X

După un an, Patriarhia cere urgent modificarea regulilor de înmormântare

Oare cât mai aveau de gând să doarmă cei din Deal?

sicriu mort dric

Modificarea regulilor înmormântărilor COVID-19 este imperios necesară, spune purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu: „umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de Covid, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară.

Cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă.

Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Banescule cam târziu v-ați trezit. Un an de zile nu am prea știut dacă BOR mai are conducere, dacă mai are patriarh? Sunt multe de spus despre modul cum am fost trădați. Niciodată n-ați fost fermi. Ați tot dat-o cu ascultarea de stat și tot felul de „specialiști”…

  2. Plandemiștii fac pasul înapoi la o asemenea acuzație gravă fiindcă se tem de mișcarea maselor. Deci se poate fraților. UNIREA face puterea, așa că să fim uniți și să nu ne temem de moarte. Ei se tem de moarte fiindcă nu-L au pe Dumnezeu cu ei.

    1. Sa mori tu Banescule? Chiar o sa faca ceva „fericitii” de la patriarhie pentru nefericitii pastoriti de ei? Jura!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button