X

Pe asta nu ați auzit-o: Nu este plastic pentru buletine, pentru că… se folosește la seringi. De fapt, se păstrează pentru noile buletine cu CIP

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cetățenii României sunt nevoiți să aștepte și 45 de zile pentru a-și primi buletinul de identitate din cauza crizei materialului din care sunt fabricate.  În acest moment ne aflăm într-o criză mondială a plasticului, iar specialiștii în domeniu spun că majoritatea producției este direcționată spre fabricarea seringilor necesare vaccinării populației.

„Am așteptat o săptămână de la programare ca să pot să introduc noile acte pentru noul buletin și am venit și au zis să aștept 30 de zile. Eu n-am cu ce trăi, am cardurile, am zeci de miloane pe carduri și nu pot să scot un leu”, spune un bărbat din Timișoara.

Din lipsă de plastic, nu se mai fac decât actele de identitate urgente la Poliţie. Pentru restul, termenul de primire a fost majorat la 30 de zile, de la 15, cât era înainte.

Bogdan Sperneac, șeful de la Evidența Persoanelor Timișoara: „În continuare am fost anunțați că vom avea o limită de 2 sau 3 acte de identitate pe zi, ceea ce este foarte puțin pentru un serviciu de dimensiunea celui de la Timișoara care nu deservește numai municipiul ci și 20 de comune arondate”.

Iulia Rădoi, șefa Serviciului Public de Evidență a Persoanelor Reșița:

„Este în toată țara și toată țara are aceeași problemă, la orice SPECLEP din țară veți suna veți primi același răspuns: emitem cărțile de identitate la 30 de zile.”

De fapt plasticul s-ar păstra pentru lansarea buletinele cu CIP peste câteva luni

Guvernul are în plan anul acesta să introducă buletinul electronic cu CIP obligatoriu, pentru cetățenii români începând de la vârsta de 12 ani, iar noul act va arăta ca un card.

Un regulament al Uniunii Europene obligă autoritățile să schimbe cartea de identitate până în 2 august 2021. A fost pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță.

Principalele modificări: mărimea va fi cea a unui card bancar, va ține loc și de card de sănătate – adică va avea o cheie criptografică cu ajutorul căreia se poate loga în sistemul de sănătate. Apoi, în premieră, va fi un buletin cu cip – va include o imagine facială și două amprente.

De anul viitor dacă va fi pregătită platforma ca buletinele să fie eliberate, va fi obligatoriu ca toată lumea să aibă carte de la 12 ani. Și dacă părinții vor pot obține pentru copii și mai repede acest act.

Acest card electronic de identitate va permite autentificarea în sistemele administraţiei publice din România, atât centrale cât şi locale, astfel încât ceatăţeanul, indiferent de locul în care se află, în sensul în care se eliberează aceste cărţi electronice şi pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, astfel încât, de la distanţă, aceştia pot să interacţioneze cu administraţia din România şi să solicite prestarea de servicii.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Hai sa fim seriosi, barbatul ala din Timisoara cu atatea zeci de milioane pe carduri poate merge linistit la banca sa-si ridice bani direct din cont, la casierie. Ce sa-ti spun, moare de foame!

  2. Dar si criza de cip-uri este; se stie doar, pe plan mondial, din cauza unei cereri crescuta de laptopuri si tablete, in momentul de fata este criza de cip-uri – industria auto, mare consumatoare de cipuri (intr-un autoturism de model actual sunt in medie 120 de cipu-ri) a trebuit sa-si reduca foarte mult productia din cauza asta. Asa ca ma indoiesc ca vor exista cipuri pentru buletine.

  3. E adevărat că e o mică criză de plastice, de nylon, de exemplu.
    Cardurile sunt dintr-un plastic mai dur, din familia PVC.
    Siringile sunt din poliolefine, cum e polietilena.
    Deci materialul din carduri nu poate fi folosit pentru siringi.

  4. Termenul legal era si inainte (anii trecuti) de 30 de zile, cu un maxum de 45 de zile.
    Se pare ca sekuristii de la sclep au ordin sa facā doar 3 – 4 buletine pe zi, ceea ce este o aberatie. NU exista NICI UN FEL de “criza” a plasticului. Se pare ca românii (,unii, cei ultraortodocsi) au dat buzna sa-si reînnoiasca buletinele, sa amáne luarea actelir cu cip, obligatorii din august 2021. De ce ti-e frica, nu scapi. Actele vor fi obligatorii oricum, chiar daca nu in august, autoritatile anticristice tot vor da o lege de preschimbare obligatorie pentru toata lumea. NU iese oricum nimeni in strada la proteste pasnice cu milioanele! Românii nu sunt ca nemtii! Tomânii sunt lasi, invidiosi unii pe altii si exista si o doza mare de prostie la unii, mai akes la cei care se îmbulzesc la vaccinuri cu māstile pe fatā! Hai sa fim seriosi!
    A scapa de sistemul antihristic si de pecete NU inseamna numai a renunta definitiv la actele cu cip!
    Doamne ajutā -ne sa ne rugam mai mult Tie si sa facem multe fapte bune si sa avem mult mai mult curaj în a ne lāsa în Mâinile Tale!
    HRISTOS a murit pe Cruce pentru noi pacatosii si a înviat sa ne arate Calea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button