X

Cîțu a dat drumul la măcel în spitale prin ordonanţa de urgență care absolvă de la răspundere medicii ce produc victime, după ce îi “tratează” de C0vid

medic protectie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Cîţu a adoptat în şedinţa de luni, 29 martie, o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, că în perioada stării de alertă medicii de alte specialităţi decât boli infecţioase sau ATI vor putea îngriji pacienţi COVID-19, cu respectarea protocoalelor medicale, fără să răspundă pentru malpraxis. 

Anunţarea de către ministrul Sănătăţii, săptămâna trecută, a acestei ordonanţe de urgenţă a stârnit un interes major, cu numeroase reacţii critice. Pe de altă parte, medicii din spitalele suport COVID au fost puşi, în ultimul an, în situaţia de a trata pacienţi cu COVID-19, deşi aveau alte specializări, în condiţiile în care asigurarea de malpraxis acoperă doar procedurile şi tratamentele din cadrul specializării. Numeroşi medici din spitale suport COVID erau nevoiţi să ceară suport de specialitate de la medici de infecţioase, prin telefon, notând oficiale în fişe de unde au obţinut informaţiile şi de ce au procedat în acest fel.

Potrivit art. 19 al proiectului de Ordonanţă de Urgenţă, medicii de orice specialitate pot acorda asistenţă bolnavilor de COVID-19, în limita protocolelor aprobate de Ministerul Sănătăţii. În urma acestei modificări, medicii care nu sunt specializaţi în infecţioase sau ATI nu vor răspunde pentru eventuale daune. Răspunderea va exista doar dacă s-au efectuat proceduri şi s-au aplicat tratamente în afara protocoalelor.

“Art.19 (1) Pe durata stării de alerta declarată potrivit Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, medicii prevăzuți la art.386 alin.(1) și (11 ) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările și completările ulterioare pot acorda asistență medicală în afara specialității, persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în baza și în limitele protocoalelor de practică medicală, aprobate prin ordin al ministrului sănătății, potrivit art.16 alin.(1) lit.g) din Legea nr.95/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care se publică în 9 Monitorul Oficial al României, Partea I în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

(2) Medicii prevăzuți la alin.(1) nu sunt răspunzători pentru daunele și prejudiciile produse în exercitarea profesiunii desfășurate în condițiile alin.(1)”, se arată în proiectul de OUG.

Textul integral, AICI! (.pdf)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Este necesar ca protestatarii din Bucuresti sa mearga si la TELEVIZIUNILE si publicatiile care accepta mita guvernamentala din bani publici si au facut sistematic propaganda pentru mafia de stat/mafia globalista ! Presa centrala si chiar din provincie a devenit un instrument de baza in implementarea simulacrului terorist-plandemic si instaurarea regimului comunisto-nazist 666 !

    1. Exact…sa fie ‘colindate’ pe rând ca sa li se reaminteasca faptul ca au fost si sunt ‘in linia 1’ a propagarii si sustinerii minciunii. Si sa nu fie uitat rezidentul ‘cancerul’ de la ‘trei coceni’.

  2. Genocidul este astfel legalizat de catre licheaua asta din fruntea Guvernului! De vreo cativa ani buni se poate observa ca, mai toate actiunile statului roman sunt directionate catre protejarea infractorilor, de parca ar dori sa-si confirme statutul de Colonie securista, mafiota si criminala, adica o Camorra la nivel de stat! Dar va veni sigur, si o Zi a Judecatii si a Dreptatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button