X

Dolj, DEZASTRU ecologic : Toți peștii din lacul Cornu au murit

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Garda de Mediu Dolj a semnalat, sâmbătă, un incident de mediu pe Lacul Cornu, unde a fost găsiţi mii de peşti morţi.  S-au prelevat probe din apă, iar reprezentantul firmei care administrează lacul a fost invitat la sediul instituţiei pentru clarificări.

”În dată de 08.05.2021, în jurul orei 11.00, în urmă unui apel pe telefonul de urgenţă 112, referitor la un incident petrecut la lacul de acumulare Cornu, echipa de permanentă a GNM CJ Dolj s-a deplasat pe acest amplasament de pe rază UAT Orodel, unde a fost descoperită în zona barajului o cantitate de aproximativ 1000 kg peşti morţi, în special fitofag. Reprezentanţii ABA JIU Serviciul Inspecţia Bazinală a Apelor au prelevat probe de apă din zona barajului şi de la intrare lac pe pîrîul Baboia, urmînd că rezultatul analizelor să fie comunicat în cursul săptămînii viitoare”, a transmis, sâmbătă, Garda de Mediu Dolj.

De asemenea, au fost luate probe de peste de către reprezentantul DSVSA Dolj pentru efectuarea de analize specifice.

”Peştele de pe luciul de apă urmează să fie înlăturat de angajaţii societăţii care administrează lacul. Administratorul societăţii a fost invitat la sediul GNM CJ Dolj pentru clarificări privind activitatea desfăşurată. A fost impusă măsură privind eliminarea peştelui de pe luciul de apă, respectînd prevederile legale”, a mai transmis Garda de Mediu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button