X

„Criza”Covid: Miliardarii francezi cresc, China înflorește

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bernard Arnault, al treilea mai bogat dupa Jeff Bezos si Bill Gates.  Președintele LVMH, Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din Franța și unul dintre cei mai bogați miliardari din lume, a văzut averea sa crescând cu 41% în 2020, potrivit Oxfam France. AFP

Editor ER: Articolul menționat mai jos pe site-ul francez Challenges – Provocări – se află în spatele unui paravan de plată. Ceea ce este vizibil în articol este asta:

Ce an! Bogăția profesională totală a celor mai bogați 500 persoane din Franța se apropie de 1.000 miliarde de euro, o creștere de 30%. Cu o observație tulburătoare: după optsprezece luni de pandemie, în timp ce țara iese dintr-un mare șoc economic care a provocat scăderea PIB-ului său cu 8%, decalajele s-au mărit chiar și în cadrul acestui clasament 26, între media celor „500” Și chiar primul. Astăzi, bogăția celor mai bogați 10 francezi este cu aproape 100 de miliarde mai mult decât cea a celorlalți 490 de francezi cei mai bogați. Bernard Arnault, numărul unu în clasamentul nostru (și acționar al Challenges ), simbolizează acest decalaj: averea sa a crescut cu peste 55 miliarde într-un an, ajungând la 157 miliarde. Doar această creștere reprezintă un sfert din creșterea valorii tuturor companiilor din clasamentul nostru! Din nou, industria luxului a fost cel mai bun combustibil pentru a face avere.

Deci, criza virușilor fabricați nu a fost doar o separare economică și mai mare între EI și NOI ci o îmbunătățire a celor de la vârf.

Și se pare că Asia, în special China, a fost în spatele succesului unor persoane precum Arnault. Din articolul din 28 iunie 2021 din American Shipper, Cum China a devenit marele câștigător al erei COVID, obținem acest lucru:

Când au apărut pentru prima dată știrile despre blocarea COVID în Wuhan, predicția inițială a fost: Virusul va paraliza economia Chinei, care este motorul comerțului global, iar acest lucru va fi teribil pentru afacerea transportului maritim.

Optsprezece luni și 3,9 milioane decese mai târziu, pandemia a avut efectul opus. Navele sunt pline și, în mod ironic, țara în care a început focarul a cunoscut cel mai mare și mai amplu avantaj economic.

Exporturile chineze sunt acum mult mai mari decât înainte de focarul covid, datorită modificărilor comportamentului consumatorului indus de pandemie și stimulentului fiscal conduși de COVID de către guvernele lumii.

Singura economie importantă care a crescut în 2020 a fost cea a Chinei. Creșterea PIB-ului a continuat în primul trimestru al anului 2021. Afacerile sunt la un nivel record pentru operatorii chinezi de linie, șantierele navale și fabricile de echipamente pentru containere.

Globalizare + Criza Virusului Fabricat = bărbați precum Arnault.

În acest timp milioane de persoane din Franța sunt sărace și se confruntă cu o politică de vaccinare obligatorie ilegală, iar țara a pierdut 8% din PIB-ul său.

********

Criza Covid: miliardarii francezi cresc cu peste 14%

Potrivit clasamentului publicat pe 8 iulie, numărul miliardarilor francezi a crescut de la 95 la 109 într-un an. Creșterea bogăției celor mai mari 500 averi franceze a crescut cu 30%. În ciuda lui Covid, o minoritate dintre ultra bogați continuă să prospere.

FREEWEST MEDIA

Paris – Clasamentul a fost publicat în revista Challenges, arătând că bogăția cumulată a celor mai mari 500 averi din Franța a crescut cu aproape o treime într-un an.

Lista este dominată pentru al cincilea an consecutiv de Bernard Arnault, șeful LVMH, cu cea mai mare capitalizare de piață din Europa. Redresarea puternică a bunurilor de lux din a doua jumătate a anului 2020, determinată de Asia, a provocat ca prețurile acțiunilor giganților din sector, inclusiv LVMH (Vuitton, Dior etc.) și Kering (Gucci, Saint Laurent etc.) să explodeze, și prin urmare, activele acționarilor lor executivi.

Potrivit revistei, care și-a făcut calculul în funcție de activele profesionale ale personalităților între iunie 2020 și iunie 2021, suma averii celor mai bogați 500 din țară „este acum aproape de 1 trilion de euro”. „Acestea sunt cele mai puternice creșteri anuale înregistrate vreodată de lista noastră, înființată în 1996”, a subliniat Challenges.

Numărul miliardarilor francezi a fost de 51 în 2011, potrivit presei. Arnault a fost cel mai bogat om din lume timp de câteva ore în luna mai, înaintea americanului Jeff Bezos (Amazon).

Crizele ne fac mai puternici”, a spus Arnault la sfârșitul lunii aprilie, comentând rezultatele financiare bune ale LVMH, numărul unu mondial în bunuri de lux.

Pierre Omidyar: el hombre que se atrevió a transformar las subastas creando eBay | El Diario De Finanzas

Fondatorul eBay, Pierre Omidyar, al optulea, și-a dublat averea estimată între 2020 și 2021, întrucât blocările au stimulat comerțul online cu articole second-hand. „Primii zece, cei a căror avere depășește 13 miliarde de euro, și-au văzut activele crescând cu 37%. Ceilalți 490 au văzut pe a lor crescând „doar” cu 25%.

David Lisnard on Twitter: "Le révolutionnarisme des petits bourgeois repus d'extrême gauche, qui vivent de l'imagination, du travail, de la prise de risque et de l'effort des autres, oscille toujours entre le

Pe 3 iulie, asociația anti-globalizare Attac l-a vizat în mod direct pe Bernard Arnault pictând ferestrele negre ale Samaritaine, magazinul universal LVMH redeschis recent la Paris, pentru a denunța „îmbogățirea indecentă a miliardarilor în timpul crizei sănătății”.SURSA

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Miliardarilor li se mareste suma de zeci de ori mai mult,, pe nenorocirea semenilor sai! Nu.i nimic! Aici huzuresc cativa ani, dincolo patimesc o eternitate! Slava DOMNULUI pt toate !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button