X

ss Daniel distribuie în toată patriarhia broșura propagandistică „Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”

Patriarhul Daniel a trimis o circulară către toată suflarea ortodoxă din România, dimpreună cu o broșură informativă intitulată „Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, venită prin Secretariatul de Stat pentru Culte de la colonelul Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. În circulară se face apel ca materialul informativ să fie distribuit la tot „personalul clerical și neclerical… pentru a putea decide în cunoștiință de cauză dacă doresc să se vaccineze.”

Vă oferim mai jos documentul oficial emis de Patriarhia Română, cât și transcrierea sa.

PATRIARHIA ROMÂNĂ
CANCELARIA SFÂNTULUI SINOD

Antet. Nr. 33/ 8 ianuarie 2021

Înaltpreasfinţia Voastră,

Cu dragoste în Hristos, Vă comunicăm faptul că, luni 14 decembrie 2020, Secretariatul de Stat pentru Culte a organizat o întâlnire, în format videoconferinţă, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice cu atribuţii în combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reprezentanţii cultelor religioase recunoscute în România.

Între altele, în cadrul întâlnirii amintite, s-a hotărât ca, pentru o bună informare privind Campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, domnul colonel dr.VALERIU GHEORGHIŢĂ, PRESEDINTELE Consiliului naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, să pună la dispoziţia cultelor un material informativ.

În data de 4 ianuaie 2021, Secretariatul de Stat pentru Culte a transmis la Cancelaria Sfântului Sinod materialul informativ intitulat Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită, Voluntară, Sigură, o broşură format din 18 pagini, care clarifică din punct de vedere medical mai multe aspecte cu privire la subiectul vaccinării cetăţenilor împotriva virusului SARS-CoV-2.

Întrucât, potrivit Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, în etapa a doua de vaccinare este inclus şi personalul clerical care desfăşoară activităţi cu risc crescut de expunere la infecţia cu SARS-CoV, Vă transmitem, Înaltpreasfinţia Voastră, broşura informativă Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită, Voluntară, Sigură, împreună cu solicitarea de a transmite acest material informativ către personalul clerical şi neclerical din eparhie (ierarhi, preoţi, diaconi, cântăreţi bisericeşti, vânzători/gestionari, asistenţi sociali etc., de la centrul eparhial, parohii şi mănăstiri), asfel încât aceştia să aibă acces în cel mai scurt timp la informaţiile şi clarificările oferite de specialişti pentru a putea decide în cunoştinţă de cauză dacă doresc să se vaccineze.

Cu binecuvântare şi dragoste în Hristos
DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe

                     Pr. Ionuţ-Gabriel Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal

 

Patriarhul Daniel se spală astfel pe mâini privind responsabilitatea pentru reacțiile adverse majore în urma vaccinării Covid și o plasează în cârca celor care oricum au tot interesul să ne vaccineze cu orice preț. Nici măcar impedimentul de ordin duhovnicesc, că vaccinul conține celule de fetus avortat, nu a împiedicat  BOR să se delimiteze de orice propagandă a vaccinării Covid.

ss Daniel lasă credincioșii din BOR pe mâna „specialiștilor” cercelați, arafați și rafilați, adică tocmai pionii mafiei BigPharma în România.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
plandemia covid-19Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

33 comentarii

 1. Sfântul Paisie Aghioritul spune,în cartea „Vremurile din urmă”, că:
  „Acum iarăși a apărut o boală, pentru care au găsit vaccin care va fi obligatoriu, dar ca să-l facă cineva va trebui să se lase pecetluit”.Mare atenție!Diavolul este viclean și umblă să înșele.REFUZAȚI VACCINUL ANTIHRISTIC.

 2. Lupul paza la stana ..daca nu ați înțeles pina acuma .
  ,, Veți fi vânduți de pastorii voștri ,, Părintele IUSTIN PARVU.
  Pentru mine acesta care promovează din fata Sfântului Altar pe Phizer adică o parte mare din big pharma având ,,Fly ere ,,în mână pentru că așa se numesc acestea în limbajul big pharma nu este decât un impostor îmbrăcat în straie arhierești .
  Asta nu este ,, patriarh ,, ci este însăși Ana și Caiafa la un loc care au vândut pe HRISTOS si l au dat spre răstignire pe însăși HRISTOS DUMNEZEU pe Cruce.
  Acest tâlhar care mai întâi a dezbrăcat pe HRISTOS IN BISERICA prin erezia ereziilor numita ecumenism pe talpa iadului va ajunge împreună cu tătucul la care s a închinat , adică tatăl minciunii sau procletul antihrist.

  Așa BISERICA LUI HRISTOS VA LUA DRUMUL CATACOMBELOR pentru că însăși ,, mai marii,, au prigonit o si o prigonesc pe fața.
  Ești dat anathemei tâlharule de Ciubotea Daniel prin însăși SFINTII PARINTI atunci când ai vândut ORTODOXIA și BISERICA ORTODOXĂ ROMANA in Creta 2016.
  Nu degeaba ne a arătat DUMNEZEU cum scormoneai cu mâinile la pamintul de sub Sfântul Altar in BISERICA DE MIR unde merg pentru că asta ești o coada de topor și un vrăjmaș al BISERICII LUI HRISTOS.
  Cumva s au împărțit cei 30 de arginti pe hoitul ROMANIEI între voi și PHIZER ?
  Nu i nimic va lăsăm în judecată lui DUMNEZEU care știe mai bine ce este pentru voi care ați ajuns să faceți din SFANTA BISERICA case de negustorie.
  ,,,Cozile de topor cu arhierei cu tot la iad vor merge ,, Părintele Arsenie Boca.

  1. Nu are cum sa minta; transmite LA CERERE opinia oficiala cu privire la ce e….
   Nici „FA”, nici „NU FA!”.
   … intre ciocan si nicovala…
   Citeste si fa ce crezi – iti zice ca sint „clarificari” medicale primite de la „altii”…, nu se refera la vreo indrumare duhovniceasca.

 3. si unde e brosura sa o vedem, ce scrie in ea?

  sa vedem cat e de sigura si ce dovezi aduce ca e sigura, poate ar trebuie invinuti penal cei care au scris-o ca fac reclama inselatoare si ca nu pot demonstra nimic, …
  ce sa mai vorbim de siguranta, daca ei nu pot demonstra nimic pentru o perioada mai lunga decat aia de testare.

  1. https://www.news-medical.net/news/20200715/Nanotechnology-plays-major-role-in-COVID-19-vaccine-development.aspx
   https://coronavirus.medium.com/detailing-pfizers-covid-19-vaccine-ingredients-e9cf0519dede
   Si mai exista multe doar trebuie sa caut si le atasez, problema e ca toate vaccinele contin
   nanotehnologie, care nu mai paraseste corpul, exista studii care arata toxicitatea nano particulelor, nu mai vb de messenger Rna care e un produs sintetic,
   situl moderna iti spune clar ca e un software; du-te si citeste si publicatiile de pe site
   https://www.modernatx.com/mrna-technology/mrna-platform-enabling-drug-discovery-development

 4. Fraților, trebuie cu adevărat sa credeți că trăim vremurile cele din urmă! M-a sunat viceprimarul de comuna sa ma cheme la” o cafea”cu preoții din comuna… Normal ca nu m-am dus… „Nu trebuie primit nimic din ce va oferă sistemul”, spune o profeție. Este și fiul meu duhovnicesc… Am intuit ca ma cheamă, împreună cu ceilalți preoți din comuna, ca să fac propaganda vaccinării, cu toate ca a asistat la multe predici ale mele, în care am vorbit împotriva vaccinului. Nici nu îl mai primesc la spovedit..

  1. Doamne ajută! Vă urmăresc de foarte multă vreme și aș dori să vorbesc in particular cu Sfinția Voastră! E ceva important și personal, daca (bineințeles ) aveti incredere Mulțumesc mult ! PREZENT!

 5. Patriarhul nu rercomanda explicit vaccinarea: pune doar la dispozitia credinciosilor o brosura de informare ! DESIGUR PARTEA PROASTA, ESTE CA bISERICA DEVINE UN COLPORTOR AL PROPAGANDEI VACCINISTE !
  PROBABIL CA AU FOST PRESIUNI FOARTE MARI !
  Ramane in sarcina preotilor sa-i avertizeze pe oameni asupra riscurilor !

 6. >>ss Daniel lasă credincioșii din BOR pe mâna „specialiștilor” cercelați, arafați și rafilați, adică tocmai
  >>pionii mafiei BigPharma în România.

  Pe vremea comunistilor preotii spuneau obligatoriu ectenia:
  „Pe conducatorii Republicii Socialiste Romania sa-i omeneasca Domnul Dumnezeu in Imparatia Sa…”
  MULTI CREDINCIOSI, SPRE PAGUBA LOR S-AU SMINTIT.
  Am ajuns la acele vremuri, cand STATUL LAIC IMPUNE SMINTEALA. Ramane valabila prima declaratie a Patriarhiei, care spune clar ca Biserica nu poate face recomandari in domenii in care nu are competente !

 7. Interesant de vazut cine semneaza – adica isi asuma raspunderea explicit, prin acea semnatura – afirmatia aia din brosura ca vaccinul e ”sigur”? Sa-i trimitem toti cate o cerere in care sa-si asume personal raspunderea civila si penala, materiala si morala, in caz de efecte adverse, iar daca nu vrea, sa-l dam in judecata pentru publicitate mincinoasa, caz penal. Guvernul e obligat sa asigure informarea tuturor cetatenilor privind acest vaccin si foarte bine ca a inceput sa-si faca treaba de informare, n-a trimis brosura aia doar la Patriarhie, ci si prin alte parti, de unde a primit raspunsuri cam in genul Patriarhiei, adica sa vedem, sa analizam… Daca noi ne vaccinam sau nu, e alegerea personala dupa ce ne informam si-l punem pe medicul de familie sa ni-l recomande IN SCRIS SI SEMNAT ca-si asuma raspunderea dupa ce ne consulta si ne trimite sa ne facem analize – musai gratuite, ca de-aia e campanie de vaccinare – ca sa stim daca avem contraindicatii… Ehei, cale lunga, drum de fier…

  1. De ce oare nu înțelegeti nici medic de familie , nici medic militar , nici ,,papa pius ,,de la Roma nu și asumă nicio răspundere pentru deces ul pacientului sau pentru efectele adverse grave vor spune faptul că ,, materialul genetic a fost de vina ,,Legislație din Romania dă din umeri pe motiv că este ,,pandemie ,, de fapt plandemie și avem ca atare situația similară precum in timpul lagărelor din nazism și cele din gulag ul bolsevic .
   Sa fim atenți că au multa înverșunare diabolica , cum bine spune cineva …vor ajunge precum demonizații cei care își administrează hydrogel numit luciferaza …din modificatorul genetic numit ,, vaccin ,, anti covrid
   Sa ne ferească DUMNEZEU de tot ce este potrivnic CRUCII LUI HRISTOS însă Starețul Zosima din Mtii Raraului a prezis toate acestea ,, mă rog la DUMNEZEU fiul meu sa nu te prindă în orașe , că va fi mare vărsare de sânge …dar ce va fi părinte război , cutremur , potop …mă rog la DUMNEZEU sa nu te prindă în orașe unii vor huli cumplit și se va casca pamintul care îi va înghiți de vii , alții vor începe a urla ca lupii alergând spre pădure , alții vor inebuni de groaza … apoi Starețul a tăcut ,,
   Despre Starețul Zosima știm că avea putere de a se face nevăzut in timp ce vorbeai cu el și apărea în alt loc din Rarău iar sfârșitul său și l a cunoscut dinainte când a și spus unde sa fie îngropat trupul său apoi a poruncit că nimeni să nu știe de acel loc .

 8. Sa va fie clar tuturor, un lucru: acela ca, toti ierarhii care vor pune mana pe „cei 30 de arginti” de la globalistii masoni si antihristi, vor plati apoi cu varf si indesat la Infricosatoarea Judecata a Lui Hristos!

 9. Pâinea sau Crucea?
  Observând cum tuturor cultelor li se cere să îndemne lumea să se ,,vaccineze”, consider că e normal să ne punem trei întrebări:
  1. Ce sunt aceste vaccinuri?
  Iată ce aflăm dintr-un rezumat al unui videoclip în care ni se prezintă rolul pandemiei:
  ,,Rezumativ, clipul vorbeste despre transhumanism, adica despre trecerea de la omul actual (homo sapiens, omul 1.0), la omul “îmbunătățit” genetic sau prin bio-tehnologie, la omul re-editat (homo deus, omul 2.0). In clip se vorbeste despre vaccinul celor de la Moderna, o companie de biotehnologie care lucreaza la primul sau vaccin, bazat pe ARN modificat genetic, odata cu care in corpul omului nou-normal se vor introduce o enzima cu nume ciudat – luciferaza, cu rol de marker identitar, si niste nanoroboti – hydrogel, cu rol de conexiune permanenta la centrul de control si supraveghere operat de proprietar. In clip se vorbeste, de asemenea, de implicarea armatei americane in proiect (prin DARPA) si de obligativitatea vaccinarii sub pretextul neutralizarii covid-19.” (https://danielvla.wordpress.com/2020/08/28/video-compania-moderna-si-vaccinul-ei-impotriva-covid-19-ce-contine-arn-modificat-o-enzima-numita-luciferaza-si-posibil-nanoboti-ce-vor-pune-in-practica-transhumanismul-si-even/)
  2. Se acordă cu adevărat importanță sănătății noastre sau se urmărește un alt scop?
  Fiecare creștin este dator să se informeze, dar se pune problema selectării informațiilor și a evitării manipulării mediatice. Conform afirmațiilor unor cercetători, serul din vaccinul care se dorește a ajunge la toți locuitorii Planetei conține hydrogel care este, de fapt, un cip care se solidifică după injectare și care poate fi dirijat oriunde în corp.
  .https://www.youtube.com/watch?v=0uRwxMVf5wo&feature=emb_title (Manipularea și controlul omului prin inginerie genetică și nano-tehnologie – partea 1 din 2)
  Ținta este, bineînțeles, creierul! Pierzându-și independența gândirii, după conectarea sa la tehnologia 5G, omul cipuit prin vaccinare cu nanoboți, nu mai poate aspira spre mântuire, așa cum ne avertizează cuvintele Apocalipsei.
  9. ,,Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
  11. Şi fumul chinului lor se siue în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
  12. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.” (Apocalipsa 14)
  Așadar, pe lângă despărțirea de Dumnezeu, așa cum reiese din acest citat, cei vaccinați pot avea multe surprize neplăcute după conectarea lor la 5G în vederea controlului total!
  3. Doresc aceste culte mântuirea oamenilor sau îi tradează?
  Încă din secolul al XiX-lea asistăm la o luptă din ce în ce mai fățișă împtriva lui Hristos prin promovarea păcatului și a iluziei că omul este absolut independent și că se poate descurca singur, fără Dumnezeu! Sfinții Părinți ne spun că, dacă omul alungă prin păcate ori prin ateism Duhul Sfânt, el nu rămâne absolut independent, ci în inima lui se cuibăresc duhurile rele care-l indeamnă să lucreze împotriva poruncilor evanghelice (iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui). În secolul al XX-lea, în unele părîi ale lumii s-a creat comunismul ca să-L nege pe Dumnezeu. Atunci am fost sărăciți spiritual prin întemnițarea și uciderea a mii de oameni cu viață sfântă. Aceștia și-au sfințit sufletele marturisindu-L pe Hristos și devenind mucenici. În alte părți ale lumii, s-a luptat împotriva lui Dumnezeu prin promovarea păcatului, care-L îndepărtează pe Duhul Sfânt din inima omului. Păcatele și patimile au atras lumea în secte și erezii și au dat drepturi necuratului asupra lumii. În plus, s-a trecut la politizarea vieții spirituale prin înființarea Consiliului Mondial al Bisericilor.
  La o simplă căutare pe Wikipedia, am găsit următoarele informații:
  ,,Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înființat la 23 august 1948 și este de atunci organul central al mișcării ecumenice.(…)Biserica Ortodoxă Română a aderat la Consiliul Mondial al Bisericilor în anul 1961, împreună cu Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România. (…) Reprezentantul BOR în Consiliul Mondial al Bisericilor în anii 1970 și în anii 1980 a fost mitropolitul Antonie Plămădeală, care la vremea respectivă avea gradul de colonel de Securitate, potrivit mărturiei lui Mircea Dinescu.[2] ” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Consiliul_Mondial_al_Bisericilor)
  Faptul că Biserica Ortodoxă Română face parte din Consiliul Mondial al Bisericilor reprezintă un act de trădare a ortodocșilor care mărturisesc în Crez: ,,Cred (…) în Una Sfantă Sobornicească și Apostolească Biserică”, adică se bucură de cele Șapte Taine în vederea mântuirii. În loc să se pună accent pe mântuirea lumii, s-a trecut la nivelarea religiilor, iar ortodocșilor li s-a cerut mereu să cedeze. Astfel, în 2016, la Sinodul Panortodox din Creta, s-a semnat un document prin care celelalte confesiuni sunt numite tot ,,biserici” și sunt puse pe același plan cu Ortodoxia. Aceasta este, însă, o erezie care se numește ECUMENISM. De atunci putem vorbi despre o trădare a Ortodoxiei și despre o militarizare a vieții spirituale, adică preoții și ierarhii primesc ordine de la Consiliul Mondial al Bisericilor, iar cei care nu se supun au de suferit. De aceea, în ciuda oricăror provocări, trebuie să ne adunăm în jurul preoților care sunt dispuși să sufere pentru Adevăr și să dorim ca Hristos să învingă în sufletele noastre!
  Hristos va învinge prin cei care vor face voia Sa și nu se vor lăsa modificați genetic, manipulați și controlați de la distanță prin nanotehnologia introdusă prin vaccin, ci se vor lipi cu toată ființa de El! Vaccinurile venite acum în România sunt cu ARN-mesager și sunt de la Pfizer-Biontech!

  https://danielvla.wordpress.com/2021/01/03/vaccinarea-cu-arn-mesager-este-inginerie-genetica-ireversibila-modificarea-genetica-a-omului/
  Însuși Hristos ne spune,,Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.” (Matei, cap. 18, vs. 7)Smintelile au început deja, iar profeția Părintelui Justin ( ,,Veți fi vânduți de păstorii voștri”) se împlinește deja: https://ortodoxinfo.ro/2021/01/07/video-calinic-al-argesului-in-stare-de-ebrietate-profunda-face-propaganda-pentru-vaccinul-covid/
  De asemenea, Hristos ne îndeamnă:
  ,,Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena.” (Matei, cap. 10, vs. 28).
  Deși se pune problema restrângerii unor drepturi ale celor nevaccinați, acest ierarh se preface că nu știe de existența acestor versete:,,Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.” (Apocalipsa, 13, vs. 16-18)
  Acesta este un indiciu că ne aflăm în plină Apocalipsă. Decodificarea informațiilor din nanoboți se bazează pe 666! Iar pentru Sistem, numele de Botez este înlocuit cu un număr! Există și ,,vaccinuri” care se pot aplica pe mâna dreaptă. Acceptarea modificării genetice a omului reprezintă o ofensă gravă adusă lui Dumnezeu întrerupând relația firească dintre Dumnezeu și om. Dacă omul nu vrea să se îndumnezeiască, atunci, prin această modificare genetică, se va demoniza! Dacă Hristos a dat posibilitatea oricărui păcătos să se mântuiască, acest sistem antihristic îi ia acum această posibilitate și îl obligă în curând să se închine lui Antihrist. Acum culegem roadele îndepărtării de Dumnezeu. Cei care vom refuza pecetea antihristică trebuie să avem spirit de jertfă și să-L mărturisim pe Hristos asemenea sfinților din primele veacuri creștine, să ne despătimim, să ne plângem păcatele și să ne rugăm neîncetat având mereu pe buze rugăciunea inimii. Să avem curajul să spunem că refuzăm acest ,,vaccin”, deoarece ne desparte de Dumnezeu! Rugăciunea stareților de la Optina e fost creată exact pentru aceste timpuri cănd ni se cere să alegem între Dumnezeu și necuratul, între pâine și Cruce:
  ,,Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, păzeşte-ne de înşelăciunea vicleanului Antihrist, a cărui venire se apropie, şi ne izbăveşte de toate uneltirile lui. Acoperă-ne pe noi şi pe toţi dreptmăritorii creştini de mrejele lui cele viclene, in tainica pustie a mântuirii Tale. Nu ne lăsa pe noi, Doamne, să ne îngrozim de frica diavolească mai mult decât de frica lui Dumnezeu şi să ne depărtăm de Tine şi de Biserica Ta cea sfântă. Dă-ne, Doamne, mai bine să pătimim şi să murim pentru sfânt numele Tău şi Credinţa cea adevărată, decât să ne lepădăm de Tine şi să primim semnul spurcatului Antihrist şi să ne închinăm lui. Dă-ne nouă, zi şi noapte, lacrimi să plângem greşalele noastre şi îndură-Te de noi, Doamne, în ziua Înfricoşătoarei Tale Judecăţi. Amin.

  1. Frăția ta, le cam amesteci aici. De la vaccin am ajuns la istoria BOR și la cauza care a determinat Biserica sa ,,promoveze” vaccinul. Haideți sa fim mai obiectivi. Aceea broșură conține informații despre vaccin, este un material informativ promovat de Secretariatul de stat al Cultelor. BOR este o instituție a statului și a primit aceste broșuri ca sa le distribuie credinciosilor, nu neapărat ca trebuie sa înțelegem ca BOR promoveaza vaccinul (poate ca vor fi unii care vor face și propaganda vaccinului). Dar tot la liberul arbitru ajungem. Fiecare alege după cum îi dictează constiinta. Sigur ca BOR este intre ciocan și nicovala în momentul de fata, salariile clericilor și a personalului administrativ sunt în mare parte de la stat, nu pot risca un conflict cu statul, dar, s-ar putea sa vina vremea când o sa trebuiasca sa se administreze pe cont propriu. Pana atunci avem pe Hristos, pe M. Domnului și pe toți sfintii care ne pot ajuta în aceste momente vitrege, fie ca ne vaccinam sau nu. Doamne ajuta.

   1. Este clara pozitia intre ciocan si nicovala dar este de noapte mintii sa accepte sa raspandeasca o minciuna. Brosura spune ca vaccinarea este „sigura”. Asa ceva NU EXISTA pentru ca NIMENI din lumea asta nu poate garanta asa ceva. Ba, din contra, cei care se vaccineaza semneaza c-o fac pe propria raspundere. Este clar RECLAMA MINCINOASA iar Patriarhia ar trebui sa se opuna sa raspandeasca minciuni. Despre asta este vorba.

    1. LMS, citesti ce a scris Mihai? se poate mai obiectiv.

     Hai sa o luam si „mai” , ” mult mai” ,” prea mai „, obiectiv adica babeste.

     Deci ” flayerul ” raspandit de patriarh e minciuna pt ca zice ca vaccinul e sigur , da?
     Cine e tatal minciunii, necuratul ,da?
     Deci promovand minciuna , implicit promoveaza pe tatal minciunii ,necuratul, da?

     Destul de obiectiv……?

     Mai omule revino-ti pana nu-ti e prea tarziu. „Urechi au si nu aud , ochii au si nu vad” Matei 13 :13-15 crezi ca-s vorbe-n vant?

     Sa fi sanatos

 10. Având în vedere că vaccinul conține enzima luciferaza care are rol de marker identitar, ne putem trezi cu niște semne luminoase pe frunte (niște coduri de bare, de exemplu).
  Vaccinul trebuie refuzat în primul rând din motive religioase. Hydrogelul din vaccinuri este un cip care, după un timp se solidifică.

  1. Ce frumos se aleg oile de capre; nu pot sa se ascunda in continuare lupii sub piei de oaie..!!!
   Se dau pe față ca duhurile-vrasmasi, silite de parintii cu cu tarie intru Duhul Sfânt.
   Aaah, ca ne vor vinde pastorii nostri, ne-au spus-o parintii vazatori cu Duhul !!!

 11. „Când veți vedea focul arzând în jurul Greciei să vă rugați,
  căci atunci trăiți vremurile împărăției lui antihrist”

  Sfântul Paisie Aghioritul

 12. despre «socotirea și mărturisirea lucrării satanei drept lucrare cât se poate de mare a puterii lui Dumnezeu» spune:

  Sfântul Ignatie Briancianinov în cartea sa Despre vedenii, duhuri și minuni scrie (https://html2-f.scribdassets.com/8ewgv6zdog585u00/images/8-b7cffe514d.jpg, https://html2-f.scribdassets.com/8ewgv6zdog585u00/images/9-a65a819638.jpg):

  «[…]

  Înaintea celei de-a doua veniri a lui Hristos, când creștinismul, cunoașterea duhovnicească și dreapta socotință se vor împuțina cum nu se poate mai mult între oameni, se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși și vor da semne mari și minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință și pe cei aleși (Matei XXIV, 24). Mai ales Antihrist însuși va izvorî minuni cu îmbelșugate, uimind și satisfăcând prin ele cugetarea trupească și neștiința: el le ca da semnul din cer pe care acestea îl așteaptă și de care însetează. Venirea lui, grăiește sfântul Apostol Pavel, se va săvârși prin lucrarea satanei, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni ale minciunii și întru toată amăgirea nedreptății întru cei pieritori: pentru că dragostea adevărului n-au primit ca să se mântuiască (II Tesaloniceni II, 6, 10). Neștiința și cugetarea trupească, văzând acele minuni, nu vor sta câtuși de puțin să chibzuiască: le vor primi fără întârziere, potrivit înrudirii duhului propriu cu duhul acelor minuni, potrivit orbirii lor, vor socoti și mărturisi lucrarea satanei drept lucrare cât se poate de mare a puterii lui Dumnezeu. Antihrist va fi primit foarte grabnic, fără chibzuință[5]. Oamenii nu vor pricepe că minciunile lui nu au nici un scop bun, rațional, nici un înțeles bine hotărnicit, că ele sunt străine de adevăr, sunt preapline de minciună, că sunt o comedie monstruoasă, atotrăutăcioasă, fără noimă, care se străduiește să uluiască, să-i aducă pe oameni într-o stare de nedumerire și uitare de sine, să-i amăgească, să-i înșele, să îi atragă fermecându-i prin efecte fastuoase, deșarte, prostești.

  Nu e ciudat faptul că minunile lui Antihrist vor fi primite fără împotrivire și cu entuziasm de către cei apostaziați de la creștinism, de către vrăjmașii adevărului, vrăjmașii lui Dumnezeu: aceștia s-au pregătit pe sine pentru primirea pe față, cu lucrul, a trimisului și a uneltei satanei, a învățăturii lui, a tuturor lucrărilor lui, după ce au intrat dinainte în împărtășire după duh cu satana. Este vrednic de adâncă luare-aminte și tânguire faptul că minunile și lucrările lui Antihrist vor pune în încurcătură pe înșiși aleșii lui Dumnezeu.

  […]»

  «potrivit orbirii lor, vor socoti și mărturisi lucrarea satanei drept lucrare cât se poate de mare a puterii lui Dumnezeu.»

  https://digi24.ro/stiri/actualitate/social/arhiepiscopul-calinic-al-argesului-se-pune-intrebarea-daca-ma-voi-vaccina-desigur-1431649

  https://digi24.ro/stiri/actualitate/preotul-necula-a-crede-ca-vaccinul-e-o-incalcare-a-unei-dogme-e-periculos-in-mana-lui-dumnezeu-stau-si-astfel-de-vaccinuri-1431629

  «Nu e ciudat faptul că minunile lui Antihrist vor fi primite fără împotrivire și cu entuziasm de către cei apostaziați de la creștinism, de către vrăjmașii adevărului, vrăjmașii lui Dumnezeu: aceștia s-au pregătit pe sine pentru primirea pe față, cu lucrul, a trimisului și a uneltei satanei, a învățăturii lui, a tuturor lucrărilor lui, după ce au intrat dinainte în împărtășire după duh cu satana.»

  https://ortodoxinfo.ro/2017/02/21/insemn-ocult-pe-mana-ips-calinic/

  https://ortodoxinfo.ro/2017/02/27/hula-lui-necula/

  1. Când eram student la Iași, aveam cursul de Pastorala cu Inaltpreasfintitul Daniel. Nu venea des, dar când venea ne întreba unde am fost la cursul trecut, când el a venit și noi am lipsit. Eram vreo sută în sală… A început să-i întrebe pe studenți, printre care erau și preoți(căsătoriți sau călugări). Si eu eram deja preot. Făcusem înainte o altă secție la Teologie și deja eram preot, cu toate că nu făcusem seminarul, ci veneam din mediul laic, fiind absolvent de Politehnica. Preasfințitul Ioachim al Husilor a trecut peste toate presiunile din partea preoților consilieri și m-a făcut preot. Îl pomenesc mereu… Sa revenim. Deci, Inaltpreasfintitul Daniel a început să îi întrebe pe studenți :care a spus că a avut niște servicii, altul că a fost programat la dentist, altul că și-a dus mama (bunica), la doctor, etc.. Eram printre ultimii.. „părinte, unde ai fost?!” Ma saturasem de aceste minciuni, pe care nici Inaltpreasfintitul nu le credea. Nu îmi place sa mint. Mi-am luat inima în dinți și am spus:”Inaltpreasfintia Voastră am fost prezent, dar, în Duh!” S-a făcut o liniște care a părut cât o eternitate. O parte din participanți voia să se bage sub bănci. A făcut o pauza și a spus(aici l-am apreciat căci, ca un om inteligent ce este, nu s-a supărat, ci a găsit un răspuns :” vezi sa nu ramai ca sfinții mucenici cu botezul dorintei(asta, apropo de Sfântul mucenic Polieuct)”. Toți au răsuflat usurati(era pericolul, dacă nu gusta gluma, sa se răzbune pe toți)…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.