X

[VIDEO] Preot ortodox către Francisc la vizita în Grecia: ‘Papa este eretic’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un preot ortodox a fost săltat de miliția greacă după ce a strigat ‘papa este eretic!’, în momentul în care papa Francisc a intrat în arhiepiscopia din Atena să se întâlnească cu episcopul Ieronim. Acesta se află într-o vizită oficială în Grecia.

În imaginile de mai jos postate pe reţelele de socializare îl arată pe un preot ortodox în vârstă strigând cuvintele în greacă în plină stradă, înainte ca poliţia să intervină. Martorii au spus că a strigat suficient de tare pentru ca ereticul papă să audă.

https://twitter.com/disclosetv/status/1467203690998161410

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. !! Atentie !! – Diavolii austroloci de la Banca Raiffeisen incep experimentul scoaterii banilor cash ! Pas cu Pas – intai la ghisee , apoi si din bacomate . Intregul sistem bancar isi pregateste strategia pentru instaurarea Gulagului satanic 666 si vor actiona in functie de reactia romanilor la acest experiment ! Scoateti-va IMEDIAT toate depozitele si inchideti conturile indiferent de penalizarile contractuale pentru ca va puteti trezi cu banii blocati sau pierduti , mai ales in cazul declansarii unui razboi !

    https://adevarul.ro/economie/bani/una-cele-mai-mari-banci-romania-renunta-complet-tranzactiile-numerar-scosi-banii-cont-document-1_61ac66b75163ec4271409318/index.html

  2. Imaginea clara a SISTEMULUI: cand iti exprimi liber parerea, hienele tabara asupra ta si te pun la pamant. Oare ce o fii in mintea acelor politisti atunci cand se reped sa tranteasca un batran, care ar putea fi tatal sau bunicul lor ?! Iata gradul de alienare…! Pe de alta parte, cu siguranta acest Francisc s-a dus in Grecia ca sa mai participe la cateva ritualuri satanice, pentru a pecetlui soarta Greciei si nu e acolo ca sa se intalneasca, de fațadă, cu “oficialii”…

  3. Sfântul Părinte al Bisericii Simeon Arhiepiscopul Tesalonicului, ultimul ucenic la Sfântului Grigorie Palama, în Duhul Sfânt, despre Papii adevărați și papii neadevărați (mincinoși, minciuno-papi, eretici, unul dintre ei fiind și ereticul și lepădatul de Hristos (apostatul) minciuno-papa Francisc de la Vatican) spune:

    „Drept aceea îmi și aduc aminte frate, cum că am zis în Țarigrad (Constantinopol) către oarecine din partea latinilor, că de vreme ce a venit acesta către mine întrebându-se cu mine, către acele zise de el, am zis câte Dumnezeu mi-a dat a zice de la ai Lui sfinți pentru Dânsul și pentru Dumnezeieștile Lui dogme.

    Iar cea mai de apoi și pentru ce mă întreba aceasta era: Voi vă împărtășiți cu arhierei răsăritului ce se cheamă patriarhi, și-i pomeniți în biserici fiind ei barbari, și nici știind ce este creștinătatea, iar pe papa care este prea învățat, și pe cei cuvântăreți ai lui nu-i primiți?

    Către care am zis cum că nu ne lepădăm noi de papa nicicum, și nici suntem lui neîmpărtășiți, ci mai vârtos una suntem cu dânsul precum și cu Hristos, și părinte, și păstor îl socotim pe dânsul.

    Iar el mirându-se și întrebând cum este aceasta de vreme ce papa al lor nu numai neîmpărtășit îl avem, ci și eretic îl chemăm pe el?

    Iar eu i-am răspuns lui precum că noi cu Papa Petru, și cu Lin, și cu Climent (Clement) și cu Stefan, și cu Ippolit, și cu Silvestru, și cu Inochentie și Leon, și cu Agapito, și cu Martin, și cu Agathon, și cu cei asemenea acestora Papi și Patriarhi, împărtășire nedespărțită, și unire întru Hristos avem și nici un cuvânt nu ne va despărți pe noi de aceștia, și arătat este din care îi serbăm pe dânșii pe toți, Dascăli și Părinți socotindu-i și sfintele lor pomeniri făcându-le, și Patriarhi și Vlădici pe aceștia chemându-i, de vreme ce și Simbolul Credinței al acelora, noi nestricat îl ținem, și precum s-au botezat ei ne-am botezat, și precum s-au hirotonit, și precum și-au dat lui Hristos sufletele prin simbol și noi ne dăm. Deci oricare va fi asemenea acestora cu Simbolul Credinței, și cu viața, și cu obiceiurile pravoslaviei (dreptei păreri, dreptei credințe, ortodoxiei), împărtășit este nouă acest Părinte și ca pe Petru însuși îl avem pe dânsul, și ale unirii totdeauna va fi nouă și în vecii vecilor, de vreme ce și până la o mie de ani a rămas pravoslavia (dreapta părere, dreapta credință, ortodoxia) sfinților acelora și pravoslavnica credință (credința din dreapta părere, credința din dreapta opinie, credința ortodoxă) la noi, că arătat este cum că așa au mărturisit aceia Dumnezeiescul Simbol, ca și noi, și o mărturisesc aceasta cu hotărâre, și fiecare Sobor, iar mai ales al Șaselea și al Șaptelea din Soboarele a toată lumea, iar de când s-a întâmplat izvodirea (scornirea, inventarea) pentru Dumnezeiescul Simbol, mai mult Papă adevărat nu-l aflăm, nici Apostolesc, nici Părinte, de vreme ce nici după Credința Apostolului Petru, nici după Mărturisire este a afla pe cei ce se numesc acum papi. Ci numai după singură lepădarea lui, că precum Petru nu era Petru, nici Apostol, nici cel dintâi, lepădându-se de Hristos, așa nici cel ce se numește papă nu va fi nici odinioară Papă, neavând credința lui Petru, care cu mărturisirea cea de trei ori ca unul ce iubea, Petru a întărit-o, de vreme ce de trei ori s-a lepădat, nici va fi diadoh (moștenitor, urmaș), de nu va avea cele ce sunt ale bunei mărturisiri a Dumnezeiescului Petru și ale diadohilor (moștenitorilor, urmașilor) lui, pe care mărturisire Părintele de Sus i-a descoperit-o.

    Aceasta grăind noi, iar cel ce se întreba cu noi minunându-se a tăcut, și acesta este adevărul. Și Domnul Care este Adevărul zice: Nimeni nu știe cele ce sunt ale omului fără numai duhul care este întru dânsul, și nimeni nu știe ale lui Dumnezeu, fără numai Duhul care este întru Dânsul. Dar cine se va lăuda a înțelege ceva mai înalt decât Duhul? Iar ai Duhului sunt Părinții și cele ce sunt în Sfintele Scripturi, și cum că aceasta este adevărată, Însuși zice: Ispitiți Scripturile, că întru dânsele vi se pare a avea viață veșnică, și acestea sunt care mărturisesc pentru Mine (Ioan cap. 5 stih 39). Cine dar afară din Scripturi ar îndrăzni ceva să se înalțe și să zică afară decât au zis purtătorii de Duh Părinți? Că de vreme ce Dumnezeu zice: Ispitiți Scripturile, și Pavel: Hristos a pătimit pentru noi după Scripturi, și cum că S-a răstignit, și cum că S-a sculat a treia zi după Scripturi (Evrei cap. 1), și Domnul începând de la Moisi, și de la toți Prorocii le tâlcuia din toate Scripturile cele sunt pentru El (Luca cap. 24 stih 27), și nimeni din Apostoli și din Părinți n-a pus credincioșilor fără mărturie, dar cine ar cuteza afară din Scripturi, sau din Părinții care au avut Duhul Sfânt să izvodească (scornească, inventeze) altă credință, și cea arătată și descoperită prin Duhul Sfânt Părinților, ca și lui Petru, a o strica? Au (Oare) nu prin Duhul Sfânt cei ce s-au nevoit, pentru Duhul Sfânt Dumnezeieștii Părinți, din împreună mărturisirea Duhului au făcut-o? Eu zic, și propovăduiesc prin Duhul, iar cel ce nu zice așa, străin este Duhului Sfânt, oare nu ști frate cine sunt cei ce au făcut Sfântul Simbol al Credinței?”

    Deci „de când s-a întâmplat izvodirea (scornirea, inventarea) pentru Dumnezeiescul Simbol, mai mult Papă adevărat nu-l aflăm, nici Apostolesc, nici Părinte, de vreme ce nici după Credința Apostolului Petru, nici după Mărturisire este a afla pe cei ce se numesc acum papi. Ci numai după singură lepădarea lui, că precum Petru nu era Petru, nici Apostol, nici cel dintâi, lepădându-se de Hristos, așa nici cel ce se numește papă nu va fi nici odinioară Papă, neavând credința lui Petru, care cu mărturisirea cea de trei ori ca unul ce iubea, Petru a întărit-o, de vreme ce de trei ori s-a lepădat, nici va fi diadoh (moștenitor, urmaș), de nu va avea cele ce sunt ale bunei mărturisiri a Dumnezeiescului Petru și ale diadohilor (moștenitorilor, urmașilor) lui, pe care mărturisire Părintele de Sus i-a descoperit-o”, deci Francisc de la Vatican este eretic și lepădat de Hristos (apostat), nu un Papă adevărat, ci un minciuno-papă.

    25 Noiembrie/8 Decembrie 2021, la Prăznuirea Sfinților Sfințiți Mucenici Climent (Clement) Papă al Romei și Petru Arhiepiscopul Alexandriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button