X

Vina, compasiunea, frica – Invictus

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De unde știm că suntem pregătiți să acceptăm un guvern mondial sau un stat global? Dacă nu te lași intimidat de aruncătorii de cablu care vor începe imediat să te numească adept al teoriei conspirației, atunci observarea propriilor simțuri este mai mult decât suficientă.  Începeți cu manuale pentru limbi străine. De ce toată tema globalismul și lumea ca sat global este un laitmotiv în toate acestea? De ce în loc să prezinte limbajul și complexitățile sale prin ceva în asemanător fabulelor lui Esop și a poveștilor obișnuite de aventuri, împreună cu dialogurile, elevii primesc teme politizate ale globalismului și schimbărilor climatice? Cu siguranță nu este întâmplător. De ce vorbești cu propriul tău copil sau nepot despre globalism sau despre schimbările climatice din toate subiectele? Presupun că nu. Cu toate acestea, autorii de manuale par să fie aplecați asupra acestor probleme.

Ce credeți despre toate acele conferințe internaționale care caută în mod necesar să facă toate țările să fie de acord să urmeze aceeași politică cu privire la:

  • Drepturile femeilor
  • Drepturi de reproducere
  • Pacturi migratorii
  • Drepturile omului

și multe altele? Întreabă-te de ce toate guvernele ar trebui să semneze toate acele tratate, pacturi și acorduri. Ca să vă fie mai ușor: de ce ar trebui să semnați un acord cu o grămadă de vecini prin care promiteți să vă abțineți să vă abuzați soția și copiii? De ce ar trebui să ai nevoie de un astfel de acord dacă ești un bărbat decent? Observați că toate guvernele se declară decente. Dimpotrivă, cum naiba ar putea un astfel de acord să te transforme într-un om decent dacă nu ești? De ce ar trebui să delegi puterea asupra gospodăriei tale vecinilor tăi? Cine și cum va evalua dacă abuzați sau nu, ce acte constituie abuz și care nu? În cele din urmă, cum ai fi capabil să te aperi ani de zile împotriva interferențelor, odată ce le-ai permis altora să intervină în treburile tale atunci când consideră de cuviință? Du-te și fă o astfel de înțelegere cu vecinii tăi. Nu esti dispus?

Avem dolarul ca monedă internațională, avem Banca Mondială, Banca de Plăți Internaționale, Fondul Monetar Internațional. Toată activitatea umană este internaționalizată și sustrasă din prerogativele guvernelor naționale. De ce?

Nu e de mirare, atunci, că în sfârșit auzim despre măsurile adoptate pentru a ajunge la un acord global, un tratat internațional privind prevenirea, pregătirea și răspunsul la viitoarele cazuri de pandemie. Acest document, potrivit autorilor săi, ar trebui să fie semnat de toate guvernele și să devină un pact supranațional obligatoriu pentru toate țările. Încă un instrument prin care puterile actuale vor priva națiunile de suveranitatea lor, un instrument foarte eficient, unul care exploatează teama umană de boală, suferință și moarte.

Apropo, veți fi observat cum în lumea modernă psihologia a fost folosită pentru a controla mase de persoane. Suntem controlați prin emoții. Unul dintre cele mai puternice este sentimentul de vinovăție. Albii au fost făcuți să simtă o vinovăție enormă pentru rasism și colonialism. Acest sentiment i-a făcut să îngenuncheze în fața negrilor și să accepte eliminarea unor mari bucăți din istoria și literatura omului alb. Aceasta este puterea vinovăției.

Apoi a fost puterea sentimentelor de milă, de compasiune, de simpatie. Ne confruntăm cu imagini cu copii săraci, care plâng, neajutorați și asta-i tot. Rațiunea se stinge în câteva secunde și majoritatea persoanelor, în special femeile, acționează pe baza emoțiilor lor, în timp ce cei al căror creier exercită controlul asupra emoțiilor preferă să tacă pentru a nu fi acuzați că sunt cruzi, lipsiți de compasiune sau inumani. Aceasta este puterea emoțiilor sfâșietoare produse de imaginile sfâșietoare.

Acum frica. Frica de suferință, boală și moarte. Virusul, pandemia, imaginile de sicrie, de lume sufocantă. Bombardați cu informații și imagini cu evenimente teribile cauzate de un virus, cei mai mulți dintre noi suntem dispuși să facem orice pentru a ne salva de o asemenea calamitate. Guvernele trebuie să cedeze acestei cereri generale de a se face ceva pentru a evita expunerea persoanelor la un asemenea pericol. Inclusiv dacă conducătorii ar încerca să folosească vreun motiv, ar fi destituiți din funcțiile lor, ceea ce nu înseamnă că sunt miniștri bărbătești, fie și doar pentru că este la modă în zilele noastre să numești femei în funcții de vârf într-o țară.

Aici le ai: vinovăție, compasiune și frică. Cu acești trei poți conduce turma oriunde vrei. Lumea consumată de o vinovăție aprinsă, plină de-o profundă compasiune la limita altruismului patologic și cuprinși de o frică teribilă vor asculta orice ordin. Cu toții avem o noțiune despre penitenții medievali. Când a lovit o plagă, ei erau dispuși să se angajeze într-o prelungită autoflagelare, astfel încât să liniștească zeitatea și să o facă să scurteze pedeapsa aplicată rasei umane. Luați în considerare cu atenție: ei și-au provocat suferință pentru a evita… suferința probabilă. În prezent, persoanele, în special tinerii, expuși la știrile constante despre sfârșitul iminent al vieții pe Planeta Pământ din cauza schimbărilor climatice nefavorabile provocate de om se angajează într-o cruciadă împotriva industriei și consumismului. Gândiți-vă de asemenea la toate acele rapoarte referitoare la dictatori, așa cum sunt numiți, președinții țărilor care acum se înclină în fața dictaturilor Post-Occidentului. Hrăniți cu informațiile despre politicile inumane duse de acei dictatori, europenii bat din palme atunci când guvernele occidentale reușesc să înlăture pe unul dintre ei (Milošević, Qaddafi), iar europenii susțin guvernele lor atunci când impun din ce în ce mai multe sancțiuni țărilor conduse de „ dictatori”. Aceasta este frica în acțiune. În 2015, imaginile unui băiat înecat reproduse pe numeroase coperți ale revistelor și ziarelor europene importante a făcut ca lumea să accepte afluxul de sosiri din Lumea a Treia. Aceasta este compasiune și vinovăție în acțiune.

Istoria cunoaște diferite tipuri de frică insuflate persoanelor. Frica de o invazie a forțelor inamice, frica de-o ideologie – bolșevism, anarhism, fascism – frica de marțieni sau alte creaturi extraterestre care se războiesc cu umanii, frica de sfârșitul lumii din cauza epuizării resurselor și a schimbărilor climatice și în cele din urmă frica de boli contagioase mortale. În lumea de astăzi, în care națiunile urmează să fie distruse în timp ce ideologiile de lungă durată și-au pierdut forța magnetică, frica biologică de suferință și moarte este atât puternică, cât și aplicabilă întregii omeniri.

Folosește compasiunea și poți schimba structura etnică a oricărei națiuni; folosește vinovăția și poți face ca o națiune să se predea oricăror exigențe; folosiți frica și îi puteți determina pe cetățeni să renunțe la majoritatea, dacă nu la toate, drepturilor lor civile în schimbul siguranței. Adăugați la aceasta impunerea sau scutirea de taxe și veți avea control complet asupra comportamentului uman. Aproape că nu ai nevoie de agenți pentru aplicarea legii. Compatrioții procesați mental de emoțiile de vinovăție, compasiune și frică vor exercita suficientă presiune asupra celor câțiva dizidenți pentru a-i face irelevanți în societate. Vinovăția, compasiunea, frica răspândite prin trio-ul mijloace de educație, divertisment și informație vor face treaba. Asta este tot ce este nevoie pentru a conduce omenirea.

Tradus de Karen Smith din GEFIRA

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button