X

Cultul Covidian (Partea a III-a)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CJ Hopkins – 2 septiembrie 2021

În Cultul Covidian (Partea I) și (Partea a II-a), am caracterizat așa-numita „Noua Normalitate” ca „mișcare ideologică totalitară globală”.  De când am publicat aceste eseuri, tot mai mulți oameni au ajuns s-o vadă pentru ceea ce este, nu ca o „nebunie” sau „o reacție exagerată”, ci, de fapt, o nouă formă de totalitarism, o formă globalizată, patologizată, depolitizată, care este implementată sistematic sub masca „protejării sănătății publice”.

Pentru a ne opune acestei noi forme de totalitarism, trebuie să înțelegem cum seamănă și diferă de sistemele totalitare anterioare. Asemănările sunt destul de evidente – suspendarea drepturilor constituționale, guvernele care guvernează prin decret, propaganda oficială, ritualurile de loialitate publică, scoaterea în afara legii a opoziției politice, cenzura, segregarea socială, echipele bătăușilor care terorizează publicul și așa mai departe – dar diferențele nu sunt evidente.

În timp ce totalitarismul secolului al XX-lea (adică forma cu care cei mai mulți oameni sunt familiarizați) a fost mai mult sau mai puțin național și deschis politic, totalitarismul Noii Normalitați este supranațional, iar ideologia sa este mult mai subtilă. Noua normalitate nu este nazism sau stalinism. Este un totalitarism global-capitalist, iar capitalismul global nu are o ideologie, din punct de vedere tehnic sau, mai degrabă, ideologia sa este „realitate”. Când sunteți un hegemonist ideologic global fără rival, așa cum a fost capitalismul global în ultimii 30 de ani, ideologia dvs. devine automat „realitate”, deoarece nu există ideologii concurente. De fapt, nu există deloc ideologie … există doar „realitate” și „irealitate”, „normalitate” și „abateri de la normă”.

Da, știu, realitatea este realitate … de aceea pun toți acești termeni în ghilimele sperietoare, așa că, te rog, scuteste-mă cu e-mailurile lungi care demonstrează în mod concludent realitatea realității și încearcă să înțelegi cum funcționează asta.

Există realitatea (orice credeți că este) și există „realitatea”, care dictează modul în care funcționează societățile noastre. „Realitatea” este construită (adică simulată), în mod colectiv, în conformitate cu ideologia oricărui sistem care controlează societatea. În trecut, „realitatea” era deschis ideologică, indiferent în ce „realitate” ați trăit, pentru că acolo erau și alte „realități” în competitie. Deja nu mai există. Există o singură „realitate”, deoarece întreaga planetă – da, inclusiv China, Rusia, Coreea de Nord și oriunde – este controlată de un sistem hegemonic global.

Un sistem hegemonic global nu are nevoie de ideologie, deoarece nu trebuie să concureze cu ideologii rivale. Deci, șterge ideologia și o înlocuiește-o cu „realitate”. Realitatea (oricare personal credeți că este, care desigur este ceea ce este cu adevărat) nu este de fapt ștearsă. Pur și simplu nu contează, pentru că nu ajungi să impui „realitatea”. Capitalismul global ajunge să dicteze „realitatea” sau, mai exact, simulează „realitatea” și, astfel, simulează opusul „realității”, care este la fel, dacă nu chiar mai importantă.

Această „realitate” fabricată de capitalismul global este o „realitate” depolitizată, aistorică, care formează o graniță ideologică invizibilă care stabilește limitele a ceea ce este „real”. În acest fel, capitalismul global (a) își ascunde natura ideologică și (b) face ca orice opoziție ideologică să fie nelegitimă sau, mai exact, inexistentă. Ideologia așa cum am cunoscut-o dispare. Argumentele politice, etice și morale sunt reduse la întrebarea cu privire la ceea ce este „real” sau „faptic”, pe care o dictează „experții” și „verificatorii de fapte” GloboCap.

În plus, deoarece această „realitate” nu este un sistem ideologic coerent cu valori fundamentale, principii fundamentale și așa mai departe, poate fi revizuită drastic sau înlocuită complet mai mult sau mai puțin la un moment dat. Capitalismul global nu are valori fundamentale – altele decât valoarea de schimb, desigur – și astfel este liber să fabrice orice fel de „realitate” dorește și să înlocuiască o „realitate” cu o „realitate” nouă oricând servește scopurilor sale, precum scenarii care schimbă un decor teatral.

De exemplu, „Războiul global împotriva terorismului”, care a fost „realitatea” oficială din 2001 până când a fost anulat în vara anului 2016, când a fost lansat oficial „Războiul împotriva populismului”. Sau, acum, „Noua normalitate”, care a înlocuit „Războiul împotriva populismului” în primăvara anului 2020. Fiecare dintre noile simulări ale „realității” a fost lansată brusc, neîndemânatic chiar, ca în acea scenă din „1984” în care Partidul schimbă dușmani oficiali chiar în mijlocul unui discurs al Săptămânii urii.

Serios, gândiți-vă unde ne aflăm în prezent, la 18 luni de la noua noastră „realitate”, apoi reveniți și examinați cum GloboCap a lansat în mod nerușinat Noua Normalitate în primăvara anului 2020 … și majoritatea maselor nici măcar nu clipeau. Au trecut fără probleme la noua „realitate” în care un virus, în loc de „supremațiștii albi” sau „agenții ruși” sau „teroriștii islamici”, a devenit noul inamic oficial. Au pus deoparte scenariile pe care le-au recitat textual în ultimii patru ani și scenariile pe care le recitaseră în ultimii 15 ani înainte de asta, și au început să pălăvrăgească frenetic discursurile cultului Covid de parcă ar fi audiție pentru parodie de Orwell.

*
Ceea ce ne aduce la problema cultului Covidian … cum să ajungem la ei, ceea ce, fără a greși, trebuie să facem, într-un fel sau altul, sau Noua Normalitate va deveni „realitatea” noastră permanentă.

I-am numit pe Noii Normali un „Cult Covidian”, nu ca să-i insult sau să-i batjocoresc în mod gratuit, ci pentru că asta este totalitarismul … un cult mare, la scară socială. Oricine a încercat să comunice cu ei poate confirma exactitatea acelei analogii. Le poți arăta faptele până când devii albastru la față. Nu va face nici cea mai mică diferență. Crezi că ai o dezbatere asupra faptelor, dar nu este așa. Îi ameninți noua „realitate”. Crezi că te străduiești să-l faci să gândească rațional. Dar nu. Ceea ce ești este un eretic, un agent al forțelor demonice, un dușman al tot ceea ce este „real” și „adevărat”.

Scientologii te-ar eticheta drept „persoană supresivă”. Noii Normali vă numesc „teoretician al conspirației”, „anti-vaccin” sau „negationat al virusului”. Epitetele specifice nu contează cu adevărat. Sunt doar etichete pe care membrii cultului și totalitariștii le folosesc pentru a-i demoniza pe cei pe care îi percep ca „dușmani” … oricine contestă „realitatea” cultului sau „realitatea” sistemului totalitar.

Simplul fapt este că nu poți convinge oamenii să părăsească o sectă și nu poți convinge oamenii să părăsească totalitarismul. De obicei, ceea ce faci, în cazul unei secte, este să scoți persoana din sectă. Îi sechestrezi, îi duci la o casă de siguranță sau oriunde, îi înconjori cu o mulțime de membri care nu aparțin unei secte și îi deprogramezi treptat pe parcursul a câteva zile. Faceți acest lucru pentru că, în timp ce acestea sunt încă în cadrul cultului, nu puteți comunica cu ei. Nu te pot auzi. Un cult/sectă este o „realitate” colectivă, autonomă. Puterea sa decurge din organismul social compus din liderii cultului și din ceilalți membri ai cultului. Nu se poate „vorbi” de această putere. Trebuie să îndepărtați fizic persoana din sectă înainte de a putea începe să raționați cu ea.

Din păcate, nu avem această opțiune. Noua Normalitate este un sistem totalitar global. Nu există „exterior” al sistemului în care să se retragă. Nu putem să sechestrăm pe toți și să-i ducem în Suedia. După cum am menționat în partea I a acestei serii, paradigma cult / societate a fost inversată. Cultul a devenit societatea dominantă, iar cei dintre noi care nu ne-am convertit am devenit o colecție de insule izolate care există, nu în afara, ci în cadrul cultului.

Deci, trebuie să adoptăm o strategie diferită. Trebuie să facem ca monstrul să se arate în sine, nu celor dintre noi care îl putem vedea deja, ci maselor Noilor Normalitați, cultiștilor din Covidieni. Trebuie să-l facem pe Jim Jones să renunțe la prostia de pace și dragoste, să se mute în junglă și să izbucnească Kool-Aid. Trebuie să-l facem pe Charles Manson să lase chitara, să anuleze orgia și să devină hippie omicid. Așa elimini un cult din interior. Nu încercați să îi împiedicați progresul; îl împingi spre concluzia sa logică. Îl faci să-și manifeste expresia deplină, pentru că atunci când implodează și moare. Nu faceți acest lucru fiind politicos, conciliant sau evitând conflictele. Faceți acest lucru generând cât mai multe conflicte interne înuntru cultului.

Cu alte cuvinte, trebuie să facem ca GloboCap (și slujitorii săi) să devină deschis totalitari … pentru că nu poate. Dacă ar fi putut, ar fi făcut-o deja. Capitalismul global nu poate funcționa astfel. Mergând totalitar în mod deschis va face implozie … nu, nu capitalismul global în sine, ci această versiune totalitară a acestuia. De fapt, acest lucru începe să se întâmple deja. Are nevoie de simularea „realității”, „democrației” și „normalității”, pentru a menține masele docile. Deci, trebuie să atacăm această simulare. Trebuie să-l lovim cu ciocanul până când crapă și apare monstrul ascuns înăuntru.

Aceasta este slăbiciunea sistemului … Totalitarismul Noii Normalitați nu va funcționa dacă masele îl percep ca totalitarism, ca un program politic / ideologic, în loc de „un răspuns la o pandemie mortală”. Deci, trebuie să-l facem vizibil ca totalitarism. Trebuie să-i obligăm pe Noii Normali să-l vadă ca ceea ce este. Nu vreau să spun că trebuie să le explicăm. Ele depășesc sfera explicațiilor. Adică trebuie să-i facem să-l vadă, să-l simtă, în mod tangibil, inevitabil, până când recunosc cu ce colaborează.

Lasă cearta cu ei în termenii lor și, în schimb, atacă direct „realitatea lor”. Când încep să pălăvrăgească despre virus, variantele, „vaccinurile” și tot restul limbajului de cult al Covid, nu te lasa absorbit în narațiunea lor. Nu răspundeți ca și cum ar fi raționali. Răspundeți de parcă ar fi vorbit despre „Xenu”, „thetanii corpului”, „Helter Skelter” sau orice altă prostie cultoidă, pentru că exact asta este. Același lucru este valabil și pentru regulile și restricțiile lor, „acoperirea feței”, „distanțarea socială” și așa mai departe. Încetați să vă mai certați venind cu argumentul că nu funcționează. Bineînțeles că nu funcționează, dar nu asta este ideea (și argumentând în felul acesta te aspiră în „realitatea” lor). Opuneți-vă lor din cauza a ceea ce sunt, o colecție de ciudate ritualuri de împlinire efectuate pentru a consolida fidelitatea față de cult și a crea o atmosferă generală de „pandemie mortală”.

Există multe modalități de a face acest lucru, adică generând conflicte interne. Am făcut-o în felul meu, alții o fac în al lor. Dacă sunteți unul dintre ei, vă mulțumesc. Dacă nu ești, începe. Fă-o totuși cum poți și oriunde. Faceți Noii Normali să înfrunte monstrul, monstrul pe care îl hrănesc … monstrul în care s-au convertit.

***

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button