X

Absurdul iredentiștilor: Dosar penal pentru parastas de comemorare a Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Florin Dobrescu este cercetat penal sub acuzația de promovarea doctrinelor fasciste, legionare și antisemite, precum și pentru cultul unor persoane vinovate de genocid și crime împotriva umanității, la sesizarea lui Arus Zsolt, militant pentru autonomia Tinutului Secuiesc. 

Redam mai jos integral postarea lui Florin Dobrescu:

Dragi prieteni,
E de datoria mea să vă fac cunoscută o nouă încercare de intimidare, prin care se dorește, în realitate, să fiu oprit în activitatea mea de dezvăluire și promovare a adevărului istoric și a Memoriei Rezistenței Anticomuniste din România.

Ieri, vineri 19.02.2020, am fost audiat de reprezentanții Poliției, aducându-mi-se la cunoștință existența unui dosar penal în care sunt acuzat de încălcarea articolelor 4 și 5 din Ordonanța de Urgență Guvernamentală 31/2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Mai exact, sunt acuzat de săvârșirea infracțiunilor de promovare în public a “cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, promovarea, în public, a unor „idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”, dar și de „confecționare, vânzare, răspândire, precum și deținere în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”. Concret, acuzația care mi se aduce este legată de inițierea organizării la 30.11.2019, a unei ceremonii religioase de pomenire a lui Corneliu Zelea Codreanu, la locul asasinării acestuia în 1938, respectiv pe DN1, în dreptul pădurii Tâncăbești, unde se află amplasată și o troiță monumentală amintind de acel asasinat politic.

Autorul sesizării penale este un anume Arus Zsolt, din Gheorghieni, județul Harghita, reprezentantul Fundației Szekler Monitor, cetățean român de etnie maghiară, care militează public pentru obținerea autonomiei Ținutului Secuiesc.
Știu că activitățile mele cultural-educative, memoriale și editoriale, care cel mai adesea intră în contradicție cu noua ideologie a corectitudinii politice, deranjează de mulți ani acele cercuri antinaționale și anticreștine, care vor cu orice preț să amputeze și să falsifice istoria recentă a României, îngropând în uitare figurile emblematice ale demnității românești, care s-au opus totalitarismului, și să abată atenția de la crimele oribile comise de agenții internaționalismului comunist. Scopul final fiind, desigur, anihilarea identității noastre naționale. Noul marxism nu poate fi implementat pe un teren unde mai există Dumnezeu și conștiință națională.

A fost o vreme când atacurile și presiunile de acest gen veneau din partea Indtitutului Elie Wiesel și altor oficine conectate la acesta. După repetate insuccese, mult timp au adoptat tactica ignorării mele complete. Acum constat că același gen de atacuri vin dintr-o direcție cu totul suprinzătoare. A unor organizații ce militează pentru autonomia Ținutului Secuiesc. În timp ce Institutul Wiesel tace și, probabil, își freacă mâinile că alții fac treaba lor.

Dar mi se pare incredibil faptul că Procuratura dă curs unei sesizări aberante, prin care un cetățean român este acuzat că a inițiat o slujbă religioasă, un parastas, pentru pomenirea unui creștin ortodox asasinat în acel loc. Fie el și un personaj istoric de statura celui comemorat în acest caz. Consider deci că se depășește deja o anumită linie roșie și că avem de-a face efectiv cu încălcare grosolană a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, așa cum este el garantat de Constituția României și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Pentru astfel de fapte, oamenii se alegeau cu dosare penale în regimul dinainte de Decembrie 1989. Și atunci, pentru ce s-a murit la Revoluție? Pentru ce au luptat cei sacrificați în Rezistența anticomunistă?
Vreau să transmit tuturor că aceste presiuni și încercări de intimidare nu mă vor opri din a rosti adevărul. Pentru că doar Adevărul ne va face liberi!
Vă îndemn pe toți: să ne rugăm pentru Arus Zsolt și pentru toți cei ce au sufletele chinuite de ura împotriva noastră, pentru a se bucura și ei de lumina iubirii lui Hristos.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

 1. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe Corneliu Zelea Codreanu, pe Generalul Antonescu și pe ceilalți eroi români din epoca modernă. Vie să le fie memoria

  1. Dumnezeu să-i odihnească pe toți eroii și pe marile valori ale României! Ce ziceți, de exemplu, Nicolae Iorga, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor…

  1. Normal asta e activitatea jandarmeriei la acest caz au fost peste 12 echipaje au muncit unii toată noaptea…
   Dar sa vina zeci de jandarmi să pună un ofițer al armatei la pământ e grotesc.
   Poate vor avea cazuri cu adevărat grave și nu vor mai avea timp de pierdut aiurea..

 2. Bine ca ei au voie sa ridice statui criminalului horthist Adalbert Wass si Nyro Jozsf, ca sarbatoresc intrarea lui Horthy in Transilvania cu toate urmarile catastrofale asupra romanilor ardeleni care au urmat, iar reprezentantul unei MISCARI CARE NU A FOST CONDAMNATA LA TRIBUNALUL INTERNATIONAL DE LA NURNBERG, NU NE LASA SA IL COMEMORAM RELIGIOS -https://gazetadecluj.ro/criminali-de-razboi-maghiari-au-in-romania-statui-si-strazi-ce-le-poarta-numele/

 3. Adica de fascistii maghiari si secui care militeaza pe fatza pt dezmembrarea tarii, nu se atinge Politia nici cu o floare, iar unui roman patriot care face un gest crestinesc de comemorare unui mare martir al neamului romanesc, i se face Dosar penal, riscand puscaria, tocmai in urma unor plangeri ale fascistilor!
  Oare cat ii vom mai putea rabda pe tradatorii astia din fruntea statului-securist, a Serviciilor si a Politiei?
  Intr-un stat romanesc, national-ortodox, cum era sub voievozii romani(si nu intr-o Colonie securist-masonica, asa cum suntem astazi), cei care isi permiteau un astfel de sacrilegiu erau judecati pt “HICLENIE”(cuvant arhaic care desemna inalta tradare) si decapitati sau trasi in teapa.

  1. Dacă va veni un conducător precum cel al cărui nume l-ai ales, va veni și răsplata de care ai amintit. Domnului să ne rugăm pentru un conducător drept, unul care să judece fără să se uite la fața oamenilor!

 4. Mișcarea Legionara nu mai poate reînvia, deoarece nu mai este duhul acelor vremuri, pline de efervescenta naționalista. Acum suflla duhul rece al antihristului… Dar, fiecare poate fi legionar în inima sa!

  1. Nu as mai numi nationalismul, nationalism.
   De ce?
   Pai daca vinzi la straini, pentru profit bogatiile tarii, e o lipsa de dragoste fata de concetatenii tai. Iubesti mai multi banii si slava desarta. Iar astia nu suporta sa vada suferinta pe care o creeaza semenilor lor. Acesti oameni sunt satanisti.
   Ca ei nu vand bogatiile unora pe nimic, ca sa se bucure alti straini saraci de ele. Si pe aceia ii jupoaie la pretul trecut in factura.

   De aceea nu as mai numi nationalismul, nationalism.
   E o lipsa de dragoste fata de semeni.
   Ba mai rau de atat, daca nu esti in stare de dragoste, atunci macar mila. Iar acestia ce conduc nici mila nu mai au fata de semeni.

 5. E o datorie creștinească să facem un parastas cuiva. Cine vrea să ne încalce acest drept? Românii s-au opus celor care au făcut vreo comemorare dușmanilor lor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE