X

Guvernul Cîțu, comandat de multinaționale: Românii își vor plăti singuri cel puțin jumătate din reparațiile auto, asigurate prin RCA

Asigurare RCA, în România: la ce firme îți poți încheia polița obligatorie, fără riscul de a fi țepuit

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Românii vor plăti mai mult pentru asigurarea RCA și vor primi mai puțini bani despăgubiri în cazul daunelor produse în accidente.  Noul proiect de ordonanță de urgență al ministrului de finanțe, de la USR-PLUS, schimbă total regulile dosarelor de daună, astfel că cei care vor dori reparații de calitate ale mașinilor vor trebui să achite cel puțin jumătate din factură din propriile buzunare.

Presiunile făcute de multinaționalele din spatele firmelor de asigurări asupra Guvernului Cîțu au avut efect. După respingerea la Senat a proiectului de modificare a Legii RCA, ofensiva a continuat prin inițierea unui alt proiect, de data aceasta de OUG, care desființează, practic, toate drepturile românilor și dă avantaje nelimitate asigurătorilor. Astfel, tarifele de reparații în service-uri pentru despăgubirile RCA vor fi stabilite de asigurători, pe principiul preț mediu la nivelul fiecărui județ, iar păgubiții vor fi nevoiți să-și recupereze singuri banii de la firmele de asigurări sau prin intermediul avocaților. Cea mai gravă consecință va fi aceea că reparațiile se vor face în limita sumelor mici stabilite de firmele de asigurări, care nu vor permite decât utilizarea pieselor second-hand sau a celor made in China și Taiwan. La fel de grav este însă și faptul că păgubiții nu își vor putea ridica vehiculele din service-uri până când firmele de asigurări nu vor plăti facturile de reparații, aceștia trezindu-se în situația în care, în caz de acționare în instanță a asigurătorilor, să li se perceapă și tarife de parcare îndelungată în respectivele service-uri. Mai mult, reprezentanții service-urilor spun că este aberant să impui aceleași tarife pentru manoperă în service-uri multimarcă sau reprezentanțe, care au făcut investiții majore în utilaje și în forța de muncă înalt calificată, ca ale celor din service-urile de cartier. Totodată, aceștia susțin că nu poți avea aceleași tarife pentru manoperă pentru o Dacia Logan și un Mercedes sau un Range Rover, care necesită reparații cu un ridicat grad de dificultate și costuri pe măsură.

Ce se urmărește?

În afara majorării profiturilor multinaționalelor, actul normativ, dacă va intra în vigoare, va produce un dezastru, atât în industria de reparații auto, cât și în bugetele românilor. Mai mult, cum marea majoritate a populației nu își va permite să suporte costurile suplimentare foarte mari, chiar și siguranța în trafic va fi pusă în pericol, având în vedere că piesele folosite la reparații vor fi de proastă calitate și pot ceda oricând. În ce privește service-urile din țară, acestea riscă să intre în faliment, având în vedere faptul că un segment foarte important din activitatea acestora îl reprezintă daunele pe RCA. ”Prețurile de referință ale manoperei practicate în România pentru reparația autovehiculelor se calculează anual, la nivelul fiecărui județ și se publică de către Biroul Asigurătorilor Auto din România. Prețurile de referință ale manoperei se calculează de către o societate cu expertiză recunoscută în domeniu, contractată de Biroul Asigurătorilor din România”, se arată în proiectul de Ordonanță de Urgență inițiat de ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, de la USR-PLUS.

Decontarea directă se face doar pentru pagube materiale

Decontarea directă, introdusă prin proiectul de act normativ, care va implica și costuri mai mari pentru polița RCA, va fi obligatorie, însă despăgubirile se vor acorda doar pentru pagube materiale, nu și pentru vătămări corporale sau decese. Totodată, pentru a beneficia de decontarea directă, ambele vehicule trebuie înmatriculate în România și trebuie să aibă RCA valabil, însă aceste prevederi nu  aduc atingere dreptului persoanei prejudiciate în urma unui accident auto produs de un vehicul asigurat RCA de a exercita acțiunea directă împotriva asigurătorului RCA al persoanei vinovate de producerea accidentului auto, pentru recuperarea prejudiciului adus. Mai exact, Guvernul ne acordă ”libertatea” de a da în judecată firmele de asigurări care nu plătesc despăgubirile.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. Peste tot, in orice domeniu, Coalitia asta a groazei ve proceda la fel, conform principiului lor de baza: “Totul pt straini, nimic pt romani”!

  2. Sper ca ati inteles ca legea asta este facuta in primul rand pentru agenda satanista globala 2030 care prevede eliminarea autoturismului personal pentru MAJORITATEA populatiei . Va avea consecinte grave ,grabind colapsul economic si pauperizarea in masa .

    1. Si unde mai pui ca aceste mariri de taxe sunt INTENTIONAT facute intr-un moment de maxima contractie economica si de inflatie in toate domeniile – Acesta este Guvernul Diabolic 666 care trebuie sa implemnteze GULAGUL SATANIC GLOBALIST cu o populatie redusa la aprox 7 milioane de sclavi ! Vom fi obligati sa intram cu ranga peste acesti calai !

      1. “Vom fi obligati sa intram cu ranga peste acesti calai !”

        Da, si nu ca intr-o Revolutie pt aducerea la putere a “omului nou”, ca in cea franceza sau in cea bolsevica, ci ca intr-un Razboi pt supravietuirea neamului, pe principiul: “ori noi, ori ei, calaii nostri”!

  3. @@@Ștef,Vlad Țepeș,luați vã gândurile de intrare cu rangă peste fiindcă ei au trei linii defensive,toate dotate cu arme de foc și muniție de război:Poliția, Jandarmeria și Armata nu vor ezita să tragă n populație

    Am întrebat o persoană ce a lucrat în armată,e pensionat de câțiva ani,,,dacă va izbucni o rãzmerițã,Armata va trage în populație?”mi a răspuns afirmativ farã sã ezite vreo clipă;bine,el doar mi a confirmat ceea ce eu bănuiam de mulți ani:va fi prăpăd dacă romånii se vor rãscula.

    Iar de ajuns la politicienii masoni,nici vorbă!vor apuca să fugă n țãrile de unde au susținere,iar românii vor rămâne să fie exterminați de instituțiile statului enumerate mai sus.

    1. Da, ai dreptate, la inceput nu vor ezita sa traga in populatie, dar la un moment dat, cei onesti si responsabili din structurile de represiune, vor intoarce armele impotriva lor, atunci cand vor vedea ca isi executa propriile rude, familii, cunoscuti, iar acela va fi momentul de cotitura! Oricum, trebuie sa fim constienti ca, pt ca sa izbandeasca asa ceva, fara jertfe nu se poate, de fapt nu s-a putut niciodata in Istoria noastra! Iar daca stam cu mainile-n san si nu facem nimic, vom fi mereu sclavii lor, atat trupeste, cat mai ales, sufleteste!

      1. Măi țeapă
        Vezi că nick-name-ul tău Sună ca “frânghia în casa spânzuratului”. De luni de zile tot provoci cu războaie, cu ranga, cu violența, IIsus Cristos nu propovăduiește așa ceva . de aceea îmi permit să spun că de fapt ești o țeapă .
        Referitor la mașini păi benzina și diesel-ul sunt prea ieftine, asigurările sunt prea ieftine, iar gunoaiele lumii care circulă pe străzile României sunt cel puțin 70 la sută din totalul mașinilor.
        Bine ar fi să mai mergem și pe jos sau cu bicicleta .
        Da guvernul ăsta este cel mai prăduitor guvern, mai rău decât hoardele de tătari sau de invadatori dar nu tot ceea ce este negru trebuie să fie și drăcesc.

        1. Din ce boscheti ai prostiei in stare pura, ai mai aparut si tu, urangutanule abia spovedit? Pacat ca prostia nu doare, caci altfel te-ai da mereu cu capul de pereti!

  4. De aceea în Simbolul de credință bătrânii spuneau “carele pentru noi oamenii” și pentru a noastră mântuire.
    Deci dacă mergi cu caru nu poți să iei țeapă să-ți strici mașina.
    Mântuitorul a intrat în Ierusalim pe mânzul asinei dar azi foarte mulți ortodocși au uitat să mai meargă pe cărarea strâmtă și roguroasă a Evangheliei și nu mai au o gândire creștină de a întoarce obrazul cine de a da cu ranga.
    Mulți se împăunează crezând că li se cuvine cine știe ce favoruri dar Dreptcredincioși puneau hainele pentru Hristos și nu pentru măgar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button