X

Aceasta este cartea de teroare care a vorbit despre un coronavirus din Wuhan în 1981

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lucrarea lui Dean Koontz vorbește despre un virus periculos numit Wuhan-400 care se răspândește până în 2020, lăsând o mortalitate de 100%

Ojos de la oscuridad" de Dean Koontz, la novela que presagió la crisis del coronavirus | Marca.com

Coincidențele există și acest lucru pare a fi o dovadă a acesteia.  În 1981, scriitorul american Dean Koontz, specializat în literatura de groază, a publicat ‘The Eyes of Darkness’ („Ochii întunericului”), o lucrare despre care în acest moment nu s-ar vorbi în întreaga lume dacă nu pentru evenimente istorice care au avut loc în lumea reală după aceea.

În „Ochii întunericului” Koontz povestește cum un virus mortal cunoscut sub numele de Wuhan-400 pătrunde pe planetă. Deși este o tramă secundară a piesei, – cartea se concentrează pe povestea unei mame care își caută fiul pentru că a refuzat să creadă că este mort – o parte din această ficțiune are unele asemănări cu criza de sănătate pe care o întâmpină acum China. Virusul Wuhan-400 (care în primele ediții a cărții se numea Gorki-400), este o armă chimică care a fost dezvoltată într-un laborator de la periferia orașului Wuhan, același loc în care se găsește în lumea reală. Găsiți acum punctul central al Covid-19.

În plus, epidemia care în ficțiune ajunge pe întregul glob (și în realitate a ajuns deja în 30 de țări), are loc în 2020, aceeași dată la care coronavirusul din China a căpătat forță după decembrie 2019, primul caz a fost detectat în țara asiatică; În timp ce simptomele Wuhan-400 sunt, de asemenea, similare cu cele ale Covid-19, deoarece ambele boli pot prezenta condiții similare cu cele cauzate de pneumonie. Și până aici coincidențele.

Cartea vorbește despre mortalitate 100%. „Odată infectat, nimeni nu trăiește mai mult de 24 de ore. Majoritatea mor în 12”, indică munca lui Koontz, care compară, conform Maldita.es, Wuhan-400 cu Ebola pentru a sublinia că este o armă biologică „infinit mai rea”. Virusul conceput de scriitor este capabil să distrugă partea creierului care controlează funcțiile automate ale corpului până când ajunge să provoace moartea celor infectați.

Această agresivitate nu are nicio legătură cu Covid-19. Deși până acum există multe necunoscute deschise despre modul în care funcționează noul coronavirus, datele furnizate de Agenția Sinc din cadrul Ministerului Științei și Inovării indică o rată a mortalității cuprinsă între 2 și 4% în China și 0,7% în afara țării.

Koontz nu se pronunță

Dean Koontz. (Facebook)

Dean Koontz. (Facebook)

Deși fragmentele cărții sale circulă pe rețelele de socializare precum spuma, scriitorul nu a comentat până acum această coincidență pe care unii ajung să o descrie drept predicție. Koontz a fost consultat de diverse mass-media, dar nu a dorit să facă nicio declarație și nici nu a răspuns la mesajele fanilor săi care au inundat Twitter și Facebook.

Los ojos de la oscuridad, de Dean Koontz, y el coronavirus - Escritores.org - Recursos para escritores

Americanul se concentrează, după cum se poate observa din ultimele sale publicații, pe promovarea cărților sale și refuză să răspundă tuturor acelor adepți și spectatori care doresc să afle mai multe despre Wuhan-400 și să-i pună întrebări despre posibilele predicții viitoare care, potrivit propriilor sale presupuneri, acestea puteau fi deja publicate în alte lucrări ale sale.

After more than 100 books, Dean Koontz has no drought of ideas - The Virginian-Pilot

El Confidencial

invictusmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button