X

[VIDEO] George Simion răspunde cine este și ce vrea AUR


AUR: “Doctrina A.  U. R se sprijina pe patru piloni: familia, patria, credinta, libertatea”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acestia sunt si cei patru piloni pe care este construit programul politic al Aliantei pentru Unirea Romanilor, validat la Tribunalul Bucuresti in noiembrie 2019 si modificat in 24 ianuarie 2020, la Iasi, in cadrul Congresului national.

Inca de la inceputul campaniei, AUR s-a prezentat ca fiind formatiunea care se opune globalizarii, care militeaza pentru unirea cu Republica Moldova, care isi propune sa transforme Romania in lider al Europei Centrale si de Est in Uniunea Europeana, care spune un “Nu” categoric cooperarii cu UDMR (ca urmare a incidentului din Valea Uzului din 2019) si care spera sa aduca in Parlament ceea ce sustine ca le lipseste actualelor partide politice: nationalismul si apararea valorilor statului in fata intereselor externe.

Printre prioritatile AUR regasim:

reformarea sistemului de educatie si depolitizara aparatului administrativ;

reformarea sistemului de sanatate prin cresterea bugetului alocat sanatatii, incurajarea asistentei ambulatorii in defavoarea ingrijirii intraspitalicesti, punerea accentului pe prevenire si educatie pentru sanatate, introducerea asigurarilor private complementare, etc;

demararea unor proiecte pentru scaderea ratei mortalitatii infantile, a avortului si abandonului;

-reducerea fenomenului emigrarii prin programe suport;

-stimularea mediului de afaceri din Romania prin dereglementare, transparenta si schimbarea sistemului politic cu o economie de piata libera si un mediu de afaceri performant;

simplificarea si standardizarea taxelor;

-scaderea impozitelor pentru investitori;

dezvoltarea infrastructurii;

-gestionarea eficienta a fondurilor europene;

-reglementarea vanzarilor de teren agricol pentru investitorii straini cu scopul de a preveni distrugerea patrimoniului natural si de a evita practicile economice agresive pentru agricultura familiala si economia locala;

incurajarea si sprijinirea tinerilor antreprenori in domeniul agricol si indeosebi agricultura bio.

Consolidarea Statului de Drept in Romania

Astfel cum se prevede in proiectul politic al Aliantei pentru Unirea Romanilor o prioritate o reprezinta “consolidarea statului de drept” prin demararea mai multor actiuni care, astfel cum este cunoscut, au fost aplicate gresit ori s-a intarziat implementarea lor. Dintre acestea, AUR si-a propus:

-asigurarea continuitatii si a dezvoltarii Departamentului National Anticoruptie;

-recuperarea prejudiciilor produse statului prin fapte de coruptie;

-revizuirea si imbunatatirea legislatiei deficitare in domeniu numai in contextul unei ample dezbateri publice, a consultarii expertilor in domeniu, a tuturor fortelor parlamentare si mai ales a sistemului judiciar;

-depolitizarea administratiei publice;

-promovarea educatiei juridice si a unei culturi a integritatii si corectitudinii in viata publica.

Principiile care guverneaza modul de functionare al Aliantei pentru Unirea Romanilor, astfel cum se arata in programul politic al noului partid politic sunt:

Principiul unionist: “Intelegem sa actionam numai in unitate, cautand armonia si eficienta in slujirea binelui comun, in pofida tuturor slabiciunilor personale si provocarilor comunitare de care, fara indoiala, nu vom fi scutiti”.

Principiul personalist: “Persoana este unica, dar isi afirma unicitatea doar in relatie cu alte persoane, structura firii umane fiind prin excelenta una a comuniunii”

Principiul proprietatii private: “Proprietatea privata este o conditie esentiala a libertatii persoanei. A fi stapan peste o casa, o bucata de pamant, o intreprindere te pune in postura de a putea alege si, implicit, de a-ti asuma responsabilitati. De aceea, proprietatea este inalienabila. A incalca sau rapi proprietatea cuiva este o crima”.

Principiul recursului la traditie: “Traditia este mostenirea spirituala vie si creatoare a unui popor. Altfel spus, traditia nu este obiect de muzeu sau prilej de idolatrie, ci acumulare de experiente, indreptar de viata si instrument de actiune in prezent”.

Principiul raportarii la realitatea specifica: “Pentru a fi in folosul persoanei si al comunitatii, orice act politic este conditionat de raportarea lui corecta la realitatea specifica. Realismul este propriu crestinului si omului de dreapta, in contra ingineriei sociale – de factura stingista –, care ignora realitatea si imagineaza utopii, inevitabil distructive”.

Principiul meritocratic: “Meritocratia inseamna accesul la pozitii sociale si de prestigiu pe baza meritelor personale. Inteligenta, competenta, calitatile morale si efortul depus pentru scopurile comune sint cele in virtutea carora membrii miscarii noastre vor capata responsabilitati in organizatie si functii si demnitati in stat”.

Principiul spiritului de sacrificiu: “Capacitatea de daruire a unei persoane da masura dragostei sale. Cu cit jertfesti mai mult pentru altul, pentru un crez, pentru binele comun, cu atit dovedesti o iubire mai mare. Fara sacrificii nu se construieste nimic durabil. Iar fara dragoste, nu exista spirit de sacrificiu”.

Tintele AUR: libertate, stat de drept, egalitate, transparenta, meritocratie

In programul politic al Aliantei pentru Unirea Romanilor, partidul care intra pe locul 4 in Parlament, dupa PSD, PNL si USR, regasim astfel urmatoarele tinte:

-Asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de tara si prioritate in strategia nationala si europeana de securitate, dezvoltarea regionala si in consolidarea flancului estic al NATO

-Libertate personala, religioasa, economica, politica

-Stat de Drept, justitie independenta si functionala

-Egalitate in fata legii

-Egalitate de sanse

-Transparenta, meritocratie si responsabilitate

-Un aparat institutional simplificat, depolitizat, eficient, bazat pe competente

-Acces liber si egal la vot pentru toti cetatenii romani indiferent unde se afla

-Guvernare eficienta, atat la nivel national cat si european, in baza unei stranse cooperari intre sectorul public, privat si initiativele civice

-Economie de piata libera

-Respect pentru proprietate, care este inviolabila

-Presa libera, nu aservita

-Cetatenie activa

-Protejarea, promovarea si exploatarea sustenabila a resurselor nationale de la patrimoniul natural si cultural la resursele umane

-Promovarea si garantarea la nivel european a drepturilor si libertatilor celor peste 10 milioane de romani din afara granitelor in spiritul reciprocitatii si a unei cat mai stranse cooperari intre statele membre si partenere UE.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. BRAVO GEORGE !
    DOAMNE AJUTA!
    PUNCTUAL:
    GEORGE NU ARE O PROBLEMA!
    PROBLEMA CU ADEVARAT AU CEI CE SUSTIN IDEOLOGIA GENULUI NEUTRU!
    I-AI DERANJAT RAU DE TOT!
    TOATA TARA E UN CONGLOMERAT.
    HAOS E IN PDL IN PSD!
    INTREBARILE VS PARCA VOR SA-L INTEPE.
    VACCINATI-L INTAI PE IOHANIS SA VEDEM EFECTUL!
    AUR REPREZINTA ROMANIA PROFUNDA!SA CAUTE ROMANUL IN ADANCUL SUFLETULUI SAU SI SE VA REGASI! E REVOLTATOR ACCEPTE ROMÂNII LIBER PT ABERAȚII SEXUALE!
    BRAVO NU BISERICA E PROBLEMA ,CI CONDUCATORII!

  2. S-a dezis public, a zis ca nu e pentru interzicerea avorturilor….si altele asemenea. Deci nu sunt nici aceștia asa cum s-ar părea. Se încadrează la răul cel mai mic probabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button