X

Mesaj din Muntele Athos despre vaccinarea Covid: “Se militează împotriva libertății trupești și sufletești a persoanei”

Monahul Pavel Aghioritul, doctor în biologie moleculară și biomedicină, despre vaccinul anti-Covid19 | Sfântul Munte Athos

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Programul de vaccinare anti-Covid19 implică adoptarea de:

  • legislație pentru abolirea dreptului alegerii personale;
  • autoritarianism guvernamental;
  • presiune mass-media;
  • cheltuieli medicale uriașe.

Deși lumea științifică rămâne predominant tăcută, pandemia actuală nu justifică vaccinarea globală, deoarece:

  1. Rata mortalității din cauza Covid19 este scăzută (procentul de ~2,5% este oricum supraevaluat). Situația spitalicească din primăvara lui 2020 nu se mai poate repeta, pentru că au crescut experiența în tratarea bolii și dotarea medicală. De aceea, vaccinarea ar trebui să fie punctuală.
  2. Virusul afectează cu precădere persoane la vârsta a treia și a patra, ce au senescență imunitară (după vaccinare, răspunsul imunitar este scăzut). Pentru a-i ajuta pe bătrâni, este preferabilă descoperirea unei terapii antivirale.
  3. La pacienții cu forme grave, insuficiența respiratorie acută este produs[ de o furtună de citokine inflamatorii, care reduc răspunsul imun mediat de limfocitele T. Vaccinul poate exacerba acest mecanism imuno-patologic, înrăutățind condiția acestor pacienți (un efect similar a fost observat la vaccinul felin anti-FeCoV, care provoacă peritonită).
  4. Eradicarea bolii prin vaccinare globală nu se poate face decât printr-un vaccin absolut eficient și în lipsa altor gazde naturale ale virusului (adică omul să fie singura ființă care se poate infecta, așa cum este cazul poliomielitei). În cazul SARS-Cov-2, și dacă s-ar reuși eradicarea temporară la oameni prin vaccin, virusul poate reapărea prin reinfectarea de la lilieci sau alte gazde animale, într-o formă mutată, neafectată de imunitatea de turmă existentă.
  5. Coronavirusurile sunt virusuri ARN, care se mutează foarte rapid (deja au fost identificate două tipuri de SARS-Cov-2, S și L). Este dificil pentru un vaccin să acopere toate tulpinile posibile ale virusului; putem vorbi, în acest caz, mai degrabă, de campanii regulate de vaccinare globală (poate că acesta este și scopul? Pretextul unei tranziții universale la o biologie umană hibridă, în care oamenii să fie dependenți de tehnologii de platformă – inginerie genetica, interfațare digitală – prin actualizări periodice ale vaccinului? Se pune și întrebarea: industria farmaceutică slujește omului, sau omul îi slujește ei? Cui folosește graba implementării în masă a unui astfel de vaccin?).

99% dintre cei infectați cu SARS-Cov2 supraviețuiesc; atenția ar trebui îndreptată spre cei 1% care nu o fac (de ex. există deja rezultate promițătoare din utilizarea perechii hidroxiclorochină-azitromicină, precum și a unui anticorp monoclonal care adresează glicoproteina S a virusului).

Aceasta nu înseamnă că nu trebuie dezvoltat un vaccin sigur și eficient; doar că cel actual este produs forțat (într-un singur an în loc de șase), în condițiile în care lipsesc încă multe informații despre biologia coronavirusului. Este o abordare greșită, din perspectiva biologiei moleculare, să intervii asupra 100% din populație pentru o ipotetică protecție a 1% din ea.

Rareori un vaccin (și, în general, orice intervenție asupra corpului uman) este fără efecte secundare. Opțiunea de a nu te vaccina nu pune în pericol sănătatea publică atâta timp cât nu intervine asupra dreptului altei persoane de a primi vaccinul. Vaccinarea forțată transformă societatea dintr-o democrație într-o turmă de animale fără capacitate de decizie și de care te poți lipsi oricând.

Legislația vaccinării obligatorii și propaganda pro-vaccin nu au, așadar, un autentic temei științific, ci mai degrabă uriașe interese financiare, precum și agenda obscură a anumitor entități ce doresc să dețină controlul. Totul se bazează pe un climat de frică, creat și întreținut de mass-media.

Din punct de vedere duhovnicesc, se militează împotriva libertății trupești și sufletești a persoanei. Frica, dacă este orientată spre Dumnezeu, îi poate oferi omului îndrăzneală, curaj, luminare; fricile/fobiile induse în aceste zile, aduc omului și mai multă tulburare, neliniște și lașitate. Așa se explică și campaniile stăruitoare de desacralizare a Tainei Împărtășaniei, prin menționarea salivei, lingurițelor comune etc., anume pentru a înteți frica ce susține mitul vaccinului. Să nu uităm însă minunea vindecării orbului din naștere, când Domnul îi redă vederea cu un gest inacceptabil din punct de vedere igienic: a amestecat saliva Sa cu pământ și a uns cu această mixtură mucoasa conjunctivală a orbului – rezultat imposibil de reprodus științific! Astăzi, pe lângă farisei, pe Hristos l-ar fi acuzat și o ceată de specialiști infecționiști.

Mulțumim lui Radu Hagiu pentru rezumatul articolului din engleză postat AICI.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Chiar dacă în articolul de mai sus se spune că este necesar un vaccin sigur și eficient, trebuie să ținem cont de cine îl produce. Prin urmare, vă recomandăm să ascultați de Gheronda Gavriil, ucenic al Sf. Paisie Aghioritul: “Dacă vom primi acest vaccin, vom muri!” si de starețul Partenie din Sfântul Munte Athos: “Nu vă vaccinați. Este o înșelăciune”

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

25 comentarii

  1. Autoritatile maghiare:
    Da, noi maghiarii ne vom vaccina, dar nu cu vaccinurile “oficiale” (Pfizer-Biontech, Moderna sau AstraZeneca)….ci cu Sputnik!
    “Este în interesul naţional al Ungariei să îşi asigure vaccinuri sigure şi eficiente pentru a accelera procesul de vaccinare în mijlocul pandemiei”, a declarat Peter Szijjarto – ministrul de externe al Ungariei.

    https://www.agerpres.ro/social-ex/2021/01/22/coronavirus-ungaria-va-cumpara-o-cantitate-mare-de-vaccin-rusesc-sputnik-v–647567

    1. Aceeași înșelare. Cunosc limba rusă și văd pe site-urile ortodoxe rusești aceeași luptă anti-vaccin ca și la noi. Nu e nici o diferență.

      1. cine se ințeapâ cu aceste “vaccinuri” dracesti (indiferent ce se numesc pfizer, astra -zeneca, moderna, sputnik, etc) iși risca mantuirea si punct. e liberul arbitru al fiecaruia.

    2. De parca sputnik nu e aceeasi tehnologie, cu nanoparticule. Toate sunt la fel. Maghiarii sunt la fel de spalati pe creier impreuna cu guvernul totalitar maghiar.

  2. Nu sunt vaccinuri, ci modificatori genetici! Îți va spune Mântuitorul :”Vasilică, eu te-am creat așa, cu acest cod unic genetic. De ce M-ai corectat?! Nu mai poți sta în veșnicie împreună cu Mine….” Înfricoșător! Eu, pe cei care se vor modifica genetic, nu-i voi mai împărtăși! Oricum, cei care au fost la slujba la mine, nu au cum să se” vaccineze “, la cât de mult le-am vorbit. Dar, zic asa… Consider că un om care a făcut prima doza, fiind manipulat sau, din neștiință, dacă plânge cu lacrimi și se spovedește, nemaifacand rapelul, Dumnezeu ii mai poate ierta. Pe ceilalți…

    1. Doamne ajuta, parinte.

      Nu stiu cum mai il iarta. Omul transformanduse genetic in animal, mARN-ul avand proprietatiile stratului de cultura: rinichi de maimuta, uter de hamster si avortoni.
      Hristos a murit pt oameni nu pentru animale. Adica si daca vrea sa-l ierte , nu are pe cine , nesavarsidu-se taina pe animal lepadat fizic fiind.
      A stricat templul Duhului sfant.. Nu vorbim duhovniceste , care lepadare cu gura se mai spala cu amaraciunea si sange .
      “In cinste fiind omul nu a cunoscut, coboranduse dobitoacelor si s-a semanat lor.”
      Si in plus acest vaccina va anula vointa si pocainta, nu are cum sa-i para rau sau sa nu mai poata. Functia sa mecanismul pocaintei fiind anulat chimic. Aceasta proprietate a vaccinului a fost dezvoltata pe palier militar. Servind si soldatilor ca inhibitor de sentimente.

      Cum zic sfintii: vor purta masti de piatra, asta fiind expresia cugetului lor obedient fata de sistem.

      Sa fim foarte clari. Cine s-a vaccinat , si-a incheiat “socotelile” cu Dumnezeu. Nici nu va mai fi nevoie de rapel, insa insa il vor face fiind asa programati.

      Mantuire si sa luam aminte sa nu cadem.

      1. “avortoni” Avortonii nu sunt animale. Sunt bebelusi avortati. Oameni nenascuti. Nebotezati, dar oameni.
        De ce vaccinele mereu au ceva legat de avorturi? Cine a dat aceasta tehnica care face vaccinuri? Ar da Dumnezeu sau Sfintii Ingeri asa ceva?
        Macar ca oamenii sa astepte sa fie vaccinati fortat..dar nici vorba, e siteul blocat de cereri pentru vaccin.
        Pfizer si Moderna nu contin celule de bebelusi avortati, dar ca sa fie testate au fost testate pe celule de bebelusi avortati. De ce? Ce parte din noi e precum asemenea unui bebelus avortat ca sa justifice stiintific un astfel de test? Ce parte..?
        Astra Zeneca insa contine direct celule de bebelus avortat… si e cel mai viabil vaccin doar o doza si nu necesita gheata carbonica si alte alea..
        Despre Sputnik n-am gasit ce contine, rusii mereu ermetici, dar daca e in “tehnica clasica” de vaccin, contine si acela celule de BEBELUSI AVORTATI.
        Daca ai servi unui om friptura de bebelus probabil nu ar manca nici cel ce isi injecteaza sau doar justifica roadele unui pacat asemenea ca avortul… atunci de ce accepta o asemenea injectie?

      2. Pertinente explicații avizate! Va văd în tabăra celor care au curajul mărturisirii implicând mucenicia de care oamenii au nevoie pentru a fi salvați. As fi interesat de o discuție telefonică pe mai multe subiecte la Nr 0739846207 Mulțumesc! Pentru Alexandru TM

  3. Fariseii si slugile satanei de astazi, au inceput mai intai cu “Cantarea vaccinului”(un fel de Cantarea Romaniei la nivel global), au continuat apoi cu” Slavirea vaccinului”(pana si Bisericile au fost inhamate la slujirea acestuia, inclusiv BOR), iar acum au instaurat “Biserica vaccinului”, la care toti muritorii trebuie sa se inchine, altfel, in cel mai scurt scurt vor ajunge niste “paria” dpdv social! Mari vor fi aceia care, indiferent de consecinte, presiuni si suferinte, vor urma intotdeauna, singura Biserica Adevarata, cea a Domnului si Mantuitorului nostru, Iisus Hristos!

    1. ALEXANDRU T M,trebuie sa-i indemnam la cainta.Multi stiu ca e lepadare.Pe multi ii insala satana spunandu le ca una e teoria ,alta ar fi practica si ii insala tot cu taclale de acest gen.Pe altii ii infricoseaza satana cu nebunia ca sunt altfel decat restul lumii si ca vor avea o soarta nenorocita pt ca vor fi oriunde oropsiti de lume ca niste boschetari.Cert este ca pe altii ii mai inseala si cu asta:le insufla cateodata ca nu mai au rezistenta psihica si vor ceda,vor colapsa,uneori ii insala ca nu sunt ca restul lumii si ca vor face schizofrenie traind mereu in conflict cu lumea.Pe altii ii insala si le spune:a,voi sunteti izolati si nu ati mai mers de mult la vreo liturghie sa va spovediti,sa va impartasiti;pe altii ii insala spunandu le:a,pai tu ai luat cipul si te ai si impartasit cu nevrednicie ca te a dezlegat duhovnicul fara canon si acuma pretinzi ca nu vei lua vaccinul?Pai,ce,acum te trezesti ca ai sa fii tu altfel ca altii?O sa ti pun eu toti oamenii in cap ca sa te scoata nebun ca pana acuma luai toate cipurile iar acum,hai ca vaccinul nu l mai iei.
      Dar toate aceste PLASE,ca astea sunt gandurile,propriile tale plase,se distrug prin cainta,rugaciune si hotararea ca de acum sa duci o viata crestina normala,fireasca.Nu va temeti de nimic.Daca,sa zicem ca ai cazut,luand vaccinul,chiar si pecetea antihristica de ar fi,ridica te indata,nu te lenevi,adica nu te lasa prada melancoliei si depresiei si roaga te,schimba ti gandirea,pt ca asta te salveaza si daca ai primi pecetea,caieste te,renunta la erezie daca esti eretic ecumenist pt ca la eretici nu poate exista cainta,plangi pacatele,spovedeste te si,atentie,ca asta e invatatura corecta,numai daca esti vrednic si nu ai impedimente canonice dd la impartasanie te poti inzdraveni si te poti impartasi.Si sa ti mai fie clar:DUPA INVATATURA CRESTINA ORTODOXA,OMUL NU VA PUTEA FI MODIFICAT GENETIC NICIODATA,IMBOLNAVIT GENETIC DA,DAR MODIFICAT GENETIC NICIODATA.TOT REGNUL ANIMAL SI VEGETAL POT FI MODIFICATE,DAR OMUL NU POATE FI NICIODATA MODIFICAT GENETIC.CINE SUSTINE ACEASTA INVATATURA GRESITA E CAZUT IN EREZIE.CLAR.

      1. Repet,nu mai credeti erezia cum ca omul poate fi modificat genetic,orice ar fi si oricine v ar spune!De imbolnavire genetica poate fi vorba,dar de modificare niciodata pt ca altfel s ar rasturna intreaga Revelatie,ar cadea toata invatatura crestina ortodoxa despre Revelatia divina,despre om in general DAR MAI ALES INVATATURA DESPRE PERSOANA DIVINO-U M A N A A MANTUITORULUI.

        1. Deci atentie si mare discernamant si cunoastere temeinica a dogmelor ortodoxe!Pentru ca minciuna cu vaccinul si modificarea genetica umana tinteste invatatura crestina ortodoxa pentru a fi nivelata cu celelalte religii.Atentie mare.Pierderea sufletului se intampla de la aceasta erezie.

          1. Giani dragule,

            Iarta-ma, dar pe ce te bazezi matale cand spui ca nu se poate omul modifica genetic, Scripturistic si Dogmatic vorbind?

            Zici vine ca-i va insela necuratul dupa care dai cu oistea-n gard , cum ca si pecetea de ar lua ar mai fi pocainta? Oare esti tu mai tare ca scriptura si ca sfintii parinti? De spui ca se poate pocaii omul luand pecetea?

            Ia aminte ca sfintii apostoli nu aveau limbajul actual stintific sa zica “modificare genetica si foloseau cuvinte comune la lepadarea in trup cum ar fi. “De va strica cineva templu Duhului Sfant, si Dumnezeu il va strica pe acela.”

            Sau nu ai auzit ca cel ce curveste devine un trup cu curva,? Asta nu numai duhovniceste prin pacatul savarsit ci si prin schimbul de lichide ce se produce .

            De acea la impartasanie se zice ” si intra Doamne Iisuse Hristoase in toate cele din LAUNTRU A LE MELE si arde spinii pacatelor.”

            Se refera sa intre impartasanie si in celule prin procesul firesc metabolic curatind si hranind minunat Trupul si Sufletul. Hristos locuind la propriu fizic in tine.

            Frate arunci repede cu etichetele ereziei necunoscand bine invatura.

            Dupa lepadarea in trup pecetluire-vaccinare cu mARN nu mai este pocainta.

            Nu ca ar lua-o Dumnezeu si ca nu mai poate acel om sa o faca, devine nesimtitor, isi taie legatura cu duhul . Fizic o reteaza din trup. E greu de inteles?

            Mantuire.

          2. Omul a fost modificat genetic cu animale si inainte de potop rezultand himerele si multi alti monstri. Esti in totala necunostiinta omule.

        2. Cum sa nu poata fi modificat genetic? Are vreun scut energetic sau il protejeaza extraterestrii? Daca toate celelelalte plante si animale pot fi modificate genetic, omul de ce n-ar putea fi?

          Asa cum omul isi poate schimba sexul prin propria vointa asa poate sa accepte si modificari genetice. Nu exista vreo protectie paranormala speciala a omului ca sa nu poata fi modificat genetic. Sunt studii. Vezi articolul si link-urile la care face trimitere: https://www.activenews.ro/opinii/Motivele-simple-si-clare-pentru-care-nu-ma-voi-vaccina-164835

          Sunt cercetatori seriosi care au abordat problema modificarilor genetice, nu ciuri-buri de la noi care sunt doar la nivelul datului cu parerea dar care n-au facut in viata lor cercetare.

          Am intrat deja in era transumanismului dar ne mentinem intr-o stare de negare prin care refuzam sa intelegem realitatea.

  4. Giani, depravarea, trădarea aproapelui ș.a. păcate nu se pot compara cu păcatul acceptării pecetluirii. Pentru cei care acceptă pecetluirea, iar vaccinul poate fi o astfel de ocazie, este scris în Apocalipsă așa: “Și nu au odihnă nici ziua, nici noaptea cei ce se închină fiarei și primesc semnul ei pe frunte sau pe mâna lor cea dreaptă. IAR FUMUL CHINULUI LOR SE SUIE ÎN VECII VECILOR”. Este destul de clară sentința ca sa o mai comentezi în vreun fel. Pentru cei inconștienți mai spun Părinții că ar mai fi o scăpare prin multe lacrimi și sfâșierea inimii.
    Sfinții ne povățuiesc să nu primim vaccinul pentru a nu fi cumva pecetluiți. Cine nu ascultă sfatul lor este liber să facă cum dorește. Părerea mea ca tu(Giani) le dai speranțe unor din cei care vor să se vaccineze, dar de fapt îi smintești. Ai grijă ce zici, căci nu ești în concordanța cu Sfinții Părinți. Iar ceea ce încerci să exprimi cu :”Nu judeca, ca să nu fii judecat”, nu se aplică în aceste cazuri, căci nou nu facem judecata nimănui aici. Ai grijă să nu duci în pierzare pe cei care ascultă de sfatul tău, căci trebuie să dai socoteală de acele suflete care-ți urmează.
    Tu parcă aveai o găndire dreaptă; ori ai pățit ceva, ori nu ești tu. Ori odată cu numele ți-ai schimbat și gândirea. Ai mare grijă, căci nu stai bine în judecată intrând în contradicție cu Sfinții Părinți. Iartă-mă, dar nu am putut să nu răspund la o astfel de judecată, căci aș fi fost răspunzător de sufletele celor care vor cuteza să te asculte acum când greșești grav în interpretarea Scripturii. Îl rugăm pe “Duhul Căpitanului” să-și spună punctul de vedere vis-a-vis de judecata ta eronată. A tăcea în acest caz înseamnă a fi părtaș la pierderea multor suflete.
    Te rog, Giani, consultă un duhovnic bun, îngrădit de erezie. Și “Duhul Căpitanului” te poate ajuta dacă îi vei cere părerea. Alexandru TM a reacționat foarte bine la erorile pe care le-ai postat în aceste comentarii. Prin poziția ta, Giani, ești mai rău decât ecumeniștii, căci aceia poate unii dintre ei nu primesc vaccinul spre a se mântui, iar tu prin poziția pe care ai afișat-o îi încurajezi pe oameni către vaccinare afirmând că tot îi va mai iubi Dumnezeu și că mai au șanse la mântuire. A te vaccina acum înseamnă o cădere. Nu se știe dacă după această cădere mai ai tăria sau putetea de a te mai ridica spre a te mântui, dacă nu cumva această cădere te va trage către primirea peceții. Nu știm dacă acum este pecetea, dar dacă, să presupunem că te vei îmbolnăvi de la vaccin și-ți vor trebui medicsmente și tratament, atunci vei fi iarăși ls mâna medicilor care din noi îți vor da alt și alt vaccin până ți-l va aplica pe cel cu cip. Tu nu gândești în petspectivă?
    Dar, deajuns. Îmi pare rău să-ți repet, dar interpretarea ta îi afundă rău pe oameni în brațele iadului. Redefineste-te, te rog!

  5. ” Eu nu spun că nu vor mai fi Biserici, vor mai fi, dar Ortodoxia va fi așa: un episcop ortodox, un preot ortodox, un mirean ortodox. Așa va fi peste tot în lume”
    Este citat din articolul cu Părintele Nectarie de la Optina, articol luat tot de pe aici de pe ortodoxinfo.
    Deci, Giani, nu te obosi în interpretări care frizează absurdul, căci nu te poți îndreptăți atunci când zici pe dos față de Sfinții Părinți din Ortodoxie. Dar, repet, tu nu erai așa. Ai pățit ceva?
    Noi vorbim de cu totul altceva aici. Tu te-ai pus pe comentarii care nu aduc vreun aport cauzei vaccinării din aceste zile. Parcă ai fi copil mic. Revino-ți în bunele simțiri ortodoxe, te rog!

  6. Cine ti-a spus ca ingerii nu sunt creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu?!
    Iar in problema genetica sunt taine mari pe care stiinta mincinoasa a acestei lumi nu va ajunge niciodata sa le cunoasca. Cazurile de transplant arata clar transfer de insusiri personale de la donator la beneficiar, lasandu-i uimiti pe asa zisii oameni de stiinta, care nu-si pot explica acest fenomen, fiind cu totul depasiti. Cat despre speranta in pocainta dupa acceptarea pecetii, o amagire-ratacire.

  7. Pai, să lămurim lucrurile :Petru s-a lepădat de trei ori de Hristos, exterior, cu gura, dar și interior, prin frica, dar apoi, plângând cu amar, tot de trei ori a spus că Îl iubește pe Iisus. Altfel:te tatuezi, sau, îți pui bekciuge prin piele, tatuajul îl mai ștergi și acele belciuge(piercing), le poți scoate… Dar, când bagi ceva în interiorul trupului tău, și, acel ceva, nu-l mai poți scoate niciodată, ce pocăință mai poți face?!

  8. Datele sunt oficiale si se gasesc pe saitul CDC american (pentru cine nu stie, CDC este centrul de control si prevenire a bolilor din SUA). Materialul contine 339 de pagini si cuprinde 317 cazuri de decese si amenintare grava la adresa vietii in urma vaccinarii anticovid19, cu descrierea amanuntita la fiecare in parte, inclusiv varsta si compania producatoare a vaccinului. Trebuie tinut cont ca acestea sunt doar datele oficiale dar probabil ca sunt multe alte cazuri neraportate.

    CDC Reports Of Post Vaccine Deaths and Life Threatening:

    https://www.scribd.com/document/492366184/The-Vaccine-Adverse-Event-Reporting-System-VAERS-Results-Form-pdf

    https://1drv.ms/b/s!AjiTE1Wkt3YoijXg9rLZ6ZNCPKQp?e=QkqLWY

  9. iata ce spunea Rudolf Steiner in 1917(!) despre vaccinuri, referindu-se desigur mai ales la vremurile de acum:

    Rudolf Steiner on vaccines

    “It will be the main concern of these spirits of darkness to bring confusion into the rightful elements which are now spreading on earth, and need to spread in such a way that the spirits of light can continue to be active in them. They will seek to push these in the wrong direction. I have already spoken of one such wrong direction, which is about as paradoxical as is possible. I have pointed out that while human bodies will develop in such a way that certain spiritualities can find room in them, the materialistic bent, which will spread more and more under the guidance of the spirits of darkness, will work against this and combat it by physical means. I have told you that the spirits of darkness are going to inspire their human hosts, in whom they will be dwelling, to find a vaccine that will drive all inclination towards spirituality out of people’s souls when they are still very young, and this will happen in a roundabout way through the living body. Today, bodies are vaccinated against one thing and another; in future, children will be vaccinated with a substance which it will certainly be possible to produce, and this will make them immune, so that they do not develop foolish inclinations connected with spiritual life — ‘foolish’ here, of course, in the eyes of materialists.”
    “The whole trend goes in a direction where a way will finally be found to vaccinate bodies so that these bodies will not allow the inclination towards spiritual ideas to develop and all their lives people will believe only in the physical world they perceive with the senses.”
    “…people are now vaccinated against consumption, and in the same way they will be vaccinated against any inclination towards spirituality. This is merely to give you a particularly striking example of many things which will come in the near and more distant future in this field — the aim being to bring confusion into the impulses which want to stream down to earth after the victory of the spirits of light.”
    “The first step must be to throw people’s views into confusion, turning their concepts and ideas inside out. This is a serious thing and must be watched with care, for it is part of some highly important elements which will be the background to events now in preparation.”

    Rudolf Steiner (Dornach, 27 October 1917)

    “…It is pathological for people to even think in terms of spirit and soul. ‘Sound’ people will speak of nothing but the body. It will be considered a sign of illness for anyone to arrive at the idea of any such thing as a spirit or a soul. People who think like that will be considered to be sick and — you can be quite sure of it — a medicine will be found for this.”
    “The soul will be made non-existent with the aid of a drug. Taking a ‘sound point of view’, people will invent a vaccine to influence the organism as early as possible, preferably as soon as it is born, so that this human body never even gets the idea that there is a soul and a spirit.”
    “The two philosophies of life will be in complete opposition. One movement will need to reflect how concepts and ideas may be developed to meet the reality of soul and spirit. The others, the heirs of modern materialism, will look for the vaccine to make the body ‘healthy’, that is, makes its constitution such that this body no longer talks of such rubbish as soul and spirit, but takes a ‘sound’ view of the forces which live in engines and in chemistry and let planets and suns arise from nebulae in the cosmos. Materialistic physicians will be asked to drive the souls out of humanity.”

    Rudolf Steiner (Dornach, 7 October 1917)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button