X

Medicul Flavia Groșan confirmată de specialiști: Oxigenul în exces poate provoca MOARTEA

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Critica adusă oxigenului administrat în concentrații foarte mari este confirmată de producătorii acestuia, care avertizează că excesul poate provoca colapsul alveolelor pulmonare.  Însă în loc să ceară protocoale pentru administrarea de oxigen, pentru a evita moartea pacienților, medicii preferă să dea vina pe bolnavi.

În ultima perioadă au apărut tot mai multe critici la adresa medicului bronhopneumolog Flavia Groșan, care atrăsese atenția asupra efectelor mortale ale administrării în exces a oxigenului.

“În saturaţiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut şi timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ţine saturaţia, dar creşte în acelaşi timp dioxidul de carbon în creier şi fac edem cerebral şi mor. Eu mă duc pe medicaţie ca să controlez saturaţia din oxigen. Oxigen foarte puţin şi apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienţii intră pe picioarele lor şi se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturaţie atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturaţie. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital şi a apelat la mine. Am reuşit să îl vindec fără spitalizare şi doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicaţie calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”.

Astfel, diverși medici au ieșit public să spună că se luptă cu unii pacienții care nu vor sub nicio formă masca de oxigen, pe motiv că i-ar ucide. Când mult mai corect ar fi fost să se recunoască deficitul major de cadre medicale specializate în Terapie Intensivă, fapt care îi obligă pe medicii și asistentele din alte specialități să devină experți în oxigenoterapie peste noapte.

Totodată, o măsură urgentă ar fi elaborarea unui protocol pentru administrarea oxigenului în cazurile Covid, astfel încât să se evite mortalitatea ridicată din secțiile ATI. Pentru că excesul de oxigen nu este un mit, ci o realitate despre care vorbesc chiar producătorii. Astfel, în prospectul aprobat de Agenția Națională a Medicamentului pentru Oxigen Sol 100% – gaz medicinal criogenic scrie clar că oxigenul poate avea efecte nocive în concentraţii mari.

“Oxigenul în concentrații mari poate determina colapsul alveolelor (mici saci în plămâni), care va opri alimentarea sângelui cu oxigen.Acest lucru se poate întâmpla dacă se utilizează o concentraţie de 100% mai mult de 6 ore, 60-70% după mai mult de 24 ore, în a doua zi de tratament la 40-50% și sub 40% după mai mult de 2 zile. Aveţi grijă deosebită dacă nivelurile de dioxid de carbon din sângele dumneavoastră sunt crescute. În cazuri extreme, acest lucru poate determina pierderea cunoştinţei. Dacă aveţi probleme de respiraţie declanşate de un nivel redus al oxigenului în sânge, trebuie să fiţi monitorizat îndeaproape de medicul dumneavoastră. Dacă aţi avut vreodată colaps pulmonar, spuneţi-i medicului dumneavoastră. Dacă aţi avut vreodată insuficienţă cardiacă sau o boală de inimă, vă rugăm spuneţi-i medicului dumneavoastră. În nicio situaţie nu modificaţi concentraţia de oxigen furnizat, pentru a evita fluctuaţiile saturaţiei de oxigen”, se arată în prospectul Oxigen Sol 100%.

Devine toxic după două zile

Producătorii avertizează că oxigenul este potenţial toxic după două zile la concentraţii care depăşesc 40%. Aceștia arată că administrarea de oxigen trebuie să se realizeze cu prudenţă, iar doza trebuie adaptată necesităţilor individuale ale pacientului. “Este necesară monitorizarea regulată a tensiunii arteriale a oxigenului sau efectuarea pulsoximetriei şi monitorizarea semnelor clinice. Scopul este să se utilizeze întotdeauna cea mai redusă concentraţie eficace de oxigen în aerul inhalat pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă cea mai redusă doză necesară pentru menţinerea unei saturaţii > 90%. Concentraţiile mai mari trebuie administrate pe o perioadă cât mai scurtă posibil, fiind însoţite de monitorizarea atentă a valorilor gazului din sânge”, se mai precizează în prospect.

Avertisment și de la președintele SRATI

Cu o lună înainte ca medicul Flavia Groșan să atragă atenția asupra pericolului administrării oxigenului în concentrații mari, președintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Şerban Bubenek, avertizase deja asupra acestor riscuri, însă nimeni nu l-a luat în seamă.

“Se întâmplă și alte lucruri care nu ar trebui să se întâmple. Se administrează oxigen în exces în fluxuri de peste 10-12 litru. De multe ori ni se spune că a primit pacientul oxigen de la două surse, adică vreo 40 de litri pe minut. Asta e un non-sens medical. Niciun pacient cu o mască simplă nu poate să consume mai mult de 10-12 litri pe minut. Tratamentul cu oxigen că medicament în fluxuri mai mari de 3,4 litri pe minut este o fază pe care colegii de ATI o știu foarte bine, alte specialităţi care nu au această abilitate şi care au fost obligaţi. Deși am informat, am ținut webinarii cu lucrul asta, în unele locuri s-a înțeles, în altele nu”, a declarat prof.dr. Șerban Bubenek.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ei, iata cum din nou este de vina Arafat, care nici pe specialitatea lui nu este competent, protocolul medical fiind impus de el.
    Deci, de ce au murit cei peste 95% din ATI?… Pentru ca s-a aplicat protocolul lui Arafat. Deci, cum se numeste boala ucigasa din aceasta “pandemie” in România?… pai, se numeste Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button