X

Minciunile Guvernului din broșura propagandistică despre vaccinul Covid

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 în România a emis o broșură publicitar-informativă, cu multe probleme pe această temă. Ca și întreg discursul public oficial, această broșură[1] conține informații incomplete, face o informare selectivă, omite riscurile, nu este onestă și se constituie ca instrument tendențios de influențare a deciziei, de a smulge fraudulos consimțământul populației, încălcând acte normative, etica și deontologia medicală și jurnalistică. Să luăm pe rând câteva aspecte.

Nu se spune în broșură că aceste vaccinuri sunt experimentale, incomplet testate. Studiile clinice pentru evaluarea vaccinurilor mARN create de Pfizer au fost aprobate să includă 43931 participanți, iar studiile sunt programate să continue până în 2023. Descrierea studiilor clinice este publică pe pagina oficială ClinicalTrials.gov[2] . Ele au primit autorizații de utilizare de urgență sau condiționată atât în SUA, cât și în Europa, pe baza rezultatelor preliminare obținute după doar câteva luni de la începerea studiilor.

Este foarte important de precizat că autorizația de utilizare de urgență sau condiționată nu înseamnă că vaccinurile au fost aprobate pentru utilizare pe scară largă; aprobarea definitivă a vaccinurilor se poate face numai la completarea studiilor, în 2023. Fără aprobare, vaccinurile sunt încă în studiu, deci experimentale.

Nu se spune în broșură că acest vaccin NU împiedică transmiterea de la om la om, nu a fost gândit sau cercetat pentru acest scop, după cum scrie in descrierea oficială[3] emisă de EMA (European Medicines Agency).

Rețineți! Acest vaccin NU are efect de oprire a epidemiei la nivelul societății, vizează DOAR protecția individuală, deci miza epidemiologică și de sănătate publică a lui este nulă. Nu va eradica virusul, nu va opri epidemia, nu va duce la întoarcerea la normal a societății.

Nu se spune în broșură că nu s-au efectuat studii de genotoxicitate (capacitatea de a cauza daune materialului genetic, de a genera mutații genetice), nici de carcinogenitate (capacitatea de a induce cancer), după cum se menționează în prospectul oficial (la pagina 9), deși acest vaccin introduce în corpul uman un fragment modificat de ARN străin, crescând riscul unor mutații[4] genotoxice sau carcinogene.

Nu se spune în broșură faptul că nu știm dacă aceste vaccinuri vor salva vieți. Testele clinice nu sunt făcute ca să calculeze reducerea numărului de internări, de decese și a cazurilor cu complicații care ajung în secțiile de ATI, parametri care ar interesa maximal.

Găsim în British Medical Journal o foarte bună analiză critică a designului studiilor clinice, în articolul Will Covid-19 vaccines save lives? Current trials aren’t designed to tell us[5], semnat de Peter Doshi, editor asociat BMJ. O altă critică a studiilor clinice privind siguranța și eficiența vaccinurilor Covid o găsim la Dr. William Haseltine, profesor de Sănătate publică la Harvard. Într-un articol din Forbes[6], Dr. Haseltine constată că designul studiilor este conceput după standarde minore, făcute tocmai pentru a fi trecute de noile vaccinuri.

Nu se spune în broșură faptul că acest vaccin utilizează în faza de testare celule obținute de la embrioni umani avortați. Acest fapt concret este menționat și în Raportul oficial[7] al Institutului European de Bioetică din noiembrie 2020. Sunt date și fapte concrete din surse publice, recunoscute și de firmele producătoare.

Nu se spune în broșură că au existat obiecții și semnale de alarmă emise de oameni de știință[8] de talie mondială privind riscurile acestui vaccin. Petiția[9] către EMAinițiată de Dr. Michael Yeadon[10] și Dr. Wolfgang Wodarg[11] cerea suspendarea imediată a studiilor pe oameni a vaccinului Pfizer. Riscurile menționate in această petiție sunt suficient de grave și de bine documentate pentru a fi puse în balanță cu presupusele beneficii ale vaccinului: riscul celor vaccinați de a dezvolta o formă mai gravăde Covid, amplificată de anticorpii existenți (ADE), riscul reacțiilor autoimune postvaccinale care ar putea duce la infertilitatea femeilor vaccinate[12] și alte riscuri.

Nu se spune în broșură faptul că firma colos Pfizer are o istorie plină de fraudeexperimente medicale finalizate cu morți și oameni schilodiți[13]. În 2001, firma Pfizer a fost găsită vinovată de cea mai mare fraudă din istoria asistenței medicale americane și a primit cea mai mare amendă penală impusă vreodată, 2.3 miliarde de dolari[14].

Nu se spune în broșură dacă producătorii își asumă răspunderea pentru viitoarele reacții adverse. Nu se spune nici faptul că aceste companii farmaceutice chiar au cerut explicit să fie exonerate de culpabilitate și de obligația despăgubirilor.

Broșura încalcă Normele pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamente de uz uman reglementate de  Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 194 din 23 februarie 2015. Acest Ordin[15] prevede la Articolul 52, pct. 8: „Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști în domeniul sănătății, organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, științifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective.”

Nu se spune în broșură că acest vaccin are o rată neobișnuit de mare de reacții adverse. După prima doză, din cele 112.807 persoane vaccinate, 6 au avut șocuri anafilactice și 3150 de persoane (2,79%) au raportat reacții adverse. Datele sunt raportate de CDC intr-un document oficial[16], disponibil pe site-ul guvernamental american.

Broșura se poate încadra la publicitate înșelătoare, sancționată prin același Ordin 194 al Ministerului Sănătății, cât și prin  Decizia CNA nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual. Broșura afirmă că vaccinarea este sigură, fără să numească nicio reacție adversă, deși in prospectul oficial[17] sunt menționate 13 tipuri de reacții adverse, de la febră la paralizie de nerv facial și șoc anafilactic. Dar, datorită testărilor insuficiente, acest vaccin este supus  monitorizării suplimentare pentru a identifica viitoarele reacții adverse, nemenționate in acest prospect ințițial și provizoriu.

Din toate aceste motive credem că se impune oprirea circulației acestei publicații înșelătoare. Se impune de asemenea limpezirea discursului public oficial prin menționarea și a aspectelor negative sau riscante legate de vaccinarea anti Covid-19. Altfel considerăm că discursul oficial vizează manipularea populației și nu informarea completă și imparțială (cu bune și rele), având alte interese decât cele ce țin de sănătatea publică, iar cei care răspândesc astfel de informații trunchiate și înșelătoare au partea lor de responsabilitate în asumarea consecințelor produse de reacțiile adverse postvaccinale la oamenii induși în eroare de acest tip de discurs.

Faptul că se uzează de reclamă și propagandă pentru a convinge populația să opteze pentru vaccinuri insuficient testate, punându-se presiune și asupra cultelor din România, ridică mari semne de întrebare și nenumărate suspiciuni. În cadrul interdicțiilor de factură teologică și liturgică din perioada stării de urgență, Biserica a suferit multe îngrădiri și umilințe, neavând dreptul să se pronunțe asupra oficierii Sfintelor Slujbe, în special a Sfintei Împărtășanii. Acum, Bisericii i se cere să se pronunțe într-o chestiune atât de controversată, cum este vaccinarea. Când au dat dovadă de onestitate autoritățile: atunci sau acum?

Această atitudine a autorităților demonstrează că miza este una exclusiv politică, iar faptul că membrii Sinodului B.O.R. sunt atât de insistent invitați să se pronunțe într-o problemă de importanță capitală denotă o criză de autoritate gravă, plasându-se orientarea și deciziile la discreția oricui din spațiul civil, medical și bisericesc, fără a se concentra toți factorii de răspundere cu interes comun spre o soluție viabilă și spre rezolvarea problemei.

În concluzie, cine își poate asuma riscurile unui experiment medical, cu implicații genetice? Unde este împreună sfătuirea, unde este consensul științific, bioetic, civic, teologic și bisericesc? Oare vom putea suporta toate consecințele unui astfel de experiment, atunci când vor apărea semnele evidente ale unei erori?

 FEDERAȚIA ORGANIZAȚIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA
CONSILIUL DIRECTOR

NOTE:


[1] https://media.realitatea.net/multimedia/other/202101/BROSURA-INFORMARE-VACCINAREA-IMPOTRIVA-COVID-19-IN-ROMANIA_5cac28d0ed.pdf

[2] https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04368728

[3]  https://www.ema.europa.eu/en/documents/overview/comirnaty-epar-medicine-overview_ro.pdf

[4]  https://phys.org/news/2020-01-rna-effect-dna.html

[5] https://www.bmj.com/content/371/bmj.m4037

[6] https://www.forbes.com/sites/williamhaseltine/2020/09/23/covid-19-vaccine-protocols-reveal-that-trials-are-designed-to-succeed/?sh=31435bb45247

[7] https://www.ieb-eib.org/fr/actualite/recherche-biomedicale/recherche-medicale/vaccins-contre-le-coronavirus-et-utilisation-de-cellules-de-ftus-avortes-etat-des-lieux-1922.html

[8] https://2020news.de/en/dr-wodarg-and-dr-yeadon-request-a-stop-of-all-corona-vaccination-studies-and-call-for-co-signing-the-petition/

[9] http://www.stoppfizer.org/

[10] Dr. Michael Yeadon este cercetător licenţiat în biochimie și toxicologie, doctor în farmacologie, fost șef al diviziei de cercetare la Pfizer timp de 17 ani, cunoscător al cercetării şi dezvoltării pentru noile medicamente.

[11] Dr. Wolfgang Wodarg este doctor in epidemiologie, fost președinte al Comitetului pentru sănătate al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și director al Departamentului de sănătate publică in administrația germană.

[12] https://virological.org/t/response-to-ncov2019-against-backdrop-of-endogenous-retroviruses/396

[13] https://www.france24.com/en/20090403-pfizer-pay-out-75-million-compensation-over-1996-drug-trial-deaths-nigeria

[14] https://www.nytimes.com/2009/09/03/business/03health.html

[15] Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 194 din 23 februarie 2015 privind aprobarea Normelor pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamentele de uz uman, publicat în Monitorul Oficial Nr 168 din 11 martie 2015 – disponibil aici: https://www.anm.ro/_/ORDINE/ OMS_194_2015.pdf

[16] https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf

[17] https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

17 comentarii

 1. Ar trebui dat în judecata guvernul. Cu cat avem o reacție mai rapida, cu atât mai bine ne vom poziționa în aceasta lupta. Dar ar trebui sa fie mai multe asociații și organizații în acest demers. Pe cont propriu puține șanse sunt. Doamne ajuta.

  1. ,,Dar iata, și în Biserica sunt necazuri, și în Biserica sunt neoranduieli, și în ea imprejurarile se alcătuiesc asa încât noi suntem gata sa punem la îndoială adevărurile propovăduire de Biserica și sa ne indoim chiar și de Dumnezeu Insusi. Dar tocmai în asemenea momente grele noi trebuie sa știm bine ca Dumnezeu este iubire, este însuși binele și toate sunt trimise de El înspre folosul nostru. Dar mijlocul prin care Domnul face acest lucru, este cu neputința sa îl cercetam, și tot cu neputința este sa ne întristam, cu neputința este sa cârtim când nu putem sa înțelegem ce se intampla. Tocmai în asemenea împrejurări își arata omul nevoința credinței și primește cununa mântuirii.
   Sa ținem minte, deci, ca încercările sunt trimise pentru folosul nostru și ca mai presus de puteri, Domnul nimănui nu îi îngăduie sa fie ispitit”. (pp 42-43)
   ,,Acum sunt vremuri diferite, numai necazurile, bolile și nenorocirile mijlocește pentru mântuirea noastra. Iar lucrarea monahiceasca (și a mireanului, – după cum cum spune Sf. Ioan Gura de Aur, deosebirea dintre monah și mirean este una singura. Primul are votul cantității, celalalt are porunca nașterii de prunci. Dar, și unul și celalalt este chemat sa împlinească toate celelalte porunci ale Bisericii n.n.) va fi izbutita numai în cazul în care noi ne vom însuși faptul ca trebuie sa dorim necazurile cu toată ființa noastră launtrica, nu sa le cautam, ci sa le dorim, ca pe un dar al lui Dumnezeu: plin de învățăminte, povățuitor și, în cele din urma, mantuitor.
   Cuvintele Mantuitorului doar nu numai la El se refera, ca trebuie …. sa patimeasta…. și sa fie ucis (Mt.16/21). Îndată ce vom ajunge la masura ,,dorului după necazuri”, vom înțelege ca începe adevărată viata duhovniceasca, nu joaca cu ea.
   Viata este darul lui Dumnezeu, imprejurarile triste ne sunt trimise din voia lui Dumnezeu, prin necazuri Domnul formează sufletul pentru veșnicie, iar noi prin tristețe și prin deznadejde, și prin putina credinta în Pronia lui Dumnezeu ne prescurtam și viața pământească, zdrucinandu-ne prin întristari fata rost sanatatea, și Împaratia Cereasca o închidem înaintea noastra.
   Trebuie, în cele din urma, sa Îi făgăduim Domnului cu fermitate ca, prin mijloacele pe care ni le propune Biserica, Sf. Parinti și nevoitori ai bunei credinte, ne vom curați inima noastră: ca fără cârtire vom primi orice necazuri și strâmtorari, ca pe un mijloc tămăduitor, trimis de Pronia lui Dumnezeu, căci toți suntem grav bolnavi duhovniceste! (…)
   Cine dintre noi primește necazurile cu bucurie ca pe un leac curățitor de la Insusi Domnul, iar în asupritorul lui îl vede pe prietenul și tămăduitorul sau ceresc?
   Printre altele, starea inimii și a sufletului cu care induram suferințele, este piatra de încercare a creșterii noastre duhovnicești. Bărbăția fata de ele, a fi gata pentru ele: iată semnele ,,sufletului drept”. Sufletele barbatoase din instinct cauta sa se jertfească prin suferințe și se intâresc duhovniceste în ispite.” (SA FII CU DUMNEZEU! Este lucrul cel mai important, Arhimandrit Ioan Krestiankin, pp.36-38).
   Doamne ajuta.

 2. @Ortodoxinfo.ro, de când ii lași pe șerpii vicleni @LMS și @O Cruce, sa ma facă schismatic?! Dacă lupt atâta să mă îngrădesc de erezie, devin schismatic?! Alege cu cine defilezi, dar vezi ca prin aceștia diavolul își varsă veninul lui pe acest site…

   1. Sunteți eretici și ereticii sunt dați anathemei …prin SFANTA BISERICA ORTODOXĂ CEA BIRUITOARE din Ceruri , da .
    Cum bine spunea și Părintele Ilie Cleopa ,, cu dracii fara coarne nu trebuie sa stai la discuție ,,
    Nimeni nu susține vaccinarea decât slugile procletului antihrist din Biserica ORTODOXĂ și astfel va cădea mucilagiul și putregaiul adunat.
    Însă cu ereticii cazuti înainte prin ieșirea DIN BISERICĂ care sunt precum o sectă nu vreau sa am nicio treabă fie și din familie că tot eretici sunt.

 3. Gratuită, voluntară, MOARTE sigură! De parcă nu am fi toți muritori!
  Să NU ne vaccinăm! Toți vom muri la un moment dat! Contează cum!

 4. FEDERAȚIA ORGANIZAȚIILOR ORTODOXE PRO VITA DIN ROMÂNIA

  CONSILIUL DIRECTOR

  Se alătură demersului următoarele organizații:

  Medici pentru Consimțământul Informat

  Platforma Civică „Împreună”

  Alianța Părinților din România

 5. Nu se spune nici despre implicațiile vaccinului pe plan religios și social. Acest videoclip aduce multe clarificări.
  https://youtu.be/Lxk1DiiVIeA
  Care vor fi beneficiile Guvernului din moment ce se dau atâția bani celor care susțin vaccinarea? Oare va rămâne în pierdere? In acest videoclip ni se explică de ce nu va rămâne în pierdere. Pentru că se dorește reînființarea orânduirii sclavagiste în cel mai adevărat sens al cuvântului. Un om controlat 24 de ore pe zi nu este liber. Iar comerțul cu sclavi va putea deveni o realitate cruntă. Nu toți cei care susțin acum vaccinarea vor fi stăpâni de sclavi! Uneltele se aruncă după întrebuințare! La coșul istoriei!
  Pentru a putea fi urmăriți, trebuie să existe o identitate digitală. Deja Iohannis nu se mai sfiește sa recunoască existența acestui scop. Această identitate digitală presupune să avem un cod de bare mai mult sau mai puțin vizibil pe mâna dreaptă sau pe frunte. Enzima luminoasă Luciferaza alături de hydrogelul din vaccin ,,rezolvă” această problemă!
  Un om manipulat permanent prin nanoroboti nu mai poate păstra o legătură cu Dumnezeu chiar dacă ar vrea. Ai deschis ușa lupului prin vaccin, nu te mira ce urmează după ce ești conectat la 5G și funcționezi ca un telefon. Proprietarul tău este cel care decide dacă mori sau trăiești, cui sa te închini, ce comportament să ai. Iată de ce în Apocalipsă, cap. 13 ni se spune să evităm semnul 666. Ni se dau și niște indicii:nu vom putea vinde sau cumpăra fără acest semn. Nu ni se spune că scopul adevărat al vaccinului este obținerea identității digitale. Nu. Ni se spune că autoritățile nu mai pot de grijă pentru sănătatea noastră și trebuie musai să ne vaccinam pentru a opri pandemia!
  Recitiți cartea ,, Apocalipsa 13″ de Mircea Vlad.

 6. Viu este Mântuitorul lumii, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul Veșnic Iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om din Sfânta Fecioară Maria, prin puterea Sfântului Duh și a Tatălui Ceresc Cel Prea Înalt! Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
  ….
  DAI LANU! (DE AJUNS NOUĂ!) ȘI DAI LI! (DE AJUNS MIE!) Ne amintim de aceste cuvinte de mulțumire adresate către Dumnezeu, pe care le-am învățat de la fratele Nicolae Steinhardt.

  Deci, acum, am putea spune astfel: De n-am fi aflat nimic altceva despre vaccinurile acestea decât faptul că au utilizat celule de la embrioni umani avortați, și de ajuns este nouă să Îi mulțumim lui Dumnezeu că a desprins solzii de pe ochii noștri și ne-a făcut să cunoaștem Adevărul și să respingem canibalismul, pentru promovarea căruia unii câștigă mulți bani murdari!
  DAI LANU! DAI LI!

  DE CE NU AMINTEȘTE PF DANIEL, DE CE NU AMINTESC NICI ALȚI IERARHI, DE RĂUTATEA ACESTOR VACCINURI LA FABRICAREA CĂRORA S-AU FOLOSIT CELULE DIN FETUȘI UMANI AVORTAȚI???!!! DACĂ NU VOR SĂ AMINTEASCĂ, ÎNSEAMNĂ CĂ EI MINT PRIN OMISIUNE!!!
  Răutatea diabolică a acestor vaccinuri și a oamenilor care le-au făcut folosind celule de fetuși avortați, precum și răutatea sau prostia celor care le promovează, trebuie amintită iarăși și iarăși, ca să ne dăm seama că avem de a face, de fapt, cu niște canibali: ucide-l pe altul și mănâncă-l ca să trăiești tu!!! Este de necrezut că Biserica Ortodoxă Română prin Patriarhie face propaganda canibalismului!!! La Facultatea de Teologie există materia Teologie Morală, există Bioetică. Unde sunt profesorii care să ne spună că este păcat strigător la Cer să ucizi???!!! De fapt, nu este necesar să fii profesor de Teologie Morală și de Bioetică pentru a avea bunul simț, frica de Dumnezeu, conștiința morală, care să ne spună că cei care au făcut aceste vaccinuri, cei care le vând și cei care le promovează în cunoștință de cauză sunt canibali și, prin urmare, nu vrem să avem de a face cu ei. … Dar știm că Sfinții Apostoli și alți misionari au predicat Sfânta Evanghelie și canibalilor, de-a lungul secolelor. Este timpul să începem evanghelizarea canibalilor secolului al XXI-lea!!! … Faptul că în vaccinul Pfizer s-au folosit celule de fetuși avortați este adevărat, nu este teoria conspirației!!! Știm că preotul profesor universitar dr. Vasile Mihoc a trimis o scrisoare deschisă Guvernului, Sfântului Sinod etc, în care a prezentat argumente împotriva folosirii vaccinurilor care au folosit celule de fetuși avortați. …. Despre alte aspecte, reacții adverse, decese după vaccinare etc, nici nu are rost să mai vorbim aici. https://europanews.ro/celulele-de-fetusi-avortati-si-vaccinurile-covid-teorie-a-conspiratiei-sau-adevar/?fbclid=IwAR18SY0jzd4GA1SaT_sUVMCJPHI-r6LCZyMbk-IQGbmlTWrWmtr-X7hsIZ0#new_tab

  1. ,,Lipiti-va de Sfânta Biserica Ortodoxa și Domnul nu vă va lăsa. Nu se poate sa va pierdeți capul și puterea de apreciere din punct de vedere moral a tot ceea ce se intampla. Iar criteriile de verificare în toate și intotdeauna sunt lumina învățăturii lui Hristos, data în Sfânta Evanghelie și constiinta noastră. Ele nu pot fi înșelate.
   Fiecare om își alege drumul sau și niciun om pe drumul vieții sale nu este scutit de căderi și de greșeli. Și multe îngăduie Domnul sa induram și de la noi înșine și de la ceilalți pentru dobândirea virtuții celei asemenea cu Dumnezeu: a smereniei.
   Iar dacă nu mai putem răbda neputințele celorlalți, sa ne lipim de Hristos și sa ne lăsăm și pe noi înșine și pe cel ispititor în voia lui Dumnezeu, rugandu-ne și pentru el și pentru noi insine. Și aceasta va fi calea evanghelica a nerăutății. Iar Domnul va vedea inima ta și nu îți va socoti păcat, nu te va socoti părtaș cu nelegiuiți, chiar dacă buzele tale vor tacea.
   (SA FII CU DUMNEZEU! Este lucrul cel mai important, Arhimandrit Ioan Krestiankin, pp.87,88).
   Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.