X

Ioan Ioanolide: “Lumea creștină are nevoie de strălucirea puterii, de aceea îi trebuie o expresie politică fidelă”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bărbaţii aceia, pe care împreună îi iubim şi îi stimăm, au marcat viaţa şi sufletul generaţiei mele, a prietenilor mei şi a mea personal. Prin ei am cunoscut adevărata chemare creştină. Sunt de atunci aproape patru decenii. [Este vorba de Ion Moţa şi Vasile Marin, morţi în 1937 în Spania, la Majadahonda, în apărarea Crucii. „Aşa am înţeles datoria vieţii mele: Am iubit pe Hristos şi am mers fericit la moarte pentru El”, scria Moţa părinţilor săi. Jertfa lor a rodit în sufletele întregii generaţii tinere interbelice, care şi-a asumat cu responsabilitate calea sacrificiului pentru Hristos şi neam. (a se studia și Taina Jertfei, Ed. Puncte Cardinale, Sibiu 2002)]

Toţi anii aceştia au fost chin, sacrificiu şi jertfa; toţi anii aceştia au fost rugăciune, credinţă şi dragoste; toţi anii aceştia au fost bucurie întru Hristos, au fost slujire întru Hristos, întâlnire întru Hristos.

După toate distilările spirituale provocate de cea mai cumplită şi îndelungată prigonire a creştinătăţii, am ajuns la revelarea unui autentic creştinism ca şi concepţie integrală despre viaţă. Pe aceasta o mărturisesc acum, în pragul morţii, căci am o tumoare hepatică ce-mi numără zilele.

Mulţi vor fi şocaţi de viziunea prezentată de mine, dar ea va fi înţeleasă şi preţuită în mileniul trei. Acum e bine că pot comunica această veste.

Am căutat adevărul creştin cel mai curat şi mai frumos. Sper că ne-am apropiat de el.

Lumea creştină are nevoie de strălucirea puterii, de aceea îi trebuie o expresie politică fidelă. O astfel de expresie presupune o conştiinţă creştină şi o trăire în Duhul Sfânt. Sfinţii, eroii şi martirii acestui veac s-au apropiat de Hristos până la unirea cu El. Pe ei îi mărturisim. Fie strădania şi jertfa noastră spre slava lui Hristos şi mântuirea lumii.
Amin.

extras din Deținutul profet, de Ioan Ianolide

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Surprinzător sau nu, cred că Ioan Ianolide a profețit apariția unui partid politic naționalist, cum e AUR. Cuvântul “strălucire” duce cu gândul la metalul prețios, aur.
    La fel, poetul Radu Gyr profețea în poezia Ne vom întoarce într-o zi:
    “Ne vom întoarce într-o zi,
    Ne vom întoarce neapărat.
    Vor fi apusuri AURii,
    Cum au mai fost când am plecat.”

  2. Dupa marele razboi va veni si ceasul marii biruinte legionare cand parlamentul si presedentia vor disparea cu pnl si psd cu tot fiind facuti de rasul curcilor. Vom rade de acele vremuri cum radeam la filmele cu Stan si Bran. Va ramane doar AUR care se va transforma in Noua Miscare Legionara pentru reconstructia Romaniei care va straluci ca Soarele pe cer. Amin!

  3. Trăim in vremuri diferite față de vremurile în care a aparut mișcarea legionară!Este bine ce face AUR,dar oare este bine sa ne punem nadejdea în oameni si să fim deznădăjduiți când nu sunt conform așteptărilor, sau să ne punem nadejdea in Dumnezeu Atotștiutor si Atotbun,căci doar el ne poate ajuta să mergem pe drumul cel bun spre mântuire. Viața pământească este doar o pregatire pentru vesnicie!Sa nu uitam niciodată asta fraților. Doamne Ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button