X

VIDEO Violențe în Olanda, mai ceva ca-n Rusia. O persoană pașnică este lovită puternic de un tun cu apă

olanda politie

Mai multe oraşe din Ţările de Jos au fost luni, pentru a doua noapte consecutivă, scena unor violenţe, după impunerea la sfârşitul săptămânii trecute a interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte pentru a lupta împotriva pandemiei, notează AFP.

Între forţele speciale de poliţie, care au făcut uz de tunuri cu apă, şi grupuri de protestatari s-au produs altercaţii în oraşul-port Rotterdam, precum şi în Geleen, mică localitate din sudul ţării în apropiere de Maastricht, au informat poliţia şi mai multe media.

„O confruntare era în curs între forţele de ordine şi tineri care aruncau cu artificii”, a scris într-un mesaj pe Twitter poliţia din Geleen. „O persoană a fost arestată”, potrivit sursei.

Primarul Rotterdamului, Ahmed Aboutaleb, a emis un decret autorizând poliţia să efectueze mai multe arestări. „Au avut loc arestări”, a indicat primăria din Rotterdam într-un mesaj pe Twitter. Participanţilor „li se cere cu insistenţă să părăsească locurile”, a adăugat sursa.

Mai devreme, premierul olandez, Mark Rutte, a condamnat „violenţa criminală” din cursul primelor proteste, care au avut loc duminică, estimând că sunt „cele mai grave violenţe din ultimii 40 de ani”.

Poliţia a arestat duminică 250 de persoane cu prilejul manifestaţiilor de la Amsterdam, Eindhoven şi din alte oraşe, au informat medii locale.

Un videoclip a creat controverse în Olanda, pe marginea protestelor împotriva stingerii care au avut loc duminică. În Eindhoven, o femeie a fost proiectată într-un perete de un tun de apă folosit de polițiști de la doar câțiva metri distanță. Potrivit presei olandeze, tânăra a fost rănită de jetul unui tun cu apă. Videoclipul transmis live pe Facebook o arată părăsind locația cu capul însângerat. Protestatara care o însoțește este furioasă și arată cu degetul spre poliție. Victima a declarat că a suferit o „fractură craniană și a avut nevoie de 15 copci”.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Cand pui pe Ahmad primar la Rotterdam se cheama ca iti meriti soarta.Asta e „libertatea” care ne asteapta.Se cheama ca ne-am facut-o cu mana noastra.Nu-i asa ,Timisoara,Sector 1,Romania?

    1. Salut Anonim. Ai impresia că votul tău contează?. Ai impresia că iese președinte sau primar acela care este votat de lume?. Dă-mi voie să-ți spun că votul tău sau al meu valorează cât o ceapă degerată. Jocurile sunt făcute cu ceva timp înainte ca tu sau eu să ieșim la vot. Chiar crezi că cei care organizează toată prostia asta numită alegeri sunt atât de prosti încât să se lase în voia voturilor și să aștepte să vadă ce votăm noi?. Evident că nu. Serios acum. Încă mai credem că votul nostru face diferența?. Dacă încă mai credem asta atunci citez din comentariul tău și spun. ‘ne merităm soarta’. Un mic exemplu. Când s-a votat demiterea lui Băsescu ce s-a întâmplat?. Ce-au făcut ei cu voturile românilor?. Eu cred că în perioada respectivă a scăzut vânzarea la hârtie igienică. Eu spun să ne trezim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker