X

Un lider taliban anunță că amputările vor reveni în Afganistan: „Tăierea mâinilor este extrem de necesară din motive de securitate”

Facebook ne-a blocat posibilitatea de a distribui articolele pe pagina OrtodoxINFO. Vă rugăm să distribuiți articolele noastre apăsând AICI.

By Tom Pyman For Mailonline – 23 September 2021

Tăierea mâinilor este foarte necesară pentru securitate „: fondatorul Taliban cu un singur ochi și cu un singur picior avertizează că regimul va aduce înapoi amputarea hoților sub interpretarea dură a legii islamice (dar ar putea să o facă în privat acum, când s-au calmat)

 • Mullah Nooruddin Turabi a respins indignarea asupra execuțiilor talibanilor din trecut
 • El a fost cel mai important responsabil al interpretării legii ultima dată când au condus Afganistanul
 • Turabi a respins criticile privind pedepsele lor în fața mulțimilor de pe un stadion

Chiorul fondator al Talibanilor cu un singur picior a avertizat astăzi că regimul va aduce înapoi execuții și amputări pentru hoți, deși este posibil să nu fie ținute în public.

Mullah Nooruddin Turabi Height, Weight, Net Worth, Age, Birthday, Wikipedia, Who, Nationality, Biography | TG Time

Mullah Nooruddin Turabi a respins indignarea pentru execuțiile talibanilor din trecut, care au avut loc uneori în fața mulțimilor de pe un stadion și a avertizat lumea să nu se amestece.

Turabi a fost principalul executor al interpretării sale dure a legii islamice atunci când au condus ultima dată Afghanistanul.

El a declarat astăzi pentru Associated Press din Kabul: „Toată lumea ne-a criticat pentru pedepsele de pe stadion, dar nu am spus niciodată nimic despre legile și pedepsele lor.

Nimeni nu ne va spune care ar trebui să fie legile noastre. Vom urma Islamul și vom face legile noastre conform Coranului„.

The one-eyed, one-legged founder of the Taliban Mullah Nooruddin Turabi warned today the regime will bring back executions and amputations for thieves - though they may not be held in public

Chiorul fondator al talibanilor cu un singur picior a avertizat astăzi că regimul va aduce înapoi execuții și amputări pentru hoți, deși este posibil să nu fie ținute în public.

De când talibanii au preluat controlul asupra țării în august, afganii au urmărit să vadă dacă vor relua dura lor guvernare de la sfârșitul anilor ’90.

Comentariile lui Turabi sugerează că liderii grupului rămân înrădăcinați într-o viziune a lumii profund conservatoare și linia dură, chiar și atunci când adoptă video și telefoane mobile.

La începutul anilor ’60, el a fost ministru al Justiției și șef al așa-numitului Minister al Propagării Virtuții și Prevenirii Viciului – efectiv, poliția religioasă – în timpul guvernării anterioare a talibanilor.

La acea vreme, lumea a denunțat pedepsele talibanilor, care au avut loc în stadionul sportiv din Kabul sau pe terenul moscheii Eid Gah.

Execuțiile criminalilor condamnați au fost de obicei printr-o singură lovitură în cap, efectuate de familia victimei, care avea opțiunea de a accepta „bani de sânge” și de a permite vinovatului să trăiască.

Pentru hoții condamnați, pedeapsa era amputarea unei mâini. Pentru cei condamnați pentru jaf pe autostradă, le-au fost amputate o mână și un picior.

Procesele și condamnările au fost rareori publice, iar sistemul judiciar a se înclina în favoarea clericilor islamici. Turabi a spus că de data aceasta, judecătorii – inclusiv femeile – vor judeca cazurile, dar aceleași pedepse vor fi reînviate.

Tăierea mâinilor este foarte necesară pentru securitate”, a spus el.

Luptătorii talibani au reînviat o pedeapsă pe care o foloseau în mod obișnuit în trecut – rușinarea publică a bărbaților acuzați de furturi mici.

În cel puțin două ocazii din săptămâna trecută, bărbați din Kabul au fost strânși în spatele unei camionete, cu mâinile legate și au fost obligați să defileze pentru a-i umili.

Abdul Jalil (R) and Mohammed Ismael stand inside Ghazi Stadium January 26, 2002 in Kabul, Afghanistan. Abdul lost his hand when the Taliban accused him of being a thief and cut it off as punishment

Abdul Jalil (R) și Mohammed Ismael stau pe stadionul Ghazi, 26 ianuarie 2002, în Kabul, Afganistan. Abdul și-a pierdut mâna când talibanii l-au acuzat că este un hoț și i-au tăiat-o ca pedeapsă

Într-un caz, fețele lor au fost pictate pentru a-i identifica ca hoți. În altul, pâinea uscată le era agățată de gât sau înfundată în gură. Nu era clar care erau crimele lor.

Purtând un turban alb și o barbă albă stufoasă, neîngrijită, Turabi șchiopăta ușor pe piciorul său artificial. A pierdut un picior și un ochi luptând cu trupele sovietice în anii 1980.

Sub noul guvern taliban, el se ocupă de închisori. El face parte dintr-o serie de lideri talibani, inclusiv membri ai Cabinetului interimar pentru bărbați, care se află pe lista sancțiunilor Organizației Națiunilor Unite.

În timpul guvernării anterioare a talibanilor, el a fost unul dintre cei mai feroce și intransigenți ai grupului.

Când talibanii au preluat puterea în 1996, unul dintre primele sale acte a fost să țipe la o jurnalistă. În interviul din această săptămână cu AP, Turabi a vorbit cu o jurnalistă.

„Am schimbat trecutul”, a spus el.

El a spus că talibanii vor permite televiziunea, telefoanele mobile, fotografiile și videoclipurile „pentru că aceasta este necesitatea oamenilor și luam în serios asta”.

Turabi a respins criticile referitoare la regula anterioară a talibanilor, argumentând că a reușit să aducă stabilitate.

Turabi dismissed outrage over the Taliban's executions in the past, which sometimes took place in front of crowds at a stadium, and warned the world against interfering

Turabi a respins indignarea cu privire la execuțiile talibanilor din trecut, care au avut loc uneori în fața mulțimilor de pe un stadion, și a avertizat lumea împotriva amestecului

Aveam siguranță deplină în fiecare parte a țării”, a spus el despre sfârșitul anilor ’90.

Chiar dacă rezidenții din Kabul își exprimă frica față de noii lor conducători talibani, unii recunosc cu regret că deja capitala lor a devenit mai sigură.

Înainte de preluarea puterii talibanilor, grupuri de hoți se plimbau pe străzi, iar criminalitatea îi alungase pe cei mai mulți oameni de pe străzi după lăsarea întunericului.

Amaan, proprietarul unui magazin din centrul Kabulului, a spus: „Nu este un lucru bun să vezi acești oameni rușinați în public, dar îi oprește pe criminali pentru că atunci când oamenii îi văd, ei gândesc „ nu vreau să fiu eu ăsta’.

Un alt negustor a spus că este o încălcare a drepturilor omului, dar că este fericit că își poate deschide magazinul după lasarea întunericului.

*****

invictuswebmedia.com

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Nu semneaza nimeni traducerea indignata…
  Nu organizam nici o actiune de eliminare a schizofrenicilor care – practic – imping populatia fie la eutanasiere = in spitale, fie la sinucidere asistata = inoculare cu mizerii „genetice”… da’ ne doare de hotii din Afganistan.
  In timp de razboi ar fi executati pe loc, fara judecata.
  Daca te dai „iubirist”, „tolerant”, daca ierti in situatii din astea esti pierdut.
  Nu stiu de ce exista impresia ca „drepturile omului” e OK dar pedeapsa fizica nu e.
  Stii regula?
  Stii pedeapsa?
  Asta este!
  Sa se lase de furat.

  Lasati impresionismul singurului exemplu de rezistenta populara fata de unealata jidaneasca…. si ganditi-va ce faceti cand vine – cat de curand – „arestul la domiciliu”, pierderea locului de munca, interdictia de calatorie cu transportul public…
  PS: cred ca desemnarea drept mutilat de razboi, in lupta de aparare a Tarii era mai de bun simt si corect, nicidecum mistocareala, greata, aroganta din mentiune repetata „chiorul”.
  Chiar daca e cuvant care desemneaza ceva clar.
  Nu vreti sa stiti cum e, nu-i asa?
  =====================
  Si la noi (si la altii) acest tip de pedeapsa fizica ar face bine, ca doar stiti cum se fura, cine si cat… din „tarisoara” noastra. Pe astia cu milioane de dolari in conturi si inaverile „la vedere”, nesinmtite nici macar scuipatul, o rosie, un ou stricat nu-i atinge.
  Da’ ne f___ grija de hotii si perversii afgani.

  1. @ Gheorghe
   Mai, mai să te aplaud, dar ultima ta frază m-a făcut să mă răzgândesc. Nu poți fi și cu satana și cu Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie să fie preamărit atunci când omul se folosește(îl pomenește) chiar și prin insinuare pe diavol. Mai bine nu spui nimic. De ce? Ca să nu smintești și pe alții cu vocabularul tău anti-creștinesc.

 2. ” Mânecă lungă sau mânecă scurtă ” ?
  Poate vă mai aduceți aminte de replica din filmul ” Diamantul sângeriu ” în care juca Leonardo DiCaprio în rolul principal și acțiunea se petrecea într-o țară africană Sierra Leone .
  Acolo, criminalii erau mult mai miloși, bărbaților li se tăia mâna stângă, nu mâna dreaptă și erau foarte politicoși, întrebându-i pe aceștia din urmă sub ce formă doresc să le-o taie – mânecă scurtă, adică de la cot sau mânecă lungă, adică de la încheietura de jos a mâinii.
  Sigur, toate acestea se petreceau mai mult din motive politice decât pentru furtul diamantelor. De aceea, probabil că în Afganistan acțiunile acestea se justifică mai bine. După ce că te fură statul, să se mai fure și oamenii între ei ?

  1. CULMEA IMBECILITĂȚII
   Am auzit la televizor că talibanii, în infinita lor dobitocie, s-au hotărât să le interzică bărbaților să-și mai radă barba și să-și mai tundă părul, mai ales dacă adoptă o tunsoare modernă occidentală.
   În vederea aplicării în practică a acestei realizări mărețe, deștepții de talibanii s-au gândit să trimită la diferite frizerii soldați de-ai lor, pe post de spioni, deghizați în oameni obișnuiți să-i prindă pe frizerii și pe bărbații, care nu se conformează acestor directive geniale.
   Cu asemenea conducători, care se ocupă cu fleacuri și mărunțișuri dintre acestea, cum să dezvolți o țară ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings