prețul va fi plătit, ca de obicei, de societatea românească.

Tot G4Media publică și atacul ONG-ului sorosist ActiveWatch:

Active Watch: Derapajul populist al AUR e similar strategiilor partidelor care au pus bazele dictaturilor din secolul trecut/ Invităm partidele și organizațiile să respingă ferm ”listele negre”

Într-un nou derapaj populist, partidul parlamentar AUR încalcă flagrant principiile vieții democratice, prin instigarea cetățenilor să contribuie la crearea unei liste negre a instituțiilor de media pe care le etichetează ca fiind „toxice”.

Considerăm că astfel de strategii de comunicare și de divizare în spațiul public nu au nicio legătură cu anul 2022, dar sunt similare cu strategiile adoptate de partide care au pus bazele unor regimuri dictatoriale și autoritare din secolul trecut. Drept urmare, solicităm conducerii AUR să retragă postarea din data de 26 ianuarie 2022.
Considerăm că acest tip de comunicare excede limitele parlamentarismului și ale libertății de exprimare, prin impactul negativ asupra publicului larg, dar și asupra instituțiilor media vizate de această campanie de înfierare.
Le reamintim liderilor AUR că, fără aceste „organe de presă” care de-a lungul timpului au investigat disfuncționalitățile sistemice din statul român, spațiul civic și democratic ar fi fost mult mai restrâns.
Spre deosebire de cei mai mulți dintre cetățeni, politicienii și partidele politice au obligația să își cenzureze discursul și gesturile publice atunci când acestea pot avea consecințe ce nu pot fi controlate sau asumate.
Ne solidarizăm cu aceste instituții de presă care acum sunt ținta unui atac populist periculos și invităm și alte partide, organizații și cetățeni care încă mai cred în libertatea de conștiință, în libertatea de expresie și în dreptul la informare să respingă ferm „listele negre” și atacurile la adresa democrației.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

 1. Dobitocul de la G4media a confirmat singur că presa e vândută: “bazându-se pe o realitate: credibilitatea presei în general este în declin, din cauză că majoritatea redacțiilor iau bani de la Guvern sau de la partide.” Voila!

 2. USR este un partid care reprezintă interese străine,este o adunătură de criminali . USR urmărește dizolvarea statului român în structuri supra statale , distrugerea poporului prin migrație ,natalitate foarte scăzută,distrugerea Bisericii Ortodoxe Române , convertirea populației la satanism și multe alte răutăți .
  USR-Plus este finanțat de francmasoneria internațională și susținut de serviciul de spionaj francez .
  Românii neapărat ar trebui să protesteze ,pentru a cere autorităților dizolvarea acestui partid, stil organizație teroristă.

 3. Romanii au discernamant si inteleg cine minte si manipuleaza. Faptul ca unii se straduiesc din rasputeri sa atace, sa eticheteze si sa discrediteze AUR, nu face decat sa demonstreze, o data in plus, ca acest partid incomodeaza propaganda. Eu acum stiu sigur cu cine voi vota

 4. Azi e ziua szionișilor de pretutindeni… E de înțeles că publică slugoii lor articole de proslăvire a ideologiei care le dă un ciolan de ros ……!!!!!

 5. Domnule Președinte Johannis,
  sunt un cetățean neinformat, am lipsit de la orele de istorie dar vreau să aflu câte milioane de indieni și africani au fost măcelăriți de vest europeni în cele 2 Americi, timp de 300-400 ani
  Dacă este o problemă minoră, ignorați această întrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de sprijinul vostru! Nu reușim să acoperim cheltuielile necesare pentru luna martie. Doar 0,1% din cititorii noștri ne sprijină și cu greu menținem portalul online. DONAȚII