X

ALERTĂ! Expoziție anti-ortodoxă la un mall din București

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: Reacția expertului OSCE pe libertate religioasă la panourile anti-ortodoxe din mall-ul AFI Cotroceni: ‘Exemplu de analfabetism religios primitiv’ (la sfârșitul articolului)

Este considerat a fi cel mai mare mall din țară, dar a ales să devină o loc în care ura anti-ortodoxă este la ea acasă! La AFI Cotroceni are loc o așa-numită expoziție a ”Muzeului Kitsch-ului” (foto mai jos), informează știripesurse. 

Sunt expuse în manieră batjocoritoare și defăimătoare simboluri religioase creștine, iar mesajele sunt împotriva ortodoxiei. Alte religii sau confesiuni nu sunt luate la țintă de ceea ce este numit ”expoziție”. Mall-ul respectiv este deținut în majoritate de evrei.

Alături de Dracula, pești de sticla, bibelouri, fructe de plastic, mileuri, carpete cu Răpirea din Serai, sunt expuse și simboluri ortodoxe, fiind considerate Kitsch-uri.

Cerem eliminare imediată a simbolurilor creștine din așa-zisa expoziție de la AFI Cotroceni și sancționarea celor responsabili de această blasfemie.

Dragi cititori din București sau din restul țării, vă rugăm să luați atitudine făcând plângeri către autoritățile competente pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete. Dacă acum vom tăcea, mâine vor trece la pasul următor. Iată că neo-comunismul este în floare, se mai poate îndoi cineva că ne conduc neo-marxiștii?

ACTUALIZARE

În exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu, membru în panelul de experți pe libertate religioasă la OSCE, consideră că așa-numita expoziție este un ”exemplu de analfabetism religios primitiv care generează hate speech”. Raiu este de părere că nu trebuie încălcate în picioare, în numele democrației, simboluri religioase.

”Este un exemplu de analfabetism religios primitiv care generează ”hate speech”, adică retorică menită să învrăjbească la ură motivată religios. Toate organizațiile internaționale (ONU, OSCE, UE, Departamentul de Stat al SUA etc) iau în serios această temă a retoricii motivată religios solicită și autorităților publice să intervină în astfel de cazuri și să dezvolte politici publice pentru a educa populația în spiritul libertății religioase. Democrația nu ne dă dreptul să călcam în picioare o comunitate religioasă pentru că toate comunitățile religioase sunt expresii directe ale asocierii unor cetățeni în numele unei credințe comune și libertății de conștiință. Oamenii care nu sunt de acord cu o anumită credință au cadre formale în care își pot manifesta dezacordul și aceste cadre nu pot lua forma unui așa-zis „act artistic” cum este această expoziție. Suntem încă mult prea departe de spiritul consensual al libertății religioase care întârzie să apără în România chiar și la peste 30 de ani de la Revoluție.”, a precizat, pentru STIRIPESURSE.RO, Cătălin Raiu.

content-image

content-image

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Ce treaba au “autoritatile competente” cu o expozitie PRIVATA intr-o cladire PRIVATA.
    Cel mult putem sa protestam in fata mall-ului…

      1. Sunt crestin ortodoxa si ma intristeaza nu cele expuse/scrise, ci adevarul din cele expuse/scrise, chiar daca acesta nu se aplica la toate punctele. Trist este ca din cei 90% , suntem mult prea multi crestini doar cu numele. Putina noastra credinta, a generat o problema pe care incercam sa o imputam altora. Daca era profanare de lucruri sfinte pentru poporul roman, acel mall ar intra in faliment. Nu este cazul.

      1. …îi doare undeva pe ei de iadul vesnic…sa fim seriosi, daca pe romani nu-i intereseaza nici cat negru sub unghie de simbolurile national-crestine, de ce ar face-o strainii???

    1. nu conteaza ca e privata! acolo e spatiu public ! autoritatile pot sa intervina !
      numai in cazul in care ele, autoritatile ar lucra pentru noi…dar cum nu lucreaza pentru noi ci pentru straini, pentru ca ei(autoritatile) sant straini, nu vor interveni !

    2. În Israel ar fi fost zero toleranta la orice manifestare de acest gen, considerată anti-semita. Si ce scandal ar fi fost in presa internațională . Cu tot respectul pentru poporul israelian si cultul mozaic, asta nu înseamnă ca noi, Romanii Ortodocși sa acceptam orice mizerie subcultura.. In urma acestei expoziții pe care o consider o ofensa la adresa valorilor crestine, NU voi mai merge acolo la cumpărături . sănătate la maxim

    3. Dacă era o,, expoziție privata” într-o,, clădire privata” cu teme explicite pedofilie, sau naziste, sau împotriva integrității nationale a României, sau una zoofil, TOT ASA VORBEAI? Sau agenda antinationala satanica e kusher iar cea naționalist patriotica și creștină trebuie înfierata cu,, mândrie proletar neo-marxistă și USR-ista?

  2. Sunt lucruri care ies din definiția kitsch-ului și/sau din sfera ortodoxiei și culturii românești.
    Nr. 1, 7 și 10 din listă sunt atacuri clare ale iudaismului, via (neo)protestantism, împotriva creștinismului autentic.

  3. Dex zice: “KITSCH s.n. Termen folosit pentru a desemna arta de prost gust, pseudoarta”
    Da, e blasfemie folosirea semnului Sfintei Cruci in acest context.

  4. Boicotati AFI! Nu mai intrati acolo, nu mai cumparati nimic din niciun magazin aflat in incinta AFI! Asta e cea mai eficienta metoda de a le raspunde. Nu le mai dati din banii vostri, niciodata si sub nicio forma. Sa-i lovim exact unde-i doare pe iudei, la bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button