X

Intelighența neo-marxistă vrea boicotarea partidului AUR de către Guvern: „Deschiderea către dialogul cu AUR este scandaloasă și inadmisibilă, să înceteze imediat”

Personalităţi ale societății civile cer coaliției la guvernare „să înceteze imediat dialogul cu AUR”

Mai multe persoane publice, între care publiciști, ziariști sau activiști, cer liderilor coaliției de guvernare, Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor „să înceteze imediat” dialogul cu partidul AUR.

Semnatarii petiției online consideră „inadmisibilă” deschiderea spre dialog de care au dat dovadă unii miniștri ai Guvernului Cîțu.

„În ultimele săptămâni, miniștrii Educației, Justiției și Sănătății au discutat nestingheriți cu conducerea AUR. Atitudinea afișată de membri ai Guvernului României care, prin poziționarea lor, respectiv deschiderea către dialogul cu AUR, angajează întreg Executivul, este scandaloasă și inadmisibilă”, consideră aceștia.

Nici importanța sau urgența subiectelor nu este un motiv suficient pentru ca Guvernul să discute cu reprezentanții unui partid votat de 10% din electorat la ultimele alegeri.

„Nici subiectele abordate (importante și urgente, fără îndoială) și nici respectarea unei cutume politice fundamentale (respectiv dialogul constant cu opoziția) nu pot constitui argumente pentru a justifica o asemenea deschidere către un partid care refuză valorile occidentale. Orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări, însă acestea nu pot fi interpretate nicidecum drept pretexte pentru întâlniri afabile. Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. Suntem convinși că, odată ce ”cordonul sanitar” ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit”, afirmă semnatarii.

Semnatari:

Cristian Pârvulescu

Sabin Orcan

Smaranda Enache

Andrei Cornea

Lavinia Stan

Ciprian Mihali

Liliana Popescu

Adrian Miroiu

Mădălin Hodor

Sergiu Mișcoiu

Claudiu Crăciun

Alfred Bulai

Andrei Țăranu

Liviu Rotman

Radu F. Alexandru

Liviu Antonesei

Paul Şerban Agachi

Adina Babeş

Iordan Bărbulescu

Anamaria Beligan

Sorin Camner

Ana Bărbulescu

Iurii Chişinevski

Adrian Cioflâncă

Vera Cîmpeanu

Andrei Cornea

Emanuel Copilaş

Daniel Cristea-Enache

Rodica Culcer

Nicoleta Dabija

Mihai Demetriade

Nicolae-Emilian Dranca

Mihaela Grancea

Raluca Grosescu

Iakob Attila

Ruxandra Ivan

Carmen Muşat

Lucian Nastasă-Kovacs

Irina Nastasă-Matei

Raul Rognean

Maria Roth

Michael Shafir

William Totok

Mihai Vasilescu

István Király V.

Lista rămâne deschisă.

Petiția, adusă la cunoștința opiniei publice de siteul G4Media, a stârnit indignarea până și pentru acest site, cunoscut pentru înclinațiile ideologice pe care le împarte cu semnatarii acestei scrisori.

Criticile încep chiar de la primul comentariu:

„Rodica Culcer aparatoare a „valorilor euroatlantice”. LOL. Ce intoxicare.

Ca va plac sau nu, AUR e votata si reprezentata in parlament. Orice refuz de a dialoga e o palma data democratiei. Daca nu va place sistemul, puteti merge in dictaturi.”

„Urmează cererea de scoatere în afara legii și de arestare a votanților AUR ?!” sună un alt comentariu.

„O lista de comunisti, bine de stiut” e altul.

„Cum poate o societate democratică sa susțină asa ceva, vad nume precum Parvulescu…ceea ce ei cer este profund nedemocratic. Faptul ca acest guvern este deschis dialogului este un lucru bun, democratic….asta nu înseamnă ca va și da curs solicitărilor”

„Nu sunt de acord, mi se pare o atitudine elitistă lipsită de empatie. Am o părere proastă despre politicienii de la AUR, pare o adunătură de oportuniști cu interese dubioase, însă ei reprezintă o mare parte din electorat.
Din contră cred că trebuie vorbit mai mult cu cei cu educație mai puțină, cu cei care se adaptează mai greu la schimbările din ziua de azi.
Unii oameni merg pe emoții; ei rezonează la discursul mai conservator al AUR chiar dacă e mincinos și de proastă calitate”

„Nu se poate. Au fost votati de oameni, au functii publice, reprezinta o parte din electorat, mare lucru ca se discuta cu ei. Parca au promis ca doneaza multi bani pentru noi spitale. Nu cred. Intentia e buna, dialogul e bun. Ingrijorarea e normala, dar nici sa militezi pentru lipsa dialogului”

Răspuns elegan și tranșant al AUR:

Autointitulații „intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă și apărători ai valorilor euroatlantice”, în frunte cu Cristian Pârvulescu, atacă votul românilor cerând guvernului să ignore punctele de vedere ale AUR – deci ale românilor simpli.

Avem și noi un mesaj pentru această elită închipuită: Noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentați pe nimeni și nimic. Sunteți dușmanii românilor – așa ați fost, așa ați rămas.

Unii dintre voi nu ați știut niciodată, alții probabil ați uitat ce înseamnă democrația, așa că vă amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Rațiu!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „VOI LUPTA PÂNĂ LA ULTIMA MEA PICĂTURĂ DE SÂNGE CA SĂ AI AI DREPTUL SĂ NU FII DE ACORD CU MINE! Ion RaÈ›iu AUR ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR”

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

13 comentarii

 1. Aici se dezvăluie un posibil plan al sistemului cu privire la AUR. Acest partid ar avea rolul de a-și crea o imagine naționalistă, conservatoare, iar ceilalți ar urma să atace verbal partidul și să inducă ideea că naționalismul este ceva extremist, care nu poate fi acceptat. Cam ceva similar cu situația lui Trump.

  1. Aia e si a fost suspiciunea mea inca de dinainte de alegeri. Totusi nu am vrut atunci si nu o sa renunt nici acum in a-i sustine atata timp cat fac si zic ce trebuie…Stim vremurile in care traim si mai toti crestinii ortodocsi sunt reticenti in a-si pune oricat de putina nadejde in oameni. Cand citisem la sfarsitul anului 2020 ca partidul AUR s-a infintat in decembrie 2019 si nici la un an are sedii in 32 de tari (ceva de genul) inclusiv SUA…l-am vazut si pe membru Club of Rome Calin Georgescu in prim plan (expert in „sustainable development” – care e un fel de termen de lemn al noii ordini mondiale ce se vrea instaurata sub pretexte de bine comun la tuturor si a planetei). Am zis ca suna ca si cum s-au miscat super bine…prea bine pentru conditiile actuale (situatia materiala al sustinatorului de rand al AUR). Numaratorii de voturi (care la noi sunt serviciile) nu i-au scos de la guvernare….dimpotriva, aveam banuieli ca prin culise s-ar putea sa fie oameni ai serviciilor care joaca acum bine-cunoscutul rol al opozitiei false – ce e mentita sa faca din reactia la agendele tot mai greu de ascuns ale elite, dintr-o variabila necunoscuta in un risc mai usor de controlat. Am presupus tot atunci ca odata ce intra la guvernare nu prea o sa il auzim pe teologul Claudiu Tarziu (co-fondator)…suspiciunea era ca a fost folosit sa fie cooptat votul sin segmentul crestin ortodox al electoratului anti-sistem. Nu am fost prea atent dar tot pe individul ala Simion il vad, si pe doamna avocat Sosoaca.

   Situatia cu Trump ar trebui sa ne fie lectie. Succesul initial al campaniei lui Trump inaintea alagerilor din 2016 nu era deloc situatia alb/negru care se prezinta acum in media (si care a ajuns si in realitate, ca o profetie care se indeplineste singura). A fost votat de cetateni care nu mai suportau policienii de cariera, papagali demagogi, de cetateni care si ei se scarbisera si nu mai se prezetau de mult timp la vot. Trump, prin o campanie de PR extrem de inteligenta (ca si cum discursurile lui au fost adaptate la nemultumirile oamenilor…nu doar cele exprimate public, ci si pe social media, forumuri etc). Sustinatorii lui nu erau „rasisti needucati albi”, era chiar divers (similar cu AUR) – oameni care se saturasera de coruptie, care erau satuli sa se incalce constitutia, intreprinzatori care se saturasera de „socialism pentru corporatii si capitalism pentru restul”. Avea si extremisti de tot felul dar in general era sustinut de americani care doreau sa isi pastreze stitlul de viata, cultura si traiul in fata atacurilor sistematice la toate „coloanele de sustinere” a societatii lor. Din nou suna ca si sustinatorii AUR.

   In formatiunea de atunci, electoratul ce l-a votat pe Trump nu putea fi atacat, marginalizat, etichetat ca teroristi si extremisti. Era divers, aveau motivatii rezonabile, chiar nobile unii. Nu erau usor de pus intr-o oala gen „Ciuma Rosie” usor de vandut la masele indobitocite progresiste ca dusmanul ce trebuie indepartat ca sa fie utopie.

   In timpul mandatului, toate vocile toxice din tabara lui au fost aruncate in prim plan, intrigi si incidente au fost mediatizate in asa fel incat sustinatorii aia diversi, care tineau la promisiunile lui , au fost alungati, fortati sa se separe etichetele tot mai multe si mai criminalizate de catre public (nu doar din SUA, de prin toate tarile civilizate). Trump nu facea nimic sa tin in frau vocile alea. Patriotii erau manipulati sa se dezica de el printr-o legatura tradatoare cu Rusia, patriotismul american oricum fiind redefinit constant in functie de interesele imperialiste ale papusarilor. Si uite asa in 2021 Trump e liderul rasistilor extremisti, al teroristilor „de casa” – asta a dorit stapanirea din prima secunda a „luptei impotriva terorismului” (jihadismul e condus de CIA, Mossad si Arabia Saudita), sa poata eticheta toata multimea ce se opune planurilor lor ca teroristi, ca publicul larg sa ingaduie extirparea lor din societate si alte crime „in numele binelui”.

   Mare grija sa nu ajungem la fel cu AUR. In acest moment nu putem fi culpati pentru nimic in ochii publicului, ca sustinatori AUR. Daca incep violentele, declaratii ce incita la ura impotriva ungurilor de exemplu, sa ciuliti urechile. BOR e pusa si ea la o alegere in care nu poate iesii confortabil, daca e cu AUR, o sa fie tarata prin noroi in orice scandal real sau fabricat legate de AUR. Daca nu-i sustin deloc, o sa fie vazuti rau de o buna parte din electoratul AUR, enoriasii lor. Crestinii ortodocsi (in viziunea papusarilor) trebuie, peste tot unde se poate, adusi in punctul la care sa fie urati de toti, vazuri ca inamici ai vietii si ai dragostei. Si nu o sa fie doar pentru refuzarea vaccinurilor. Trebuie mult mai mult venin ca publicul sa accepte alungarea noastra din societate sau sechestrarea noastra in lagare de reeducare etc.

 2. Vedem aici, „toata floarea cea marxista a intregului Apus”(neomarxisti-sadea, patrihoti, fii si nepoti de securisti si tortionari bolsevici, profitori si pupincuristi, progresisti, globalisti masoni, taiati imprejur, atei si anticrestini, ), care infiereaza cu manie proletara pe cei de la AUR, deoarece pe toti astia ii deranjeaza extrem de mult, Sfanta Cruce(care chiar ii arde) si nationalismul(care le provoaca crize biliare cumplite ) ! Bine le-a dat AUR, replica acestor Iude spurcate, spunandu-le ca in timp ce ei reprezinta vocea a 10% dintre romani, aceste dracovenii nu reprezinta altceva decat dusmanii(cancerul) romanilor!

  1. O sleahta de impostori – asa zisi intelectuali care nu au produs nimic folositor in viata lor – indraznesc sa conteste votul a 10% din electorat ! Lista rusinii. Sustinem AUR !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button