X

Cîțu l-a demis pe Octav Bjoza la presiunea elementelor sioniste din parlamentul României, după ce cu trei zile în urmă a cerut drepturi pentru urmașii foștilor deținuți politic

Octav Bjoza

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele al Asociației Foștilor Deținuți Politici, Octav Bjoza, a fost demis de Florin Cîțu din funcția de subsecretar de stat.  Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

După cum spuneam, Cîțu a cedat la presiunile jidovilor, care nu vor să recunoască că părinții lor au adus comunismul în România. Iată cum își justifică Cîțu-Mâțu decizia de slugoi:

„O societate democratică și civilizată, cum este România, rămâne ferm angajată în condamnarea Holocaustului și a oricărei forme de stigmatizare etnică, socială sau religioasă. Este angajamentul fără echivoc al statului român, iar în calitate de prim-ministru, îl voi apăra cu toată convingerea. A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice”, transmite Florin Cîțu.

Cîțu consideră că poziția lui Octav Bjoza referitoare la Legea 232/2020 a reprezentat „un afront și o mare nedreptate față de toți cei care au suferit din cauza ororilor comunismului și Holocaustului”.

„Încercarea de a justifica și de a aduce argumente pentru ca urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor, să beneficieze de drepturi din partea statului român (prevăzute de Legea nr.232/2020) este un afront și o mare nedreptate față de toți cei care au suferit din cauza ororilor comunismului și Holocaustului. O asemenea atitudine a unui demnitar al statului român este extrem de periculoasă pentru valorile democratice câștigate și apărate cu multe sacrificii în ultimii zeci de ani. Este o abordare incompatibilă cu statutul de membru al echipei noastre guvernamentale și de înalt responsabil al Guvernului României. Din aceste motive, am decis demiterea subsecretarului de stat Octav Bjoza, președinte al Asociației Foştilor Deţinuţi Politici și Victime ale Dictaturii din România”, conchide premierul.

Cu doar 3 zile înainte, dl. Bjoza dăduse un comunicat de presă în care critica dur Parlamentul și actuala guvernare pentru că nu acordă drepturi copiilor foștilor deținuți politici.

Iată comunicatul care a încins spiritele la Guvern:

ASOCIAŢIA FOŞTILOR DEŢINUŢI POLITICI
ŞI VICTIME ALE DICTATURII DIN ROMÂNIA A.F.D.P.R.

Str. Mântuleasa nr. 10, 030554,
Bucureşti,sector 3, ROMÂNIA,
tel./ fax. 021-317.23.17

COMUNICAT

București, 12.03.2021: Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România – AFDPR este revoltată de faptul că a ajuns motiv de dispute între parlamentari. Mărul discordiei îl constituie Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politici, deportați, prizonieri etc., dar subliniem că toți copiii noștri, indiferent când s-au născut și indiferent de faptele părinților, au fost solidari cu suferințele întregii familii, iar timp de 31 de ani nu li s-a asigurat nicio reparație morală și materială.

Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România, intrată în istoria recentă sub denumirea prescurtată de AFDPR, nu este afiliată și nu se va alinia politic niciunui partid.
Ori ne vor, ori nu, suntem ai tuturor!
Individual, fiecare membru este liber să o facă după cum îi dictează propria conștiință.
Spicuind din statutul Asociației, constatăm:
– „continuarea luptei contra comunismului și a oricăror forme totalitare”;
– „restabilirea adevărului istoric cu privire la evenimentele din perioada 1945-1989…”;
– „formarea și cultivarea unor înalte conștiințe civice, în spiritul adevărului, binelui, frumosului, păcii sociale și renașterea morală a țării noastre”;
– „cinstirea memoriei celor care și-au jertfit viața în lupta contra comunismului…”.
Iată doar câteva precepte pentru care membrii AFDPR vor milita și veghea ca în această țară să nu mai apară partide politice sau mișcări extremiste, fie ele de stânga, fie de dreapta!
AFDPR nu contestă existența Holocaustului în România „ciuntită”! Singurul lucru care poate fi discutat constă în dimensiunile Holocaustului, cu precizarea că o astfel de dezbatere nu ar scuza cu nimic ororile săvârșite asupra etniei evreilor – și nu numai.
Odată subliniate aceste chestiuni, noi, toți beneficiarii Decretului-Lege nr. 118/1990, suntem nu doar uimiți, ci chiar revoltați de faptul că am ajuns motiv de dispute între parlamentari. Desigur, motivele sunt concrete!
Mărul discordiei îl constituie Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politici, deportați, prizonieri etc.
Copiii noștri au fost solidari cu suferințele întregii familii, indiferent când s-au născut sau dacă erau majori în momentul începerii persecuției politice față de părinții lor, statul român nefiind capabil ca, în cei 31 de ani care au trecut de la evenimentele din decembrie 1989, să le ofere nici cea mai mică reparație!
Cu o zi înainte de a fi supusă votului în plenul Parlamentului, la Comisia pentru muncă, trei deputați (Vexler Silviu, Ganț Ovidiu și Adnagi Slavoliub) au cerut membrilor acestei comisii introducerea a încă două articole, „13” – „Prevederile prezentei legi nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, PRECUM ȘI COPIILOR ACESTORA” și „14” în care se spune: „Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a Municipiului București, ÎN BAZA SESIZĂRILOR primite sau din proprie inițiativă, vor verifica legalitatea drepturilor acordate beneficiarilor acestei legi (…)”.
Spuneam că motivele disputei sunt concrete!
Depinde din care parte a baricadei privim lucrurile!
Noi dorim să fim imparțiali! Și de aceea încercăm să punem lucrurile la punct.
Nu acceptăm falsificarea încă o dată a istoriei recente a României (pentru prima, a se vedea Mihai Roller)! Mai ales că în ultimii 75 de ani am avut și noi o contribuție directă cât de mică!
Chiar ne-a lovit pe toți ignoranța, amnezia sau mai degrabă relele intenții, lăsând să treacă neobservat faptul că regimul comunist „ilegitim și criminal”, prin așa-zisele „Tribunale ale Poporului”, au trimis la moarte sau la ani grei de temniță și lagăre de exterminare, prin bătăi, înfometare și munci silnice, tot ce a avut acest popor mai demn, mai sfânt, mai bine pregătit profesional.
Chiar uităm că regimul comunist a făcut zeci de mii de victime și, dacă luăm în calcul soțiile și copiii rămași acasă, cifra celor care au avut de suferit se apropie cu certitudine de două milioane de cetățeni ai acestei țări?!?
Chiar vreți să vă amintim cine au fost primii trei șefi ai Securității Poporului, care au săvârșit cele mai abominabile crime din lumea comunistă europeană, lucru recunoscut și de marele disident rus Aleksandr Soljenițîn?!?
Poate că da: Alexandru Nicolschi, Mișu Dulgheru și Tudor Sepeanu!
Chiar vreți să vă spunem ce găsim în dosarele înaintașilor celor care au nerușinarea să ne dea astăzi lecții de morală și demnitate?!?
Iată doar câteva „perle”:
– „vechi militant al clasei muncitoare”;
– „vechi comunist ilegalist”;
– „activitate titoistă”;
– „înscris în organizația tineretului hitlerist”;
– „înscris voluntar în SS-ul german”.
Partidul comunist în România se spune că avea între 4 și 5 milioane de membri. Câți să fi fost vinovați de crimele săvârșite? Poate 4-5 mii sau nici atât!
PENTRU UNII, MUMĂ – PENTRU ALȚII, CIUMĂ!
Copiii noștri au suferit toată viața și este nedrept ca măcar acum, după 31 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, să nu li se facă unele reparații morale și materiale, indiferent de faptul că părinții lor au fost „criminali de război”, „naziști”, „legionari” sau comuniști.
Acum, după 80 de ani, să nu ne mai lăsăm bântuiți de stafiile acestora și împreună, indiferent de etnie, culte sau politici, să veghem ca astfel de fapte să nu se mai petreacă în această țară!
A răsuci la nesfârșit cuțitul într-o rană demult cicatrizată înseamnă că nu facem decât să întreținem o stare de tensiune nemeritată de nimeni!

Preşedinte al AFDPR și
Subsecretar de Stat
Octav BJOZA”,

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Pe cine nu lasi sa moara – sau il lasi sa te “calareasca” – nu te lasa sa traiesti: auzi si cauti arma care nu o ai!!!
    Adevarul este afront adus minciunii! Nu cumva INVERS???
    Adica minciouna trebuie aparata?? – asta se intelege din ce miorlaie Catzu.
    Catu trebuie eliminat si cu el si altii – trebuie sa existe o lista si o decizie patriotica de asanare a cancerului sionist, care este extins de globalisti.

  2. Ehe…eu prevad ca peste nu mult timp, copiii nostri vor studia istoria dupa manualul “Istoria Romaniei – Mihai Roller”.

  3. FlorinVasile Katz e numele lui,asa ca….ce mai presiuni ale altora,cand el e din “neamul ales”.
    Da’ cand mama lu’ proces verbal deschideti ochii sa vedeti,mai Romanilor orbiti de shaorme si manele?!

  4. Aceasta masura antinationala este similara cu o flegma aruncata de catre Cainele turbat din fruntea Guvernului, asupra memoriei martirilor anticomunisti, care si-au lasat oasele in inchisorile bolsevice! Este clar ca, Potaia si nulitatea asta, fara treapta de liceu promovata, are nevoie urgenta de tratament antirabic!

  5. Citat din dl Bjoza :
    ”Chiar vreți să vă amintim cine au fost primii trei șefi ai Securității Poporului, care au săvârșit cele mai abominabile crime din lumea comunistă europeană, lucru recunoscut și de marele disident rus Aleksandr Soljenițîn?!?
    Poate că da: Alexandru Nicolschi, Mișu Dulgheru și Tudor Sepeanu!”

    Aveti dreptate d-le Bjoza, dar, atunci, de ce va referiti la toate epocile din perioada interbelica si la toate categoriile socio-profesionale, fara ”discriminare” !
    Domnule, exista structuri ale Securitatii si ofiteri de securitate care, incepind din 1964, AU PROTEJAT FOSTII DETINUTI POLITICI, FOSTII MEMBRI AI PARTIDELOR ISTORICE(inclusiv ai aripii Codreanu din Miscarea Legionara) SI PE MEMBRII FAMILIILOR LOR.
    Iar drept rasplata sicriul lui Dej a fost scos din mormint si era gata sa fie darimat si monumentul din Parcul Libertatii(nu Carol, acel criminal strain de poporul roman), iar Ceausescu a fost mitraliat ca ultimul criminal nazist de razboi.
    Cunoasteti vreun fiu/fiica de ”fost” care nu a putut urma cursurile universitare si nu au putut ocupa orice loc de munca in perioada socialista ?
    Si cind ma gindesc la Ticu Dumitrescu, cel care profitase din plin de binefacerile socialismului, cum scuipa pucioasa catre cei care-l hranisera.
    Ticu Dumitrescu este co-partas la evenimentele din 13 – 15 iunie 1990, prin actiunile sale vizind declansarea protestului din Piata Universitatii.
    Oare Ticu nu stia ca seful taranistilor de la acea vreme fusese, si el, aparat de Securitate(nu negati fiindca traiesc fosti ofiteri de securitate implicati nemijlocit ) ?
    Nu e frumos ce vi s-a intimplat, tocmai de la ”fortele de dreapta” pe care le-ati sustinut intotdeauna , dar asa rezolva treburile, intr-un tirziu, ”Legea Echilibrului ” !
    Prea mult ati fortat lucrurile, iar exagerarile, mai ales daca dureaza decenii si agreseaza adevarul istoric, nu fac bine !!!

  6. Acest individ, Câțu, mi-a produs o profundă silă.

    Deci membrii comunității evreiești nu sunt vinovați de faptele lui Nicolschi și ale altora, veniți pe tancurile sovietice, dar poporul român e vinovat de presupusele crime de război.
    Foarte logic și corect.

    Iar dacă mâine vor spune că au fost 10 milioane de victime și nu 6,5 milioane, cu toate că în Germania locuiau aproximativ 500.000 de evrei, n-avem voie să-i contrazicem.

    Să contrazici lobby-ul sionist e primul delict de expresie de la regimul comunist încoace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE