X

Apare prima discriminare între vaccinați și nevaccinați: Persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze pot intra în România fără să mai fie obligate să se carantineze

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi o hotărâre care stipulează că persoanele care vin din străinătate în România și au făcut ambele doze de vaccin (inclusiv rapelul) nu mai sunt obligate să stea în carantină, potrivit unui comunicat al comitetului.

Excepția de la carantinare se aplică dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză.

Cum poate dovedi o persoană venită din străinătate că și-a făcut vaccinul?Cu ajutorul ”documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării”, potrivit hotărârii Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care nu explică însă dacă acest document ar trebui tradus în limba română sau într-o limbă de circulație internațională.

Această prevedere va înlesni circulația între România și alte state europene care au demarat campania de vaccinare și e de așteptat să aibă un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, afectat de dificultatea deplasării dintr-o țară în alta.

Hotărârea CNSU trebuie dublată de o hotărâre de guvern.

Cele mai importante prevederi din această hotărâre:
– Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;
– Instituirea posibilității ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică;
– Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 și Hotărârea numărul 3/2021, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.
– De asemenea, și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă), ș.a.m.d.
– Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.
– Aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, listă valabilă începând cu data 19.01.2021, ora 0:00.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

6 comentarii

  1. Se mai indoia cineva ca nu se va ajunge la cele mai abjecte discriminari si incalcari ale drepturilor omului? Aceasta restrictie si altele de acest tip nu fac parte dintre restrictiile mari, incompatibile cu viata, libertatea si demnitatea umana! Acelea vor fi: interzicerea drepturilor la munca, sanatate, educatie si credinta, precum si interzicerea libertatii de deplasare in propria ta tara si in propria ta localitate!

    1. Așa este ne-am pierdut drepturile noastre fundamentale cînd ne-au pus botniță asta înseamnă că nu mai avem dreptul la viață ,doar rugăciunea noastră proprie la Dumnezeu și Măicuța Domnului așa cum se roagă cei din peșteri și pustietăți,Doar Dumnezeu ne poate feri pt.rugaciunea noastră individuală zilnica acolo unde este crucea lui Iisus Hristos Diavolul nu va birui.

  2. După care pot muri din cauza vaccinului! Drept urmare mai au ocazia unei călătorii!
    Acesta este motivul discriminării: ceilalți riscă să trăiască și trebuie să fie descurajați!

  3. Dar s-a spus clar in mass media ca persoanele vaccinate se pot infecta cu corona si pot fi contagioase. Sa inteleg ca masurile acestea se iau pentru a ne descuraja pe noi, „anti-vaccinistii”, de a mai lupta impotriva sistemului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button