X

Amazon își amenință angajații cu demiterea dacă nu semnează formulare de „consimțământ biometric”

Svěrák přičítat Ambiciózní bilder transportieren amazon - mrsbrose.com

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Amazon le cere şoferilor săi de livrări să semneze un formular de consimţământ care permite companiei să îi urmărească pe baza datelor biometrice drept „condiţie pentru livrarea pachetelor Amazon”, relatează Insider, preluat de hotnews. ro.

Mii de şoferi din Statele Unite trebuie să semneze formularul de „consimţământ biometric” săptămâna aceasta altfel îşi vor pierde locurile de muncă, relatează VICE, care a dezvăluit pentru prima dată informaţia.

Formularul, care a fost consultat şi publicat de jurnaliştii de la VICE, îi oferă Amazon acordul şoferilor pentru a folosi la bordul vehiculelor „tehnologie de luat vederi care colectează fotografia voastră cu scopul de a vă confirma identitatea şi conecta la contul vostru de şofer”.

Sistemul ar urma apoi să „colecteze, stocheze şi folosească informaţii biometrice de la asemenea fotografii”.

Tehnologia ar urmări locaţia şi deplasările şoferului, ca de exemplu câţi kilometri conduc, când frânează, când fac viraje şi cât de rapid conduc.

Şoferii cărora li s-a cerut să semneze formularul sunt angajaţi prin intermediul unor parteneri de livrări care folosesc staţiile de livrare ale Amazon şi care sunt supuşi regulilor companiei.

Amazon nu a dat curs solicitării Insider pentru comentarii.

Informaţia vine după ce Amazon a anunţat în luna februarie că va începe să utilizeze camere de luat vederi inteligente în camioanele sale pentru a urmări şoferii în timp ce aceştia conduc.

Compania a declarat într-un comunicat remis după anunţarea măsurii că noile camere fac parte dintr-un efort de a investi „în siguranţă în cadrul tuturor operaţiunilor noastre”.

„Camerele AI (n.r. inteligenţă artificială) pot detecta dacă şoferul conduce peste limita legală, cască sau dacă nu poartă centura de siguranţă, printre alte lucruri”, afirmă comunicatul Amazon.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Astea vor fi momentele care vor face diferenta intre oameni si ii vor imparti in 2 mari categorii: cei care accepta asemenea monstruozitati pt a beneficia de un loc de munca si un venit caldut, adica oamenii cu ADN de sclavi si cei care nu accepta sub nici un fel sa le fie terfelita identitatea si demnitatea umana, chiar daca asta presupune constrangeri de ordin fizic, social si material, adica oamenii liberi prin definitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button