X

Urmează restricţii majore covidiene în România

Ziarul Financiar – Autor: Robert Manea

Masca redevine obligatorie atât în interior, cât şi în exterior; restricţii de circulaţie pe timp de noapte pentru nevaccinaţi şi prezentarea Certificatului Verde în majoritatea activităţilor; elevii vor intra în vacanţă pentru două săptămâni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, noi restricţii pentru combaterea COVID-19 pe fondul creşterii cazurilor mortale de coronavirus.

Printre acestea se numără:

  • obligativitatea purtării măştii de protecţie atât în exterior, cât şi în interior;
  • prezentarea Certificatului Verde pentru majoritatea activităţilor zilnice;
  • personale nevaccinate vor avea circulaţia restricţionată noaptea. Excepţie fac cei vaccinaţi şi cei cu legitimaţia de serviciu;

Restricţiile se vor aplica începând de luni.

„Vreau să fiu foarte clar din capul locului: dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia. Ştiu că sunt mulţi care încearcă să vă spună că nu este aşa. Haideţi să vedem ce se întâmplă în lume: în vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanşat o adevărată catastrofă cu sute şi sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic”, a declarat, după întâlnirea cu cei care au gestionat pandemia, preşedintele Klaus Iohannis.

Tot de luni, masca redevine obligatorie peste tot: atât în interior, cât şi în exterior, la târguri, în cinematograf şi pe stradă: „este obligatoriu să aveţi mască”.

Va fi restricţionată circulaţia noaptea, excepţie făcând cei vaccinaţi şi cei care, cu legitimaţie de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităţilor, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinaţi, din păcate, vor avea o sumedenie de restricţii”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, de luni intră în vacanţă şi elevii de gimnaziu şi liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de două săptămâni.

Preşedintele a spus că restricţiile se vor domoli pe măsură ce lumea înţelege să se vaccineze şi România va scăpa de pandemie.

*****

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Pai daca ati inceput sa citati cu sfintenie primul dulap al tarii sa intelegem ca si ziarul dvs s-a aliniat ideologiei contemporane.Felicitari.Nici macar regimul comunist nu isi putea imagina atata unanimitate.

  2. Președintele tarii oricum nu mai este dorit de popor, ar face bine sa se retraga într-un buncar, nu sa umble vaxx si fara masca printre colegii de partid. Nu il mai bagam in seama demult, pentru ca conduce un stat esuat, care vaccinat sau nevaccinat, de fapt si-a pus in minte crima impotriva poporului care nu il ma doreste la putere. Pnl sau psd sau usr, daca vor mai castiga pe la alegeri, oricum nu vor mai avea ce,, conduce”. Vom ramane foarte putini, care nu le vom mai face jocurile, iar mandria poporului nostru va apune curand din cauza vaccinatilor care cred in miraculosul ser si vor muri de fapt primii in numele,, binelui”comun vehiculat de presedinte. Trebuie sa ne trezim, sa luptam antisistem, altfel nu se poate!

  3. Draga Plavane, atunci cand va veni momentul prielnic te vom vaccina si noi cu niste doze in forma de dop, si sa stai linistit ca nu vei ajunge la spital sau la ATI, ci intr-un cu totul alt loc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!