X

O zic pe față: “Uciderea a milioane de oameni ajută Planeta să respire”. Cazul lui Genghis Khan

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În căutarea unui Pământ verde, lumea reinterpretează istoria. Omenirea ajunge la constatări idioate: mari criminali devin salvatorii aerului curat.

Genghis Khan, cel mai mare conducător mongol, a masacrat peste 40 de milioane de oameni în domnia sa de 19 ani. A luat în stăpânire un sfert din teritoriul Planetei. Și astăzi lumea îi asociază numele cu teroare, brutalitate și crime sângeroase.

Omenirea modernă vede, însă, istoria și din altă perspectiva și îl transformă pe Genghis Khan în „Împăratul Verde”, potrivit The Guardian.

Un studiu făcut de Carnegie Institution în urmă cu un deceniu alimentează și azi presa din Vestul Europei și din Statele Unite cu teoria potrivit căreia crimele făcute de Khan au ajutat Planeta să respire. Pământurile depopulate după crimele mongolilor n-au mai fost folosite pentru agricultură, s-au împădurit natural.

Estimările spun că atmosfera a fost curățată astfel de 700 de milioane de tone emisii de carbon, echivalentul dioxidului de carbon eliberat astăzi într-un an de consumul mondial de petrol.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button