Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.
BOR nu se dezminte ca fiind o Patriarhie ce promovează erezia ereziilor – ecumenismul. Și în acest an reprezentanți ai BOR vor fi prezenți în lăcașele de cult ale ereticilor, ca semn că le recunosc sfintele taine și statutul de biserică.
Programul din anul acesta:
„Am văzut steaua la răsărit și am venit să ne închinăm Lui” (Mt 2, 2).
Toate întâlnirile de rugăciune ecumenică vor fi transmise live de Angelus TV.
Marți – 18.01.2022, ora 17.00
Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, str. G-ral Berthelot, nr. 17.
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Ortodoxă Română
Miercuri – 19.01.2022, ora 17.00
Biserica Reformată Calvineum, str. Luterană, nr. 13 bis.
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Evanghelică Luterană de limbă maghiară
Joi – 20.01.2022, ora 17.00
Catedrala Episcopală Armeană, str. Carol I, nr. 43.
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Evanghelică Lutherană C.A.
Vineri – 21.01.2022, ora 17.00
Biserica Evanghelică Lutherană Germană C.A., str. Luterană, nr. 2.
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Greco-Catolică
Sâmbătă – 22.01.2022, ora 17.00
Catedrala Episcopală Greco-Catolică „Sf. Vasile cel Mare”, str. Polonă, nr. 50.
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Armeană
Duminică – 23.01.2022
Rugăciuni în toate Bisericile
Luni – 24.01.2022, ora 17.00
Biserica Evanghelică Luterană de limba maghiară, str. Badea Cârțan, nr. 10.
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Reformată Calvineum
Marți – 25.01.2022, ora 17.00
Biserica Ortodoxă „Mănăstirea Cașin”, str. Alexandru Constantinescu/Bvd Mărăști, nr 16
Cuvântul de învăţătură este ţinut de către Biserica Romano-Catolică
Foto: ARCB, ianuarie 2020
Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din perioada 18-25 ianuarie 2022, având ca titlu: „Am văzut steaua la răsărit și am venit să ne închinăm Lui” (Mt 2, 2) a fost elaborată de Consiliul Bisericilor din Orientul Mijlociu
Consiliul Bisericilor din Orientul Mijlociu este o comunitate de biserici unite în credința în Domnul Isus Cristos, Dumnezeu și Răscumpărător, potrivit Sfintelor Scripturi și tradiției Bisericii. Fondat în 1974, acest consiliu a succedat Consiliului Bisericilor din Orientul Apropiat (fondat în 1962). Consiliul este un organism ecumenic regional, care adună Bisericile cu scopul de a oferi o mărturie creștină comună în regiunea în care Isus s-a născut, a trăit, a murit, a fost îngropat și a înviat din morți. Din punct de vedere geografic, activitatea Consiliului se întinde la est până la Iran și Golful Persic, și la vest până la Mediterana și Egipt. La origine era format din trei familii de Biserici: protestanți, ortodocși orientali și ortodocși. În 1990, familia Bisericii Catolice locale s-a adăugat Consiliului.
Vai de capul acelor ierarhi ortodocsi romani care sustin si promoveaza ecumenismul! Cand viata fizica li se va fi incheiat, vor ajunge in fundul Iadului alaturi de demoni!
Adevarat
numai biserica ortodoxa de stil vechi a ramas in picioare, neschimbata, nestramutata si noi crestinii ortodocsi de stil vechi credem cu tarie, iar clerul bisericesc de stil vechi nu se va impreuna niciodata cu ereticii care au schimbat dreapta credinta dupa placul lor.
sa mergem sa protestam!
sau macar sa lasam hartii cu demnostratia ca catolicismul, monofizitismul si protestantismul sunt erezii
Caderea a fost pe verticală,in duh,in 2016.A urmat „nenorocirea”pe orizontala cu covrigul.Daca „ierarhii”,nici acum,in al 23 lea ceas nu se pocaiesc,ar trebui sa mergem toti, creștini și preoți care.tin la dreapta credință, să mergem să-i dăm jos,altfel,vor urma toate cele descrise în Apocalipsa…
Să pornească anatemele!
Aceștia nu se opresc până când nu ne fac să ne închinăm inteligenței artificiale în locul lui Dumnezeu. Disprețuiesc sfințenia, așa că nu le pasă de Adevăr. Ei au altceva în agenda lor!
Anatema si celor ce spun ca un slujitor devine eretic numai in urma unei hotarari sinodale:
De fapt, în cazul că ele (pedepsele) se pronunţă pentru erezie (in cazul slujitorilor), prin însăşi această pronunţare se face doar constatarea că cei căzuţi în erezie, au căzut şi din har, de la data căderii în erezie, iar nu de la data pronunţării pedepsei (sinodale), care în asemenea caz are caracterul unui act constatator, cu raportare la starea harică a celui în cauză.
Arhid. Prof. Dr. Ioan N. Floca – Drept Canonic Ortodox – Legislație și Administrație Bisericească VOL. II, EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC ȘI DE MISIUNE AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE BUCUREŞTI — 1990, pagina 50