X

A trecut la Domnul maica Glicheria Mănăstireanu, la binecuvântata vârstă de 98 de ani

calugarita

La Marele Praznic al Arătării Domnului la râul Iordan, când s-au sfințit apele prin Botezul Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când cerurile s-au deschis, în timpul Epiclezei, în cadrul Sfintei Liturghii, a trecut la Domnul monahia Glicheria Mănăstireanu, la vârsta de 98 de ani.

Născută pe nume Eugenia, din părinți binecredincioși, Neculai și Elena, fiind unul dintre cei 9 copii (3 surori și 6 frați), după absolvirea școlii gimnaziale, la vârsta de 17 ani a intrat în viața monahală, la Mănăstirea Văratic. În timpul viețuirii sale ca monahie, a fost un exemplu pentru toate surorile și maicile din mănăstire, prin îmbinarea rugăciunii cu ascultarea, cu smerenia și tăierea voii, atât de necesare vieții monahale. A îndeplinit mai multe ascultări în cadrul mănăstirii. Ascultarea ca economă a mănăstirii a îndeplinit-o cu multă responsabilitate, în perioada cea mai grea, atunci când în mănăstire era în vigoare Decretul 401. A fost un exemplu de călugăriță, un model pentru multe generații de monahii, statornică în această viețuire, cu toate greutățile de atunci, din perioada comunismului, conform ziarullumina.ro.

A fost primitoare de pelerini, dar și de oaspeți de seamă, ce poposeau în căsuța ei, care o respectau foarte mult. După anii ‘90 a fost trimisă la Mănăstirea Războieni, ca egumenă, pentru a se ocupa de reînființarea și coordonarea acestei mănăstiri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button