X

România devine ultima țară care se răzvrăteste împotriva celei mai înalte instanțe a UE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tribunalul Constituțional din România a decis că instanța de top a UE operează în afara competențelor UE atunci când a decretat că instanțele române ar trebui să plaseze legislația UE deasupra constituției țării lor. 

În ultimii ani, România a efectuat reforme în cadrul sistemului său judiciar, care au atras atenția Curții Europene de Justiție (CEJ) în principal datorită creării unei divizii speciale a parchetului care se ocupă cu investigații împotriva membrilor corupti ai puterii judiciare și combaterea corupției.

La mijlocul lunii mai, judecătorii europeni au decretat că astfel de instituții necesită o garanție că nu vor fi folosite ca instrument de control politic asupra acțiunilor judecătorilor și procurorilor. De asemenea, CEJ a ordonat instanțelor române să omită Constituția României dacă consideră că aderarea la aceasta ar fi în opoziție cu legislația UE.

Trei săptămâni mai târziu, Tribunalul Constituțional al României a făcut referire la hotărârea CEJ și a decretat că instanța superioară a UE funcționează în afara competențelor UE și că Constituția României rămâne cea mai înaltă lege care trebuie respectată de instanțele românești.

Sebastian Kaleta wiceministrem sprawiedliwości i szefem Komisji Weryfikacyjnej - tvp.info

Viceministrul polonez al Justiției, Sebastian Kaleta, a subliniat că, în ultimii ani, mai multe state europene au pus la îndoială opiniile CEJ, care „încearcă să-și ridice supremația absolută ca parte a sistemului UE prin decretele sale”.

Kaleta a menționat că, în ultimii doi ani, instanțele constituționale germane și române, împreună cu Curtea Supremă spaniolă și Consiliul de stat francez, au pus sub semnul întrebării hotărârile CEJ, potrivit unui raport al presei poloneze TVP.info.

Hotărârea Curții Constituționale germane a fost o lovitură deosebit de mare pentru CEJ, judecătorii germani declarând că hotărârile CEJ nu au prioritate asupra Dreptului german și că Curtea Constituțională germană are ultimul cuvânt.

La acea vreme, Ungaria și Polonia au sărbătorit hotărârea germană, întrucât propriile lor țări au fost supuse unei presiuni crescute din partea CEJ cu privire la o serie de probleme, cum ar fi imigrația și reforma instanțelor. CEJ, de exemplu, a presat Ungaria și alte țări din Europa Centrală să accepte cote de imigranți și a decis că zonele de tranzit ale imigrantilor din Ungaria erau ilegale.

De asemenea este de așteptat ca CEJ să se pronunțe împotriva Ungariei și Poloniei cu privire la problema dacă pot fi impuse sancțiuni pentru încălcări ale statului de drept, ceea ce ar putea deschide ușa către Bruxelles care să pedepsească țările pentru poziția lor conservatoare cu sancțiuni financiare severe.

Kaleta a subliniat că „conflictul sistemic asupra viitorului UE a fost mutat din domeniul politic în cel judiciar”.

Ministrul consideră, de asemenea, că europenii s-au trezit într-un „moment istoric care va determina dacă UE va deveni un stat cu drepturi depline fără a schimba niciun tratat și prin dominarea CEJ susținută de șantaj financiar”. REMIX

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button