X

ÎPS Teodosie, mesaj MANIFEST în Pastorala de Nașterea Domnului: ‘Să nu mai permitem NICIODATĂ ca Bisericile să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa neamului’

Să nu mai permitem niciodată ca Bisericile să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc – a fost mesajul transmis credincioşilor de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în Pastorala de Crăciun, el afirmând că ”prigonirea Bisericii a luat astăzi diferite forme, mai subtile şi mai perfide”, iar ”sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi”, relatează Agerpres. 

“Venirea în lume a Pruncului Iisus nu este doar evenimentul crucial şi culminant al întregii istorii universale, ci este şi începutul unui nou veac, veacul în care Dumnezeu Se dăruieşte lumii, pe care o umple de harul Său, se uneşte cu oamenii şi ne dăruieşte dragostea Sa infinită, Trupul şi Sângele Său în Sfânta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie. (…) De aceea, în aceste vremuri de pandemie, Iisus Hristos este Doctorul cel fără de moarte, Vindecătorul de toate bolile, Cel ce ne aduce dragostea Tatălui. Cel ce a venit să omoare moartea, Pruncul Cel născut în Betleem este vântul cel preacurat, care suflă oxigen ceresc în plămânii vlăguiţi de suferinţă ai celor din spitale, oferindu-ne doctoria nemuririi, Mâna cea puternică, care ne smulge din întunericul morţii şi ne aduce înapoi la starea de nemuritori, oferind chiar puterea medicilor de a stărui în osteneala vindecării”, afirmă arhiepiscopul Tomisului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit acestuia, puterea lui Iisus Hristos este în măsură de a ne izbăvi nu numai de virusuri, ci mai ales de “frica omorâtoare de suflet, care a pus stăpânire pe întreaga planetă”.

“Naşterea Domnului este începutul cel preafrumos al vindecării noastre de moarte şi de păcat, este şi străfulgerarea de lumină dumnezeiască, în stare să năruie şi să zdrobească cursele vicleanului. Puterea Pruncului Dumnezeu din iesle este în măsură de a ne izbăvi, nu numai de virusuri, ci mai ales de frica aceasta omorâtoare de suflet, care a pus stăpânire pe întreaga planetă. Astăzi frica omoară mai mult decât virusurile, cu complicitatea mass-media. Depresie, îndoială, grijă, sărăcie, şomaj, durere – toate acestea sunt efectele fricii care a cuprins pe semenii noştri şi ameninţă să ne zdrobească”, spune IPS Teodosie.

El transmite să nu ne temem peste măsură, iar grija pentru păstrarea sănătăţii să fie însoţită de “bucuria dăruirii”.

“Aşa cum am spus şi la marele praznic al Sfântului Apostol Andrei, Creştinătorul Dobrogei şi Părintele duhovnicesc al întregii Românii, să nu ne înspăimântăm peste măsură. Grija şi atenţia pentru igienă şi pentru păstrarea sănătăţii să fie însoţite de bucuria dăruirii şi de curajul pe care Dumnezeu ni l-a dăruit atunci când S-a născut în peştera rece din Betleem. Suntem urmaşii Sfântului Apostol Andrei. Aşa cum el a îndurat foame, frig, prigoană, suferinţă, durere şi la sfârşit moarte mucenicească pentru Hristos, tot aşa şi noi să răbdăm şi să suferim această vreme de încercare şi să mulţumim lui Dumnezeu pentru toate”, subliniază Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului mai spune că, în prezent, “prigonirea” bisericii a luat “diferite forme, mai subtile şi mai perfide”.

“Biserica lui Hristos îşi are cetăţenia în ceruri, iar domiciliul ei este în raiul iubirii lui Dumnezeu. Aici pe pământ suntem străini şi călători. Mereu oamenii lui Dumnezeu au suferit mânia şi furia ucigaşă a celor răi. Astăzi prigonirea Bisericii a luat diferite forme, mai subtile şi mai perfide. Sub pretextul izbăvirii de boală, Bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi. Creştinii nu mai sunt daţi la fiarele sălbatice, însă fiarele răutăţii muşcă mereu din Trupul Bisericii prin propagandă, răutate, acuze mincinoase, calomnie şi ură”, susţine arhiepiscopul Tomisului.

Teodosie îi îndeamnă pe credincioşi să nu mai permită ca bisericile “să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc” şi să îşi apere credinţa ortodoxă “în faţa asaltului prigonitorilor”.

“Să ne păstrăm şi noi credincioşia şi lumina aduse de Sfântul Apostol Andrei. Iată, în ultimii 15 ani, s-au zidit 30 de mănăstiri în Arhiepiscopia noastră. Să căutăm mănăstirile şi să ne umplem de harul lui Dumnezeu care sălăşluieşte acolo. (…) Să umplem bisericile sfinte spre sfinţirea noastră şi spre moştenirea Împărăţiei lui Dumnezeu. Să nu mai permitem niciodată ca Bisericile zidite cu sudoare, lacrimi şi sânge de strămoşii noştri sfinţi sau cele noi ridicate cu jertfă şi trudă de credincioşii noştri cu suflet mare să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc. Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor care urmăresc secătuirea sufletelor noastre de apa cea vie”, a fost mesajul arhiepiscopului Tomisului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

33 comentarii

 1. Dar ce parere aveti ca am fost invitat afara de maica stareta si de preot pe motiv ca nu am masca la Vecernia din Ajunul Craciunului? Si pe un ton foarte dur, nu oricum.

  1. Plecati,plecati dintre ei”osebiti va de ei si va departati ca sa nu pieriti impreuna cu ei”.Nu mai postati ca mi a facut preotul cutare,maica cutare,daca nu vreti sa intelegeti ca trebuie s o rupeti cu ei.

   1. Giani, nu te poti rupe de Biserica, asta e cea mai mare greseala, cadere in erezie din mandrie. Ceea ce indemni tu este intocmai indemnul diavolului.

    1. Nu te rupi de Biserica intrerupand comuniunea si pomenirea lor, si Sf. Vasile a oprit pomenirea episcopilor eretici, de exemplu, a fost el schismatic sau eretic? Nu, daca era asa, nu mai era Sfant.

    2. LMS,
     Citeste cu atentie ce spune pr Elpidie ;

     “În ceea ce privește toate acele materiale de înaltă tehnologie care sunt introduse în mod deliberat și fără să știm în corpul nostru, precum otrava satanică ce se gaseste in ceea ce mâncăm, bem și respirăm pentru a ne infecta, trebuie să subliniez că există un antidot.”

     Fara sa stim spune…iar nu din varii motive… sau in cunostinta de cauza….intelegi?

     Referitor la ideea ta care o sustii despre Biserica :
     Biserica inseamna Adevarul….dogmele ..canoanele..toata invatatura sfintilor parinti… sfintele sinoade.
     Atata timp cat preotul, episcopul , sunt pe aceasta linie,, sunt vrednici de ascultare. Daca deviaza de la aceste invataturi …cum este cazul de fata ecumenismul ( si nu masca precum subtil insinuezi) ca si crestin, daca esti in cunostinta de cauza, poti intrerupe comuniunea cu el(episcop, preot)..conform can. 15 constantinopol…..nu cu Biserica…cu invatatura ei…care este fara cusur.
     Ca sa intelegi mai bine….cand cineva s-a infiltrat in familia ta…si vrea sa te desparta de ce iti este mai drag….iar tu ai depistat lucrul asta…….rupi legatura cu acea persoana..nu cu familia.( Biserica)…..intelegi?!
     Nu te obliga nimeni sa faci lucrul asta daca nu pricepi……dar nu mai sta imptriva celor care au descoperit aceasta inselaciune…”ecumenismul. ”

     Totul depinde de constiinta…..de Adevar.
     “Vorbele goale” sunt cele fara discernamant…fara Adevar.

    3. LMS@ Faci ce faci și iar îți dai arama pe față. Nu știi desigur ce ne învață, spre exemplu, Sfântul Gavriil Georgianul(adică din Georgia), căci cei care se vor supune legilor statului antihristic nu se vor mântui(a fost chiar pe acest site un articol, eu de aici l-am parcurs prima oară). Ți-am mai spus și îți repet că nu înțelegi Scriptura, și nici din învățăturile Sfinților Părinți nu cunoști nimic, altfel nu se poate explica lipsa ta de gândire ortodoxă sau orbirea de care dai dovadă. De unde ai apărut pe aici, nu știu, a mai fost cineva înaintea ta, acum vreun an și ceva în urmă, dar luat la zor a catadicsit să facă stânga -nprejur, iar acum tu, sau poate că ești același personaj pe care l-am amintit, încerci să-i duci pe cititori pe căi oculte, sau să-i împarți în pro și contra vaccin. Care este rolul tău pe aici? Mai în urmă cu ceva zile îți revenisei la bunele maniere ortodoxe, certat fiind, iar acum iarăși ai prins curaj precum Arie odinioară. Sunt multe pasaje in Scriptură care-i ceartă pe cei cu două fețe; sunt și zicale din limba română care fac același lucru, sunt și filmele din seria Sarea Pământului care te pot indruma drept, numai ca tu ai alt rol pe aici. Mai sunt și alții pe aici care sunt juma-juma, vezi pe colegul tău de mai jos, Vlad-Țepeș. Nu merge cu jumătăți de măsură și nici cum crezi tu, mai bine zis cum nu crezi tu în Hristos. Desigur că ai dreptul să crezi cum vrei tu, dar nu încerca să pui în practică zicerea biblică:”Orb pe orb dacă va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă”. Frate LMS, încă nu ți s-au deschis ochii, ai grijă că pentru cei prin care vor veni smintelile este pregătită împlinirea zicerii:”Vai celor prin care vor veni smintelile, caci mai bine le era lor dacă nu se nășteau”. Nu te juca cu povețele, căci orice suflet pierdut după o povață greșită atrage această zicere cumplită de mai sus. Iar dacă nu vei întelege să-ți vezi de treabă cu povețele, neștiind tu Scriptura, atunci e vai de tine și de cei care te vor urma. Însă datoria noastră este de a-i avertiza pe oameni folosindu-ne de învățăturile Bibliei si ale Sfinților Părinți. Sau poate ca nu crezi în nimic și încerci să-ți aduni creduli care să se supună vaccinării, știind noi clar că este bănoasă o astfel de îndeletnicire. Ai grijă fratele meu, LMS, căci mergi pe teren minat!

    4. Și Simon Petru I-a zis lui Hristos ca să nu meargă la Ierusalim unde Fiul Omului va fi dat în mâinile oamenilor păcătoși, care-L vor omorî, și știm ce i-a răspuns Hristos lui Simon-Petru: “Înapoia mea satano, căci cugeți cele ale lumii și nu cele cerești”. Așa faci și tu aici LMS, povățuindu-l pe Nikos în aceiași manieră ca și Simon-Petru, dar nu știu dacă tu o faci din neștiință precum odinioară Simon-Petru, sau cu bună știință. Dacă o faci cu bună știință e vaiul vaiului, iar de nu, mai citește cărțile sfinte și nu mai da cu piciorul în țepușă precum odinioară Saul(viitorul Sfânt Apostol Pavel). Te rugăm din tot sufletul nu mai povățui greșit pe frații noștri si așa derutați de clerul ortodox care i-a părăsit. Dar poate că nu poți să te abții, poate că ai un rol bine definit pe aici. De nu te potolești, in mod sigur vei primi și alte certări, căci a tăcea în ceea ce te privește este sinonim cu a fi de acord cu învățătura(sfatuirile sau povețele tale). Dacă Sfinții Părinți tăceau în ceea ce-i privește pe eretici, azi nu mai eram ortodocși. Așa că nu ține cu toleranța în astfel de cazuri.

    5. Nu te rupi de Biserica lui Hristos dacă nu intri în acele biserici unde slujesc astfel de preoți. Caută o biserică unde preotul îl slujește cu adevărat pe Dumnezeu.

     1. Heeeiii, da’ tare geu e sa mai afli o asemenea biserica ! !! Cei mai multi preoti isi tem posturile lor si actioneaza in consecinta: ecumenism comandat de la Centru, masca pe figura, mai nou, binecuvantarea caselor la Boboteaza doar din curte sau de pe scarile blocului etc etc.
      Sincer, ma amuza enorm incrancenarea tradatorilor lui Hristos de la Creta de a fi pomeniti la o Liturghie in care nu mai cred demulta vreme.La ce le-o fi folosind ? ! Doar pentru a arata ca ei sunt Boss-ii in continuare.
      Intre ei cica se numeste ascultare, dar nu e decat un ordin tradator de Hristos. Pe “rebeli” ii ameninta cu excluderea(din Partid, nu-i asa?!) si uneori chiar o pun in practica.
      Vai steaua noastra de oi, ca ciobanii ne-au vandut lupilor, pentru un boț de balmoș în plus !!!

    6. Pr. Elpidie “Adica in primul rand vor incerca cu diferite modalitati ascunse sa ne dea prima data vaccinul,apoi o droaie de alte vaccinuri care vor avea in varful siringilor suprastructuri minuscule,aproape invizibile ce vor avea rolul de ”agent” .Acesti agenti sant cei care capteaza semnalele trupului. ”

     Pr. GAVRIIL.—… nu trebuie sa facem vaccinul.

     REPORTER–D­e ce nu e bine sa facem vaccinul ca sa prevenim boala???

     Pr. GAVRIIL–Pentru ca poate sa introduca cipul ala cerebral si cineva spune ca se procedeaza asa ca sa scada populatia pamantului introduce ceva hidraulic si orice altceva ca sa moara omul in 2-3 ani.


     Pr. Rafail : Prin promovarea panicii oamenii o sa fie infectati prin vaccinuri, o sa fie cipizati si li se vor crea alte batjocuri asupra lor…Nu primiti sa fiti vaccinati, ca sa nu va infecteze cu diferite boli! Nu primiti cipurile, pentru a nu va pune mai apoi si pecetea antihristului!

    7. @LMS, nu te lași de ecumenism și tulburare?! Nu îți este frica de Dumnezeu?! De Dumnezeu și de Sfinții Părinți trebuie sa ascultam, iar nu de “episcopii” ecumenisti care îndeamnă la vaccinare… Vezi ca aici este un site antiecumenist și, dacă nu vrei să te folosești, mai bine lasă-ne în pace…

  2. Pai mi se pare normal…daca aparea politia, ori daca facea cineva cineva filma sau facea o poza si o trimitea politiei, amenda cea mare o lua organizatorul, adica manastirea; iar ei nu au vrut sa-si asume riscul…e simplu.

   1. Felicitari si tie, foarte normal ti se pare, @Bogdan.
    Trebuia sa li se para normal si Sfintilor Mucenici, sa se lepede de Hristos si sa se supuna statului pagan, de TEAMA, cand teama e unul din cele mai mari pacate, cei FRICOSI sfarsesc in IAD, citeste Apocalipsa 22:15.
    Trebuia sa gandeasca si Sfintii Mucenici, cei de la Aiud, de exemplu, ca tine, de teama sa nu-L marturiseasca pe Hristos, sa se lepede de Ortodoxie, pentru ca TACEREA E ACCEPTARE. Astfel nu am mai fi avut niciun Mucenic in lumea asta. Deci repet, citeste Apocalipsa 22:15, sa vezi unde e partea celor fricosi. Mare grija ce gandim, si mai ales ce scriem sau spunem, fiindca ce ne-a iesit pe gura sau am scris, nu mai poate fi recuperat, sa nu ne para rau mai tarziu….
    Nu conteaza ce credem, sau ce pareri avem. Conteaza ce crede Dumnezeu, ce e Adevarat. Altfel, si ereticii s-ar mantui, si paganii, si satanistii, ca doar asta e parerea lor, e perfect “normal” in mintea lor, dar nu e corect in ochii lui Dumnezeu. La fel, ce ni se pare noua normal, poate nu e cu adevarat asa: trebuie sa stim ce spune Dumnezeu: sa citim Biblia, Scrierile Sfintilor, Sf. Canoane.

   2. fricosii nu se mantuiesc!rusine celor ce se dezic de fratii lor si renunta la a mai fi frate pt o botnita si pt o amenda si asculta de autoritatile diavolesti

  1. Care dintre fețe este cea vrednică, cea ecumenistă sau cea care îndeamnă la nesupunere față de statul antihristic?
   Teodosie este cum suflă vântul, odată împotriva măștilor iar altădată cu ecumenismul, care este același drac cu cel care ordonă purtarea măștilor. Feriți-vă de cei ce joacă la dublu, de cei care sunt căldicei. Teodosie este doar unul dintre ei.
   Vrednic NU este deocamdată. Să mărturisească adevărul și să se delimiteze de ecumeniști, și atunci îi vom aprecia credința. Până atunci însă “să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte” cum se cade unui creștin adevărat.

   1. Daca Hristos ne indeamna sa ne rugam si pt cei mai mari dusmani ai nostri, de ce nu i-as da astazi credit lui Teodosie, care pe langa faptul ca este mare ierarh al BOR, este si singurul ierarh care se lupta pe fatza cu hidra satanista care a acaparat Romania? Eu nu spun ca este perfect, cu sigurantza a savarsit destule greseli si pacate(pe care doar Dumnezeu are dreptul sa i le contabilizeze), dar astazi el este portdrapelul luptei credinciosilor ortodocsi cu statul laic transformat peste noapte in stat satanist!

    1. “Vlad Țepeș” @ Încurci lucrurile, căci a te ruga pentru eretici ca să fie îndreptați nu-i rău, dar ca să spui că este vrednic un eretic credem că este o mare greșeală. Atunci cei care luptă împotriva ereziei, care au fost caterisiți pe motiv de nepomenire a ierarhilor ecumeniști la Sfânta Liturghie de către tocmai aceștia pe care tu îi numești vrednici, deci pe acești luptători vrednici cu adevărat cum ii vei mai numi? Desigur că te bucuri când vezi o oarecare inițiativă din partea clerului vânzător de Hristos, dar nu uita esențialul, acela că mai întâi clerul trebuie să se dezică public de ecumenism. Abia apoi, funcție de cum se vor comporta, îi putem numi sau nu vrednici.

     1. Mai Nechifor Lipan, acuzi pe toata lumea care nu gandeste ca tine, de parca ai fi marele inchizitor, Torquemada!

   2. “Vrednic NU este deocamdată” ÎPS TEODOSIE, dar e cu siguranță vrednic(ă) Baltag Lica și trebuie sa ascultăm de el/ea.

    Unii efectiv și-au pierdut simțul ridicolului.

    Plus ca ÎPS Teodosie este un antiecumenist convins – a dovedit-o de nenumărate ori publuc, iar in eparhia sa acest fapt este de notorietate de cel puțin 7-8 ani.

  2. Iar tu esti un român neobrazat care aruncă acuzatii nefondate și care se cunoaște ca nu are nici cativa ani buni de credință.

   Sau hai sa scriu cu “duh”, ca tine, pe sistem latin:

   Iar tu un român neobrazat care aruncă acuzatii nefondate ești!

   Suna altfel, nu? Deja ma simt mai duhovnicesc. Iată că după atâția ani am început sa fac si ironii pe net,nu aveam deja destule și in lumea reală!

   Doamne ajută!

  1. Nu-i asa de nou ori de greu, parinte…E doar obisnuita lupta de sapte ori si jumatate milenara intre Cel caruia ati ales sa-I slujiti si contestatarul Sau din veac, adica conducatorul ingerilor cazuti si armata lui. Curand se incheie, dar cu faza paroxistica, de sange si foc.
   Tarie si curaj intru Duhul Sfant ! IHNK !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE